Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Ψάχνω τις τελευταίες μέρες πλυντήριο για ένα άτομο. Είδα διάφορα πιο φθηνά αλλά δεν μου φάνηκαν καλά και για κάποια υπήρχαν καλές και κακές εντυπώσεις.

Βρήκα αυτά τα 3 παρακάτω που φάνηκαν σχετικά καλά. Έχετε κάποια πρόταση;

https://www.skroutz.gr/s/46359905/Morris-Plyntirio-Rouchon-7kg-me-Atmo-1400-Strofon-WIW-71441.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/25752819/Samsung-Plyntirio-Rouchon-7kg-me-Atmo-1400-Strofon-WW70T4540TE-LE.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/45395325/Inventor-Plyntirio-Rouchon-7kg-me-Atmo-1200-Strofon-GX0712A.html#specs

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Για το πλυντήριο δεν θα συμφωνήσω για μικρότερο.Οσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλά,και θα το πεις και εσύ όταν θα προσπαθείς να χωρέσεις το πάπλωμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα έλεγα ξέχνα τα κιλά και τις στροφές.. πρώτον σιγά μην βάλεις στις 1400 στροφές στύψιμο (εγώ στους 800 το βάζω και το καλοκαίρι κάποιες φορές δεν βάζω καν στύψιμο) και δεύτερον τα κιλά δεν λένε κάτι απο μόνα τους, το δικό μου το LG και με λίγα κιλά μπορει να κολλήσει αν έχει πολλά ρούχα μέσα. Το μέγεθος του κάδου είναι διαφορετικό σε κάθε πλυντήριο. Τα πολλά προγράμματα επίσης αδιάφορα, όταν τις περισσότερες φορές θα βάζεις το ίδιο πρόγραμμα. Θα έλεγα να δεις την ενεργειακή κλάση, την εγγύηση και την τιμή.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κυρίως θα ήθελα σύντομα προγράμματα και αποδοτικά και να μη τα βγάζει βρεγμένα αλλά να στεγνώνουν γρήγορα μετά.

Κι εγώ στους 800 συνήθως το βάζω.

Για παπλώματα όντως είναι θέμα άρα για αυτό κοιτούσα κάποια που φαίνονταν ευρύχωρα.

Το Samsung φαίνεται πως δεν έχει τη λειτουργία του ζυγίσματος που δεν ξέρω αν κάνει κάποια μεγάλη διαφορά αλλά αφού το έχουν τα άλλα 2 είναι ένα μείον.

Για το Inventor είδα πως έχει βάθος 40cm ενώ τα άλλα 50cm. Αυτό σημαίνει κάτι για τη χωρητικότητα ή  απλά ο κάδος θα έχει παραπάνω πλάτος και θα χωράει την ίδια ποσότητα;

Για το Morris είδα ένα σχόλιο για προηγούμενη έκδοσή του που με αποθάρρυνε λίγο.

https://www.skroutz.gr/s/41180394/Morris-Plyntirio-Rouchon-7kg-1400-Strofon-WIW-71440.html#sku_review_2547910

Επεξ/σία από loran
Δημοσ.

Εγώ έχω πλυντήριο-στεγνωτήριο οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω, πάντως Samsung ο,τι έχουμε πάρει έχει βγει σκυλί οπότε θα το προτιμούσα. Για μένα δες λίγο τα προγράμματα του, είτε από κοντά, είτε κατεβάζοντας το φυλλάδιο οδηγιών. Δες π.χ. αν έχει μικρά προγράμματα, αν έχει σε λογική διάρκεια για σεντόνια πετσέτες, για σκούρα/εσώρουχα κλπ. Εμένα είναι Hoover (νομίζω brand της Candy πλέον) κι έχει ένα πρόγραμμα που πλένει σε 15/30/45 λεπτά, το οποίο βολεύει άπειρα. Και ένα που πλένει στους 60/90 βαθμούς σε 1.30 ώρα. Οι γονείς μου που έχουν LG το μικρότερο πρόγραμμα των 60 πάει 2.30 ώρες π.χ.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, loran said:

Για παπλώματα όντως είναι θέμα άρα για αυτό κοιτούσα κάποια που φαίνονταν ευρύχωρα.

Εμένα πάντως που είναι 9kg δεν χωράει πάπλωμα.. η τουλάχιστον εγώ δεν κατάφερα να το βάλω. Είχα δει κάτι 11-12άρια στον Κωτσόβολο που μου είχαν πει ότι χωράνε. Παρόλα αυτά όσο τα έψαχνα από κοντά δεν έβγαλα άκρη οπότε έκανα την αγορά online. Στην αδερφή μου έχω πάρει κλάσης Β Whirpool 7kg και είναι ευχαριστημένη.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Luciddream είπε

Ακριβό αυτό. Εγώ έχω μικρό πάπλωμα και λογικά θα χωρέσει. Με τα προγράμματα ψάχνω και προσπαθώ να καταλάβω αυτή η πλύση των 45' και των 15' που έχουν κάποια τα πλυντήρια που κοιτάω αν είναι καλά. Στους 20 βαθμούς είναι νορμάλ; Συνήθως 40 έβαζα με το "κανονικό" πρόγραμμα. Απλά έλεγα αφού θα πάρω καινούργιο ας κάνει κάτι καλύτερα. Στο Samsung βρήκα ένα 15' αλλά κάποιο άλλο δεν είχε λίγο μεγαλύτερο. Έχω επισυνάψει και μία εικόνα για το Inventor και άλλη μία για το Morris.

Τα συμπεράσματά μου είναι τα εξής:

Samsung: Δεν έχει κάποιο πρόγραμμα τύπου 45' ενώ το Inventor έχει. Στο skroutz λέει ότι 11 άτομα το αγόρασαν τις τελευταίες 30 μέρες.

Morris: Δεν έχει πολλά προγράμματα όπως βλέπω τουλάχιστον στην εικόνα. Στο skroutz λέει και κάτι δικά τους ότι 145 άτομα το έχουν στα αγαπημένα.

Inventor: Έχει αρκετά προγράμματα αλλά με απασχολεί το βάθος που έχει στα 40cm. Θα είναι αρκετό άραγε; Στο skroutz λέει ότι 30 άτομα το αγόρασαν τις τελευταίες 30 μέρες.

Αυτά που λέει το skroutz δεν ξέρω αν έχουν κάποιο νόημα βέβαια. Απλά για να σε ωθήσουν να πάρεις κάτι που πήραν πολλοί είναι νομίζω.

image.png

image.png

Δημοσ.

εγω θα σου ελεγα να διαλεξεις πλυντηριο με διπλη παροχη εφ οσον εχεις ηλιακο! εχω και στο δικο μου σπιτι και στο σπιτι των γονιων μου τετοια. εκμεταλλευομαι στο επακρο το αφθονο καυτο νερο του ηλιακου. το ξερω οτι ειναι απο σπανια εως μη διαθεσιμα αλλα ψαξε για τετοιο. θεωρω ηλιθιο να μας βομβαρδιζουν με ενεργειακες κλασεις και να μην ασχολουνται με το προφανες, οτι ο αλλος στην ελλαδα εχει ηλιακο και μπορει αμεσα να μην θερμανει το νερο και να ξεκινησει η πλυση με δωρεαν καυτο νερο. συν την ευκολια του οτι δεν περιμενεις να ζεσταθει το νερο. 

• Like 3
Δημοσ.

@xsterg Δυστυχώς δεν έχω ηλιακό. Υποθέτω θα ήταν πιο ακριβό κιόλας ένα τέτοιο πλυντήριο. Κοιτάω κάτι που να είναι εκεί κοντά στα 300-350

Δημοσ.

ναι, ειναι πιο ακριβα αλλα αξιζει το κοστος. και αποψη οικονομιας θερμανσης νερου και απο ταχυτητα πλυσης. 

Δημοσ.

Γενικά τείνω προς το Inventor αλλά με κρατάει λίγο το βάθος που είναι 40cm και τι επίπτωση έχει αυτό στο τι χωράει

Δημοσ.
51 minutes ago, loran said:

Ακριβό αυτό. Εγώ έχω μικρό πάπλωμα και λογικά θα χωρέσει. Με τα προγράμματα ψάχνω και προσπαθώ να καταλάβω αυτή η πλύση των 45' και των 15' που έχουν κάποια τα πλυντήρια που κοιτάω αν είναι καλά. Στους 20 βαθμούς είναι νορμάλ; Συνήθως 40 έβαζα με το "κανονικό" πρόγραμμα. Απλά έλεγα αφού θα πάρω καινούργιο ας κάνει κάτι καλύτερα. Στο Samsung βρήκα ένα 15' αλλά κάποιο άλλο δεν είχε λίγο μεγαλύτερο. Έχω επισυνάψει και μία εικόνα για το Inventor και άλλη μία για το Morris.

Ακριβό ναι, το πήρα γιατί δεν έβγαζα άκρη με τα υπόλοιπα και είπα να κάνω την υπέρβαση για τα περισσότερα χρόνια εγγύηση. Εγώ τα πλένω όλα στους 30 βαθμούς / 800 στροφές και παίρνει 55 λεπτά περίπου με το πρόγραμμα βαμβακερά ή το πρόγραμμα AI. Αυτό είναι το "default" και μου τα βγάζει όλα καθαρά και στεγνά. Μια μέρα δοκίμασα το γρήγορο στα 15' και δεν πήγε πολύ καλά, αλλά είχα βάλει ρούχα γυμναστηρίου μέσα. Τα άλλα δεν τα έχω χρειαστεί ακόμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και στην περιπτωση που το ζεστο νερο του ηλιακου ειναι στους 70-80-90 βαθμους δεν εχει καποιο προβλημα το πλυντηριο?

εαν εσυ θελεις να πλυνεις στους 60 βαθμους?

1 ώρα πριν, xsterg είπε

εγω θα σου ελεγα να διαλεξεις πλυντηριο με διπλη παροχη εφ οσον εχεις ηλιακο! εχω και στο δικο μου σπιτι και στο σπιτι των γονιων μου τετοια. εκμεταλλευομαι στο επακρο το αφθονο καυτο νερο του ηλιακου. το ξερω οτι ειναι απο σπανια εως μη διαθεσιμα αλλα ψαξε για τετοιο. θεωρω ηλιθιο να μας βομβαρδιζουν με ενεργειακες κλασεις και να μην ασχολουνται με το προφανες, οτι ο αλλος στην ελλαδα εχει ηλιακο και μπορει αμεσα να μην θερμανει το νερο και να ξεκινησει η πλυση με δωρεαν καυτο νερο. συν την ευκολια του οτι δεν περιμενεις να ζεσταθει το νερο. 

Επεξ/σία από dimviii

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...