Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gregorykon είπε

Καλησπέρα λήγει σε 20 μέρες περίπου το protergia secure 6m που έχω μου έκαναν πρόταση να παραμείνω με αυξημένη τιμή protergia  . Σκέφτομαι να πάω ζενίθ αλλά δεν έχει επιλογή ηλεκτρονικής καταχώρησης kw άρα θα έρχεται φουσκωμένο εκκαθαριστικό?

Έχει επιλογή για καταχώρηση ενδείξεων. Επίσης ο εκκαθαριστικός πως θα έρχεται φουσκωμένος; Ο εκκαθαριστικός βγαίνει όταν παίρνουν μετρήσεις από τον δεδδηε και ορισμένες εταιρίες όπως η ζενίθ και η Ελίν βγάζουν εκκαθαριστικό με ένδειξη πελάτη 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Καλησπέρα λήγει σε 20 μέρες περίπου το protergia secure 6m που έχω μου έκαναν πρόταση να παραμείνω με αυξημένη τιμή protergia  . Σκέφτομαι να πάω ζενίθ αλλά δεν έχει επιλογή ηλεκτρονικής καταχώρησης kw άρα θα έρχεται φουσκωμένο εκκαθαριστικό?

φυγε τοτε απο προτεργια και θα σε παρουν για αντιπροσφορα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, adi32 είπε

Πηραν απο προτεργια συγγενη μου τωρα (που εχει αλλους 2 μηνες παραταση) και του ειπαν αν ανανεωσει ετος δινουν 6 παγια δωρο 

Μου ειπαν οτι  εχουν καποιες λιστες ανα αφμ και δινουν καποιες μερες την εκτπωση αυτη σε μερικους και μετα αλλαζει και τη δινουν σε αλλους

Δεν ξερω τι γινεται και εχουν λυσαξει να ανανεωσεις αμεσα 

Είχα 6μηνο,ενα μηνα πριν λήξει ανανέωσα τηλεφωνικά σε ετήσιο,με αυξηση σε κιλοβατωρα από 9,50 λεπτα σε 9,95,φτου έχασα σχεδον 60 ευρω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέτε να τους πω ότι θα φύγω και θα πάω ζενίθ θα κάνουν κάποια καλύτερη πρόταση; Έχει τύχη σε κανέναν? 

Oχι δεν θα σου κανουν, αλλα οταν φυγεις θα σου κανουν για να γυρισεις. αυτο εχει συμβει, εδω νομιζω χτες ελεγε καποιος πηγε ηρων και τον πηραν απο προτεργια για 100 ευρω πιστωτικο.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Sad 1
Δημοσ.

Αν έχεις κάνει συμβόλαιο σε άλλη εταιρία ποιος ο λόγος να πας πίσω ενώ έχει ποινή συνήθως ακόμα και με πιστωτικό; Στο αλλάζω ρεύμα είχα δίνουν και 30 ευρώ για ότι πάροχο διαλέξεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Αν έχεις κάνει συμβόλαιο σε άλλη εταιρία ποιος ο λόγος να πας πίσω ενώ έχει ποινή συνήθως ακόμα και με πιστωτικό; Στο αλλάζω ρεύμα είχα δίνουν και 30 ευρώ για ότι πάροχο διαλέξεις 

σε κιτρινο δεν εχεις ρητρα αλλα και σε σταθερο μεσα σε 14μερες κανεις υπαναχωρηση.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνε έλα στοιχεία κλτπ πολύ διαδικασία 

τοτε πηγαινε οπου σε βολευει καλυτερα, ζενιθ απο allazoreyma. 3 παγια και 30ευρω

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gregorykon είπε

Πόσο αυξημένη τιμή /κβ?

Δημοσ.
Στις 27/5/2025 στις 4:47 ΜΜ, Sebu είπε

Τι εννοει ο ποιητης "θα υπολογιζεται η υπερβαση (λχ 10%) αναλογικα με βαση το επομενο πακετο καταναλωσης? Αφου η υπερβαση αφορουσε το προηγουμενο. Θα πρεπει να γινει με χρεωση βασει μηνιαιου παγιου που πληρωσα το προηγουμενο 12 μηνο οχι το επομενο. Γιατι ετσι αν τον επομενο χρονο αυξησει τις χρεωσεις των πακετων θα με χρεωσει την υπερβαση του προηγουμενου ετους με αυξημενο μηνιαιο παγιο πλεον. Και πως θα το κανει αυτο? Θα κανει αναγωγη κιλοβατωρων σε ευρω? Θα λεει δηλαδη το πακετο 6.000 κιλοβατωρων εχει 100 ευρω λχ το μηνα αρα 1.200 το χρονο αρα 0,2 η κιλοβατωρα, εσυ εχεις καθαρη υπερβαση 10%=600 κιλοβατωρες αρα αλλα 120 ευρω χρεωση ή 600 κιλοβατωρες επι τη νεα τιμη της βασει του νεου ετησιου πακετου?

...

Οπως και ολο αυτο το παραμυθι οτι θα ενσωματωθουν στο πακετο και οι ρυθμιζομενες, μηπως τελικα ζοριζονται οι Διαχειριστες με τις μαυρες τρυπες σε ΕΤΜΑΡ και ΥΚΩ και δεν θελει πλεον το κρατος να βαζει το χερι στην τσεπη να επιδοτει ή να συνεχιζει η μαυρη τρυπα και ετσι σου λενε οι παροχοι ολα σε ενα νοικοκυρεμενα, εγω θα προεισπραττω φλατ καθε μηνα και μετα θα κανω σωρευτικη εκκαθαριση με τους διαχειριστες επι συνολου πελατολογιου?

Θα πληρώσεις την επιπλέον κατανάλωση με βάση το επόμενο πακέτο χωρίς κάποιο πέναλτι και με βάση τα πακέτα τα οποία ίσχυαν όταν έκανες τη σύμβαση. Στην ουσία πληρώνεις τα επιπλέον σαν να ήσουνα στο επόμενο πακέτο

Δεν είναι παραμύθι ότι ενσωματώνονται οι ρυθμιζόμενες στην τιμή. Άλλο αν η τελική τιμή συμφέρει ή όχι

Στις 27/5/2025 στις 7:59 ΜΜ, ekrepali είπε

Επομένως εάν θεωρητικά ανέβει πχ το ΕΤΜΕΑΡ 0.01Ε/Κwh... ή αν ανέβει η μεσαία κλίματα ΥΚΩ 0.01Ε/Κwh θα έχει το δικαίωμα η Protergia να στείλει ειδοποίηση στο πελάτη ότι στην εκκαθάριση θα χρεώσουν 0.01Ε/Κwh παραπάνω. Δε θα το πράξουν φυσικά γιατί θα πέσει χοντρό κράξιμο και δε τους συμφέρει να χάνουν πελάτες... απλά το αναφέρω για το τυπικό.

Η εκκαθάριση θα γίνει μία φορά, στο τέλος του δωδεκάμηνου. Αυτοί πάντως λένε δεσμεύονται ότι θα απορροφήσουν οποιεσδήποτε αυξήσεις ρυθμιζόμενων προκύψουν στη διάρκεια της σύμβασης.

Επίσης δεν παρέχεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα με ΚΟΤ ή σε παροχές πάνω από 25kVA ή με net billing/metering, δεν ξέρω αν αναφέρθηκε 

Δημοσ.
6 hours ago, donnarumma said:

Τελικά με την διασύνδεση της Κρήτης θα δούμε όφελος στις ρυθμιζόμενες ή αύξηση; Έχω μπερδευτεί....

Θα θελαμε και ετσι μας ειχαν παραμυθιασει αλλα δεν το βλεπω. Ασε που η μεγαλη διασυνδεση θεωρητικα θα ειναι σε λειτουργια δοκιμαστικη για 4 μηνες απο οτι ειπαν. Και μετα θα χαρακτηριστει πληρως επιχειρησιακη.

Δεδομενου οτι υπαρχει μεγαλη τρυπα στις ΥΚΩ και στα γυρω γυρω, οτι τους διαφορους αναξιοπαθουντες με τα κοινωνικα τιμολογια πρακτικα τους επιδοτουμε εμεις με τις ΥΚΩ και οχι το κρατος, και πρεπει να προχωρησουν και οι λοιπες διασυνδεσεις νησιων με την ηπειρωτικη χωρα, για τις οποιες χρειαζεται χρηματοδοτηση, δεν το βλεπω συντομα να περιοριζονται οι ρυθμιζομενες.

Ασε που παιζει και το "παραμυθι" με τις ρευματοκλοπες που δεν επιτρεπουν να μειωθουν οι ρυθμιζομενες αντιθετως ζητανε και αυξηση οι διαχειριστες. Λεω παραμυθι γιατι ρευματοκλοπες γινοντουσαν σωρηδον ακομα και επι παλαιου ενδοξου ορθοδοξου αλλα τοτε κιχ και κουβεντα για περιορισμο ή καλυψη της ζημιας απο τους λογαριασμους.

Γενικοτερα παντως μην περιμενουμε μειωση των ρυθμιζομενων. Για αυξηση ειναι πιθανοτερο.

Τελος μολις φυγουν απο τους λογαριασμους τα Δημοτικα Τελη και η ΕΡΤ αρκετοι θα πανηγυρισουν και πολλοι θα προσπαθησουν να ξεγελασουν τον κοσμο οτι οι λογαριασμοι φθηνηναν.

Δυστυχως υπαρχουν ακομα πολλοι, ακομα και νεοτερης ηλικιας, που πιστευουν οτι ο λογαριασμος ρευματος ειναι φουσκωμενος και καλυπτει το κοστος την καταναλωση ρευματος, αγνοωντας τα γυρω γυρω κερατιατικα σε διαχειριστες, Δημους και ΕΡΤ. Αγνοουν δηλαδη οτι οι Ρυθμιζομενες ειναι 30-40% του λογαριασμου, τα δημοτικα τελη ειναι περιπου 13-15% του λογαριασμου και η ΕΡΤ περιπου 2% αρα αν βαλουμε και τους φορους πανω απο το 50% δεν αφορα πραγματικη καταναλωση.

Σαν τα καυσιμα που το 60% ειναι φοροι και δασμοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις κλιμακες του Πικασο τις ειδατε?! 

Αφηνουν ξαφνικα μεγαλο breathing room μεταξυ της high- tier medium καταναλωσης και της low- tier large καταναλωσης .... τους σαταναδες... 

Screenshot_20250529_004551_Chrome.jpg

Επεξ/σία από mdkamael

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...