Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, ekrepali said:

Δηλαδή είχαν ήδη έτοιμα τα προγράμματα, έκαναν δήθεν προτάσεις στη ΡΑΕ και η ΡΑΕ δήθεν κάνει διαβούλευση; Τι ζούμε ρε παιδιά; 

Κι αν ισχύει αυτό το έκτρωμα Πικάσσο... τι Πικάσσο δηλαδή, Μαέβιους Παχατουρίδης είναι... αφηρημένη τέχνη. Πώς διάολο θα υπολογίζουμε πόσο θα κάψουμε όλο το χρόνο; Θα μαντεύουμε πόση ζέστη και πόσο κρύο θα κάνει; Ή αν βάλουν τέτοια πακέτα και στο οικιακό, θα μαντεύουμε και κλίμακες ΥΚΩ; Θα μαντεύουμε αν θα είμαστε εντός ΚΟΤ (μηδενικά ΥΚΩ) ή αν θα κάνουμε υπέρβαση (πληρώνουμε όλες τις ρυθμιζόμενες; ) Φέτος το χειμώνα είχαμε 3 διαφορετικά excel και πάλι (εγώ που είμαι εξοικιωμένος) έπεσα έξω στους υπολογισμούς μου κατά 150 ευρώ. Αυτά τα προπληρωμένα προγράμματα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... ή θα πληρώσες παραπάνω χωρίς να καταναλώσεις, ή θα σε γδάρουν στην υπερβάλλουσα κατανάλωση. Ελπίζω να μην επιτραπούν γιατί θα είναι πολύ δύσκολες οι συγκρίσεις.

Βασικα πανε να το κανουν σταδιακα κινητη/σταθερη τηλεφωνια/ιντερνετ και δορυφορικη τυπου σου παρεχω με ενα μηνιαιο παγιο καποιες συγκεκριμενες καταναλωσεις, αν τις ξεπερασεις πληρωνεις.

Εδω εχει ως τυρακι οτι (α) αν εισαι μεχρι +5% αποκλιση δεν θα πληρωνεις (στο χαριζει και καλα), (β) αν εισαι πανω απο 5% πληρωνεις μονο την υπερβαση (λχ αν εισαι +15% πληρωνεις μονο το 10%) και (γ) αν εισαι παρακατω απο οτι εχεις πληρωσει παιρνεις πιστωτικο.

Αυτο που δεν μου ειναι ξεκαθαρο ειναι αυτο

«Αυτή θα υπολογίζεται αναλογικά με βάση το επόμενο «πακέτο"»κατανάλωσης και θα μπορεί να πληρωθεί από τον καταναλωτή είτε εφάπαξ, είτε σε 12 ισόποσες δόσεις», σύμφωνα με τον κ. Καλαφατά.

Τι εννοει ο ποιητης "θα υπολογιζεται η υπερβαση (λχ 10%) αναλογικα με βαση το επομενο πακετο καταναλωσης? Αφου η υπερβαση αφορουσε το προηγουμενο. Θα πρεπει να γινει με χρεωση βασει μηνιαιου παγιου που πληρωσα το προηγουμενο 12 μηνο οχι το επομενο. Γιατι ετσι αν τον επομενο χρονο αυξησει τις χρεωσεις των πακετων θα με χρεωσει την υπερβαση του προηγουμενου ετους με αυξημενο μηνιαιο παγιο πλεον. Και πως θα το κανει αυτο? Θα κανει αναγωγη κιλοβατωρων σε ευρω? Θα λεει δηλαδη το πακετο 6.000 κιλοβατωρων εχει 100 ευρω λχ το μηνα αρα 1.200 το χρονο αρα 0,2 η κιλοβατωρα, εσυ εχεις καθαρη υπερβαση 10%=600 κιλοβατωρες αρα αλλα 120 ευρω χρεωση ή 600 κιλοβατωρες επι τη νεα τιμη της βασει του νεου ετησιου πακετου?

https://www.insider.gr/epiheiriseis/366472/protergia-picasso-kainotomo-stathero-timologio-o-katanalotis-tha-epilegei

Βασικα το κανουν πλεον πολυ πιο δυσκολο να ξερεις τι και πως, οπως ακριβως εχουν κανει και οι εταιρειες τηλεπικοινωνιων με τις ευλογιες των ανυπαρκτων Εποπτικων Αρχων που σου δινει μια τιμη Χ για συνδυαστικο 3 υπηρεσιων (κινητο+σταθερο/ιντερνετ+streaming tv) αλλα αρνειται να σου ξεκαθαρισει τι πληρωνεις για καθενα απο τα 3 ωστε να μην μπορεις να διαπραγματευτεις κατι καλυτερο αν λχ πλεον δεν χρειαζεσαι μια απο τις τρεις υπηρεσιες ή την βρεις φθηνοτερα αλλου.

Οπως και ολο αυτο το παραμυθι οτι θα ενσωματωθουν στο πακετο και οι ρυθμιζομενες, μηπως τελικα ζοριζονται οι Διαχειριστες με τις μαυρες τρυπες σε ΕΤΜΑΡ και ΥΚΩ και δεν θελει πλεον το κρατος να βαζει το χερι στην τσεπη να επιδοτει ή να συνεχιζει η μαυρη τρυπα και ετσι σου λενε οι παροχοι ολα σε ενα νοικοκυρεμενα, εγω θα προεισπραττω φλατ καθε μηνα και μετα θα κανω σωρευτικη εκκαθαριση με τους διαχειριστες επι συνολου πελατολογιου?

Τελος ενδιαφερον θα εχει αν αποκοπει ΕΡΤ και Δημοτικα Τελη, με ποιο μπουγιουρντι πλεον θα ερχονται?  Γιατι να αναπτυξουν ολοι οι Δημοι της χωρας μηχανογραφηση να εκδιδουν μηνιαιους λογαριασμους και να τους ταχυδρομουν αμφιβαλω. Πιθανοτερο μου μυριζει κατι τυπου ΕΝΦΙΑ να χρεωνεται απαξ ετησιως ή/και να παραχωρηθει ο ΕΝΦΙΑ στους Δημους εξ ου και ο Πιερ ειπε οτι δεν διαφαινονται αλλες μειωσεις προς το παρον στον ΕΝΦΙΑ γιατι εχει ηδη μειωθει 35% απο το 2019.

Να χωσουν ΕΡΤ και ΔΤ στην ΕΥΔΑΠ το θεωρω τραβηγμενο.

5 hours ago, ekrepali said:

Στον Δήμο με ατομικά ειδοποιητήρια, όπως τα ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτουμενα. 

Κι η ΕΡΤ θα φτιάξει κάτι παρόμοιο.

Δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο δις.

Η πλειονοτητα των δημων της χωρας δεν εχει μηχανογραφηση για να παραγει μηνιαια ειδοποιητηρια ποσο μαλλον να πληρωνουν και εξτρα εξοδα εκτυπωσεων και ταχυδρομησης. Οι περισσοτεροι δημοι ειναι φεσωμενοι ως τα μπουνια. Εδω δεν μπορουν να ξεκαθαρισουν τι γινεται με τις δεκαδες δημοτικες εταιρειες υδρευσης/αποχετευσης και θελουν να τις χωσουν σταδιακα ολες στην ΕΥΔΑΠ. Θα μηχανογραφησουν και θα εκδιδουν μηνιαιους λογαριασμους για ΔΤ? Αλλοι ογκοι τα ΤΑΠ για τα μη ηλεκτροδοτουμενα που ειναι ελαχιστα σε συνολο ακινητων χωρας. Και αλλο τα εκατομμυρια ηλεκτροδοτουμενα ακινητα.

Πιθανοτερο θεωρω να μπει καπου ως ετησιο χαρατσι αλα ΕΝΦΙΑ λχ και να μεταβιβαζεται μεσο ΑΑΔΕ. Ηδη μεσω ΑΑΔΕ στελνουν οφειλες προς Δημους και κλησεις Δημοτικης Αστυνομιας, η διασυνδεση αυτη υπαρχει ηδη. Οποτε θα τους ειναι ευκολοτερο/πρακτικοτερο μεσω ΑΑΔΕ να βγαινει αυτοματα ειδοποιητηριο ετησιως (οπως το εκκαθαριστικο ΦΜΥ ή ΕΝΦΙΑ) και να επιλεγεις να πληρωσεις απαξ ή σε 12 ατοκες δοσεις.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Disrespect είπε

Μούφα μου φαίνεται το Πικάσο. Εγω πχ που μενω Κηφισια και τα δημοτικά τέλη που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό είναι στον Θεό, θα με καλύπτει η συμφωνία; Και αν ξεπεράσεις τις συμφωνημένες κιλοβατώρες ποιά θα είναι η χρέωση; 

Είναι δυνατόν να είναι τα δημοτικά τέλη στο λογαριασμό?

Σκέψου λίγο...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Dogtor21 είπε

Εμένα ακριβό μου φαίνεται..πχ στο smart night που είμαι τώρα (οκ έχει 45% χωρίς πάγιο) για 150 kwh δίνω 10-11€ ρεύμα και 7€ ρυθμιζόμενες...το μικρότερο πακέτο έχει 30€ για 110 kwh το μήνα .. όχι picasso ...picantico έπρεπε να το πουν 

ναι πραγματι δεν το υπολόγισα σωστα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στην παρεα .

Σε 13 μερες ληγει το σταθερο που εχω στην δεη κ σκεφτομαι να την κανω για ελπεντισον μπραιτ 12μηνο σταθερο.

Προτεινετε κατι αλλο? Δεν εχω βραδινο ρευμα γιατι θελει καποιες αλλαγες στην γειωση κ καιω 2700 με 2900 κιλοβατωρες το χρονο

Καπου διαβασα ομως οτι υπαρχει περιπτωση να ζητησουν υδε ηλεκτρολογου για να φυγω απο την δεη .

Εψαξα ον λαιν στο δεδηε κ ειδα οτι ληγει το υδε 10ος του 25 οποτε με παιρνει για φετος .

του χρονου ομως που θα εχει ληξει αν χρειαστει να ξαναλλαξω παροχο η να γυρισω παλι δεη θα χρειαστει να βγαλω? Το υδε το πληρωνει ο ιδιοκτητης η ο ενοικιαστης ? Να ξερω γιατι η σπιτονοικοκυρα μου ειναι λιγο σκρουτζ κ δεν σπαει φραγκο ειναι κ ο λογος που δεν μπορω να βαλω βραδινο εκτος αν πληρωσω εγω την αλλαγη της γειωσης.

Επεξ/σία από Marios1981
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Είναι δυνατόν να είναι τα δημοτικά τέλη στο λογαριασμό?

Σκέψου λίγο...

Εσύ το σκέφτηκες; Για δες εναν λογαριασμό... Καπου λέει Δημοτικά τέλη.

34 λεπτά πριν, Marios1981 είπε

Καλησπερα στην παρεα .

Σε 13 μερες ληγει το σταθερο που εχω στην δεη κ σκεφτομαι να την κανω για ελπεντισον μπραιτ 12μηνο σταθερο.

Προτεινετε κατι αλλο? Δεν εχω βραδινο ρευμα γιατι θελει καποιες αλλαγες στην γειωση κ καιω 2700 με 2900 κιλοβατωρες το χρονο

Καπου διαβασα ομως οτι υπαρχει περιπτωση να ζητησουν υδε ηλεκτρολογου για να φυγω απο την δεη .

Εψαξα ον λαιν στο δεδηε κ ειδα οτι ληγει το υδε 10ος του 25 οποτε με παιρνει για φετος .

του χρονου ομως που θα εχει ληξει αν χρειαστει να ξαναλλαξω παροχο η να γυρισω παλι δεη θα χρειαστει να βγαλω? Το υδε το πληρωνει ο ιδιοκτητης η ο ενοικιαστης ? Να ξερω γιατι η σπιτονοικοκυρα μου ειναι λιγο σκρουτζ κ δεν σπαει φραγκο ειναι κ ο λογος που δεν μπορω να βαλω βραδινο εκτος αν πληρωσω εγω την αλλαγη της γειωσης.

Την ΥΔΕ την πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Να της πεις της σπιτονοικοκυράς σου να ρωτήσει τον λογιστή ή ένα δικηγορο...
Εγώ πριν λιγες μέρες επέλεξα το σταθερό BLUE GENEROUS HOME της ΗΡΩΝ. Επειδή είμαι συνεπής στις πληρωμές μου δίνει έκπτωση 45% στη σταθερή τιμή δηλ 0,09€ τελική.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Marios1981 είπε

του χρονου ομως που θα εχει ληξει αν χρειαστει να ξαναλλαξω παροχο η να γυρισω παλι δεη θα χρειαστει να βγαλω?

Μην σε απασχολεί, προχωράς κανονικά. Του χρόνου θα το δεις με τα τότε ισχύοντα δεδομένα.

Δημοσ.

Το Πικάσσο της πρωτεργια θα δουλέψει αν δουλέψει με πρήξιμο τηλεφώνου από πωλητές και διαφήμιση φουλ στην τηλεόραση κλπ.Θα τους λένε σταθερή χρέωση τον μήνα,θα ξέρετε από πριν τι θα πληρώσετε κλπ κλπ.Κι όταν ξεπερνάνε τις kw τότε θα κοπάνανε το κεφάλι τους στον τοίχο όπως με την ρήτρα παλιότερα.Δεν απευθύνεται σε εμάς που διυλίζουμε τον κωνωπα εδώ μέσα.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω λιώσει στο γέλιο με τη παρουσίαση του Picasso...

Γιατί να φύγετε ρε παιδιά... πού θα ξαναβρείτε τέτοια προγραμματάρα... 😆

Spoiler

3.jpg.316bd611fd699399f5f666d3ecae8ff0.jpg

Εν τω μεταξύ είναι τόσο επιθετική η διαφήμιση - πρέπει να έσταξαν πολλά φράγκα στα παπαγαλάκια - που αν γκουγκλάρεις protergia picasso εμφανίζονται οι παπαγάλοι και όχι το site της protergia. 😄

1 hour ago, Sebu said:

1) Αυτο που δεν μου ειναι ξεκαθαρο ειναι αυτο

Τι εννοει ο ποιητης "θα υπολογιζεται η υπερβαση (λχ 10%) αναλογικα με βαση το επομενο πακετο καταναλωσης? Αφου η υπερβαση αφορουσε το προηγουμενο. Θα πρεπει να γινει με χρεωση βασει μηνιαιου παγιου που πληρωσα το προηγουμενο 12 μηνο οχι το επομενο. Γιατι ετσι αν τον επομενο χρονο αυξησει τις χρεωσεις των πακετων θα με χρεωσει την υπερβαση του προηγουμενου ετους με αυξημενο μηνιαιο παγιο πλεον. Και πως θα το κανει αυτο? Θα κανει αναγωγη κιλοβατωρων σε ευρω? Θα λεει δηλαδη το πακετο 6.000 κιλοβατωρων εχει 100 ευρω λχ το μηνα αρα 1.200 το χρονο αρα 0,2 η κιλοβατωρα, εσυ εχεις καθαρη υπερβαση 10%=600 κιλοβατωρες αρα αλλα 120 ευρω χρεωση ή 600 κιλοβατωρες επι τη νεα τιμη της βασει του νεου ετησιου πακετου?

1) Aνέβασαν τους όρους https://www.protergia.gr/eksuphrethsh-pelatwn/xrhsima-entypa-gia-thn-hlektrikh-energeia/#

Στη 3η σελίδα των ειδικών όρων υπάρχει πινακάκι με όλα τα πακέτα... οπότε στην υπέρβαση θα χρεωθείς βάσει των πακέτων που υπέγραψες. Αν αλλάξουν τιμές, θα αφορούν τους πελάτες που θα υπογράψουν αργότερα.

Εννοείται σε περίπτωση υπέρβασης θα σε χρεώσουν αναλογικά βάσει της επόμενης κλίμακας ώστε να βγαίνει ο πάροχος κερδισμένος και όχι εσύ. 

Για τα θέματα Δήμου/ΕΡΤ (απομάκρυνση από λογαριασμούς ρεύματος) άνοιξα νέο topic για να μη σπαμάρουμε εδώ.

• Like 4
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως εχει τωρα ο μονος τροπος να τσουλησει το Πικασο ειναι να δωσει πινελα και μπογιες ητοι νεα promo για συστασεις 😋

Λχ νεες συστασεις μονο για Πικασο με δωρο 70 ευρω ανα συσταση 😅 και μεχρι 15 συστασεις ο καθε πελατης/αφμ

Επεξ/σία από Sebu
  • Haha 3
Δημοσ.

Σκάλισα λίγο τους όρους σχετικά με τις ρυθμιζόμενες.

Αρχικά σου λένε στους ειδικούς όρους ότι η τιμή Picasso περιλαμβάνει προμήθεια και ρυθμιζόμενες...

Spoiler

0a.jpg.73733f417cdce2ac7d7c43860a63328d.jpg

Θεωρητικά κάποιος νομίζει ότι ακόμα κι αν ανέβουν οι ρυθμιζόμενες δε μπορεί η Protergia να ανεβάσει τιμές... κάτι που δεν ισχύει. Διότι παρακάτω γράφουν...

Για γενικούς όρους, διαβάστε το αντίστοιχο έντυπο...

Spoiler

0b.jpg.252ad3e7d87ccbfd6028197c57a60890.jpg

Πας λοιπόν στους γενικούς όρους και στο Άρθρο 8 γράφει αυτό: Ο λογαριασμός περιέχει αθροιστικά Χρεώσεις Προμήθειας και Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις που επαναϋπολογίζονται ως Picasso.

Spoiler

1.jpg.48650a9be373a27a1469c655ffbb1a2a.jpg

Oι γενικοί όροι όμως πατάνε πάντα στον ΚΠΗΕ όπου στο Άρθρο Τροποποιήσεων γράφει ότι για μεταβολές που γίνονται στις Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις οι οποίες βρίσκονται εκτός της σφαίρας επιρροής του Προμηθευτή, δεν απαιτείται ο Προμηθευτής να ενημερώσει τους καταναλωτές 60 μέρες νωρίτερα κι ο πελάτης δεν έχει δικαίωμα καταγγελίας σύμβασης.

Spoiler

2.jpg.efda1a4cc3b1f7990b10ff3a8cad0e41.jpg

Επομένως εάν θεωρητικά ανέβει πχ το ΕΤΜΕΑΡ 0.01Ε/Κwh... ή αν ανέβει η μεσαία κλίματα ΥΚΩ 0.01Ε/Κwh θα έχει το δικαίωμα η Protergia να στείλει ειδοποίηση στο πελάτη ότι στην εκκαθάριση θα χρεώσουν 0.01Ε/Κwh παραπάνω. Δε θα το πράξουν φυσικά γιατί θα πέσει χοντρό κράξιμο και δε τους συμφέρει να χάνουν πελάτες... απλά το αναφέρω για το τυπικό.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

οταν αλλαζω παροχο , τι γινεται με τη μετρηση? ερχονται απο δεδδηε και μετρανε ωστε να δωσουν στον νεο παροχο απο ποιες kw ωρες θα ξεκινησει να χρεωνει?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adok13 είπε

οταν αλλαζω παροχο , τι γινεται με τη μετρηση? ερχονται απο δεδδηε και μετρανε ωστε να δωσουν στον νεο παροχο απο ποιες kw ωρες θα ξεκινησει να χρεωνει?

μαζι με τα δικαιολογητικα στον νεο παροχο στελνεις και φωτογραφια του μετρητη, συνηθως απ οτι ξερω ο ΔΕΔΔΗΕ δεχεται αυτη τη μετρηση. τουλαχιστον σε μενα δυο φορες που αλλαξα παροχο ετσι εγινε.

Δημοσ.

οποτε ο παλιος παροχοςσταματαει να χρεωνει μεχρι τις kw ωρες που θα στειλω φωτο στο νεο παροχο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, adok13 είπε

οποτε ο παλιος παροχοςσταματαει να χρεωνει μεχρι τις kw ωρες που θα στειλω φωτο στο νεο παροχο?

Ναι. Ο ΔΕΔΔΗΕ στην ουσια θα κανονισει μεχρι που θα μετρησει ο παλιος και απο που και μετα ο καινουργιος. και αυτο γινεται με τη φωτογραφια που θα στειλεις εσυ.

ΥΓ. Αρκει να μην περιμενεις μετρηση απο ΔΕΔΔΗΕ εκεινες τις ημερες που θα κανεις την αλλαγη. και στειλεις εσυ σημερα Χ κβ και αυριο περασει ο ΔΕΔΔΗΕ και καταγραψει Χ+1

Επεξ/σία από Seldon40
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...