Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Να περιγράψω στα γρήγορα. Δεν έχω κλειδί για την γκαραζόπορτα, ενώ στο συμβόλαιο αγοράς αναφέρεται ότι έχω δικαίωμα στάθμευσης. Ρώτησα τον διαχειριστή και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τέτοια περίπτωση σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ; Και αν καλέσω κλειδαρά ποιος θα πληρώσει;

• Haha 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πας σε γείτονα, ζητάς κλειδί και βγάζεις αντίγραφο. Αν έχει remote control επίσης το ζητάς και πας να σου κάνουν έναν κλώνο. Problem solved. 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πας σε γείτονα, ζητάς κλειδί και βγάζεις αντίγραφο. Αν έχει remote control επίσης το ζητάς και πας να σου κάνουν έναν κλώνο. Problem solved. 

Ειχα πάει σε κλειδαρά και ζητούσε κωδικό για αντιγραφή 

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, Kostas_03 said:

Ε κάποιος θα τον έχει. Οι άλλοι αν χάσουν το κλειδί τι θα κάνουν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ε κάποιος θα τον έχει. Οι άλλοι αν χάσουν το κλειδί τι θα κάνουν; 

Συνηθως αυτην την πληροφορια την εχει ο διαχειριστης για οποιον το ζητησει. Μετα το εχουν οι ιδιοκτητες στα συμβολαια τους. Οποτε ορθως και ενοχλησε τον διαχειριστη, μιας και λογικα ειναι ιδιοκτητης στην πολυκατοικια. (και να μην το εχει στα χαρτια του διαχειριστη, πρεπει να το εχει λογικα στο συμβολαιο ή καπου)

(τωρα ειδα οτι το αγορασε, κανονικα θα επρεπε να εχει αυτην την πληροφορια νομιζω. @Kostas_03 τσεκαρε την χαρτουρα με τα συμβολαια κτλ μηπως εχει τπτ στα σχεδια ή στον κανονισμο, καπου)

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Το σπίτι από ποιον το αγόρασες; Αυτός θα έχει και το κλειδί. Είτε είναι ο παλιός ιδιοκτήτης είτε ο εργολάβος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Kostas_03 said:

Ρώτησα τον διαχειριστή και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.  Δε γουστάρει να σου δώσει.

Άντε με τον κάθε βλαμμένο που επειδή είναι διαχειριστής ή ήταν οικοπεδούχος πριν 30 χρόνια νομίζει ότι είναι και ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας.....

Επεξ/σία από lordvec
Δημοσ.
9 hours ago, Kostas_03 said:

Καλησπέρα σας. Να περιγράψω στα γρήγορα. Δεν έχω κλειδί για την γκαραζόπορτα, ενώ στο συμβόλαιο αγοράς αναφέρεται ότι έχω δικαίωμα στάθμευσης. Ρώτησα τον διαχειριστή και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι. Θα ήθελα να ρωτήσω σε τέτοια περίπτωση σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ; Και αν καλέσω κλειδαρά ποιος θα πληρώσει;

Πρώτα να ξεκαθαρίσεις τι εννοείς με δικαίωμα στάθμευσης; αναφέρετε στο συμβόλαιο σου θέση στάθμευσης με στοιχεία; υπάρχει πιθανότητα ο διαχειριστής να κρατά θέσεις για δικά του οχήματα που δεν δικαιούται.

Δημοσ.
8 hours ago, lordvec said:

Άντε με τον κάθε βλαμμένο που επειδή είναι διαχειριστής ή ήταν οικοπεδούχος πριν 30 χρόνια νομίζει ότι είναι και ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας.....

εχεις απολυτο δικιο!

Απλως αναρωτιεμαι: ο αλλος αγορασε ειτε διαμερισμα ειτε θεση σταθμευσης: δε ζητησε κλειδι/remote control απο τους πωλητες;

δηλαδη αν αγοραζουμε διαμερισμα ή παρκινγκ πρεπει να παμε στο κλειδαρα;

στο δικηγορο ή συμβολαιογραφο που εκανε τη πραξη δε το ανεφερε;

οτι ναναι πραγματικα...

Δημοσ.

Ξεκινώντας από τα βασικά, το όποιο κλειδί/remote έπρεπε να είχε παραδοθεί από τον πωλητή μαζί με όλα τα άλλα κλειδιά.

Εφόσον δεν έγινε προφανώς πρέπει να δοθεί/γίνει αντίγραφο από τους άλλους που έχουν χρήση του ίδιου χώρου.

Πρέπει όμως να εξεταστούν και η σύσταση/καταστατικό της πολυκατοικίας τι προβλέπουν, μήπως ο πωλητής "πούλησε φύκια για......"

Ένα άλλο σενάριο που μου έρχεται επίσης στο μυαλό (τόσα γίνονται σε πολυκατοικίες) θα ήταν ο πωλητής να είχε ανοιχτά "μέτωπα" με το κτήριο (πχ να μην πλήρωσε ποτέ για την εγκατάσταση/συντήρηση της γκαραζόπορτας ή μοτέρ ή ότι άλλο) και να του είπαν "όταν πληρώσεις θα αποκτήσεις πρόσβαση". Που ίσως τελικά "ξέχασε" να το αναφέρει.

Σε κάθε περίπτωση εγώ θα ξεκινούσα από τον πωλητή ("πάρκαρες εσύ εκεί;", "που είναι τα κλειδιά;", "υπάρχει κάποιο θέμα;" κλπ) και μετά, ανάλογα με τις απαντήσεις θα καθόριζα την πορεία μου και τα υπόλοιπα βήματα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Ένα άλλο σενάριο που μου έρχεται επίσης στο μυαλό (τόσα γίνονται σε πολυκατοικίες) θα ήταν ο πωλητής να είχε ανοιχτά "μέτωπα" με το κτήριο (πχ να μην πλήρωσε ποτέ για την εγκατάσταση/συντήρηση της γκαραζόπορτας ή μοτέρ ή ότι άλλο) και να του είπαν "όταν πληρώσεις θα αποκτήσεις πρόσβαση". Που ίσως τελικά "ξέχασε" να το αναφέρει.

Αυτό το σενάριο δεν ακολουθεί τον καινούργιο ιδιοκτήτη και δεν τον αφορά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, Kostas_03 said:

στειλε μου σε πμ το κλειδι της πορτας κ θα σου πω τι μπορεις να κανεις.
(οχι το αορατο κλειδι που δεν εχεις, το κλειδι καποιου γειτονα που εχει επισης δικαιωμα παρκιν)

Επεξ/σία από mclein²
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Αυτό το σενάριο δεν ακολουθεί τον καινούργιο ιδιοκτήτη και δεν τον αφορά 

Ίσως όχι νόμιμα (δεν το γνωρίζω). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι λοιποί που πλήρωσαν το "μάρμαρο" θα παραγράψουν το φέσι επειδή ο άλλος έφυγε, αφού γι' αυτούς τα οφείλει το πχ Β1

Σημ. δεν χρειάζεται βέβαια να αναλωθούμε στο υποθετικό σενάριο που ανέφερα. Το είπα απλά για να τονίσω την πιθανότητα να παίζουν και άλλα πράγματα από πίσω, πέρα από την περίπτωση "κακοί" άνθρωποι να θέλουν να του κάνουν τη ζωή δύσκολη έτσι για το welcome

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...