txcellas Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 2 ώρες πριν, SofiaMe είπε 1.Πριν υπογράψεις το συμβόλαιο στον συμβολαιογράφο πρέπει να το ελέγξει και η τράπεζα ότι είναι όλα σωστά; 2. Αφού υπογράψεις την δανειακή σύμβαση με την τράπεζα μετά από πόσες μέρες γίνεται η εκταμίευση του δανείου; 1) Όχι δεν χρειάζεται. Ο μηχανικος του πωλητή εγγυάται οτι ειναι οκ το σπίτι και δεν έχει καποια παράλειψη. Καλό ειναι να βάλεις και δικο σου μηχανικο να ελέγξεις τις ενέργειες του συναδέλφου του. Ο συμβολαιογραφος δεν έχει τις τεχνικές γνώσεις να ελεγξει οπότε υπογράφει και νομιμοποιει οτι του λένε.. αργότερα πας το συμβόλαιο στην τραπεζα για να το ελέγξει ο δικός τους μηχανικος και ο δικηγόρος και σου εγκρίνουν το δάνειο. Οπότε δυστηχως δικηγόρο και μηχανικο καλό ειναι να πάρεις δικούς σου..
tsifpan Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου 8 ώρες πριν, SofiaMe είπε 1.Πριν υπογράψεις το συμβόλαιο στον συμβολαιογράφο πρέπει να το ελέγξει και η τράπεζα ότι είναι όλα σωστά; 2. Αφού υπογράψεις την δανειακή σύμβαση με την τράπεζα μετά από πόσες μέρες γίνεται η εκταμίευση του δανείου; Η τράπεζα κάνει το νομικό και τεχνικό έλεγχο πριν την υπογραφή των συμβολαίων για να ελέγξει νομικά το ακίνητο π.χ τακτοποίηση υπαίθριων τεχνικός έλεγχος γίνεται από μηχανικό πού συνεργάζεται η τράπεζα για να γίνει η εκτίμηση αξία στο ακινήτου για να λάβεις το το 90% της αξίας του δανείου το άλλο 10% το βάζεις εσύ.
Terteri Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου 5 ώρες πριν, tsifpan είπε Η τράπεζα κάνει το νομικό και τεχνικό έλεγχο πριν την υπογραφή των συμβολαίων για να ελέγξει νομικά το ακίνητο π.χ τακτοποίηση υπαίθριων τεχνικός έλεγχος γίνεται από μηχανικό πού συνεργάζεται η τράπεζα για να γίνει η εκτίμηση αξία στο ακινήτου για να λάβεις το το 90% της αξίας του δανείου το άλλο 10% το βάζεις εσύ. Έχετε στο νου σας ότι δεν είναι μόνο ο έλεγχος για το αν το σπιτι είναι καθαρό, αλλά και ο πωλητής. Γιατί αν ο πωλητής έχει χρέη, θα πρέπει πρώτα να τα ξεπληρώσει και μετά να μπορέσει να πουλήσει. Εμείς γι αυτό το λόγο καθυστερησαμε σχεδόν 1 μήνα. Γιατί βρήκαμε κάποια χρέη που δεν φάνηκαν αρχικά στο αφμ της πωλήτριας.
panosno1com Δημοσ. 10 Ιουνίου Δημοσ. 10 Ιουνίου Φιλολογική ερώτηση, ο πωλητής παιρνει κατευθειαν το συμφωνημενο ποσον μετα την υπογραφη συμβόλαιων? Δεν μπλεκει με την τραπεζα και τετοια? Το ποσον εκταμιευται σε λογαριασμο του αγοραστη ή του πωλητη (οταν υπογραφουν τα συμβολαια προφανώς ) ή σε κανενος και τα "βαζει" η τραπεζα στο τελος?
ShadowGame Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 10/6/2025 στις 4:29 ΜΜ, panosno1com είπε Φιλολογική ερώτηση, ο πωλητής παιρνει κατευθειαν το συμφωνημενο ποσον μετα την υπογραφη συμβόλαιων? Δεν μπλεκει με την τραπεζα και τετοια? Το ποσον εκταμιευται σε λογαριασμο του αγοραστη ή του πωλητη (οταν υπογραφουν τα συμβολαια προφανώς ) ή σε κανενος και τα "βαζει" η τραπεζα στο τελος? Στην υπογραφή του συμβολαίου πρέπει να έχει εξοφληθεί ο πωλητής με το ποσό της προκαταβολής που είναι συνήθως 10% και να έχει μείνει μετά μόνο το ποσό του δανείου που θα λάβει ο αγοραστής σε μεταγενέστερο χρόνο. Τα λεφτά μπαίνουν σε αυτόν που έχει κάνει το αίτημα δανείου άρα στον αγοραστή, και μετά κάνεις μεταφορά σε λογαριασμό του πωλητή. στην περίπτωση μου τα λεφτά μπήκαν περίπου ένα μήνα μετά την υπογραφή του συμβολαίου.
johnt Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 ώρες πριν, ShadowGame είπε στην περίπτωση μου τα λεφτά μπήκαν περίπου ένα μήνα μετά την υπογραφή του συμβολαίου. Καλημέρα από ποια Τράπεζα ? Γιατί γενικότερα επικρατεί ότι καθυστερούν
ShadowGame Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 3 ώρες πριν, johnt είπε Καλημέρα από ποια Τράπεζα ? Γιατί γενικότερα επικρατεί ότι καθυστερούν Εθνική τράπεζα. Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο αλλα εγώ την αίτηση την έκανα μέσω IMS. Αυτοί διαμεσολαβούν σε όλη την διαδικασία μέχρι την εκταμίευση. 1
fidepab982 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 8 ώρες πριν, ShadowGame είπε Στην υπογραφή του συμβολαίου πρέπει να έχει εξοφληθεί ο πωλητής με το ποσό της προκαταβολής που είναι συνήθως 10% και να έχει μείνει μετά μόνο το ποσό του δανείου που θα λάβει ο αγοραστής σε μεταγενέστερο χρόνο. Τα λεφτά μπαίνουν σε αυτόν που έχει κάνει το αίτημα δανείου άρα στον αγοραστή, και μετά κάνεις μεταφορά σε λογαριασμό του πωλητή. στην περίπτωση μου τα λεφτά μπήκαν περίπου ένα μήνα μετά την υπογραφή του συμβολαίου. πουλησα κι εγω σπιτι μεσω του προγραμματος. Ετσι εγινε. πηρα το 10% με τραπεζικο εμβασμα, και τωρα περιμενω να παρω τα υπολοιπα μου ειπαν 1 μηνα.... δεν ξερω ομως πως θα τα λαβω..
ShadowGame Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, fidepab982 είπε πουλησα κι εγω σπιτι μεσω του προγραμματος. Ετσι εγινε. πηρα το 10% με τραπεζικο εμβασμα, και τωρα περιμενω να παρω τα υπολοιπα μου ειπαν 1 μηνα.... δεν ξερω ομως πως θα τα λαβω.. Εγώ που είμαι αγοραστής μετέφερα τα χρήματα στον πωλητή με έμβασμα, και μετά υπογράφει ο πωλητής οτι εξοφλήθηκε. Το χαρτί αυτό το παρουσιάζεις στην τράπεζα. Αλλος τρόπος εξόφλησης ειναι να βγάλεις επιταγή στο όνομα του πωλητή αλλά έχει μια παραπάνω ταλαιπωρία σε σχέση με ενα έμβασμα.
Deu164 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν με το πρόγραμμα είναι διαφορετική η διαδικασία, εμένα που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ήμερες η αγοραπωλησία με στεγαστικό μέσω eurobank είχα δώσει αρχικά ένα ποσό για το κλείσω σαν προκαταβολή και για να καλύψει κάποια έξοδά της διαδικασίας ο πωλητής, με την υπογραφή του συμβολαίου έδωσα και την υπόλοιπη προκαταβολή. Παρέδωσα το συμβόλαιο στην τράπεζά υπογεγραμμένο και μετά από 7 εργάσιμες με κάλεσαν ότι εγκρίθηκε η αγορά και έχει δοθεί και εντολή για εκτύπωση τραπεζικής επιταγής, την ίδια μέρα πήγα στην τράπεζα την εκτύπωσαν πήγαμε με τον πωλητή στη συμβολαιογράφο την παρέδωσα και υπογράψαμε την πράξη εξόφλησής προς τον πωλητή. Η μίνιμουμ απαιτητή προκαταβολή από την τράπεζα ήταν 10% αλλά έδωσα παραπάνω για να είναι μικρότερο το δάνειο. Σε περίπτωση που η τράπεζα το εκτιμούσε παραπάνω άξια (όπως και έγινε) από αυτή του συμβολαίου μπορούσε να δώσει και όλο το ποσό η μέχρι το ποσό της εκτίμησης που έκανε και τυχόν υπόλοιπο ήταν δίκη μου επιβάρυνση. Κάτι που δεν το σκεφτικά καν ήθελα το δάνειο να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Deu164
panosno1com Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Και ποιος ελεγχει αν αυτός τα παρει και αργησει να σου τα βαλει ? Εστω οτι τα παρει σε ενα μηνα! Δηλαδή για αυτον τον μηνα θα έχει δικο του ενα σπιτι στο 10% της συμφωνημένης τιμης ?
Deu164 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panosno1com είπε Και ποιος ελεγχει αν αυτός τα παρει και αργησει να σου τα βαλει ? Εστω οτι τα παρει σε ενα μηνα! Δηλαδή για αυτον τον μηνα θα έχει δικο του ενα σπιτι στο 10% της συμφωνημένης τιμης ? Συνήθως το ακίνητο παραδίδετε μετά την εξόφλησή εκτός και αν συμφωνηθεί διαφορετικά... Από την υπογραφή του συμβολαίου και μέχρι να υπογράφει η πράξη εξόφλησής και ότι ένας δεν έχει άλλες αξιώσεις από τον άλλον και οι 2 έχουν συμφέρον, διακαιώματα και υποχρεώσεις επί του ακίνητου. Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Deu164 1
NTDARK Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 21 ώρες πριν, panosno1com είπε Και ποιος ελεγχει αν αυτός τα παρει και αργησει να σου τα βαλει ? Εστω οτι τα παρει σε ενα μηνα! Δηλαδή για αυτον τον μηνα θα έχει δικο του ενα σπιτι στο 10% της συμφωνημένης τιμης ? Υπαρχει ορος στο συμβολαιο που υπογραφεται οτι ακυρωνεται αν σε 2 + 1 μηνες απο την υπογραφη δεν εχει γινει εκταμιευση του δανειου. 1 1
IcelandAir Δημοσ. 18 Ιουνίου Δημοσ. 18 Ιουνίου Καλημέρα παιδιά ήθελα να κάνω μια ερώτηση, Έχω ολοκληρώσει την διαδικασία του συμβολαίου για το ακίνητο (συμβολαιογράφος προκαταβολή κτλ) με το πρόγραμμα σπίτι μου 2 και εδώ και 3 εβδομάδες περιμένω από το κτηματολόγιο να στείλει το πιστοποιητικό μεταγραφής του ακινήτου, που μου έχει ζητήσει η τράπεζα. Εχει κάποιος τελειώσει με αυτή τη διαδικασία για να μου πει περίπου πόσο χρόνο χρειάζεται ; Το διαμέρισμα είναι στο κέντρο της Αθήνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα