Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο excel κι εφόσον έχεις netmetering φ/β θα βάλεις τα στοιχεία μέσης μηνιαίας καταναλωσης αφαιρώντας την μέση παραγωγή σου.

Θα σου πρότεινα το protergia value secure με σύσταση ή το zenith secure plus με τα 4 παγια δώρο, ώστε να μην ασχολείσαι συνεχώς με τα γραφειοκρατικά αλλαγής παρόχου και αλλαγής εκπροσώπησης του φ/β σου. Από ΗΡΩΝ δες το heron blue generous max.

Τώρα αν τελικά αυτό που πληρώνεις μετά τον συμψηφισμό της παραγωγής είναι μικρό τότε έχει νόημα να πας σε κάποιο με μηδενικό πάγιο, όπου θα σου πρότεινα ένα από τα volton smart πχ.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, rioener είπε

Καλημέρα και καλό μήνα!
Να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος, ως κάτοχος φωτοβολταϊκού συστήματος, τι συμφέρει να κοιτάξω στο excel, είμαι Ηρων σταθερό που λήγει και έλαβα κι εγώ το μήνυμα όταν θα με πετάξουν στο yellow. Να κοιτάξω πρόγραμμα με μηδενικό πάγιο, πρόγραμμα με χαμηλή κιλοβατώρα ή κάτι άλλο?

Καλημέρα και καλό μήνα,

Προσωπικά καθώς η παραγωγή καλύπτει την κατανάλωσή μου πήγα μέσω σύστασης στο Protergia Value Lite για να έχω μηδενικό πάγιο. Όπως έχει αναφερθεί αν η συνολική χρέωση του ρεύματος (πάγιο+κατανάλωση+ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι κάτω απο 10€ γλιτώνεις και την χρέωση της ΕΡΤ

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ναι net metering έχω, και πλέον η παραγωγή καλύπτει την κατανάλωση, το Μάρτιο χρεώθηκα 30 κιλοβατώρες.

Οπότε για μηδενικό πάγιο λογικά πάω. Δε θα ήθελα να αλλάξω από Ήρων για να γλιτώσω τη γραφειοκρατία. 

Δημοσ.

Καλή σας ημέρα και καλό μήνα

Μια σύσταση για προτεργια αν μπορεί κάποιος παρακαλώ 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rioener είπε

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ναι net metering έχω, και πλέον η παραγωγή καλύπτει την κατανάλωση, το Μάρτιο χρεώθηκα 30 κιλοβατώρες.

Οπότε για μηδενικό πάγιο λογικά πάω. Δε θα ήθελα να αλλάξω από Ήρων για να γλιτώσω τη γραφειοκρατία. 

Καλημέρα!

Αν δεν θες να αλλάξεις, θα ζητήσεις μετάβαση στο Ηρων yellow free home. Να ξέρεις όμως ότι σε χαμηλές καταναλώσεις είναι ιδανικό να κάνεις "τουρισμό" και να επωφελείσαι των διαγόρων προσφορών. Αν κάνεις εσωτερική αλλαγή, δεν θα έχεις κάποιο όφελος. Η "γραφειοκρατία" είναι υπόθεση λίγων λεπτών συνήθως. Εσυ βεβαια θα το κρίνεις.

Επεξ/σία από ΑΠΟΛΛΩΝ83
  • Like 1
Δημοσ.

Μια ερώτηση για Protergia.
Πήρα τελικό από ΔΕΗ, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει κάτι από Protergia. 
Έχει κάνει πρόσφατα κανείς νέο στην Protergia να μου πει πως πήγε η διαδικασία;

Αναμένω λογαριασμό για να βάλω πάγια, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου έχουν πει αν υπάρχει πλατφόρμα να κάνω login και να βλέπω όπως στην ΔΕΗ με το ebill.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Καλημέρα!

Αν δεν θες να αλλάξεις, θα ζητήσεις μετάβαση στο Ηρων yellow free home. Να ξέρεις όμως ότι σε χαμηλές καταναλώσεις είναι ιδανικό να κάνεις "τουρισμό" και να επωφελείσαι των διαγόρων προσφορών. Αν κάνεις εσωτερική αλλαγή, δεν θα έχεις κάποιο όφελος. Η "γραφειοκρατία" είναι υπόθεση λίγων λεπτών συνήθως. Εσυ βεβαια θα το κρίνεις.

Το πρόβλημα όταν έχεις net metering είναι ότι υπογράφεις Σύμβαση Ενεργειακού Συμψηφισμού με τον κάθε πάροχο.

Σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή παρόχου χάνονται οι πλεονάζουσες κιλοβατώρες που σου χρωστάει ο προηγούμενος πάροχος.

Οπότε δεν είναι εύκολο να κάνεις τουρισμό

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, filarhos είπε

Μια ερώτηση για Protergia.
Πήρα τελικό από ΔΕΗ, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει κάτι από Protergia. 
Έχει κάνει πρόσφατα κανείς νέο στην Protergia να μου πει πως πήγε η διαδικασία;

Αναμένω λογαριασμό για να βάλω πάγια, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μου έχουν πει αν υπάρχει πλατφόρμα να κάνω login και να βλέπω όπως στην ΔΕΗ με το ebill.

https://account.protergia.gr/login    κανεις εγραφη

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Τι τιμή σε χρέωσε την κιλοβατώρα ο πάροχος σου?

Ξέρω ότι υπάρχει κόφτης της επιδότησης, μετά τις εκπτώσεις, στα 0.14 ευρώ, μέχρι ΔΕΚ. Ρωτάω αν έχει αλλάξει αυτό για τον ΦΕΒ-ΜΑΡ;

Δημοσ.

Βγηκε και εμενα ο λογαριασμος Zenith, Power home smart night, δεν εχω ΣΩΣΤΑ κρατικη επιδοτηση, δεν εχω ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, την εκπτωση συνεπειας. Αλλος παθων; Τους παιρνω τηλεφωνο ή στέλνω κανα email?

Για το κοινοχρηστο τι ισχυει; Πρεπει να ειναι επαγγελματικο; Εχετε καμια προταση; 

Ειδα πως εχουμε Γ21 επαγγελματικο και με επιασαν τα νευρα μου με την τιμη χρεωσης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα σημειώσω για όποιον ενδιαφέρεται, γιατί μου είχε διαφύγει ότι τα exante κίτρινα με μηχανισμό διακύμανση που περιέχει τη σύγκριση ΤΕΑ-2 και ΤΕΑ-1 θα τιμολογηθούν καλά τον Απρίλιο, καθώς έχουμε 50% μείωση χονδρικής το Μάρτιο σε σχέση με το Φλεβάρη.

Πχ Τιμή ΗΡΩΝ one Απριλίου 0,114 και με συνέπεια πάει στα 0,090 (βέβαια χάνεται η συνέπεια στον τελευταίο μήνα αν φύγετε οπότε κρατήστε το 0,114 οι τουρίστες και κάντε αλλαγή χωρίς άγχος προς νέο πάροχο μέσα στο μήνα) Bέβαια δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη ο πάροχος στη σελίδα του, αλλά από το μηχανισμό διακύμανσης προκύπτουν οι παραπάνω χρεώσεις.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 5
Δημοσ.
10 minutes ago, li@m said:

Βγηκε και εμενα ο λογαριασμος Zenith, Power home smart night, δεν εχω ΣΩΣΤΑ κρατικη επιδοτηση, δεν εχω ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, την εκπτωση συνεπειας. Αλλος παθων; Τους παιρνω τηλεφωνο ή στέλνω κανα email?

Για το κοινοχρηστο τι ισχυει; Πρεπει να ειναι επαγγελματικο; Εχετε καμια προταση; 

Ειδα πως εχουμε Γ21 επαγγελματικο και με επιασαν τα νευρα μου με την τιμη χρεωσης.

Εμένα έβαλαν κρατική επιδότηση + έκπτωση συνέπειας. Μήπως δεν είναι εκκαθαριστικός ο δικός σου;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, li@m είπε

Πρέπει να κοιτάξεις Γ21

1) Ηρων blue generous ειναι 9,90 πάγιο και 0,127/κβ.  Έχει δώρο 50 ευρώ, αν κανεις την διαδικασία μέσω e-contract

2) ) To Protergia value secure 12Μ ειναι 9,90 πάγιο και 0,119/κβ. Δωρο 5 μηνες απο 10 ευρώ (μεσω συστασης) + 50/σύσταση, αν δωσεις κι εσυ καποια συσταση μετά.

• Like 1
Δημοσ.
9 minutes ago, darkmatinee said:

Εμένα έβαλαν κρατική επιδότηση + έκπτωση συνέπειας. Μήπως δεν είναι εκκαθαριστικός ο δικός σου;

εκκαθαριστικός ειναι.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συνέπεια αν αποδιδόταν θα ήταν για τον προηγούμενο εκκαθαριστικό, οπότε πρέπει ο προηγούμενος να είναι εκκαθαριστικός για να δεις την έκπτωση συνέπειας στον τρέχοντα. Για την κρατική επιδότηση δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη το θέμα αν αποδίδεται ή όχι σε προγράμματα σαν το smart night και είναι παράξενο που το αποδίδει επιλεκτικά.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...