Moderators Inuyasha Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 11 ώρες πριν, christakos07 είπε Πάντως αν δεν μπορούν να ισχυριστούν λόγο υγιεινής, η κείμενη νομοθεσία μια χαρά καλύπτει τον νηματοθέτη. Π.χ. το amazon δέχεται αποσφραγισμένες συσκευασίες (πχ. ποντίκια, πληκτρολόγια). Δεν ξέρω τι θα γινόταν στην περίπτωση της καφετιέρας, βέβαια. Σε καφετέρια με κάψουλες πρότεινε επιστροφή με - 30% επειδή δούλεψε, την πούλησα χέρι με χέρι γιατί είχα μικρότερη χασούρα (-30% +μεταφορικά επιστροφής) Οι 14 μέρες θα μπορούσε να την γυρίσει αν απλά είχε ανοίξει κουτί δεν του άρεσε το σχέδιο και την έστελνε πίσω, τώρα που 2 μέρες τη δούλεψε (πέρασε νερό στα κυκλώματα άρα και άλατα στους σωλήνες) το - 12%που του προτείνουν είναι λογικό Αν ήταν για κάτι συγκεντρώσεις που οργανώνω θα βόλευε να πάω να περνώ μηχανή και την επόμενη να την επιστρέφω και να περνώ τα λεφτά μου πίσω στο ακέραιο 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 18 ώρες πριν, costas_pro είπε Online έκανα την παραγγελία Πατάω στο παρακάτω ότι δηλαδή έκανα χρήση για 2 ημέρες μόνο και διαπίστωσα ότι δε μου κάνει. Δηλαδή σαν καταναλωτές πρέπει να παντρευόμαστε προϊόντα ακριβά που δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε; Όταν π.χ μου γράφεις πλούσιο άρωμα καφέ πως θα το διαπιστώσω αν δε την χρησιμοποιήσω; Επίσης αυτά θεωρητικά στην εταιρία δε γυρίζουν και πωλούνται μετά απο την εταιρία σαν refurbished? Συγγνώμη αλλα προσωπικά μου χτυπάει ένας μεγάλος retailer να ζηταει αποζημιωση απο καλο του πελατη. Δε του κοστιζει τιποτα στο margin του να παρει την επιστροφη. Αυτα στο δικο μου μυαλο. Και γιατί να μην φταίει ο καφές που έβαλες;
christakos07 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 6 hours ago, Inuyasha said: Σε καφετέρια με κάψουλες πρότεινε επιστροφή με - 30% επειδή δούλεψε, την πούλησα χέρι με χέρι γιατί είχα μικρότερη χασούρα (-30% +μεταφορικά επιστροφής) Οι 14 μέρες θα μπορούσε να την γυρίσει αν απλά είχε ανοίξει κουτί δεν του άρεσε το σχέδιο και την έστελνε πίσω, τώρα που 2 μέρες τη δούλεψε (πέρασε νερό στα κυκλώματα άρα και άλατα στους σωλήνες) το - 12%που του προτείνουν είναι λογικό Αν ήταν για κάτι συγκεντρώσεις που οργανώνω θα βόλευε να πάω να περνώ μηχανή και την επόμενη να την επιστρέφω και να περνώ τα λεφτά μου πίσω στο ακέραιο Στο amazon αναφέρεσαι; Χμ, οκ τότε. Πάντως υποθετικά αν δεν την είχε χρησιμοποιήσει και την είχε αποσφραγίσει μόνο, θα μπορούσε να την επιστρέψει. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Το κείμενο της νομοθεσίας θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο, αλλά εσκεμμένα αφήνεται έτσι.🤔 Ούτε εγώ συμφωνώ με αποσφράγιση και επιστροφή, αλλά εφόσον υπάρχει το παραθυράκι, κάποιος θα μπορούσε να το αξιοποιήσει.
costas_pro Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Και γιατί να μην φταίει ο καφές που έβαλες; Γιατι με τον ιδιο καφε - ρυθμισεις delonghi καφετιερα δεν εχει καμια σχεση ουτε το αρωμα ουτε η γευση 1 ώρα πριν, SOCRATIS1000 είπε Υπαναχώρηση είναι αυτό που λένε τα παιδιά ,το πας πίσω όπως το πήρες ,σφραγισμένο θα το πας σφραγισμένο Το ότι εσένα δεν σου έκανε είναι δικό σου λάθος ,για αυτό υπάρχουν reviews ,διαβάζουμε ξαναδιαβάζουμε βλέπουμε κριτικές και μετά κάνουμε αγορά ( που πάλι μπορεί να μην βγει καλό κάτι ) Δεν μπορείς να ανοίγεις πχ ένα κινητό να το ξεσφραφιζεις ,να το δουλέψεις 3 μέρες και να πεις ααα θέλω κάτι πιο γρήγορο Δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των καταστημάτων μετά ,απλά θα έμπαιναν όλοι μέσα Προφανως και εφαγα ωρες να διαβαζω κριτικες απο amazon, αρθρα κτλπ αλλα το ξερεις οτι δεν ειναι παντα αντικειμενικες. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2024 από costas_pro
christakos07 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 4 minutes ago, costas_pro said: Γιατι με τον ιδιο καφε delonghi καφετιερα δεν εχει καμια σχεση ουτε το αρωμα ουτε η γευση Προφανως και εφαγα ωρες να διαβαζω κριτικες απο amazon, αρθρα κτλπ αλλα το ξερεις οτι δεν ειναι παντα αντικειμενικες. Ποια καφετιέρα ήταν;
costas_pro Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Delonghi magnifica evo ηταν η 1η που ειχα και ηταν doa και τωρα πηρα την philips EP2224/10
Moderators Inuyasha Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Ξες ότι ο καφές αν δε φυλάσσετε σωστά η διαφορά στη γεύση είναι τεράστια.? Επίσης αν ήταν doa. Η πρώτη πως ξες τι καφέ έκανε 4 ώρες πριν, christakos07 είπε Στο amazon αναφέρεσαι; Χμ, οκ τότε. Πάντως υποθετικά αν δεν την είχε χρησιμοποιήσει και την είχε αποσφραγίσει μόνο, θα μπορούσε να την επιστρέψει. Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση. Το κείμενο της νομοθεσίας θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο, αλλά εσκεμμένα αφήνεται έτσι.🤔 Ούτε εγώ συμφωνώ με αποσφράγιση και επιστροφή, αλλά εφόσον υπάρχει το παραθυράκι, κάποιος θα μπορούσε να το αξιοποιήσει. Ναι σε amazon όταν, Το να ανοίξει κάτι και να επιστραφεί το καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο το να ανοίξεις να δουλέψεις και να γυρίσεις είμαι κάθετος ότι δεν πρέπει να γίνεται (τουλάχιστον όχι χωρίς χασούρα), και μην μου πείτε ότι θα είχε διαφορά αν πήγαινε σε κατάστημα γιατί και εκεί στη καλύτερη περίπτωση θα έβλεπε μια συσκευή σε ένα ράφι και πάλι θα την επερνε 1
costas_pro Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Inuyasha είπε Ξες ότι ο καφές αν δε φυλάσσετε σωστά η διαφορά στη γεύση είναι τεράστια.? Επίσης αν ήταν doa. Η πρώτη πως ξες τι καφέ έκανε Ναι σε amazon όταν, Το να ανοίξει κάτι και να επιστραφεί το καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο το να ανοίξεις να δουλέψεις και να γυρίσεις είμαι κάθετος ότι δεν πρέπει να γίνεται (τουλάχιστον όχι χωρίς χασούρα), και μην μου πείτε ότι θα είχε διαφορά αν πήγαινε σε κατάστημα γιατί και εκεί στη καλύτερη περίπτωση θα έβλεπε μια συσκευή σε ένα ράφι και πάλι θα την επερνε Την 1η την χρησιμοποιησα και ηταν σωστη στο μυλο αλλα σε αλεσμενο καφε τον πεταγε ολο κατω οποτα τον εβγαλε doa το service. Ο νομος ισχυει για αγορες απο αποσταση οχι για καταστημα.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 53 λεπτά πριν, costas_pro είπε Την 1η την χρησιμοποιησα και ηταν σωστη στο μυλο αλλα σε αλεσμενο καφε τον πεταγε ολο κατω οποτα τον εβγαλε doa το service. Ο νομος ισχυει για αγορες απο αποσταση οχι για καταστημα. Ναι για προϊόντα που απλά ανοικτηκαν και δεν μας έκαναν για οποιοδήποτε λόγο Μηχανή καφέ που δούλεψε 1-2 μέρες, έστω και μια φορά δεν είναι σωστό, πρώτον θέλει καθάρισμα και το κατάστημα στην καλύτερη θα την πουλήσει σε κάποιο στοκ house σαν refub Αν σου έστελνε τι κατάστημα εσένα μια μηχανή εμφανώς δουλεμένη και σου έλεγαν ξες την άνοιξε ο προηγούμενος δεν του άρεσε ο καφές που κάνει τωρ; το θα την πάρεις εσύ, θα τη δεχοσουν? Υποθέτω όχι, πως περιμένεις ένα κατάστημα να την δεχτεί πίσω και να φάει όλη την χασούρα Και ο καφές είναι τέχνη, από το να βρεις το κόψιμο της καφέ ποικιλίας ανάλογα με τον μύλο σου, να φροντίζεις να έχεις τους κόκκους σε Vacuum γιατί αν δεν είναι σφραγισμένα οξειδωνετε και χάνει αρώματα - αλλάζει τελείως το γευστικό προφίλ, το να έχεις μηχανή που δουλεύει σωστά/σταθερά η πίεση στο γκρουπ σε όλη την διάρκεια της εκχύλισης Επίσης από τέτοιες μηχανές που προσπαθούν να τα κάνουν όλα ποτέ δεν θα πάρεις το τέλειο αποτέλεσμα 1
bblov Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Εγώ πήρα ένα πλυντήριο και έβαλα κάνα 2 μπουγαδες εσώρουχα, τους το πήγα πίσω γιατί κι εμένα δεν με ικανοποίησε ιδικά στο πλύσιμο μετά από κατανάλωση πάστα ελιάς που είχα φάει Το πήρανε αμέσως ζητώντας και συγνώμη καθώς είδαν και οι ίδιοι το πριν και μετά το πλύσιμο Απλώς με ενημέρωσαν από το κατάστημα ότι μπορώ να πάω την αλλά φορά τα άπλυτα εκεί και να βάζω πλυντήριο για δοκιμή για να μην επιβαρύνει την εταιρία τα μεταφορικά. Κι εσύ να πηγαίνεις με τον καφέ σου εκεί και να δοκιμάζεις! Άσε τώρα όποιον λέει ότι δεν γίνεται και δεν είναι σωστό! Πλήρωσες; Τελείωσε!! Κάνεις ότι θέλεις,κάτι σαν να σου ανήκει η εταιρία πλέον 👍 1 1 6
costas_pro Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 34 λεπτά πριν, bblov είπε Εγώ πήρα ένα πλυντήριο και έβαλα κάνα 2 μπουγαδες εσώρουχα, τους το πήγα πίσω γιατί κι εμένα δεν με ικανοποίησε ιδικά στο πλύσιμο μετά από κατανάλωση πάστα ελιάς που είχα φάει Το πήρανε αμέσως ζητώντας και συγνώμη καθώς είδαν και οι ίδιοι το πριν και μετά το πλύσιμο Απλώς με ενημέρωσαν από το κατάστημα ότι μπορώ να πάω την αλλά φορά τα άπλυτα εκεί και να βάζω πλυντήριο για δοκιμή για να μην επιβαρύνει την εταιρία τα μεταφορικά. Κι εσύ να πηγαίνεις με τον καφέ σου εκεί και να δοκιμάζεις! Άσε τώρα όποιον λέει ότι δεν γίνεται και δεν είναι σωστό! Πλήρωσες; Τελείωσε!! Κάνεις ότι θέλεις,κάτι σαν να σου ανήκει η εταιρία πλέον 👍 Δηλαδη αυτό που έγραψες θεωρείται εξυπνάδα; Τώρα μπήκες στην εφηβεία 🪃; Μπήκες στο κόπο να γράψεις τόσο μεγάλο κείμενο για να κοροϊδέψεις και να γελάσεις; Μπράβο και σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου 1
christakos07 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Κάποιοι κοροϊδεύετε αλλά είναι έτσι γραμμένη η νομοθεσία που ίσως του δίνεται η δυνατότητα (δεν συμφωνώ προσωπικά). Κοίτα δεν νομίζω να βγάλεις νόημα από εδώ. Προσωπικά ή θα δεχομουν την μείωση ή θα το πήγαινα δικαστικά, που σημαίνει παραπάνω έξοδα. Δοκίμασε και σε κάποια ΓΓΚ, πχ. Αλλά θέλει υπομονή και δεν είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθείς.
christakos07 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, dtk-386 said: σοβαρά θα το πήγαινες δικαστικά??????? 🧐 Όχι, εννοούσα αν ήμουν στην θέση του νηματοθέτη και το ήθελα τόσο. Κατ' εμέ, δεν αξίζει ο χρόνος και το επιπλέον χρήμα σε δικηγόρους. Επίσης είμαι της άποψης πως όταν ανοίγει μια συσκευή επί τόπου χάνει το 15% της αξίας του. Μου είναι αδιάφορο αν το χρησιμοποιήσες δέκα λεπτά ή όχι. Ή θα μου το πουλήσεις με μειωμένη τιμή ή αγοράζω καινούριο. Απλά όπως τόνισα μια μηχανή καφέ δεν μπορεί να ελεγχθεί για το αν καλύπτει τα γούστα του καταναλωτή ή όχι, αν δεν χρησιμοποιηθεί. Και το εδάφιο της νομοθεσίας το επιτρέπει, ορίζοντας μόνο εξαιρέσεις σε περίπτωσης υγιεινής. Δεν είναι του νηματοθέτη το ζήτημα, ας επικαιροποιήσουν την νομοθεσία. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2024 από christakos07
sdikr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 On 24/08/2024 at 16:16, SabotazNic said: Σε κάθε αντίστοιχο τοπικ υπάρχει ενα τέτοιο ποστ που αφορά τα καταστήματα. Τα καταστήματα δεν είναι σε θέση τα ίδια να βγάλουν ξανά κάτι προς πώληση. Ούτε καν το stock house του Πλαισίου. Όλα στέλνονται πίσω σε προμηθευτές για έλεγχο καλής λειτουργίας και χαρακτηριστικών. Μετά αν λείπουν από μέσα εξαρτήματα, πχ θα γυρίσει στο stock house του Πλαισίου σε έκπτωση. Οι εταιρείες έχουν συμπεριλάβει μέσα στο κόστος αυτό το 0.5% που θα κάνει επιστροφή προϊόντων επειδή απλά δεν τους άρεσε το χρώμα. Δεν ξέρω που το έχεις δει αυτό, αλλά κανένας προμηθευτής δεν έχει κάποια τέτοια υπηρεσία που να μπορεί το κατάστημα να του επιστρέψει κατι που έχει γίνει χρήση και αυτός να πάρει κάτι καινούργιο, θα με ενδιεφερε αν είχες κάποιο σχετικό λινκ, κάποιο συμφωνητικό πχ Υπάρχει διαφορά στο δεν μου άρεσε το χρώμα και δεν έκανα χρήση με το έκανα χρήση και δεν μου άρεσε το χρώμα, στην μια περίπτωση ναι το βάζει ξανά στο ράφι στην άλλη δεν μπορεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα