xartemporas Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 2 minutes ago, parlapipas25 said: Δικηγόρο δικός σας ή της τράπεζας; Δικος μου.
parlapipas25 Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου Ξέρω ότι δικηγόρο έχει η τράπεζα. Πρέπει να βάλεις και δικο σου ;
xartemporas Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 19 minutes ago, parlapipas25 said: Ξέρω ότι δικηγόρο έχει η τράπεζα. Πρέπει να βάλεις και δικο σου ; Δεν ειναι απαραιτητο, αλλα πιστευω καλο ειναι να εχεις καποιον δικο σου, πχ σε περιπτωση προκαταβολης κτλπ 3
Terteri Δημοσ. 12 Μαϊου Δημοσ. 12 Μαϊου 14 ώρες πριν, JDimi είπε Καλημέρα @Terteri Και εμένα ένα μικρο ποσό μου έκοψαν. Αίτηση για την ένσταση κάνουμε λογικά στην κεντρική μονάδα εξυπηρέτησης δανείων και όχι στο υποκατάστημα που κάναμε ζητήσαμε το δάνειο; Σε ευχαριστώ πολύ Όχι.. Εμείς μιλήσαμε κατευθείαν με την υπεύθυνη που μας έχει αναλάβει. Έκανε αυτή όλες τις ενέργειες. 1
gos12 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Καλημέρα σε όλους, Είχα προέγκριση πριν 2 μήνες + βεβαιωση επιλεξιμότητας εννοείται και σήμερα που πήγα στην τράπεζα μου ζήτησε από την αρχή βεβαίωση επιλεξιμότητας με την φετινή φορολογική δήλωση. Το πρόβλημα είναι ότι αν κανω τη δήλωση θα είμαι εκτός προγράμματος οριακά. Στέκει να μου ζητάει ανανέωση της βεβαίωσης;
NTDARK Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Καλημερα μου εδωσαν και εμενα σημερα την εκτιμηση -7κ απο αυτα που ειχαμε ζητησει. Και η υπαλληλος της AlphaBank που μιλαμε λεει δεν επιτρεπει το προγραμμα ενστασεις. Ξερει καποιος σε ποιον στελνουμε την ενσταση; Ο δικηγορος μου με ενημερωσε οτι κανονικα μπορουμε να κανουμε ενσταση.
xartemporas Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, NTDARK said: Καλημερα μου εδωσαν και εμενα σημερα την εκτιμηση -7κ απο αυτα που ειχαμε ζητησει. Και η υπαλληλος της AlphaBank που μιλαμε λεει δεν επιτρεπει το προγραμμα ενστασεις. Ξερει καποιος σε ποιον στελνουμε την ενσταση; Ο δικηγορος μου με ενημερωσε οτι κανονικα μπορουμε να κανουμε ενσταση. Καλημέρα, κάποιος είχε γραψει εδώ ότι είχε κάνει ένσταση και δεχτηκανε, οπότε μάλλον απευθυνοταν σε άλλη τράπεζα. Επεξ/σία 13 Μαϊου από xartemporas
Terteri Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 2 ώρες πριν, NTDARK είπε Καλημερα μου εδωσαν και εμενα σημερα την εκτιμηση -7κ απο αυτα που ειχαμε ζητησει. Και η υπαλληλος της AlphaBank που μιλαμε λεει δεν επιτρεπει το προγραμμα ενστασεις. Ξερει καποιος σε ποιον στελνουμε την ενσταση; Ο δικηγορος μου με ενημερωσε οτι κανονικα μπορουμε να κανουμε ενσταση. Εμάς κίνησε όλες τις ενέργειες η υπεύθυνη που μας έχει αναλάβει για το δάνειο και όλα καλά. Μας έδωσαν όλο το ποσό. Στην εθνική, αλλά δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο η τράπεζα θεωρώ... Αφού το πρόγραμμα έχει από μόνο του κάποια στάνταρ. Μήπως να αλλάξετε υποκατάστημα?
l3ft3r1s Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 3 hours ago, Terteri said: αλλά δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο η τράπεζα θεωρώ... Αφού το πρόγραμμα έχει από μόνο του κάποια στάνταρ. Quote Το δάνειο καλύπτει έως το 90% της αξίας του ακινήτου ... Το ποσό της χρηματοδότησης εξαρτάται από την πιστοληπτική ικανότητα του τελικού αποδέκτη, όπως αυτή αξιολογείται από την Τράπεζα, καθώς και από την εκτίμηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου, κατόπιν του τεχνικού ελέγχου της Τράπεζας.
Yohji Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 6 ώρες πριν, gos12 είπε Καλημέρα σε όλους, Είχα προέγκριση πριν 2 μήνες + βεβαιωση επιλεξιμότητας εννοείται και σήμερα που πήγα στην τράπεζα μου ζήτησε από την αρχή βεβαίωση επιλεξιμότητας με την φετινή φορολογική δήλωση. Το πρόβλημα είναι ότι αν κανω τη δήλωση θα είμαι εκτός προγράμματος οριακά. Στέκει να μου ζητάει ανανέωση της βεβαίωσης; Aν δεν έχει περάσει η προθεσμία της προέγκρισης και είχες πάρει πριν τις 17/4 το ΦΕΚ λέει ότι δεν χρειάζεται ξανά βεβαίωση επιλεξιμότητας 1
Terteri Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 49 λεπτά πριν, l3ft3r1s είπε Ναι, τα γνωρίζω αυτά.. Δεν λέει κάπου ότι δεν μπορείς να κάνεις ένσταση και επανεκτιμηση σε περίπτωση που η εκτίμηση του ακινήτου γίνει πιο κάτω από το αντίτιμο που ζητήθηκε. Επειδή εμείς το κάναμε.. Γι αυτό λέω μήπως είναι στο χέρι του υπαλλήλου ή του υποκαταστηματος.
gos12 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Yohji είπε Aν δεν έχει περάσει η προθεσμία της προέγκρισης και είχες πάρει πριν τις 17/4 το ΦΕΚ λέει ότι δεν χρειάζεται ξανά βεβαίωση επιλεξιμότητας Βεβαίωση επιλεξιμότητας πήρα 20 Γενάρη και προέγκριση στις 5 Φεβρουαρίου. Αρα; Γραφει κάπου πόσο ισχύει η βεβαίωση επιλεξιμοτητας; (Και παλι ευχαριστώ για την απάντηση) (αν μπορεις να μου δώσεις και το ΦΕΚ, ευχαριστω <3) Επεξ/σία 13 Μαϊου από gos12
vanni Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, gos12 είπε Βεβαίωση επιλεξιμότητας πήρα 20 Γενάρη και προέγκριση στις 5 Φεβρουαρίου. Αρα; Γραφει κάπου πόσο ισχύει η βεβαίωση επιλεξιμοτητας; (Και παλι ευχαριστώ για την απάντηση) (αν μπορεις να μου δώσεις και το ΦΕΚ, ευχαριστω <3) πήγαινε εδώ https://hdb.gr/spiti-ii/ πάτα στο ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ_ 12_03_2025 και στην ερώτηση 20 γράφει 20. ΕΡΩΤΗΣΗ: Για πόσο ισχύει η Βεβαίωση Επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»; Η Βεβαίωση Επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» ισχύει για όσο χρονικό διάστημα τα στοιχεία, που ελήφθησαν υπόψη για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα είναι σύμφωνα με την ΚΥΑ και δεν έχουν μεταβληθεί. Επισημαίνεται ότι από την ημερομηνία έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2025, όσοι αιτούντες δεν έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα, οφείλουν αφού υποβάλουν τη νέα φορολογική δήλωσή τους να αιτηθούν την επανέκδοση της σχετικής Βεβαίωσης Επιλεξιμότητας. Η επιλεξιμότητα των δικαιούχων, που έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα και για όσο διάστημα η υπαγωγή τους ισχύει, δεν θίγεται από τα αναφερόμενα ανωτέρω.
gos12 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, vanni είπε πήγαινε εδώ https://hdb.gr/spiti-ii/ πάτα στο ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΙΙ_ 12_03_2025 και στην ερώτηση 20 γράφει 20. ΕΡΩΤΗΣΗ: Για πόσο ισχύει η Βεβαίωση Επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»; Η Βεβαίωση Επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» ισχύει για όσο χρονικό διάστημα τα στοιχεία, που ελήφθησαν υπόψη για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας στο πρόγραμμα είναι σύμφωνα με την ΚΥΑ και δεν έχουν μεταβληθεί. Επισημαίνεται ότι από την ημερομηνία έναρξης υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2025, όσοι αιτούντες δεν έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα, οφείλουν αφού υποβάλουν τη νέα φορολογική δήλωσή τους να αιτηθούν την επανέκδοση της σχετικής Βεβαίωσης Επιλεξιμότητας. Η επιλεξιμότητα των δικαιούχων, που έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα και για όσο διάστημα η υπαγωγή τους ισχύει, δεν θίγεται από τα αναφερόμενα ανωτέρω. Άρα απ ότι καταλαβαίνω είμαι εκτός. Ευχαριστώ πολύ!!
astakos7 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου Στις 12/5/2025 στις 6:27 ΜΜ, xartemporas είπε Εμένα ένας δικηγόρος για μια περίπτωση σπιτιού αξίας 160.000, μου είπε περίπου 2700 για εξοδα δικηγορου/συμβολαιογραφου. Στα 190.000€ που είναι το κόστος του σπιτιού, ο δικηγόρος μου ζήτησε 700€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα