blitzNikos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Πάντως, όποιος είναι (αρκετά) μεγάλος και θυμάται τις δεκαετίες του 70-80-90, αισθάνεται ότι ζει στον Παράδεισο... Αν σκεφτούμε την καπνισμένη και ομιχλώδη εικόνα ενός εστιατορίου, ενός τρένου ή ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ τότε και τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη εικόνα σήμερα, καταλαβαίνουμε αμέσως τη διαφορά! Αλλά και τις έντονες και, αρκετές φορές, προκλητικές αντιδράσεις αρκετών καπνιστών και πολλών επιχειρηματιών διάφορων κατηγοριών καταστημάτων, όταν πρωτοξεκίνησε η εφαρμογή των καθολικών αντικαπνιστικών μέτρων πριν 15 χρόνια. Τότε κάπνιζαν δύο στους τρεις έλληνες, σήμερα δύο στους τρεις δεν καπνίζουν. Σίγουρα, υπάρχει πρόοδος! Εκείνα τα "καπνισμένα" χρόνια, όταν τολμούσες να ψελίσεις κάποια διαμαρτυρία, ήσουν τυχερός αν απλά αδιαφορούσαν ή σε ειρωνευόντουσαν γιατί κινδύνευες να σε βρίσουν, ακόμα και να σε προπηλακίσουν. Δυστυχώς το κάπνισμα συνοδευόταν συχνά από μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε όσους διαμαρτυρόντουσαν. Σήμερα αυτή η νοοτροπία έχει περιοριστεί δραστικά, ο μέσος μη καπνιστής διαμαρτύρεται άφοβα και ο μέσος καπνιστής είναι συνήθως απολογητικός. Και μερικά στοιχεία που εξηγούν (χωρίς να δικαιολογούν) γιατί οι έλληνες ήταν και παραμένουν από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους λαούς: Ο καπνός ήταν ιδανικός για τα φτωχά και άγονα ελληνικά εδάφη, αναδείχθηκε στο μεσοπόλεμο σε εθνικό προϊόν και συνετέλεσε σημαντικά στην οικονομική αποκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων. Στη Μακεδονία καλλιεργούσαν καπνό στο 60% της καλλιεργούμενης γης! Μετά τον πόλεμο η καλλιέργεια καπνού εντατικοποιήθηκε και φτάσαμε στη δεκαετία του 70 όπου σχεδόν το 1/3 του συναλλάγματος από εξαγωγές να είναι από τα καπνά! Όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ το 1981, η παραγωγή καπνών αντιπροσώπευε το 1/3 όλης της ΕΟΚ! Την εποχή εκείνη η μικρή Ελλάδα ήταν 9η παραγωγός καπνών στον κόσμο! Γενιές ελλήνων, όπως η δική μου, μεγάλωσαν παίζοντας κρυφτό μέσα στα καπνά και στρίβωντας αυτοσχέδια τσιγάρα από τα φύλλα στο χωράφι δίπλα στο σπίτι τους... Η παρακμή άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν άρχισαν να μειώνονται τα σχετικά κονδύλια/επιδοτήσεις της ΕΟΚ και κορυφώθηκε μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, με την εμφάνιση των πρώτων αντικαπνιστικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο, οπότε μειώθηκαν κατά πολύ και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις. Βέβαια, εντελώς τυχαία (!?), η επίσημη αντικαπνιστική πολιτική σε διεθνές και κρατικό επίπεδο άρχισε να παίρνει σημαντικές διαστάσεις από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι οι προϋπολογισμοί των κλάδων υγείας των μεγαλύτερων διεθνών ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και των δημόσιων δομών υγείας, διογκωνόντουσαν κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων υγείας που δημιουργούσε το κάπνισμα... Κάπως έτσι, οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι κρατικοί προϋπολογισμοί κέρδισαν στα σημεία τις καπνοβιομηχανίες και άρχισαν σταδιακά να θεσπίζονται αντικαπνιστικοί περιορισμοί. Να και μια φορά που, ανέλπιστα, η δίψα για κέρδη ή για εξοικονόμηση πόρων έφερε μια πολύ θετική αλλαγή για την υγεία όλων των ανθρώπων! Αν κάτι με στενοχωρεί και με προβληματίζει πια δεν είναι που συνεχίζουν να καπνίζουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους. Αυτό είναι κατανοητό και αναμενόμενο. Είναι θλιβερό όμως να βλέπω να ξεκινούν να καπνίζουν νέοι άνθρώποι, ακόμα και 15άρηδες έφηβοι, όταν είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο και τεκμηριωμένο πόσο καταστροφικό για την υγεία είναι το κάπνισμα. Ας ελπίσουμε σε λίγες γενιές αυτή η βλαβερή συνήθεια να εγκαταλειφθεί, χωρίς να αντικατασταθεί από κάποια χειρότερη!!! ΥΓ: Το κάπνισμα είναι πολύ ευαίσθητο και "πονεμένο" θέμα και μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε παρεξηγήσεις οπότε, αν κάποιος νομίζει ότι θίγεται από όσα γράφω παραπάνω, διευκρινίζω ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. 6
Arkin Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Μερικα επισημα στατιστικα απο το worldmeter για την υγεια του πλανητη. Για αυτο το χρονο εχουμε 3 εκατομμυρια νεκρους απο το τσιγαρο. 1.5 εκατομμυριο απο το αλκοολ 1 απο το HIV και 5 απο τον καρκινο. 800 χιλιαδες απο αυτοκινητο και 650 αυτοκτονιες. Σταμαστε το καπνισμα και το αλκοολ και τη γρηγορη οδηγηση ειδικα οταν πινετε. Δεν ειναι μονο οταν θα κανετε κακο στον εαυτο σας εσεις αλλα περνετε και αλλους στο λαιμο σας που δεν φταινε σε τιποτα. Οσοι καπνιζουν ειναι εμμενα δολοφονοι παθητικων καπνιστων. Η νεα γενια ενα καλο εχει και αυτο ειναι οτι δεν βλεπω τοσους να καπνιζουν και να πινουν. 1
NiKoSmile Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Mhdenistis είπε Απαγορεύεται και δεν έχει τύχει ποτέ να συναντήσω αλλά αν τύχει δεν θα πάθεις και τίποτα, είσαι υπερβολικός. Ας πούμε ότι είμαι γερή κράση και δε θα πεθάνω άξαφνα. Δεν παύει να είναι ένα βιολογικό όπλο που παράγει μια μπόχα που μολύνει τον αέρα. Έτσι θα μπουκώσει η μύτη μου και θα δακρύσουν τα μάτια μου. Μετά θα βρωμίσουν τα ρούχα... και όπου πάω θα μεταφέρω την μπόχα. Λίγα δευτερόλεπτα χρειάζεται η κάπνα να απορροφηθεί στα ρούχα. Μετά πρέπει βάλω πλυντήριο και να κάνω μπάνιο ολόκληρος. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2024 από NiKoSmile 6 1
piccolino Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, blitzNikos είπε Πάντως, όποιος είναι (αρκετά) μεγάλος και θυμάται τις δεκαετίες του 70-80-90, αισθάνεται ότι ζει στον Παράδεισο... Αν σκεφτούμε την καπνισμένη και ομιχλώδη εικόνα ενός εστιατορίου, ενός τρένου ή ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ τότε και τη συγκρίνουμε με την αντίστοιχη εικόνα σήμερα, καταλαβαίνουμε αμέσως τη διαφορά! Αλλά και τις έντονες και, αρκετές φορές, προκλητικές αντιδράσεις αρκετών καπνιστών και πολλών επιχειρηματιών διάφορων κατηγοριών καταστημάτων, όταν πρωτοξεκίνησε η εφαρμογή των καθολικών αντικαπνιστικών μέτρων πριν 15 χρόνια. Τότε κάπνιζαν δύο στους τρεις έλληνες, σήμερα δύο στους τρεις δεν καπνίζουν. Σίγουρα, υπάρχει πρόοδος! Εκείνα τα "καπνισμένα" χρόνια, όταν τολμούσες να ψελίσεις κάποια διαμαρτυρία, ήσουν τυχερός αν απλά αδιαφορούσαν ή σε ειρωνευόντουσαν γιατί κινδύνευες να σε βρίσουν, ακόμα και να σε προπηλακίσουν. Δυστυχώς το κάπνισμα συνοδευόταν συχνά από μια επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε όσους διαμαρτυρόντουσαν. Σήμερα αυτή η νοοτροπία έχει περιοριστεί δραστικά, ο μέσος μη καπνιστής διαμαρτύρεται άφοβα και ο μέσος καπνιστής είναι συνήθως απολογητικός. Και μερικά στοιχεία που εξηγούν (χωρίς να δικαιολογούν) γιατί οι έλληνες ήταν και παραμένουν από τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους λαούς: Ο καπνός ήταν ιδανικός για τα φτωχά και άγονα ελληνικά εδάφη, αναδείχθηκε στο μεσοπόλεμο σε εθνικό προϊόν και συνετέλεσε σημαντικά στην οικονομική αποκατάσταση των μικρασιατών προσφύγων. Στη Μακεδονία καλλιεργούσαν καπνό στο 60% της καλλιεργούμενης γης! Μετά τον πόλεμο η καλλιέργεια καπνού εντατικοποιήθηκε και φτάσαμε στη δεκαετία του 70 όπου σχεδόν το 1/3 του συναλλάγματος από εξαγωγές να είναι από τα καπνά! Όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ το 1981, η παραγωγή καπνών αντιπροσώπευε το 1/3 όλης της ΕΟΚ! Την εποχή εκείνη η μικρή Ελλάδα ήταν 9η παραγωγός καπνών στον κόσμο! Γενιές ελλήνων, όπως η δική μου, μεγάλωσαν παίζοντας κρυφτό μέσα στα καπνά και στρίβωντας αυτοσχέδια τσιγάρα από τα φύλλα στο χωράφι δίπλα στο σπίτι τους... Η παρακμή άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν άρχισαν να μειώνονται τα σχετικά κονδύλια/επιδοτήσεις της ΕΟΚ και κορυφώθηκε μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, με την εμφάνιση των πρώτων αντικαπνιστικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο, οπότε μειώθηκαν κατά πολύ και οι καλλιεργούμενες εκτάσεις. Βέβαια, εντελώς τυχαία (!?), η επίσημη αντικαπνιστική πολιτική σε διεθνές και κρατικό επίπεδο άρχισε να παίρνει σημαντικές διαστάσεις από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι οι προϋπολογισμοί των κλάδων υγείας των μεγαλύτερων διεθνών ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και των δημόσιων δομών υγείας, διογκωνόντουσαν κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων υγείας που δημιουργούσε το κάπνισμα... Κάπως έτσι, οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι κρατικοί προϋπολογισμοί κέρδισαν στα σημεία τις καπνοβιομηχανίες και άρχισαν σταδιακά να θεσπίζονται αντικαπνιστικοί περιορισμοί. Να και μια φορά που, ανέλπιστα, η δίψα για κέρδη ή για εξοικονόμηση πόρων έφερε μια πολύ θετική αλλαγή για την υγεία όλων των ανθρώπων! Αν κάτι με στενοχωρεί και με προβληματίζει πια δεν είναι που συνεχίζουν να καπνίζουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους. Αυτό είναι κατανοητό και αναμενόμενο. Είναι θλιβερό όμως να βλέπω να ξεκινούν να καπνίζουν νέοι άνθρώποι, ακόμα και 15άρηδες έφηβοι, όταν είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο και τεκμηριωμένο πόσο καταστροφικό για την υγεία είναι το κάπνισμα. Ας ελπίσουμε σε λίγες γενιές αυτή η βλαβερή συνήθεια να εγκαταλειφθεί, χωρίς να αντικατασταθεί από κάποια χειρότερη!!! ΥΓ: Το κάπνισμα είναι πολύ ευαίσθητο και "πονεμένο" θέμα και μπορεί να οδηγήσει εύκολα σε παρεξηγήσεις οπότε, αν κάποιος νομίζει ότι θίγεται από όσα γράφω παραπάνω, διευκρινίζω ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πιτσιρίκια δημοτικού έχεις δει με ηλεκτρονικό τσιγάρο; Οκ δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο, αλλά είναι λίγα τα χρόνια της ευρείας χρήσης του για να δούμε μακροπρόθεσμα τι παρενέργειες ίσως έχει. 1 ώρα πριν, Arkin είπε Μερικα επισημα στατιστικα απο το worldmeter για την υγεια του πλανητη. Για αυτο το χρονο εχουμε 3 εκατομμυρια νεκρους απο το τσιγαρο. 1.5 εκατομμυριο απο το αλκοολ 1 απο το HIV και 5 απο τον καρκινο. 800 χιλιαδες απο αυτοκινητο και 650 αυτοκτονιες. Σταμαστε το καπνισμα και το αλκοολ και τη γρηγορη οδηγηση ειδικα οταν πινετε. Δεν ειναι μονο οταν θα κανετε κακο στον εαυτο σας εσεις αλλα περνετε και αλλους στο λαιμο σας που δεν φταινε σε τιποτα. Οσοι καπνιζουν ειναι εμμενα δολοφονοι παθητικων καπνιστων. Η νεα γενια ενα καλο εχει και αυτο ειναι οτι δεν βλεπω τοσους να καπνιζουν και να πινουν. Έχει μειωθεί το κανονικό τσιγάρο, αλλά παρατηρώντας έχω δει πως απλά χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό και πιο άνετα πλέον μπροστά σε γονείς κλπ αφού θεωρούν πως δεν είναι τίποτα. Ενώ κανονικό τσιγάρο ακόμα και τώρα δεν ανάβει το 15χρονο μπροστά σε γονείς, απ ότι έχω δει στο περιβάλλον μου τουλάχιστον. Κόρη γνωστών μου πχ που κάπνιζε από έφηβη, πέρασε τα 20-22 για να πει στους γονείς πως καπνίζει και σπάνια θα το κάνει μπροστά τους. Και είναι ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, της έκαναν μια συζήτηση για τις συνέπειες (πρώην καπνιστές και οι δυο) και της άφησαν την επιλογή αν θα συνεχίσει ή όχι, σαν ενήλικη που είναι. Σχετικά με το ποτό από εποχή covid που κλείσαν τα πάντα νομίζω μειώθηκε κάπως, αλλά όχι τόσο ώστε να πω πως υπάρχει σημαντική διαφορά. 1
papoys1 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Στις 9/8/2024 στις 8:01 ΠΜ, witty είπε Καλημέρα. Το τελευταίο δάστημα έχω ζητήσει 4 φορές από συνανθρώπους μου να σβήσουν το τσιγάρο τους εντός (...) του μετρό (1 στην αποβάθρα + 3 στον συρμό). Το θεωρώ ακραίο και δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο μετρο Σε όλους τους σταθμούς υπάρχουν κάμερες και δεν νομίζω πως κάποιος θα τολμήσει να ανάψει τσιγάρο. Θα το δουν και το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγάλο. 2 1
Dante80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 11 minutes ago, papoys1 said: Το θεωρώ ακραίο και δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο μετρο Για ποιό λόγο να πει ψέματα ο συμφορουμιστής; Ναι και εγώ έχω δει κάπνισμα στην αποβάθρα πριν λίγο καιρό. 1
Mhdenistis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε Ας πούμε ότι είμαι γερή κράση και δε θα πεθάνω άξαφνα. Δεν παύει να είναι ένα βιολογικό όπλο που παράγει μια μπόχα που μολύνει τον αέρα. Έτσι θα μπουκώσει η μύτη μου και θα δακρύσουν τα μάτια μου. Μετά θα βρωμίσουν τα ρούχα... και όπου πάω θα μεταφέρω την μπόχα. Λίγα δευτερόλεπτα χρειάζεται η κάπνα να απορροφηθεί στα ρούχα. Μετά πρέπει βάλω πλυντήριο και να κάνω μπάνιο ολόκληρος. Με την λογική σου πρέπει να το απαγορεύσουμε εντελώς και να μην το πουλάνε ούτε τα περίπτερα, ακόμα και στο δρόμο που περπατάς κάποια κάπνα θα σου έρθει.
lector Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 33 λεπτά πριν, piccolino είπε Πιτσιρίκια δημοτικού έχεις δει με ηλεκτρονικό τσιγάρο; Οκ δεν είναι το ίδιο με το τσιγάρο, αλλά είναι λίγα τα χρόνια της ευρείας χρήσης του για να δούμε μακροπρόθεσμα τι παρενέργειες ίσως έχει. Ειναι καλο παντως το οτι αποφασισαν να κοψουν το μαλμπορο και να το γυρισουν σε ηλεκτρονικο. 2
Mhdenistis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 39 λεπτά πριν, papoys1 είπε Το θεωρώ ακραίο και δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο μετρο Σε όλους τους σταθμούς υπάρχουν κάμερες και δεν νομίζω πως κάποιος θα τολμήσει να ανάψει τσιγάρο. Θα το δουν και το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγάλο. Είχα τύχει και εγώ μια φορά αλλά ήταν Ρομά, αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. 1
Free Bird Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Για όσους δε γνωρίζουν ή δε θυμούνται. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ψηφιστεί 4 (τέσσερις) αντικαπνιστικοί νόμοι, όπου βασικά έλεγαν ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους π.χ. καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, σε ΜΜΜ, δημόσια κτίρια κλπ. Ο μόνος νόμος που τηρήθηκε ήταν ο τελευταίος του 2019. Τους τρεις προηγούμενους ο κόσμος τους έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Και μιλάμε για ένα αντικαπνιστικό νόμο ο οποίος τηρείτε εδώ και 20 χρόνια σε χώρες που τις έχουμε για πιο κάτω από εμάς (Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία). Σιγά μη νιώσει κανείς ντροπή γι' αυτό ... Δε μιλάμε για πιο 'σοβαρές' χώρες Πέραν του νόμου που πρέπει να ακολουθούμε όλοι, το περίεργο είναι πως μπορεί να καπνίζει κάποιος δίπλα σε κάποιον, χωρίς να τον ρωτήσει αν τον ενοχλεί ο καπνός. Στο σπίτι σου, στο αυτοκίνητό σου, σε κάποιο χώρο που είσαι μόνος σου, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις εκεί που υπάρχει και άλλος κόσμος ?? 3
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 9 ώρες πριν, Mhdenistis είπε Απαγορεύεται και δεν έχει τύχει ποτέ να συναντήσω αλλά αν τύχει δεν θα πάθεις και τίποτα, είσαι υπερβολικός. Kαλα το θεμα δεν ειναι αν θα παθει κατι αν του ερθει μια αδεσποτη τουφα καπνου. Αλλα ειναι τερμα ασεβες προς τους αλλους να αναβεις τσιγαρο σε ΜΜΜ. Ειχα αρπαχτει με εναν πιτσιρικα που ειχε αναψει τσιγαρο στον ηλεκτρικο πριν μερικα χρονια λες και ηταν τσιφλικι του ο συρμος. Το περιεργο ηταν οτι πριν μιλησω εγω ολοι εδειχναν να δυσφορουν αλλα κανεις δεν ειπε κουβεντα και φαινοταν οτι ο τυπος αν του εκανες "μπου" αποτομα θα εβαζε τα κλαμματα, δεν ηταν κανενας τερμα περιεργος θελω να πω. Αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω (και μιλαω ως πρωην καπνιστης), ασχετα απο τα ψιλα γραμματα περι κοινωνικου σεβασμου και φερεσθαι ξερωγω, ειναι το τι διαλο θα παθεις αν δεν αναψεις τσιγαρο για την μιση ωρα (max) που διαρκει η διαδρομη σου ξερωγω. 6
Mhdenistis Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 21 λεπτά πριν, stormrain είπε Kαλα το θεμα δεν ειναι αν θα παθει κατι αν του ερθει μια αδεσποτη τουφα καπνου. Αλλα ειναι τερμα ασεβες προς τους αλλους να αναβεις τσιγαρο σε ΜΜΜ. Ειχα αρπαχτει με εναν πιτσιρικα που ειχε αναψει τσιγαρο στον ηλεκτρικο πριν μερικα χρονια λες και ηταν τσιφλικι του ο συρμος. Για να το κάνει θα πρέπει να έχει υπερβολικό θάρρος ή θράσος και να μην υπολογίζει αντιδράσεις, πιθανότερο να είναι Ρομά, αν θες να αρπαχτείς μαζί του αναλαμβάνεις και τις ευθύνες, αυτούς ακόμα και η αστυνομία δεν τους πλησιάζει. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, Mhdenistis είπε Για να το κάνει θα πρέπει να έχει υπερβολικό θάρρος ή θράσος και να μην υπολογίζει αντιδράσεις, πιθανότερο να είναι Ρομά, αν θες να αρπαχτείς μαζί του αναλαμβάνεις και τις ευθύνες, αυτούς ακόμα και η αστυνομία δεν τους πλησιάζει. Ναι δεν λεω, προφανως και δεν προτεινω να αρπαχτει κανεις με κανεναν για κατι τετοιο, απλως ανεφερα μια δικη μου περιπτωση (που με επαιρνε οπως ειπα). Γενικως παντως η προσεγγιση μου θα ηταν να το αναφερω αμεσα στους security, δεν νομιζω να υπαρχει και αλλος τροπος βασικα. 1
filip123go Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 49 minutes ago, papoys1 said: Το θεωρώ ακραίο και δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο μετρο Σε όλους τους σταθμούς υπάρχουν κάμερες και δεν νομίζω πως κάποιος θα τολμήσει να ανάψει τσιγάρο. Θα το δουν και το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγάλο. Και όμως, πέτυχα και εγώ έναν προχθές στο μετρό Συγγρου φιξ. Κάτω στην αποβάθρα. Όχι τπτ άλλο, μια στις 1000 να ενεργοποιηθεί κανένα σύστημα πυρόσβεσης, θα δημιουργήθει προβλήμα χωρίς λόγο... 1
NiKoSmile Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2024 41 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε Με την λογική σου πρέπει να το απαγορεύσουμε εντελώς και να μην το πουλάνε ούτε τα περίπτερα, ακόμα και στο δρόμο που περπατάς κάποια κάπνα θα σου έρθει. Στο χέρι σας είναι να το απαγορεύσετε στον εαυτό σας. Το έχω βάλει και εγώ στο στόμα μου το καταραμένο, αλλά το μίσησα. Αν το αγαπάς θα σε πάρει στον τάφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις