Psyber Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Γεια σας παιδιά! Ήθελα να σας ρωτήσω κατά πόσο χρησιμοποιείτε προγράμματα σαν το Advanced Uninstaller Pro, που και καλά κάνουν εις βάθος καθαρισμό μετά την απεγκατάσταση των προγραμμάτων, και σε κάποιες περιπτώσεις στη λίστα προγραμμάτων προς απεγκατάσταση, παρουσιάζουν και προγράμματα που δεν υπάρχουν στη λίστα του uninstaller των windows. Θεωρείτε ασφαλή τη χρήση τους και ποιο προτιμάτε; Ακόμα βρίσκεται ασφαλές το ccleaner; Το έβαλα να μου διαγράψει cookies γιατί είχαν μαζευτεί πολλά αλλά οι υπόλοιπες λειτουργίες του, όπως καθαρισμός registry, μου φαίνονται κάπως επισφαλείς. Ακόμα ήθελα να σας ρωτήσω για τα προγράμματα που μαζεύονται στην εκκίνηση του υπολογιστή. Ενώ τα έχω περιορίσει από το System Configuration, παρατηρώ να υπάρχουν πολλά services κατά την εκκίνηση. Ενδεικτικά βλέπω πολλά που σχετίζονται με την κάρτα γραφικών της Gigabyte που έχω καθώς και το πολυμηχάνημα της Brother. Περιμένω τις προτάσεις σας για προγράμματα που εμπιστεύεστε και θεωρείτε ότι κάνουν τη διαφορά. Ευχαριστώ πολύ.
accipio Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Για απεγκατάσταση χρησιμοποιώ το Bulk Crap Uninstaller που είναι δωρεάν και κάνει πολύ καλή δουλειά. Επιλέγω να ανιχνεύσει και τυχόν κατάλοιπα και επιλέγω αν και ποια θα διαγράψει. Το CCleaner έχω σχεδόν πάψει να το χρησιμοποιώ πλέον, αν και το έχω κρατήσει σε portable έκδοση. Όταν το χρησιμοποιούσα, ποτέ δεν πείραζα το Μητρώο (registry). Πειραματίστηκα πρόσφατα με το Privazer, αλλά ενώ είναι καλό πρόγραμμα με πολλές ρυθμίσεις, το απεγκατέστησα γιατί δεν είχε (ή δεν βρήκα) επιλογή για αλλαγή γλώσσας από ελληνικά σε αγγλικά - τα ελληνικά είχαν τόσο πολλά λάθη που δεν άντεχα να τα βλέπω. Για να βλέπω τι ξεκινά με τα Windows (προγράμματα, προγραμματισμένες εργασίες, υπηρεσίες) -και να απενεργοποιώ ό,τι δεν θέλω- χρησιμοποιώ το Autoruns. 1
Psyber Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 @accipio Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις! Έβαλα το bulk Crap Uninstaller και φαίνεται πολύ σύνθετο και με πολλές επιλογές αλλά παράλληλα αποτελεσματικό. Ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι βγαίνει και σε portable. Θα τσεκάρω και τα υπόλοιπα!
accipio Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2024 Ξέχασα να αναφέρω για το BCU κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, ότι βρίσκει και μη εγκατεστημένες εφαρμογές (portable), κάτι που με βολεύει πολύ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα