Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,έχω μια ερώτηση Γίνεται να ενοικιαστεί το σπίτι με απόφαση του μέλος που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό? Και εγώ να αναγκαστώ να βγω στον δρόμο ? Έχω το μικρότερο ποσοστό τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι αυτός που έχει πλειοψηφία μπορεί να αποφασίσει μόνος του να το νοικιάσει και να σου απόδιδει το ποσοστό του ενοικίου που σου αναλογεί μετά

- δε ξέρω αν μπορεί να σε βγάλει εφόσον κατοικείς ήδη εκεί (αν όχι ίσως μπορεί να σου ζητήσει μερίδιο ενοικίου που "χάνει")

- υποθέτω ότι κάπως θα πρέπει να προστατεύεται η μειοψηφία από μια εκδήλως "περίεργη" απόφαση της πλειοψηφιας (πχ να το νοικιάσει 1 ευρώ/μήνα, και να σου δίνει μερικά cents που λογικά σημαίνει κάποια κομπίνα κάνει)

όπως υπώθηκε ρώτα κάποιον επαγγελματία τους χώρου ή δικηγόρο.

Γενικά τα εξ αδιαιρέτου είναι ού μπλέξεις

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Δηλαδή είναι μια απάτη αυτό και πρέπει να κινηθώ νομικά??η να μην κάμω τπτ?

Μένω με την οικογένειά μου 

Στις 5/8/2024 στις 2:24 ΜΜ, tsaltinho είπε

Ρωτας δικηγορο.

Εσυ πληρωνεις για να μενεις σε ενα σπιτι που καποιος εχει μεγαλυτερο ποσοστο απο εσενα?

Στις 5/8/2024 στις 2:24 ΜΜ, tsaltinho είπε

Ρωτας δικηγορο.

Εσυ πληρωνεις για να μενεις σε ενα σπιτι που καποιος εχει μεγαλυτερο ποσοστο απο εσενα?

Μένω με την οικογένειά μου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες το πρακτικα. Ειναι δυνατον αυτος που εχει το μικροτερο μεριδιο να κανει οτι θελει?

Το σπιτι θα μπορουσε να εχει εσοδα απο ενα ενοικιο κι εσυ τα στερεις. Το ιδιο και αναποδα.

Αν εμενε εκεινος μεσα, στερει απο εσενα ενα εσοδο.

Σχεσεις καλες εχετε, να τα βρειτε μεταξυ σας χωρις δικηγορους? Εγω θα σου προτεινα ακομα και να δεν ζηταει τιποτα, εσυ να δινεις κατι μηνιαια, γιατι οι σχεσεις αλλαζουν και οσα δεν φερνει ο χρονος, τα φερνει η στιγμη

Επεξ/σία από tsaltinho
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω ότι γίνεται (πλέον, εδώ και κάποια χρόνια). Στο μισθωτήριο πρέπει να είναι αφενός συμβαλλόμενοι όλοι οι συνιδιοκτήτες και να αποδεχτούν τη μίσθωση -ο καθένας ξεχωριστά- στην ανάλογη πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που κατατίθενται τα στοιχεία της μίσθωσης. Δεν υπάρχει "ελάχιστο μερίδιο".

Επεξ/σία από theopan
  • Like 1
Δημοσ.

Από τη διάταξη του άρθρου 1113 του ΑΚ, κατά την οποία, αν η κυριότητα του πράγματος ανήκει σε περισσότερους εξ αδιαιρέτου κατ’ ιδανικά μέρη, εφαρμόζονται οι διατάξεις για την κοινωνία, προκύπτει ότι σε περίπτωση που ένας από τους κοινωνούς κάνει αποκλειστική χρήση του κοινού πράγματος, οι υπόλοιποι κοινωνοί, ασχέτως του αν είχαν προβάλει ή όχι αξιώσεις για σύγχρηση του πράγματος, δικαιούνται να απαιτήσουν από τον κοινωνό που χρησιμοποίησε αποκλειστικώς το κοινό πράγμα να τους αποδώσει την (κατ’ άρθρα 785, 786, 787, 792 παρ. 2 ΑΚ) ωφέλεια, την οποία αποκόμισε από την αποκλειστική χρήση και αναλογεί στη μερίδα τους, είναι δε αυτή (ωφέλεια αποδοτέα σε περίπτωση αποκλειστικής χρήσης κοινού πράγματος), αν πρόκειται για αστικό ακίνητο, ισοδύναμη με τη μισθωτική αξία που είχαν κατά το χρόνο της αποκλειστικής χρήσης του κοινού οι μερίδες των κοινωνών που δεν έκαναν χρήση αυτού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, tsaltinho είπε

Από τη διάταξη του άρθρου 1113 του ΑΚ, κατά την οποία, αν η κυριότητα του πράγματος ανήκει σε περισσότερους εξ αδιαιρέτου κατ’ ιδανικά μέρη, εφαρμόζονται οι διατάξεις για την κοινωνία, προκύπτει ότι σε περίπτωση που ένας από τους κοινωνούς κάνει αποκλειστική χρήση του κοινού πράγματος, οι υπόλοιποι κοινωνοί, ασχέτως του αν είχαν προβάλει ή όχι αξιώσεις για σύγχρηση του πράγματος, δικαιούνται να απαιτήσουν από τον κοινωνό που χρησιμοποίησε αποκλειστικώς το κοινό πράγμα να τους αποδώσει την (κατ’ άρθρα 785, 786, 787, 792 παρ. 2 ΑΚ) ωφέλεια, την οποία αποκόμισε από την αποκλειστική χρήση και αναλογεί στη μερίδα τους, είναι δε αυτή (ωφέλεια αποδοτέα σε περίπτωση αποκλειστικής χρήσης κοινού πράγματος), αν πρόκειται για αστικό ακίνητο, ισοδύναμη με τη μισθωτική αξία που είχαν κατά το χρόνο της αποκλειστικής χρήσης του κοινού οι μερίδες των κοινωνών που δεν έκαναν χρήση αυτού.

Εχω καταλαβει οτι ο αδερφος μου θελει να μεινει στοσπιτι με την κοπελα του και μου λενε ψεμματα,εχω ρωτησει δικηγορο και μου ειπε να κανω εξοδικο 

Επεξ/σία από pnokas
Δημοσ.
10 minutes ago, pnokas said:

Εχω καταλαβει οτι ο αδερφος μου θελει να μεινει στοσπιτι με την κοπελα του και μου λενε ψεμματα,εχω ρωτησει δικηγορο και μου ειπε να κανω εξοδικο 

πόσο ποσοστό έχεις εσύ;

το υπόλοιπο είναι όλο στον αδερφό σου ή υπάρχουν κι άλλοι στην εξίσωση;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

πόσο ποσοστό έχεις εσύ;

το υπόλοιπο είναι όλο στον αδερφό σου ή υπάρχουν κι άλλοι στην εξίσωση;

7 % νομιζω οπως και ο αδερφος μου και η μανα μου 25%  δεν εχω κανει τιποτα ακομα σε νομικο πλαισιο

Δημοσ.
Just now, pnokas said:

7 % νομιζω οπως και ο αδερφος μου και η μανα μου 25%  δεν εχω κανει τιποτα ακομα σε νομικο πλαισιο

το νομίζω δεν είναι απάντηση.

μάθε ακριβώς τα νούμερα που να βγαζουν σύνολο 100% και έλα γράψτα για να πάρεις και σωστή απάντηση.

• Like 2
Δημοσ.

εγω δεν θελω να νοικιαστει το σπιτι θελω να μεινω στο πατρικο μου επειδη εχει πεθανει ο πατερας μου και χωριστικε στα 3 το σπιτι βασει νομου επειδη δεν αφησε διαθηκη

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pnokas είπε

7 εσύ 7 ο αδερφός σου υποθετικά, 25 η μάνα σου είναι 39  το υπόλοιπο 61 που είναι?

Εφόσον έχετε ίδιο ποσοστό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τον υπολοίπων δεν μπορεί να κάνει και πολλά

Δημοσ.
Just now, pnokas said:

εγω δεν θελω να νοικιαστει το σπιτι θελω να μεινω στο πατρικο μου επειδη εχει πεθανει ο πατερας μου και χωριστικε στα 3 το σπιτι βασει νομου επειδη δεν αφησε διαθηκη

το τι θέλεις δε σημαίνει οτι θα το πάρεις κιόλας.

μάθε τα ποσοστά που βγάζουν σύνολο 100% για να σου πούμε και τι μπορεί να γίνει 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...