nickol-us Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 10 λεπτά πριν, lucanis είπε Καλησπέρα πρόσφατα μου κάηκε μια λάμπα που έχω στον διάδρομο έξω από το μπάνιο, έριξε την ασφάλεια και χάλασε και τον διακόπτη. Την αφαίρεσα, μετά σήκωσα την ασφάλεια, δεν είχε θέμα αλλά ο διακόπτης φυσικά έχει μείνει χαλασμένος. Αυτό τι σημαίνει για την βλάβη; Δεν θυμάμαι σε κάψιμο λάμπας να χαλάει και ο διακόπτης. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω... Για κάποιο λόγο τράβηξε απότομα μεγάλο ρεύμα η λάμπα (κάποιο βραχυκύκλωμα;), κατά συνέπεια έριξε την ασφάλεια. Το ρεύμα ήταν τόσο ώστε να θερμάνει και να συγκολλήσει τα μέταλλα του διακόπτη...; Τώρα πόσο πιθανό είναι το παραπάνω και γιατί έγινε...άγνωστο.
lucanis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Φαντάσου αυτό : Το αριστερό συνεχίζει να δουλεύει κανονικά και το δεξί έχει μείνει μετέωρο.
cthulhucarbide Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μήπως η λάμπα δεν χάλασε καθόλου και έχει χαλάσει μόνο ο διακόπτης?
zio10 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Κλείσε το ρεύμα και βγάλε τον διακόπτη να δεις αν έχει σπάσιμο, λιώσιμο κτλ. 1
circadian Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες On 01/08/2025 at 12:19, Ukforthemoment said: Στην είσοδο του κρύου μπαίνει,δεν θες να επιστρέφει ζεστό νερό στο υπόλοιπο κύκλωμα. Μηπως είναι εκτεθειμένες οι σωλήνες στον ήλιο και ζεσταίνεται το νερό που κάθεται μέσα;Αν το αφήσεις να τρέξει κρυώνει; On 01/08/2025 at 12:34, mechpanos said: Ψηφίζω αυτό. Το κύκλωμα είναι πρεσσαρισμένο (έχει πίεση) από την πλευρά του κρύου, ενώ από την πλευρά του ζεστού δεν έχει πίεση: είναι το κρύο νερό που μπαίνει στον ηλιακό, που "σπρώχνει" το ζεστό που υπάρχει μέσα, για να πάει προς την έξοδο. Δεν βλέπω (και χωρίς αντεπίστροφη!), πώς θα γυρίσει ζεστό νερό πίσω στο κρύο. Βασικά ένας τρόπος υπάρχει, να γίνει διακοπή και να μην έχει πίεση το κρύο, οπότε θα αρχίσει να τρέχει νερό από τον ηλιακό προς τα κάτω λόγω διαφοράς υψομετρικού. Και οι δικοί μου αυτό νόμιζαν, αλλά όταν τραβούσε κάποιος νερό αλλού, το νερό στο μπάνιο ήταν κυριολεκτικά βραστό. μόλις σταματούσε ο άλλος σχεδόν αμέσως κρύωνε.
lucanis Δημοσ. πριν από 58 λεπτά Δημοσ. πριν από 58 λεπτά 7 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Μήπως η λάμπα δεν χάλασε καθόλου και έχει χαλάσει μόνο ο διακόπτης? Δε νομίζω γιατί την είδα και λίγο μαυρισμένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα