manana Δημοσ. 20 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2025 στις 4:38 ΜΜ, poulinos είπε Το realme 11 pro plus εχει dual band wifi -> https://www.gsmarena.com/realme_11_pro+-12246.php -> Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band και ειναι και wifi 6. αν συνδεεται στα 2,4 Ghz κατι αλλο φταιει. καλα ναι στο λαπτοπ αξιζει να βαλεις μνημη που σιγουρα θα την βρεις σχετικα φτηνα. α.το εχεις με επεκταση το Usb stick? β.δοκιμασε να το βαλεις σε αλληγ Usb. δεν νομιζω οτι ειναι απο το κουνημα.δεν βγαινει τοσο ευκολα.εκτος αν δεν παταει καλα μεσα λογω ογκου (δηλαδη να το εμποδιζει κατι) οταν δεν εχεις ιντερνετ θα μπορουσες να δεις και στο device manager αν φαινεται ακομα το Usb wifi stick συνδεδεμενο όπως και αν ειναι ακομα συνδεδεμενο στο ιντερνετ και απλα δεν υπαρχει κινηση ή αν εχει αποσυνδεθει Πήγα να διαγράψω το wifi στο Smartphone. Πριν από αυτό πήγα να ελέγξω και μου έβγαλε 5ghz. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό, αλλά εγώ δεν πείραξα τίποτα 🤯 Νομίζω ότι αυτόματα αλλάζει? Δηλαδή από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλάζει σε 2 ή σε 5 ghz! Δεν το έχω με επέκταση το usb. Το άλλαξα και το έβαλα σε μια θύρα στο πίσω μέρος της μονάδας! Τώρα θα είναι σε κατάσταση δοκιμής πάλι. Το κακό είναι ότι δεν είχα άλλο χώρο πίσω και αφαίρεσα έναν εξωτερικό σκληρό που είχα. Τέλος πάντων θα δείξει τώρα! Όταν δεν έχω ίντερνετ εννοείς να αποσύνδεση το ρούτερ; Επεξ/σία 21 Μαρτίου από manana
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου Δημοσ. 22 Μαρτίου On 20/03/2025 at 20:11, manana said: Πήγα να διαγράψω το wifi στο Smartphone. Πριν από αυτό πήγα να ελέγξω και μου έβγαλε 5ghz. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό, αλλά εγώ δεν πείραξα τίποτα 🤯 Νομίζω ότι αυτόματα αλλάζει? Δηλαδή από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλάζει σε 2 ή σε 5 ghz! Δεν το έχω με επέκταση το usb. Το άλλαξα και το έβαλα σε μια θύρα στο πίσω μέρος της μονάδας! Τώρα θα είναι σε κατάσταση δοκιμής πάλι. Το κακό είναι ότι δεν είχα άλλο χώρο πίσω και αφαίρεσα έναν εξωτερικό σκληρό που είχα. Τέλος πάντων θα δείξει τώρα! Όταν δεν έχω ίντερνετ εννοείς να αποσύνδεση το ρούτερ; απλα μπορει να σε ειχε βαλει για χ ψ λογο στα 2,4 ghz και καποια στιγμη σε εβαλε σωστα στα 5.μπορει να γινει αυτο για διαφορους λογους αλλα μην σε μπερδεψω παραπανω. ναι μπορει να αλλαξει λογω band steering ή οταν το σημα γινει χαμηλο αφου το 2,4 εχει καλυτερη διατρηση σε εμποδια. βαλε τον δισκο μπροστα τοτε δεστο πως θα παει.επισς αν εχεις μπλε usb που ειναι usb 3 δοκιμασε πχ εκει. κτλ κτλ. ιντερνετ μπορει να μην εχεις για 2 λογους.α. επειδη εχει πεσει το ιντερνετ ή επειδη εχεις χασει την επικοινωνια με το router. οταν πεσει το ιντερνετ μπορεις να δεις αν μπαινεις στο interface του router ή οχι.οπως μπορεις να δεις αν σε εχει πεταξει εκτος δικτυου και δεν σου δειχνει δηλαδη οτι εισαι συνδεδεμενη στο δικτυο πχ maria. 1
manana Δημοσ. 25 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου Στις 22/3/2025 στις 12:05 ΠΜ, poulinos είπε απλα μπορει να σε ειχε βαλει για χ ψ λογο στα 2,4 ghz και καποια στιγμη σε εβαλε σωστα στα 5.μπορει να γινει αυτο για διαφορους λογους αλλα μην σε μπερδεψω παραπανω. ναι μπορει να αλλαξει λογω band steering ή οταν το σημα γινει χαμηλο αφου το 2,4 εχει καλυτερη διατρηση σε εμποδια. βαλε τον δισκο μπροστα τοτε δεστο πως θα παει.επισς αν εχεις μπλε usb που ειναι usb 3 δοκιμασε πχ εκει. κτλ κτλ. ιντερνετ μπορει να μην εχεις για 2 λογους.α. επειδη εχει πεσει το ιντερνετ ή επειδη εχεις χασει την επικοινωνια με το router. οταν πεσει το ιντερνετ μπορεις να δεις αν μπαινεις στο interface του router ή οχι.οπως μπορεις να δεις αν σε εχει πεταξει εκτος δικτυου και δεν σου δειχνει δηλαδη οτι εισαι συνδεδεμενη στο δικτυο πχ maria. Άρα το smartphone θα αλλάζει αυτόματα , ανάλογα με το σήμα και δεν πειράζω εγώ κάτι! Αυτό πάντως που παρατήρησα είμαι ότι μπορεί να είμαι στο ίδιο δωμάτιο και από 2 ghz να πηγαίνει σε 5 ή το αντίθετο! Εγώ φανταζόμουν ότι αυτό θα γινόταν από δωμάτιο σε δωμάτιο και όχι ακόμη και στο ίδιο! Τώρα το usb δεν μένει παρά να κάνω δοκιμές και να δω αν θα ξαναποσυνδεθεί . Προς το παρόν ο μόνος λόγος ήταν όταν έβαζα και κάτι άλλο στην μονάδα. Cd ή άλλο usb . Όσο είναι μόνο του δεν μου το έκανε. Μενει να δω από εδώ και πέρα που το πήγα στο πίσω μέρος! Γενικά θα κάνω δοκιμές να δω τι γίνεται 😂! Σε ευχαριστώ πολύ γενικά για όλους τις απαντήσεις και για το χρόνο που έχεις διαθέσει!
poulinos Δημοσ. 25 Μαρτίου Δημοσ. 25 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, manana said: Άρα το smartphone θα αλλάζει αυτόματα , ανάλογα με το σήμα και δεν πειράζω εγώ κάτι! Αυτό πάντως που παρατήρησα είμαι ότι μπορεί να είμαι στο ίδιο δωμάτιο και από 2 ghz να πηγαίνει σε 5 ή το αντίθετο! Εγώ φανταζόμουν ότι αυτό θα γινόταν από δωμάτιο σε δωμάτιο και όχι ακόμη και στο ίδιο! Τώρα το usb δεν μένει παρά να κάνω δοκιμές και να δω αν θα ξαναποσυνδεθεί . Προς το παρόν ο μόνος λόγος ήταν όταν έβαζα και κάτι άλλο στην μονάδα. Cd ή άλλο usb . Όσο είναι μόνο του δεν μου το έκανε. Μενει να δω από εδώ και πέρα που το πήγα στο πίσω μέρος! Γενικά θα κάνω δοκιμές να δω τι γίνεται 😂! Σε ευχαριστώ πολύ γενικά για όλους τις απαντήσεις και για το χρόνο που έχεις διαθέσει! αν τα 2.4ghz και τα 5 τα εχεις με αλλο ονομα τοτε θα μπορουσες να αφησεις στο smartphone μονο το δικτυο των 5ghz. αν ομως εχεις το ιδιο ονομα και στα 2.4 και στα 5ghz τοτε δεν ξερω αν υπαρχει επιλογη( δυσκολο) να συνδεεται το κινητο μονο στα 5. εναλλακτικά αν δινει επιλογη το router θα μπορουσες να απενεργοποιησεις το band steering. ΑΝΝΝΝ σου δινει τετοια επιλογη. κανονικα δεν θα πρεπε να γινεται μεσα στο ιδιο δωματιο.ειναι παραξενο. δεν ειναι οτι δηλαδη το σημα σου πεφτει επειδη αλλαζεις δωματιο και τα 2.4 ghz παιζουν πιο καλα σε εκεινο το σημειο οποτε και σε γυρναει. ισως θα μπορουσες να δοκιμασεις μεσα απο το router να πας σε καναλι 100 και πανω στα 5ghz αν σε αφηνει. θα αργησει λιγο να στο δωσει λογω dfs αλλα οκ μια φορα θα χρειαστει να περιμενεις. για το usb οπως ειπες μονο δοκιμες μπορεις να κανεις. σε μαυρη υποδοχη το συνδεεις σε μπλε σε πρασινη σε τι? και το stick που το εβαζες? και πριν που ειχες το προβλημα το ειχες σε ιδιο χρωμα υποδοχη? προσπαθω να δω αν στο κανει πχ μονο σε usb 3.χ ή πχ μόνο σε usb 2.0 κτλ μην ευχαριστεις.οτι ειναι μου λες. Επεξ/σία 25 Μαρτίου από poulinos 1
manana Δημοσ. 26 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου Είναι το ίδιο όνομα απλώς αλλάζει αυτό μόνο του ανάλογα τα κέφια 😂! Εκτός αν η ίδια η εταιρία είχε κάνει κάτι πριν τις ίνες γιατί με τόσα τηλέφωνα στην υποστήριξη και τόσες αλλαγές μπορεί να είχαν κάνει και αυτό! Τώρα δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω αυτά που μου λες που μου φαίνονται κινέζικα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και τον κόπο πραγματικά! Όταν έχω χρόνο σκέφτηκα να κάνω διαγραφή σύνδεσης και να ξανασυνδεθώ εκ νέου να δω τι επιλογές μου δίνει! Το usb είναι συνδεδεμένο σε μαύρη υποδοχή. Και στην αρχή και τώρα! Οι δύο μπροστινές είναι μαύρες! Πίσω έχει κι άλλες επιλογές αλλά εγώ πάλι σε μαύρη το έβαλα! Βασικά δεν είχα και πολλά περιθώρια γιατί πίσω είναι όλες οι θύρες δεσμευμένες και αναγκάστηκα να βγάλω κάτι για να βάλω του ίντερνετ! Λες να δοκιμάσω και σε άλλο χρώμα; Πχ να το αφήσω τώρα στο μαύρο και να κάνω τις ίδιες δοκιμές και στα υπόλοιπα σταδιακά;
poulinos Δημοσ. 27 Μαρτίου Δημοσ. 27 Μαρτίου 12 hours ago, manana said: Είναι το ίδιο όνομα απλώς αλλάζει αυτό μόνο του ανάλογα τα κέφια 😂! Εκτός αν η ίδια η εταιρία είχε κάνει κάτι πριν τις ίνες γιατί με τόσα τηλέφωνα στην υποστήριξη και τόσες αλλαγές μπορεί να είχαν κάνει και αυτό! Τώρα δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω αυτά που μου λες που μου φαίνονται κινέζικα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και τον κόπο πραγματικά! Όταν έχω χρόνο σκέφτηκα να κάνω διαγραφή σύνδεσης και να ξανασυνδεθώ εκ νέου να δω τι επιλογές μου δίνει! Το usb είναι συνδεδεμένο σε μαύρη υποδοχή. Και στην αρχή και τώρα! Οι δύο μπροστινές είναι μαύρες! Πίσω έχει κι άλλες επιλογές αλλά εγώ πάλι σε μαύρη το έβαλα! Βασικά δεν είχα και πολλά περιθώρια γιατί πίσω είναι όλες οι θύρες δεσμευμένες και αναγκάστηκα να βγάλω κάτι για να βάλω του ίντερνετ! Λες να δοκιμάσω και σε άλλο χρώμα; Πχ να το αφήσω τώρα στο μαύρο και να κάνω τις ίδιες δοκιμές και στα υπόλοιπα σταδιακά; usb wifi stick και usb stick πηγαινε τα σε μπλε.πληκτρολογιο ποντικι κτλ σε μαυρη. 1
manana Δημοσ. 28 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου Στις 27/3/2025 στις 8:08 ΠΜ, poulinos είπε usb wifi stick και usb stick πηγαινε τα σε μπλε.πληκτρολογιο ποντικι κτλ σε μαυρη. Άρα έπαιξε ρόλο το χρώμα; Δεν το γνώριζα καθόλου! Για να δούμε!
poulinos Δημοσ. 29 Μαρτίου Δημοσ. 29 Μαρτίου 9 hours ago, manana said: Άρα έπαιξε ρόλο το χρώμα; Δεν το γνώριζα καθόλου! Για να δούμε! ειναι διαφορετικες ταχυτητες.το usb stick wifi και το Usb stick για τα data καλο ειναι να ειναι σε γρηγορες usb που ειναι οι μπλε,πρασινες κτλ αλλα οχι οι μαυρες που ειναι Usb 2.0. Στις μαυρες βαλε τα keyboard,mouse που δεν μας καινε. On 26/03/2025 at 19:50, manana said: Είναι το ίδιο όνομα απλώς αλλάζει αυτό μόνο του ανάλογα τα κέφια 😂! Εκτός αν η ίδια η εταιρία είχε κάνει κάτι πριν τις ίνες γιατί με τόσα τηλέφωνα στην υποστήριξη και τόσες αλλαγές μπορεί να είχαν κάνει και αυτό! Τώρα δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω αυτά που μου λες που μου φαίνονται κινέζικα, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει και τον κόπο πραγματικά! Όταν έχω χρόνο σκέφτηκα να κάνω διαγραφή σύνδεσης και να ξανασυνδεθώ εκ νέου να δω τι επιλογές μου δίνει! Το usb είναι συνδεδεμένο σε μαύρη υποδοχή. Και στην αρχή και τώρα! Οι δύο μπροστινές είναι μαύρες! Πίσω έχει κι άλλες επιλογές αλλά εγώ πάλι σε μαύρη το έβαλα! Βασικά δεν είχα και πολλά περιθώρια γιατί πίσω είναι όλες οι θύρες δεσμευμένες και αναγκάστηκα να βγάλω κάτι για να βάλω του ίντερνετ! Λες να δοκιμάσω και σε άλλο χρώμα; Πχ να το αφήσω τώρα στο μαύρο και να κάνω τις ίδιες δοκιμές και στα υπόλοιπα σταδιακά; ειναι ασχετο με την εταιρεια. οκ αστα αφου δεν σου ειναι ευκολο.και να κανεις διαγραφη δεν θα αλλαξει κατι. για τις usb στα εγραψα.για να δουμε αν θα κανει τιποτα παραξενο 1
manana Δημοσ. 31 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου Ωραία! Θα αλλάξω τα usb γιατί ακόμη δεν το έχω κάνει! Απλώς σήμερα παρατήρησα για λίγο που έκατσα στο desktop ότι κάποιες φορές είναι λίγο αργό! Μπορεί να ήταν ιδέα μου μπορεί να έφταιγε και η αλλαγή που λες ότι χρειάζεται! Για να δούμε πως θα λειτουργήσει λοιπόν έτσι! Και πάλι ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια! 1
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου (επεξεργασμένο) On 31/03/2025 at 22:36, manana said: Ωραία! Θα αλλάξω τα usb γιατί ακόμη δεν το έχω κάνει! Απλώς σήμερα παρατήρησα για λίγο που έκατσα στο desktop ότι κάποιες φορές είναι λίγο αργό! Μπορεί να ήταν ιδέα μου μπορεί να έφταιγε και η αλλαγή που λες ότι χρειάζεται! Για να δούμε πως θα λειτουργήσει λοιπόν έτσι! Και πάλι ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια! για να δουμε τι θα δουμε.σασπενς το να ειναι αργο μπορει να τυχει.αν ειναι αργο μπορεις να δεις εκεινη την στιγμη στα ποσα mbit συνδεεται με το router.καπου στο εικονιδιο συνδεσης συνηθως λεει. αλλα μπορει να ετυχε ή να ειναι και ιδεα σου.θα το δεις στην πορεια. σιγουρα καλο ειναι οι γρηγορες συσκευες να μπαινουν σε usb 3.x και οχι στις μαυρες που ειναι Usb 2.0 Επεξ/σία 4 Απριλίου από poulinos 1
manana Δημοσ. 8 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου Έκανα την αλλαγή! Τώρα μένει να δω πώς λειτουργεί! Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο 😂. Ελπίζω καλύτερα! 1
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου 17 hours ago, manana said: Έκανα την αλλαγή! Τώρα μένει να δω πώς λειτουργεί! Καλύτερα , χειρότερα ή το ίδιο 😂. Ελπίζω καλύτερα! τα test θα δειξουν. το βασικο ειναι να παιζεις σταθερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα