Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 200 kwh περίπου κατανάλωσης μου φαίνεται οκ το volton smart 250 βάσει χρεώσεων, υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα που θα άξιζε ? Δικαιούμαι ΚΟΤ και αυτή την στιγμή είμαι στο yellow free student της heron. 

edit: άκυρο είχα προηγούμενη έκδοση του spreadsheet και είδα ότι το volton smart 250 δεν συμφέρει και τόσο.

Επεξ/σία από KatalanosGR
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, messinia3 said:

Τι εννοείς ίσως?Εγώ εξαργυρώνω το ποσό που έχω συγκεντρώσει. Αν βγει λογαριασμός και προκύπτει πιστωτικό φυσικά και πρέπει να μεταφερθεί στον επόμενο λογαριασμό (και στο μεθεπόμενο,και ούτω καθεξής εάν το πιστωτικό  ποσό είναι μεγάλο)

Αυτο που θελει προσοχη και δεν ξερουμε (δεν θυμαμαι καπου ορους/ψιλα γραμματα του Bring a Friend) ειναι αν εσυ εξαργυρωσεις ολες τις πιστωσεις λχ εστω 10*50=500 ευρω στον πρωτο λογαριασμο, και γυρισει πιστωτικος και στον 3ο λογαριασμο σηκωθεις και φυγεις (ας υποθεσουμε Κιτρινο χωρις ρητρες), το υπολοιπο πιστωτικο που απομενει στο αποδιδουν σε λογαριασμο ή επειδη ειναι πιστωση απο προωθητικη ενεργεια που λεει οτι απομειωνει κοστος χρεωσεων ενεργειας/προμηθειας, χανεται και δεν σου επιστρεφεται?

Η εγγυηση αν εχεις δωσει ειναι δικα σου λεφτα και σου επιστρεφονται. Αν εχεις πληρωσει δικα σου λεφτα παραπανω σε ενα λογαριασμο σου επιστρεφονται. Το BAF ομως ειναι προωθητικη ενεργεια, δεν ειναι "λεφτα" του πελατη.

Θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε τι ισχυει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Sebu είπε

Αυτο που θελει προσοχη και δεν ξερουμε (δεν θυμαμαι καπου ορους/ψιλα γραμματα του Bring a Friend) ειναι αν εσυ εξαργυρωσεις ολες τις πιστωσεις λχ εστω 10*50=500 ευρω στον πρωτο λογαριασμο, και γυρισει πιστωτικος και στον 3ο λογαριασμο σηκωθεις και φυγεις (ας υποθεσουμε Κιτρινο χωρις ρητρες), το υπολοιπο πιστωτικο που απομενει στο αποδιδουν σε λογαριασμο ή επειδη ειναι πιστωση απο προωθητικη ενεργεια που λεει οτι απομειωνει κοστος χρεωσεων ενεργειας/προμηθειας, χανεται και δεν σου επιστρεφεται?

Η εγγυηση αν εχεις δωσει ειναι δικα σου λεφτα και σου επιστρεφονται. Αν εχεις πληρωσει δικα σου λεφτα παραπανω σε ενα λογαριασμο σου επιστρεφονται. Το BAF ομως ειναι προωθητικη ενεργεια, δεν ειναι "λεφτα" του πελατη.

Θα ειχε ενδιαφερον να μαθαιναμε τι ισχυει

Τι σημαίνει λεφτά του πελάτη?Τα 50 ευρώ του econtract στον Ηρωνα δεν είναι προωθητικη ενεργεια? επιστρέφονται σε λογαριασμό εάν φύγεις και μένει πιστωτικό?Όταν έδινε τα 100 η elpedison δεν υπήρξαν περιπτώσεις που δεν καλύφθηκαν από τον τελικό λογαριασμό?

Εάν προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο στον τελικό λογαριασμό ενός πελάτη ο παροχος υποχρεούται να το αποδώσει εάν ζητήθει από τον πελάτη. 

Προσωπικά δε βλέπω πουθενά στους ορους του baf κάτι περίεργο ,που θα μπορούσε να οδηγήσει να χαθεί οποιοδήποτε πιθανό πιστωτικό υπόλοιπο (εάν προφανώς ζητηθεί η καταβολή του σε iban)

Το συζητήσιμο ειναι εάν αυτή η πρακτική θα οδηγήσει στο να μπουν στο μέλλον  ακομα περισσότερο περιοριστικοι όροι στις οποίες προωθητικές ενέργειές. 

protergia_baf_terms-2 (1).pdf

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.

Πολύ τραβηγμένα όλα αυτά που γράφονται. Άντε κ έστειλες 10 προσκλήσεις. Όλοι την ίδια μέρα τους κάλεσαν κ υπέγραψαν;;

Για να φανεί το 50ευρω πρέπει να βγει από όσο ξέρω κ ο πρώτος λογαριασμος του νέου πελάτη ( αν δεν άλλαξε κάτι από τότε που μπήκα εγώ). Οπότε είναι κ μια διαδικασία.. 

Επίσης ποιος θα έχει 400€ πιστωτικό κ θα φύγει;; Θα κάθεται κ θα απολαμβάνει τζάμπα ρεύμα κ ίσως κ μπει κ σε καμία κλήρωση. 

Καλά το σκέφτηκαν οι της μετλεν

Κουβέντα να γίνεται..

• Like 3
Δημοσ.

Τα δώρα ήδη έχουν περιορισθέι κατά πολύ για όσους ασχολούνται καιρό με το άθλημα. Ας μην βάζουμε τα χέρια μας να βγάζουμε τα μάτια μας!

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, BOOKER_ είπε

Πολύ τραβηγμένα όλα αυτά που γράφονται. Άντε κ έστειλες 10 προσκλήσεις. Όλοι την ίδια μέρα τους κάλεσαν κ υπέγραψαν;;

Για να φανεί το 50ευρω πρέπει να βγει από όσο ξέρω κ ο πρώτος λογαριασμος του νέου πελάτη ( αν δεν άλλαξε κάτι από τότε που μπήκα εγώ). Οπότε είναι κ μια διαδικασία.. 

Επίσης ποιος θα έχει 400€ πιστωτικό κ θα φύγει;; Θα κάθεται κ θα απολαμβάνει τζάμπα ρεύμα κ ίσως κ μπει κ σε καμία κλήρωση. 

Καλά το σκέφτηκαν οι της μετλεν

Κουβέντα να γίνεται..

Εμένα το 50ευρω φάνηκε στην εφαρμογή  την ίδια ημέρα που εκπροσωπήθηκε η παροχή για την οποία είχε γίνει η σύσταση.

Όσο για το πιστωτικό υπόλοιπο των συστάσεων , αν φύγεις σου καταθέτουν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

Αυτό τουλάχιστον μου είπαν τηλεφωνικά .

..

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Σε κοινόχρηστη παροχή γ21 που είναι στη ΔΕΗ μπορώ να πάω σε εναλλακτικό? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, giorgoskoy είπε

καμια προσφορα για τουρισμο υπαρχει? θα δωσει τπτ η ελπε για πασχα?

Άγνωστoι αι βουλαί της Ελπε. Οι επιλογές ειναι περιορισμένες δυστυχώς πια. Είτε Ήρων μέσω e-contract (προϋπόθεση να μην ήσουν πελάτης το τελευταίο 6μηνο) για 50 ευρώ είτε προτεργια (για κιτρινο το swift on time) με συσταση για 5 μήνες χ10 ευρώ με την προοπτική να δώσεις κι εσυ μετά καμμιά συσταση (50 ευρώ/σύσταση. Συνολο 50 και 50 ή παραπάνω δηλ).Κατι έχει και η Βόλτον αλλά έχω πολύ άσχημες εντυπωσεις και δεν την προτεινω, αν δεν προκυψει κάτι εξαιρετικό.

3 ώρες πριν, A_panM είπε

Σε κοινόχρηστη παροχή γ21 που είναι στη ΔΕΗ μπορώ να πάω σε εναλλακτικό? 

Φυσικά και μπορείς!

Επεξ/σία από ΑΠΟΛΛΩΝ83
Δημοσ.
Στις 18/3/2025 στις 9:15 ΜΜ, moutrosl είπε

Όποιος έχει Γ22 μπορεί να μεταβεί στο value secure 3 της protergia με κόστος 0.119 με έκπτωση συνέπειας με την προϋπόθεση ότι έχει κάνει αίτηση στο Δεδδηε για νυχτερινό με κόστος 42€. Μόλις το έκανα και είναι νομίζω το πιο οικονομικό τιμολόγιο για ισχύς πάνω από 25kva

Δεν είναι για Γ22, αλλά για Γ23

Στις 21/3/2025 στις 2:54 ΜΜ, Liquid είπε

Στο site δεν υπάρχει κάτι.Από που προκύπτει η ενημέρωση για τα νέα προγράμματα;

Έχω την ίδια ενημέρωση. Προφανώς περιμένουν να τελειώσει ο μήνας (που ισχύουν ακόμα τα simple) για να ανεβάσουν τα νέα προγράμματα

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα.

Θέλω τη βοήθεια σας καθως θέλω να αλλάξω σε εναλλακτικό πάροχο ενέργειας πέραν της ΔΕΗ. Ηρθε ο λογαριασμός κ καραφλιανα περισσότερο 😂

(2 άτομα, 70τμ, μηνιαίος λογαριασμός 100-120€+)

Αν υπάρχει κάποια φόρμα που μπορώ να συμπληρώσω σχετικά με τις καταναλώσεις μου κτλ για να μου προτείνετε κάτι ;

Αν είμαι off topic συγχωρέστε με, θενκς 🙏🏻

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MontzOlee είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην ομάδα.

Θέλω τη βοήθεια σας καθως θέλω να αλλάξω σε εναλλακτικό πάροχο ενέργειας πέραν της ΔΕΗ. Ηρθε ο λογαριασμός κ καραφλιανα περισσότερο 😂

(2 άτομα, 70τμ, μηνιαίος λογαριασμός 100-120€+)

Αν υπάρχει κάποια φόρμα που μπορώ να συμπληρώσω σχετικά με τις καταναλώσεις μου κτλ για να μου προτείνετε κάτι ;

Αν είμαι off topic συγχωρέστε με, θενκς 🙏🏻

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!

1) Κατανάλωση ανά μήνα (κιλοβατωρες ανα μηνα δηλ)

2) Έχεις χρόνο/διάθεση να ασχολείσαι τακτικώς με το ζήτημα ή θες να ξανασχοληθείς του χρόνου τέτοια εποχή;

• Like 1
Δημοσ.

Λίγο βοήθεια και εδώ παλικάρια.

Σπίτι 115 τμ, που η θέρμανση είναι με χρήση a/c και αερόθερμου / καλοριφέρ λαδιού οι καταναλώσεις μου ανά μήνα είναι το χειμώνα 1300kwh μέρα και 300 νύχτα.  Οπότε οι λογαριασμοί είναι λίγο κάτω από €500.

Είμαι στο πράσινο στην φυσικό αέριο «ρεύμα οικιακό νυχτερινό 3Φ Γ1Ν» με πάγιο €5. Βέβαια, μέρα/νύχτα έχει την ίδια χρέωση.

Το excel, αν το κατάλαβα σωστά, μου προτείνει Fysiko Aerio Home Fixed Super plus 12, το ίδιο και το allazorevma.  Βέβαια έχει €15 πάγιο …

Το energycost προτείνει κίτρινο "NRG simple 2.0".

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να ασχολούμαι κάθε μήνα με αυτό το θέμα.

Κάποια ιδέα από εσάς;

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, papars είπε

Λίγο βοήθεια και εδώ παλικάρια.

Σπίτι 115 τμ, που η θέρμανση είναι με χρήση a/c και αερόθερμου / καλοριφέρ λαδιού οι καταναλώσεις μου ανά μήνα είναι το χειμώνα 1300kwh μέρα και 300 νύχτα.  Οπότε οι λογαριασμοί είναι λίγο κάτω από €500.

Είμαι στο πράσινο στην φυσικό αέριο «ρεύμα οικιακό νυχτερινό 3Φ Γ1Ν» με πάγιο €5. Βέβαια, μέρα/νύχτα έχει την ίδια χρέωση.

Το excel, αν το κατάλαβα σωστά, μου προτείνει Fysiko Aerio Home Fixed Super plus 12, το ίδιο και το allazorevma.  Βέβαια έχει €15 πάγιο …

Το energycost προτείνει κίτρινο "NRG simple 2.0".

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να ασχολούμαι κάθε μήνα με αυτό το θέμα.

Κάποια ιδέα από εσάς;

Άμα πας σε μπλε για 12 μήνες δεν θα ασχολείσαι. Όντως το πρόγραμμα του φυσικό αέριο καθώς έχει τη καλύτερη τιμή στη κιλοβατώρα. Για το πάγιο όντως είναι υψηλό, αλλά άμα τους δώσεις μια κάρτα ΑΒ Βασιλόπουλος θα σου δίνουν κάθε μηνα 6€ για ψώνια. Δεν ξέρω αν κάποιος έχει πληροφόρηση για νέα πακέτα ή για κάποια νέα προσφορά σε μπλε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...