Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δεν ξέρω αν είναι εδώ το κατάλληλο μέρος για να το εκμηστηρευτω αυτό αλλά θα το πω και ότι γίνει. Είμαι 20 χρόνων, σπουδάζω πληροφορική σε αρκετά καλή σχολή της Αθήνας, είχα πολλά όνειρα για μέλλον μου, να τελειώσω γρήγορα (δηλαδή στα 4 χρόνια) να πάρω το πτυχίο, να γνωρίσω κόσμο που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και στόχους (και φυσικά να περνάμε καλά να βγαίνουμε και όλο αυτό το πακέτο που λέμε φοιτητική ζωή) , να ασχοληθώ ξανά με τη κιθάρα την οποία είχα παρατήσει λόγω πανελληνίων και να γίνω όσο καλύτερος γίνεται, και επίσης να κάνω ένα glow up σωματικό, έχω ήδη καλό σώμα αλλά φαίνεται ότι είναι παρατημένο και αγυμναστο. Γενικότερα να γεμίσω τη ζωή μου με πράγματα που θα με κάνουν παραγωγικό. Ε λοιπόν μαντεψτε τι, δεν έγινε σχεδόν τίποτα από αυτά, πρώτο έτος έκανα κάποιες γνωριμίες από τη σχολή οι οποίες απλά απομακρύνθηκαν, δε ξέρω αυτή τη στιγμή εάν αξίζει να επενδύσω ξανά στα ίδια άτομα. Εμένα με τη γιαγιά μου για να είναι πιο κοντά στη σχολή κάποιες μέρες και τις υπόλοιπες εμένα στο πατρικό μου, οι μέρες που είχαν κάποιον να βγω ήταν μετρημένες στα δάχτυλα, δεν έκανα σχεδόν τίποτα άλλο πέρα από το να κάθομαι σου δωμάτιο με ένα κινητό και έναν υπολογιστή, έγινα πολύ αντικοινωνικός και μετά αυτό άρχισε να βγαίνει και στα άτομα που έβλεπα στη σχολή, ένιωθα άβολα. Φοβόμουν πως θα με κοροϊδεύουν η θα αποφεύγουν, έφτασα σε τέτοιο σημείο που απλά στο δεύτερο έτος πήγαινα μόνο στα υποχρεωτικά εργαστήρια και τίποτα άλλο. Εκείνη τη περίοδο του δεύτερου έτους ξαναχισα να βγαίνω με τον κολλητό μου από το λύκειο που εκείνη τη περίοδο ήταν σε μια φάση της ζωής του που απλά δεν ήξερε τι να κάνει (και τώρα κάπως έτσι είναι αλλά τουλάχιστον έχει βρει μια προσωρινή δουλειά και γυμνάζεται). Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν όπως παλιά και ένιωθα ότι υπήρχε ένα χάσμα ενδιαφερόντων και θεμάτων συζήτησης ανάμεσα σε μένα και τον κολλητό μου αλλά συνεχίζω να τον κάνω παρέα γιατί θα ένιωθα πολύ άσχημα αν ξεκοβαμε πάλι, μαζί μεγαλώσαμε σχεδόν. Κάποια στιγμή προς τα τέλη του περσινού καλοκαιριού γνώρισα έναν φοιτητή 2 χρόνια μεγαλύτερο ο οποίος σπουδάζει σε μια υπερβολικά δύσκολη σχολή και δεν έχει χρόνο για τίποτα σχεδόν, εξαιρετική παρέα και από τα λίγα άτομα κοντά στην ηλικία μου που έχω γνωρίσει και έχουν τόσο διευρυμένους ορίζοντες , βγαίνουμε συνήθως αργά το βράδυ και έχω καταλήξει από συνήθεια να κοιμάμαι στις 3-4 και να ξυπνάω 12-1. Ένας άλλος φίλος μου που κάναμε πολύ παρέα είναι πολύ φτωχός και τώρα μαζεύει λεφτά για να φύγει από το σπίτι του δουλεύοντας σεζόν σε νησί οπότε όπως καταλαβαίνετε πάει και αυτός, ένας άλλος πάλι που κάνουμε επίσης καλή παρέα μένει την υπερήλικη γιαγιά του και δουλεύει σε ξενοδοχείο έξω σπούδαζει και νομική. Όλοι αυτοί είναι από την περιοχή μου που σας λέω αλλά συνήθως βγαίνουμε μεμονωμένα και δεν έχω μπορέσει μέχρι στιγμής να σχηματίσω μια σταθερή παρέα όπου να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί σας κανονικοί φοιτητές. Επιπλέον η εξάρτηση μου από τα ηλεκτρονικά όπως είπα και πιο πριν με έκανε σε μεγάλο βαθμό να παρατήσω τον εαυτό μου, κινητό υπολογιστής ps4, έχω χαλάσει εντελώς τα ωράρια μου στον ύπνο. Ευτυχως στη σχολή έχω μειώσει τα χρωστούμενα μου αρκετά, θα δώσω και κάποια το Σεπτέμβρη και είμαι κομπλέ. Αλλά γενικά νιώθω εντελώς αποσυντονισμένος, σαν να έχω ξεχάσει τον σκοπό μου. Αυτή τη στιγμή η μάνα μου μου προσφέρει ένα διαμέρισμα δικό της χωρίς νοίκι να μένω τις περισσότερες μέρες για να μη πηγαινοερχομαι η μένω στη γιαγιά μου πάλι. Το διαμέρισμα έχει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται και η σχολή είναι σχεδόν δίπλα, αυτό αλλάζει όλα τα δεδομένα, έχω ήδη μείνει κάποιες φορές με τη μάνα μου αλλά όπως καταλαβαίνετε για μείνω μόνος πρέπει να ξέρω μαγείρεμα καθαριότητα πλυντήριο ρούχων. Δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει μια διαδικασία, επίσης δουλειά γιατί και οι γονείς μου έχουν πολλά έξοδα στο σπίτι που ήδη έχουμε. Ποια είναι η γνώμη σας ρε παιδιά είμαι πολύ μπερδεμένος, δε θέλω να πω ότι ξεκινάω νέα αρχή και επειδη θα είμαι μόνος μου να κλειστω στη μοναξιά μου στην Αθήνα και να γίνουν όλα ακόμα χειρότερα.
jimmy213 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 59 minutes ago, Dim4653 said: Είμαι 20 χρόνων Και μιλάς για "νέα αρχή"; Νόμιζα θα ήταν κανένα post από 30άρη τουλάχιστον. 1 hour ago, Dim4653 said: Αυτή τη στιγμή η μάνα μου μου προσφέρει ένα διαμέρισμα δικό της χωρίς νοίκι να μένω 1 hour ago, Dim4653 said: αλλά όπως καταλαβαίνετε για μείνω μόνος πρέπει να ξέρω μαγείρεμα καθαριότητα πλυντήριο ρούχων Άλλο κακό να μη σε βρει. Κάτι απαιτήσεις που έχει η ενήλικη ζωή, ε; Αν δεν είναι τρολο-post, θα σου έλεγα να ξεκινήσεις να πηγαίνεις ενεργά στη σχολή σου κι όχι μόνο στα εργαστήρια. Έτσι θα γνωρίσεις κόσμο και θα κάνεις παρέες. Κι αν όντως υπάρχει δυνατότητα να μείνεις μόνος σε σπίτι χωρίς ενοίκιο, do it. Θα "ξυπνήσεις" πιο άμεσα. 3 1
filip123go Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 0 στα 10 απο εμένα. Πάνε.... Χάλασαν και τα τρολ θέματα. Περίμενα κανένα για ενοικιαστή που θέλει να "κλέψει" το σπίτι από τον ιδιοκτήτη, γιστι ο ιδιοκτήτης έχει πολλά (σπίτια). Βρες καμία γκόμενα ts και όλα θα φτιάξουν. Αν δεν ξέρεις πως, γράψου χορό. Σε ένα χρόνο θα έχεις και γκόμενα , και θα κάνεις και σώμα. Επίσης, από Αθήνα λες ότι είσαι. Η φίλοι σου οι Αθηναίοι; Σε έκαναν πέρα όλοι; Αν ναι, μήπως εσύ είσαι το πρόβλημα;;; Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2024 από filip123go 5 4
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, filip123go είπε 0 στα 10 απο εμένα. Πάνε.... Χάλασαν και τα τρολ θέματα. Περίμενα κανένα για ενοικιαστή που θέλει να "κλέψει" το σπίτι από τον ιδιοκτήτη, γιστι ο ιδιοκτήτης έχει πολλά (σπίτια). Βρες καμία γκόμενα ts και όλα θα φτιάξουν. Αν δεν ξέρεις πως, γράψου χώρο. Σε ένα χρόνο θα έχεις και γκόμενα , και θα κάνεις και σώμα. Επίσης, από Αθήνα λες ότι είσαι. Η φίλοι σου οι Αθηναίοι; Σε έκαναν πέρα όλοι; Αν ναι, μήπως εσύ είσαι το πρόβλημα;;; Δεν είναι τρολ θέμα, δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό είναι απλά μια περίεργη φάση της ζωής μου που έχω κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο και προσπαθώ να βγω
Sherlock_7 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Περιόρισε τη μαλακία και τα πολλά ηλεκτρονικά και πιάσε βρες μια δουλειά, κυρίως για να κοινωνικοποιηθείς και να φορτώσεις τίποτα. Εκεί με τα σπίτια με μπέρδεψες λίγο, αλλά χωρίς λεφτά δεν είσαι για να μένεις μόνος σου. 1
filip123go Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 3 minutes ago, Dim4653 said: Δεν είναι τρολ θέμα, δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό είναι απλά μια περίεργη φάση της ζωής μου που έχω κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο και προσπαθώ να βγω Ε, σου έδωσα τη λύση. Τι κάθεσαι.;
Nabuko Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Dim4653 είπε Ποια είναι η γνώμη σας ρε παιδιά Πάρε μια γάτα
filip123go Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 1 minute ago, Nabuko said: Πάρε μια γάτα Οχι ρε, τι φταίει το καημένο το ζωντανό.! Αυτός τον εαυτό δεν μπορει να φροντίσει, σιγα μην φροντίσει γατα. 3 3
Niko09 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Να βρεις γκόμενα και να κόψεις τα πολλά ηλεκτρονικά. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 13 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε Περιόρισε τη μαλακία και τα πολλά ηλεκτρονικά και πιάσε βρες μια δουλειά, κυρίως για να κοινωνικοποιηθείς και να φορτώσεις τίποτα. Εκεί με τα σπίτια με μπέρδεψες λίγο, αλλά χωρίς λεφτά δεν είσαι για να μένεις μόνος σου. Ισχύει απλά το κάνω λόγω κοντινής απόστασης με τη σχολή για να πατάω πιο συχνά και είναι και πιο εύκολο κιόλας να βρω κάποια δουλειά εκεί τον Σεπτέμβρη
piccolino Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Ο παλιός κολλητός λες πως δουλεύει και πηγαίνει γυμναστήριο, ο μεγαλύτερος σου φοιτητής, ασχολείται με τη σχολή του και έχει περιορισμένο χρόνο, ο "φτωχός" έχει κάνει ένα πλάνο για τη ζωή του και εργάζεται για να το πραγματοποιήσει. Όλοι τους κάτι κάνουν . Εσύ οριακά κάνεις οτιδήποτε. Ασχολήσου με τη σχολή σου εντατικά. Βρες μια part time δουλειά και πήγαινε σιγά σιγά να μείνεις στο σπίτι που σου προσφέρει η μάνα σου. Οι δικοί σου δε θα έχουν πρόβλημα όταν χρειαστεί να σε βοηθήσουν, πχ το χειμώνα αν τα κοινόχρηστα είναι ανεβασμένα λόγω θέρμανσης ή κάτι έκτακτο, μέχρι να τελειώσεις τη σχολή και να βρεις κάτι full time. Οι δουλειές δεν είναι κάτι δύσκολο να μάθεις, σιγά τη δυσκολία να σκουπίσεις και να σφουγγαρίσεις. Για το πλυντήριο θα σου δείξει η μάνα σου πως λειτουργεί, σημείωσε τα προγράμματα που θα σου πει σ ένα χαρτί μέχρι να τα μάθεις. Φαγητό θα ξεκινήσεις τα απλά μόνος σου, κανά ταπεράκι τα πιο δύσκολα από μαμά-γιαγιά, μέχρι να μάθεις κι αυτά. Από το χρόνο που θα διαθέτεις για σχολή/δουλειά/σπίτι, δε θα σου μένουν άπειρες ώρες ελεύθερες να βαριέσαι και να κολλάς σε υπολογιστή/κινητό. Απ τη δουλειά θα γνωρίσεις κόσμο, στη σχολή δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο που δεν έχεις παρέες, αλλά λες πως πηγαίνεις μόνο στα υποχρεωτικά εργαστήρια...ε άμα δε περνάς χρόνο στη σχολή, πως θα ενταχθείς σε μια παρέα, πού θα σε γνωρίσουν οι άλλοι; Δεν είναι απαραίτητο να έχεις τα ίδια ενδιαφέροντα με κάποιον για να κάνεις παρέα μαζί του, αν βλέπεις πως γενικότερα βρίσκετε θέματα προς συζήτηση. Και από άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα παίρνεις και ερεθίσματα. Κι όσο λιγότερο ελεύθερο χρόνο έχεις συνήθως τόσο πιο πολύ ασχολείσαι και με πράγματα που σε ενδιαφέρουν, απ το να τον σπαταλάς ανούσια. Ο φαύλος κύκλος που λες είναι απλά η βαρεμάρα σου, οπότε ξεκουνήσου. Μόλις τώρα, Dim4653 είπε Ισχύει απλά το κάνω λόγω κοντινής απόστασης με τη σχολή για να πατάω πιο συχνά και είναι και πιο εύκολο κιόλας να βρω κάποια δουλειά εκεί τον Σεπτέμβρη Ναι είναι πιο κοντά αλλά δε πηγαίνεις. Γιατί από Σεπτέμβρη; Ξεκίνα το ψάξιμο από τώρα. Δες αγγελίες τώρα που είσαι στον υπολογιστή έτσι κι αλλιώς. Βγες τη Δευτέρα στη γειτονιά μια βόλτα και κοίτα σε καφετέριες/καταστήματα μήπως ζητάνε προσωπικό, πολλοί βάζουν στη βιτρίνα τους μια αγγελία για να βρουν άτομο της περιοχής. Αν βρεις κάτι τις επόμενες μέρες, τέλος Αυγούστου θα πάρεις τον πρώτο σου μισθό, θα έχεις μπει σε μια ρουτίνα μέχρι να ξεκινήσουν τα μαθήματα πάλι. 1
basilis_k6 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Μην ανησυχείς, ετσι ειναι την πρώτη φορα. Μετα το συνηθίζεις και καθε χρόνο νιωθεις το ιδιο απλα βαριεσαι να χαλιεσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Μην ανησυχείς, ετσι ειναι την πρώτη φορα. Μετα το συνηθίζεις και καθε χρόνο νιωθεις το ιδιο απλα βαριεσαι να χαλιεσαι. Το θεμα είναι να ξεφύγω από αυτό αλλιώς θα χαραμίσω τα νιάτα μου και θα καταλήξω μίζερος και μόνος
Niko09 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, Dim4653 είπε Το θεμα είναι να ξεφύγω από αυτό αλλιώς θα χαραμίσω τα νιάτα μου και θα καταλήξω μίζερος και μόνος Όταν μεγαλώσεις η μιζέρια,η βαρεμάρα,η απογοήτευση, η μοναξιά θα είναι μόνιμη Βρες γκόμενα και φύγε εξωτερικό όταν τελειώσεις την σχολή
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, Dim4653 είπε Το θεμα είναι να ξεφύγω από αυτό αλλιώς θα χαραμίσω τα νιάτα μου και θα καταλήξω μίζερος και μόνος Και τώρα μίζερος και μόνος είσαι απο αυτά που γράφεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις