Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, laxanoulis said:

Η εγγύηση τι κόστος έχει? Εάν στον πρώτο λογαριασμό πληρώσω την εγγύηση κανονικά(δηλαδή όλο το ποσό που θα βγει) και μετά βάλω πάγια εντολή, θα χάσω την εγγύηση?

Θα σου την επιστρέψουν και θα φαίνεσαι πιστωτικός... οπότε στους επόμενους λογαριασμούς θα γίνεται συμψηφισμός της κατανάλωσης με το πιστωτικό υπόλοιπο.

Κάνε αυτό που σου είπανε παραπάνω... πλήρωσε το ποσό του λογαριασμού μείον την εγγύηση. Μετά ενεργοποιείς πάγια εντολή, επιστρέφεται η εγγύηση και το χρωστούμενο ποσό μηδενίζει.

Και δεν είναι ανάγκη να ενεργοποιήσεις τη πάγια εντολή σε λογαριασμό που έχεις λεφτά... δεν είναι υποχρεωτικό να πληρώνεις με πάγια εντολή. Αρκεί να την έχεις ενεργή. Εγώ δηλαδή ενεργοποιώ πάγια εντολή σε μηδενικό λογαριασμό στη τράπεζα... και πληρώνω με κάρτα το πολύ έως 4-5 εργάσιμες πριν την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού. Οπότε μηδενίζει το υπόλοιπο στη καρτέλα και η πάγια εντολή δεν εκτελείται. Αλλά εφόσον παραμένει ενεργή, παραμένει μηδενική η εγγύηση. 😛

• Like 1
  • Απαντ. 7,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ερωτηση : Εκανα αιτηση και εφυγα απο ΟΤΕ και πηγα elpedison .
Στους λογαριασμους μου αναγραφε παντα ενδειξη εγγυηση 45€ .
Αυτο θα επιστραφει ? και πως ? πρεπει να κανω κατι εγω ? 

image.png.1b47e209602b856c60eed30a145151b9.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lewnidas1995 είπε

αρα συνολογ 220 σκλαβενιτη ;

Όχι βέβαια! Τα 100 σε δύο μήνες! Αν έβαζα και τήν δεύτερη γραμμή στο 12μηνο σταθερό θα πήγαιναν 200 (10 20ρικα). Αν φέρεις σε οποιαδήποτε άλλο πρόγραμμα δεύτερη παροχή παίζει ένα κουπόνι. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, walex είπε

Με πήραν από Zenith να μου αλλάξουν το Power Home Smart Night -45% με δωρεάν πάγια που έχω μέχρι Σεπτέμβριο νομίζω σε σταθερό Power Home Secure 2.0 με 0,09/kwh και 3 πάγια δώρο, μετά 9,90. Του είπα ότι το πρόγραμμά μου είναι πιο φθηνό από αυτό που προτείνει. Μου είπε τον επόμενο μήνα θα ανέβει πολύ η ΤΕΑ και όσο καλοκαιριάζει παραδοσιακά η ΤΕΑ ανεβαίνει. Ισχύει αυτό? Να αλλάξω πρόγραμμα?

Γι'αυτό ακριβώς το λόγο σε πήραν τηλέφωνο, γιατί πληρώνεις λιγότερα.Αυτοι θέλουν να πληρώνουμε περισσότερα.Κι εγώ στο ίδιο είμαι.Θα πάρουν κι εμένα σίγουρα.

Δημοσ.
1 hour ago, thanosthanos123 said:

Με πήραν και εμένα από Ζενίθ,για να αλλάξω σε σταθερό με 9.90€ πάγιο κτλ κτλ,για το καλό μου,γιατί θα αυξηθεί το καλοκαίρι κτλ κτλ.Το θέμα είναι ότι με τις καταναλώσεις που έχω, πληρώνω γύρω στο 40αρι τον μήνα,μιας και έχω την έκπτωση 45%.Χωρίς πάγια και φεύγω και όποτε θέλω.Οπότε έφαγαν άκυρο,γιατί δε θέλω ούτε δεσμεύσεις,αλλά ούτε να κάνω και τον τουρίστα κάθε δίμηνο,το βαρέθηκα.....

Ρε σεις να τους δίνετε feedback να ξαναβγάλουν το smart, μπας και ακουστεί και παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

48 λεπτά πριν, villasg είπε

Ερωτηση : Εκανα αιτηση και εφυγα απο ΟΤΕ και πηγα elpedison .
Στους λογαριασμους μου αναγραφε παντα ενδειξη εγγυηση 45€ .
Αυτο θα επιστραφει ? και πως ? πρεπει να κανω κατι εγω ? 

image.png.1b47e209602b856c60eed30a145151b9.png

Θα συμψηφιστεί στον τελικό λογαριασμό. Aν υπάρχει ακόμα υπόλοιπου που δικαιούσαι  πάρτους τηλέφωνο να σου πουν τι χρειάζεται, πιθανον το iban.

Επεξ/σία από favou2000
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sebu είπε

Το θεμα ειναι ρωτησες που θα φαινεται το 60αρι στη συμβαση ανανεωσης? Θα σου στειλουν νεο συμβολαιο να υπογραψεις? Θα ειναι στο ιδιο πεδιο που παλια εβαζαν το BAF Referral 50 euro?

Δεν θα φαίνεται πουθενά το 50ρικο απλά το καταχωρεί ο συγκεκριμένος υπάλληλος με την ανανέωση που εκανα.

Ζήτησα αρχικά να μου πει τι επιλογές έχω για την ανανέωση......σε κατάστημα μου λέει μετά μέσω email μου στέλνει τα χαρτιά τα οποία συμπληρώνω και τα στέλνω πίσω και τηλεφωνικά όπως κι έκανα.

Ο μόνος τρόπος να το διεκδικήσω σε περίπτωση που δεν μπει το 60αρι είναι να ζητήσω την καταγραφή την συνομιλίας ανανέωσης μου συμβολαίου και κανείς άλλος.Μου το ανέφερε και ο ίδιος.

Αυτά.

7 ώρες πριν, ekrepali είπε

Έπρεπε να τους πεις "γεια σας, είμαι αυτός που κέρδισε τα 50 χιλιάρικα, σας στέλνω iban"... 

Κάτσε έχω ενα χρόνο μπροστά μου να το κερδίσω.😂

• Haha 1
Δημοσ.

Μόλις μίλησα με Elpedison και με ενημέρωσαν πως τα 100€ ήταν μέχρι εχθές. Παρόλ' αυτά έδωσα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο για να με κάλέσουν την Δευτέρα για να μου πούνε εάν θα πάρει κάποια παράταση ή όχι αυτή η προωθητική ενέργεια. 

Θα επανέλθω την Δευτέρα όταν μάθω τι ισχύει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

@HERTHAN και λοιποί που κάνατε ανανέωση στη Protergia... να τσεκάρετε στον επόμενο εκκαθαριστικό αν είναι σωστές οι χρεώσεις ανά διαστήματα.

Πχ εγώ είχα υπογράψει Value Safe πέρυσι τον Αύγουστο με 0.095, και στις 10/1 υπέγραψα Value Secure με 0.085.

Στον εκκαθαριστικό θα έπρεπε η κατανάλωση μέχρι 9/1 να χρεωθεί αναλογικά με Value Safe, και η υπόλοιπη κατανάλωση αναλογικά από 10/1 και μετά θα έπρεπε να χρεωθεί με Value Secure. Εεε η protergia δε ξέρει μάλλον να κάνει πράξεις με αναλογία ημερών και τα χρέωσε όλα με Value secure. Εμένα με συνέφερε αυτό, γιατί το καινούργιο πρόγραμμα ήταν φτηνότερο.

Αλλά εσείς που είχατε Value Safe με 0.095 ή Value Secure με 0.085... και τώρα υπογράψατε Value Secure με 0.099, άμα δε κάνουν αναλογία ημερών θα βγείτε χαμένοι.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, laxanoulis είπε

Μόλις μίλησα με Elpedison και με ενημέρωσαν πως τα 100€ ήταν μέχρι εχθές. Παρόλ' αυτά έδωσα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο για να με κάλέσουν την Δευτέρα για να μου πούνε εάν θα πάρει κάποια παράταση ή όχι αυτή η προωθητική ενέργεια. 

Θα επανέλθω την Δευτέρα όταν μάθω τι ισχύει.

Άτυπα μπορείς να το πάρεις...ως εκκρεμότητα της Παρασκευής. 

Αν δε έχεις δύο παροχές....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτοξεύτηκαν στα 3,4 δισ. ευρώ τα χρέη των καταναλωτών για το ρεύμα (πίνακας)

Αρρύθμιστη η αγορά για τις μετακινήσεις των κακοπληρωτών που φεσώνουν τις εταιρείες - Μετακινήσεις ρεκόρ και ρευματοκλοπές ανεβάζουν στα ύψη το κόστος στην προμήθεια - Ενεργειακός τουρισμός: Οι καταναλωτές αφήνουν χρέη χωρίς συνέπειες.

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία αποτυπώνουν ένα ανησυχητικό τοπίο: οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές ξεπερνούν τα 3,4 δισ. ευρώ (εκ των οποίων 1 δισ. προήλθε μόνο από τη χαμηλή τάση), δημιουργώντας σοβαρούς τριγμούς στη ρευστότητα των προμηθευτών και οδηγώντας σε αυξήσεις τιμολογίων, με σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο των τελικών καταναλωτών.

Πηγή του κακού συνεχίζει να είναι η αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος για μια μεγάλη κατηγορία οικιακών πελατών. Ωστόσο, μεγάλο αγκάθι για την εξυγίανση της αγοράς παραμένει ο ενεργειακός τουρισμός που, παρά τις αλλαγές στον τομέα της προμήθειας τα τελευταία χρόνια, η αγορά εξακολουθεί να παραμένει αρρύθμιστη, εμποδίζοντας κάθε προσπάθεια απενεργοποίησης «κόκκινου» μετρητή λόγω προηγούμενων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ακουτε παλιοτουρίστες??? 😋 🤣

Το μεγαλο αγκαθι ο ενεργειακος τουρισμος χαχαχαχαχα γιατι οι τουριστες και οι ωραιοι εχουν χρεη σε αυτη τη ζωη.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.

Δεν αναφέρεται σε μας αυτό, αλλά στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως και να έχει μια τέτοια συζήτηση δεν μας συμφέρει για πολλούς και διάφορους λόγους.

• Like 2
Δημοσ.
42 minutes ago, petranthe said:

Δεν αναφέρεται σε μας αυτό, αλλά στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως και να έχει μια τέτοια συζήτηση δεν μας συμφέρει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ναι βρε για αυτο εβαλα τα emojis

Δεν παευει ομως και αυτοι τουριστες να ειναι. Ειτε αλλαζεις παροχο σαν τα πουκαμισα ανα 1-2 μηνες κυνηγωντας τα δωρα και τα κουπονια με το δικανο ειτε αλλαζεις παροχο ανα 3-5-6 μηνες αφου φεσωσεις τον προηγουμενο, τουρισμος ειναι. Μονιμος/σταθερος πελατης για να θεωρηθεις λογικα πρεπει να κλεισεις 12μηνο καπου ή/και να μην εχεις πανω απο μια αλλαγη μεσα στο χρονο.

Δεν θα τους πεις κανενας απλα κακοπληρωτες, θα τους κολλησει τη σταμπα του τουριστα. Και τελικα θα οδηγηθουμε ή να κοπουν τελειως οι προσφορες ή για να αλλαξεις παροχο να γινεται πρωτα απο το ΔΕΔΔΗΕ ελεγχος οφειλων σε προηγουμενους παροχους μεσω κεντροποιημενης ψηφιακης πλατφορμας τυπου Ενεργειακος Τειρεσιας.

Διαφορετικα θα την πληρωνουμε οι συνεπεις, ειτε με τα δωρα και τις παροχες να εξανεμιζονται ή/και με συνεχη ανοδο στις ρυθμιζομενες για να αντιμετωπιστουν δηθεν οι οφειλες κακοπληρωτων και οι ρευματοκλοπες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, messinia3 είπε

Άτυπα μπορείς να το πάρεις...ως εκκρεμότητα της Παρασκευής. 

Αν δε έχεις δύο παροχές....

Τι να σου πω... Μέχρι 30 του μήνα μου είπαν ότι ήταν αυτό. Τους το ξεκαθάρισα βέβαια ότι θα παίξει το ρόλο στην επιλογή μου και αυτό με τα 100€ ούτως ώστε να το πιέσουν και αυτοί να μου το δώσουν.

Θα δείξει την Δευτέρα.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Τι να σου πω... Μέχρι 30 του μήνα μου είπαν ότι ήταν αυτό. Τους το ξεκαθάρισα βέβαια ότι θα παίξει το ρόλο στην επιλογή μου και αυτό με τα 100€ ούτως ώστε να το πιέσουν και αυτοί να μου το δώσουν.

Θα δείξει την Δευτέρα.

Σου έχω απαντήσει κατ'ιδιαν. 🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...