Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, IcelandAir είπε

Το πιστοποιητικό μεταγραφής ακινήτου στο κτηματολόγιο ποσο καιρό έκανε να γίνει μετά το συμβόλαιο ; 

που το βλεπω αυτο?

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fidepab982 είπε

που το βλεπω αυτο?

Αυτό βασικά είναι το έγγραφο που εκδόθηκε από το κτηματολόγιο αφού έγινε το συμβόλαιο. Αν θυμάσαι πόσο καιρό μετά βγήκε ώστε να πάρει την υποθήκη η τράπεζα και να κάνει εκταμίευση του ποσού 

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, IcelandAir είπε

Αυτό βασικά είναι το έγγραφο που εκδόθηκε από το κτηματολόγιο αφού έγινε το συμβόλαιο. Αν θυμάσαι πόσο καιρό μετά βγήκε ώστε να πάρει την υποθήκη η τράπεζα και να κάνει εκταμίευση του ποσού 

περασε 1 μηνας ακομα δεν εχω πληρωθει

Δημοσ.
20 ώρες πριν, fidepab982 είπε

περασε 1 μηνας ακομα δεν εχω πληρωθει

10 ώρες πριν, IcelandAir είπε

Εγώ είμαι στους 2 

Αυτό το υπερθεματίζω για αυτούς που θύμωσαν/έκραζαν με όσους δε πουλάνε με το σπίτι μου…

Δημοσ.
8 minutes ago, paylidis said:

Αυτό το υπερθεματίζω για αυτούς που θύμωσαν/έκραζαν με όσους δε πουλάνε με το σπίτι μου…

Μηπως αυτο εχει να κανει και με την εκαστοτε τραπεζα? Για παραδειγμα , μια εκταμιευση στην eurobank πηρε 15 μερες. Εχω φιλο που διαχειριζεται δανεια μεσω του σπιτι μου 2 στην συγκεκριμενη τραπεζα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Μηπως αυτο εχει να κανει και με την εκαστοτε τραπεζα? Για παραδειγμα , μια εκταμιευση στην eurobank πηρε 15 μερες. Εχω φιλο που διαχειριζεται δανεια μεσω του σπιτι μου 2 στην συγκεκριμενη τραπεζα.

Πολύ πιθανό αλλά εάν τα βάλεις όλα μέσα στην εξίσωση και πουλάς κάτι με ζήτηση και εκτός προγράμματος πολύ απλά θα πεις δε μπλέκω. 

Οι 15 μέρες πάντως πολύ ελπιδοφόρο ακούγεται. Για ~2 μήνες ξέρω και εγώ από γνωστούς που αγόρασαν κ πούλησαν 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, paylidis είπε

Πολύ πιθανό αλλά εάν τα βάλεις όλα μέσα στην εξίσωση και πουλάς κάτι με ζήτηση και εκτός προγράμματος πολύ απλά θα πεις δε μπλέκω. 

Οι 15 μέρες πάντως πολύ ελπιδοφόρο ακούγεται. Για ~2 μήνες ξέρω και εγώ από γνωστούς που αγόρασαν κ πούλησαν 

2 μήνες και βάλε....

Πειραιώς σε γνωστό μου 3 μήνες μετά την υπογραφή και ακόμη περιμένει εκταμίευση...

Δημοσ.

Εκτός και αν τα χρειάζεστε αύριο δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα με το περίμενε. Δηλαδή αν πάρετε τώρα το πόσο vs σε 2 μήνες τι ακριβώς θα αλλάξει 

Δημοσ.

Μετά το συμβόλαιο το σπίτι ανήκει στον αγοραστή. Άρα είτε χρειάζεσαι είτε όχι τα χρήματα δεν έχεις ούτε το σπίτι ούτε τα χρήματα για χ διάστημα...

Προφανώς δεν θα τα χάσεις αλλά λογικά με το πρόγραμμα η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκταμίευση δανείου εκτός προγράμματος 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, paylidis είπε

Φίλε πήρα 30 χιλιάρικα παραπάνω αποτι έδινε η αγορά.... Οπότε θα περιμένω και 2 και 5 μήνες 

• Like 3
Δημοσ.

Τα σπίτια τώρα είναι υπερεκτιμημένα και ακριβά λόγω της όλης κατάστασης και οι πωλητές βγάζουν καλό κέρδος, ε ας περιμένουν και 2 μήνες παραπανω αν χρειαστεί. Δλδ ένας που χρειάζεται οπωσδήποτε σπίτι και με δυσκολία βρήκε τα χρήματα γιατί να ταλαιπωρειται έτσι. Αυτό έγινε κ με μένα, έχασα ένα σπίτι που είχα δώσει προκαταβολή και είχαμε προχωρήσει γιατί ο ιδιοκτήτης φοβόταν την καθυστέρηση της εκταμίευσης κτλπ

Δημοσ.
14 ώρες πριν, xartemporas είπε

Εχει να κανει με το κτηματολόγιο, αργούν υπερβολικά για να εκδώσουν το πιστοποιητικό μεταγραφής του ακινήτου, οπότε η τράπεζα δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσημείωση για να κάνει εκταμίευση. Είτε με πρόγραμμα είτε με απλό δάνειο είναι το ίδιο. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, fidepab982 είπε

Φίλε πήρα 30 χιλιάρικα παραπάνω αποτι έδινε η αγορά.... Οπότε θα περιμένω και 2 και 5 μήνες 

υπο αυτη την εννοια εννοειται, για αυτο εγραψα περι "ζητησης εκτος προγραμματος"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, johnt είπε

Μετά το συμβόλαιο το σπίτι ανήκει στον αγοραστή. Άρα είτε χρειάζεσαι είτε όχι τα χρήματα δεν έχεις ούτε το σπίτι ούτε τα χρήματα για χ διάστημα...

Προφανώς δεν θα τα χάσεις αλλά λογικά με το πρόγραμμα η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκταμίευση δανείου εκτός προγράμματος 

Το σπίτι του ανήκει υπό προυποθέσεις και είναι υποχρεωμένος να σας πληρώσει ούτως ή άλλως και ξαναλέω εκτός και αν το έχετε ανάγκη (για να αποπληρώσετε υποχρεώσεις κοκ ή έχετε μείνει χωρίς στέγη) που σε αυτή περίπτωση το καταλαβαίνω το πρόβλημα, τόσο βασανιστικό είναι να περιμένετε 2 μήνες όταν πουλάτε ένα ακίνητο που απλά κάθεται;

Καταρχάς για να υπογράψεις τη δανειακή σύμβαση είτε με πρόγραμμα είτε χωρίς πρέπει να γίνει η μεταγραφή στο κτηματολόγιο που παίρνει και το περισσότερο χρόνο. Για το πρόγραμμα όμως ανεπίσημα τις έχουν σε προτεραιότητα vs ένα κανονικό δάνειο που δεν έχει deadlines. Eπίσης η εκταμίευση πλέον είναι αρκετά πιο γρήγορη γιατί η προσημείωση μπορεί να γίνει με πληρεξούσιο. Επίσης ναι κάποιες τράπεζες έχουν φαστ-τρακ σε κανονικά δάνεια μόνο που οι όροι δεν συμφέρουν τους περισσότερους καθώς σε υποχρεώνουν να ασφαλίσεις το σπίτι μέσω της τράπεζας κοκ. Και σε κανονικά δάνεια ο χρόνος εκταμίευσης είναι ο ίδιος περίπου και το στάνταρ που μπαίνει στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας με δάνειο είναι 3 μήνες για την εκταμίευση.

Επεξ/σία από Yohji

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...