Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Mr_Robot_dev είπε

Σε ποιες ζεις? Αν θέλεις βρισκόμαστε να τα πούμε αφού είσαι και εσύ έλληνας της σκανδιναβίας

ΥΓ αν ζούσες σε χώρες της σκανδιναβιας θα είχες στοιχειώδη ευγένεια, είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις όταν πας πάνω... βέβαια κάποιοι παραμένουν ελληνάρες όπου και αν πάνε αλλά δεν με πείθεις, όνειρα γλυκά

~4 χρόνια στο Λινσέπινγκ και ~4 χρόνια στο Όσλο. Τώρα σε πείθω δε σε πείθω...ξέρεις. 

Όσο για την ευγένεια, δες το ύφος σου στα προηγούμενα σχόλιά σου και επανεξέτασε. 

4 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Σωστά! Και στην Νορβηγία έτσι, πάει σε λογαριασμό στο όνομα του ενοικιαστή τον οποίο δεν μπορεί να αγγίξει μέχρι να πάρει το οκ από τον ιδιοκτήτη.

Δεν είναι του ενοικιαστή, κοινός λογαριασμός (depositumskonto) και των δύο είναι και κανείς από τους δύο δε μπορεί να τον αγγίξει μονομερώς. 

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fmarulezkd είπε

Δεν είναι του ενοικιαστή, κοινός λογαριασμός (depositumskonto) και των δύο είναι και κανείς από τους δύο δε μπορεί να τον αγγίξει μονομερώς. 

Όταν ήμουν εγώ, ο λογαριασμός είναι του ενοικιαστή, όχι και των 2. Απλά μπορούσε να τα αγγίξει μόνο όταν έδινε το οκ ο ιδιοκτήτης μετά εγώ αποχώρηση και μείον τα έξοδα που έχουν προκύψει. Όταν έφυγα ο λογαριασμός ήταν δικός μου και μάλιστα μετά τον χρησιμοποίησα όπως ήθελα (έβαλα λεφτά, έβγαλα λεφτά κλπ) σαν κανονικός λογαριασμός αποταμιευσης.

Δημοσ.

https://digura.dk/en/refurbishment-of-the-tenancy/

Στη Δανία πάντως αυτά ισχύουν, το σύνηθες είναι ο ενοικιαστής να επωμίζεται το κόστος της βαφής όταν φεύγει το οποίο αφαιρείται από την εγγύηση. Όπως όμως είπα στο συμβόλαιο μπορεί να αναγραφεί ότιδήποτε, απλά δεν βρίσκεις εύκολα ιδιοκτήτη να δεχτεί να αναλάβει το βάψιμο αυτός αν το σπίτι είναι της προκοπής.

Who must carry out the refurbishing of the tenancy?

In the lease, it will state which party (tenant or landlord) is responsible for the refurbishing of the tenancy. In the lease, it is usually stated that the tenant is responsible for the maintenance interior of the tenancy. This entails whitewashing, painting, papering and lacquering of floors. The exterior maintenance entails anything else and is, typically, the landlord’s responsibility. You must be aware that you can be imposed further further maintenance duties in the lease’s § 11, however, this must have lead to your rent being reduced proportional.

Δημοσ.
Στις 26/7/2024 στις 2:20 ΜΜ, pink_glitter είπε

Μετά από 11 χρόνια στο ίδιο σπίτι, ήρθε η ώρα να μετακομίσω, καθώς ο ιδιοκτήτης το θέλει για ίδιοκατοίκηση.

Δεν υφισταται ιδιοκατοικηση,ετσι για το τυπικο.
Υποθετω οτι το συμβολαιο εχει μετατραπει σε αοριστου.
Αν εχετε κανει ανανεωση,ισχυει οτι γραφει το συμβολαιο.

Στις 29/7/2024 στις 7:18 ΠΜ, Mr_Robot_dev είπε

Δεν υπάρχουν φυσιολογικές φθορές. Το σπίτι το ενοικιάζεις και το παραδίδεις όπως το πήρες. Αν το πήρες βαμμένο το παραδίδεις βαμμένο.

Οτι να'ναι.

Δημοσ.
9 hours ago, StamTheMan said:

Δεν υφισταται ιδιοκατοικηση,ετσι για το τυπικο.

Η ιδιοκατοίκηση δεν υφίσταται μόνο ως λόγος αποβολής από το μίσθιο, εφόσον υπάρχει ενεργό συμβόλαιο. Ας το ξεδιαλύνουμε αυτό. Διότι έχω δει πολλές φορές την ατάκα ότι «δεν μπορεί να σε διώξει για ιδιοκατοίκηση», ενώ στην πράξη μιλάμε για συμβόλαιο που έχει παρέλθει.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Haldol είπε

Η ιδιοκατοίκηση δεν υφίσταται μόνο ως λόγος αποβολής από το μίσθιο, εφόσον υπάρχει ενεργό συμβόλαιο. Ας το ξεδιαλύνουμε αυτό. Διότι έχω δει πολλές φορές την ατάκα ότι «δεν μπορεί να σε διώξει για ιδιοκατοίκηση», ενώ στην πράξη μιλάμε για συμβόλαιο που έχει παρέλθει.

Με ειδες εμενα να γραφω κατι τετοιο;
Ευχαριστουμε που μας το ξεδιαλυνες,εμεις νομιζαμε το αντιθετο.

Επισης,δεν ειδα να λεει καπου αν εχει συμβολαιο η οχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Haldol said:

Για συμβολαιο που έχει παρέλθει, μπορει να γίνει καταγγελία της μισθωσης χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, και απο τις δυο πλευρές. 
Φυσικα και οταν λέμε "δεν μπορεί για το Χ" μιλάμε για την περίοδο που υπάρχουν περιορισμοί. 

Επεξ/σία από Skrobo
Δημοσ.
23 hours ago, StamTheMan said:

Με ειδες εμενα να γραφω κατι τετοιο;
Ευχαριστουμε που μας το ξεδιαλυνες,εμεις νομιζαμε το αντιθετο.

Επισης,δεν ειδα να λεει καπου αν εχει συμβολαιο η οχι.

Όχι. Έχω δει όμως άλλους να γράφουν αυτό το πράγμα εκατοντάδες φορές. Πολλοί όταν ακούν τη λέξη ιδιοκατοίκηση βγάζουν σπυριά, και σπεύδουν να πουν το γνωστό ποίημα, ακόμα και όταν είναι ήδη σαφές ότι μιλάμε για συμβόλαιο που έχει λήξει.

Δεν είναι κακό να τονιστεί ότι η λέξη ιδιοκατοίκηση υπάρχει ακόμα στο λεξικό, ακόμα και αν δεν αποτελεί λόγο αποβολής από μίσθιο με ενεργό συμβόλαιο.

Εάν σε στεναχώρησα που quotαρα εσένα, με συγχωρείς.

22 hours ago, Skrobo said:

Για συμβολαιο που έχει παρέλθει, μπορει να γίνει καταγγελία της μισθωσης χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, και απο τις δυο πλευρές. 
Φυσικα και οταν λέμε "δεν μπορεί για το Χ" μιλάμε για την περίοδο που υπάρχουν περιορισμοί. 

Προφανώς. Και η λήξη της μίσθωσης είναι και ο αποτελεσματικότερος τρόπος να φύγει όποιο μέρος από τα δύο επιθυμεί.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Εάν σε στεναχώρησα που quotαρα εσένα, με συγχωρείς.

Ελα,δεν εχει πλακα αυτο,υποτιθεται οτι θα το καναμε προσωπικη κοντρα και  θα πιαναμε 2 σελιδες μονοι μας.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 1/8/2024 στις 12:35 ΜΜ, Haldol είπε

Ενεργό συμβόλαιο υπάρχει. Θα μου κάνει σίγουρα τη ζωή δύσκολη όμως αν μείνω. Εν τέλει βρήκα κάτι καλύτερο, όποτε όλα καλα

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, pink_glitter είπε

Ενεργό συμβόλαιο υπάρχει. Θα μου κάνει σίγουρα τη ζωή δύσκολη όμως αν μείνω. Εν τέλει βρήκα κάτι καλύτερο, όποτε όλα καλα

Το ιδιο ακριβως τραβαω αυτη τη στιγμη,μενω σε σπιτι που το εβαλε για ενοικιαση μια βρωμογρια απο Αυστραλια,μεσω καποιας ανηψιας της.
Στον 1,5 χρονο ερχεται η γρια και ζηταει να φυγω για να μεινει.
Η τυπισσα κατεβηκε χωρις πλανο,θεωρησε πραγματικα οτι εγω θα παρω ενα τεραστιο νοικοκυριο και θα φυγω εν μια νυκτι.
Στο τελος,αφου τσακωθηκε με ολο το σοι,επειδη δεν ηθελε κανεις να τη φιλοξενησει,εφυγε παλι για Αυστραλια.
Το σεπτεμβρη τελειωνει η τριετια και αυτη εχει ηδη ετοιμαστει να μπει στο σπιτι,αλλα εγω αν δε βρω σπιτι προφανως και δε μπορω να φυγω.
Ηδη ξερω τι θα τραβηξω αν δεν εχω βρει σπιτι μεχρι να ερθει,τα ιδια και χειροτερα που τραβηξα τους 2 μηνες που ζουσε εδω γυρω και ερχοταν και με ενοχλουσε καθε 10 μερες.
Φυγε να γλυτωσεις αδερφε μου,εγω τωρα μπορει να παω σε σπιτι που ειναι διαθεσιμο για 1 χρονο ( οχι 8 μηνες φαση airbnb ) για να μη μου σπασει η γρια τα νερα και στο χρονο πανω θα κανω και δευτερη μετακομιση.

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Το ιδιο ακριβως τραβαω αυτη τη στιγμη,μενω σε σπιτι που το εβαλε για ενοικιαση μια βρωμογρια απο Αυστραλια,μεσω καποιας ανηψιας της.
Στον 1,5 χρονο ερχεται η γρια και ζηταει να φυγω για να μεινει.
Η τυπισσα κατεβηκε χωρις πλανο,θεωρησε πραγματικα οτι εγω θα παρω ενα τεραστιο νοικοκυριο και θα φυγω εν μια νυκτι.
Στο τελος,αφου τσακωθηκε με ολο το σοι,επειδη δεν ηθελε κανεις να τη φιλοξενησει,εφυγε παλι για Αυστραλια.
Το σεπτεμβρη τελειωνει η τριετια και αυτη εχει ηδη ετοιμαστει να μπει στο σπιτι,αλλα εγω αν δε βρω σπιτι προφανως και δε μπορω να φυγω.
Ηδη ξερω τι θα τραβηξω αν δεν εχω βρει σπιτι μεχρι να ερθει,τα ιδια και χειροτερα που τραβηξα τους 2 μηνες που ζουσε εδω γυρω και ερχοταν και με ενοχλουσε καθε 10 μερες.
Φυγε να γλυτωσεις αδερφε μου,εγω τωρα μπορει να παω σε σπιτι που ειναι διαθεσιμο για 1 χρονο ( οχι 8 μηνες φαση airbnb ) για να μη μου σπασει η γρια τα νερα και στο χρονο πανω θα κανω και δευτερη μετακομιση.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα και σου εύχομαι καλή υπομονή 🥲 

Ναι αυτό που νομίζουν ότι πάμε εκεί έξω και τα σπίτια είναι διαθέσιμα ουρά με ξεπερνάει.

Ρε φίλε τι ένα μήνα; Σπίτι πάω να βρω, όχι φόρεμα για το γάμο της φιλενάδας μου.

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, pink_glitter είπε

Ρε φίλε τι ένα μήνα; Σπίτι πάω να βρω, όχι φόρεμα για το γάμο της φιλενάδας μου.

Εδω ηρθε η γρια στον 1,5  και μου λεει φυγε θελω να μεινω εγω,λες και ειμαι κανενα σκυλι και μπορουν να με δεσουν σε διαφορετικο δεντρο και να μενω στο βαρελι μου.

Ασε που το σπιτι δεν εχει δρομο για να ερθει αμαξι,εχει ενα μονοπατι που ισα ισα χωραει μικρο αυτοκινητο,μεχρι ενα σημειο.
Εχω που εχω πολλα πραματα,αυτο τριπλασιαζει την κουραση.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ούτε τα μπετά δεν την αντέχουν αυτήν."Επεσες" σε δύστροπο άνθρωπο.

Στο τέλος, βλέπω ότι και να φύγεις, αυτή δεν θα έρθει να μείνει εκεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Εδω ηρθε η γρια στον 1,5  και μου λεει φυγε θελω να μεινω εγω,λες και ειμαι κανενα σκυλι και μπορουν να με δεσουν σε διαφορετικο δεντρο και να μενω στο βαρελι μου.

Ασε που το σπιτι δεν εχει δρομο για να ερθει αμαξι,εχει ενα μονοπατι που ισα ισα χωραει μικρο αυτοκινητο,μεχρι ενα σημειο.
Εχω που εχω πολλα πραματα,αυτο τριπλασιαζει την κουραση.

Αν είσαι οκ και δεν χρωστάς έχεις ένα 6μηνο ακόμα και αν έχει λήξει το συμβόλαιο. Στην τελική στέλνεις και ένα εξώδικο και ησυχάζει το κεφάλι σου .

Από πείρα στο λεω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...