skepasti21 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Γεια σας, Η σύζυγος, Γαλλικης φιλολογίας, Π05, ψάχνεται για μεταπτυχιακό μήπως πάρει κάποιο παραπάνω μόριο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να την πάρουν αναπληρώτρια (μονιμχαχαχαχαχαχα) και να βγει όσο γίνεται πιο ανώδυνα, μανούλα γαρ 2 αγοριών. Εκτός από το πτυχίο της , έχει μόνο FCE in English. Της πρότειναν το μεταπτυχιακό σλαβικών γλωσσών, αλλά είναι λίγο διστακτική, έχει ακούσει διάφορες γνώμες όσον αφορά την δυσκολία και τον χρόνο που πρέπει αφιερώσει. Κάποιο άλλο έχετε να προτείνετε και αν γίνεται να είναι λίγο χρήσιμο? Γιατί αυτό όπως καταλαβαίνει κάποιος θα είναι καθαρά για τα μόρια. Ευχαριστώ πολύ.
Sibyl Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 11 ώρες πριν, skepasti21 είπε Γεια σας, Η σύζυγος, Γαλλικης φιλολογίας, Π05, ψάχνεται για μεταπτυχιακό μήπως πάρει κάποιο παραπάνω μόριο για να έχει περισσότερες πιθανότητες να την πάρουν αναπληρώτρια (μονιμχαχαχαχαχαχα) και να βγει όσο γίνεται πιο ανώδυνα, μανούλα γαρ 2 αγοριών. Εκτός από το πτυχίο της , έχει μόνο FCE in English. Της πρότειναν το μεταπτυχιακό σλαβικών γλωσσών, αλλά είναι λίγο διστακτική, έχει ακούσει διάφορες γνώμες όσον αφορά την δυσκολία και τον χρόνο που πρέπει αφιερώσει. Κάποιο άλλο έχετε να προτείνετε και αν γίνεται να είναι λίγο χρήσιμο? Γιατί αυτό όπως καταλαβαίνει κάποιος θα είναι καθαρά για τα μόρια. Ευχαριστώ πολύ. Α/Α ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕ) ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - Εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ (Α) 1. Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών - Βαθμός × 2,5 2. Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι. - Επτά (7) μονάδες ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ 3. Διδακτορικό δίπλωμα - Σαράντα (40) μοναδες 4. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους ή ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) κατά τις κείμενες διατάξεις - Είκοσι (20) μοναδες 5. Δεύτερος Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους ή δεύτερος ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) - Οκτώ (8) μονάδες ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Β) 6. Άριστη γνώση ξένης γλώσσας - Επτά (7) μονάδες 7. Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας - Πέντε (5) μονάδες 8. Καλή γνώση ξένης γλώσσας - Τρεις (3) μονάδες ΛΟΙΠΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (Γ) 9. Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου) - Τέσσερις (4) μονάδες 10. Επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών - Δύο (2) μονάδες ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ (Δ) - Εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο 11. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία έως και 120 μήνες - Μία (1) μονάδα ανά μήνα και έως εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο. 12. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες έως και εξήντα (60) μήνες - Δύο (2) μονάδες ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, όπως καθορίζονται στην περ. Β΄ της υπ’ αρ. 133529/ΓΔ4/7.8.2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Β΄ 3941),όπως ισχύει, καθώς και σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης. 13. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου 3μηνης διάρκειας - Μιάμιση (1,5) μονάδα ανά μήνα απασχόλησης για την περ. 11 και έως 10 μονάδες για κάθε σχολικό έτος (2020-2021 και 2021-2022) και τρεις (3) μονάδες ανά μήνα απασχόλησης για την περ. 12 και έως 20 μονάδες για κάθε σχολικό έτος (2020-2021 και 2021-2022). ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (Ε) 14. Αριθμός τέκνων. Τρεις (3) μονάδες για κάθε ανήλικο τέκνο. 15. Αναπηρία πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον τέσσερα (4) έτη, ή τέκνου. Το γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή τεσσάρων δεκάτων (0,4) της μονάδας. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Από πού και ως πού προέκυψε το διατμηματικό μεταπτυχιακό στο οποίο συμμετέχει και το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών με σκοπό την μελέτη της ακριβούς μετάφρασης ελληνικής, αγγλικής και ρωσικής και απευθύνεται τους άριστους γνώστες αυτών των γλωσσών, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Εδώ, πολύ ενδιαφέροντα μεταπτυχιακά προγράμματα σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της: ΕΚΠΑ - Ελληνογαλλικές Σπουδές στη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό και τη Μετάφραση https://master-cilitrad.frl.uoa.gr/?id=42333 ΕΚΠΑ - Ελληνογαλλικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Angers) https://angers.frl.uoa.gr/ Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στο Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο με δύο ειδικεύσεις: 1) Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική Επικοινωνία και 2) Μεταφρασεολογία-Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου https://pms.frl.auth.gr/ Ρίξτε και εδώ μια ματιά στα διατμηματικά μεταπτυχιακά που συμμετέχει το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης https://www.frl.auth.gr/index.php/el/spoudes/metaptyxiakes-spoudes/plirofories-gia-tis-metaptyxiakes-spoudes 2
vjshadow Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση. Βέβαια εγώ είμαι φυσικός (ΠΕ 04). Σκέφτομαι κάτι σε ειδική αγωγή (το οποιο θα το κανω μονο για τα μόρια) ή κάτι σχετικό με την πληροφορική. Φυσικά @skepasti21 δεν προτείνω κάτι με θετικές επιστήμες, αλλά σκέψου την ειδική.
Sibyl Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, vjshadow είπε Είμαι κι εγώ σε παρόμοια φάση. Βέβαια εγώ είμαι φυσικός (ΠΕ 04). Σκέφτομαι κάτι σε ειδική αγωγή (το οποιο θα το κανω μονο για τα μόρια) ή κάτι σχετικό με την πληροφορική. Φυσικά @skepasti21 δεν προτείνω κάτι με θετικές επιστήμες, αλλά σκέψου την ειδική. Ειλικρινά δεν ξέρω αν έχει διοριστεί έστω και ένας εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ05, στην ειδική αγωγή. Και πάλι τονίζω το "δεν ξέρω". Ακόμα και αν έχουν διοριστεί όμως, θεωρώ ότι θα είναι ελάχιστοι. Επίσης οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ05, διορίζονται και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και όχι μόνο στην δευτεροβάθμια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα