Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Nick_21 είπε

Σωστό αλλά ισχύει για όλους τους παρόχους (όλοι αν δεν κάνω λάθος ανακοινώνουν τιμές χωρίς ΦΠΑ)

Αν κάποιος άλλος μπορεί που έχει εμπειρία, πχ από elpedison κλπ, ας μας πει τι γίνεται...

Και στη ΔΕΗ το ίδιο;

Επεξ/σία από Joe22
  • Απαντ. 8,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 7tasos7 είπε

Εαν δεν κανω λαθος αυτο αφορα ολες τις εταιρειες ρευματος.

Ετσι ειναι δυστυχως, καμια εταιρια δεν εχει το φπα ενσωματωμενο στην τιμη κιλοβατωρας.

1 λεπτό πριν, Joe22 είπε

Αν κάποιος άλλος μπορεί που έχει εμπειρία, πχ από elpedison κλπ, ας μας πει τι γίνεται;;;

ΔΕΗ, ΗΡΩΝ κ ΠΡΟΤΕΡΓΙΑ που εχω περασει, ο ΦΠΑ υπολογιζετε ξεχωριστα. Και ελπεντισον το ιδιο συμβαινει. Σε ολους τους παροχους ετσι υπολογιζεται.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilham είπε

Ανεβαίνανε οι λογαριασμοί Protergia στο mydata?

Τους προηγούμενους μήνες οχι. Τα ανεβαζε ο λογιστής ως έξοδα φαντάζομαι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Seldon40 είπε

Καντο και δεν θα προλαβεις να πας ΗΡΩΝ, τοτε θα σε παρουν απο προτεργια για το 100αρικο.

Για την ακρίβεια...θα προλάβει να πάει,αλλά θα επιστρέψει σχεδόν άμεσα.

Όταν θα λάβει πλέον αντιπροσφορα θα σημαίνει ότι θα έχει ήδη περάσει στον Ηρωνα η παροχή του.

• Like 2
Δημοσ.

Συγχώνευση NRG και ΗΡΩΝ μέσα στο 2026.
Δημιουργείται 1 κοινή εταιρεία 50-50 με πελατολόγιο (17%), μονάδες παραγωγής και 2 ισχυρούς από πίσω (MOTOR OIL, TERNA).
Στην ουσία το παιχνίδι θα παιχτεί μεταξύ ΔΕΗ, Protergia και αυτής της νέας οντότητας, αφήνοντας 3η την Elpedison.
https://energypress.gr/news/anakoinothike-i-koini-etaireia-motor-oil-terna-stin-promitheia-ilektrismoy-kai-fysikoy-aerioy

Να τονιστεί ότι το Δημόσιο συμμετέχει: 1) ΔΕΗ 40% (μαζί με τον ΕΦΚΑ), 2) 100% στη Φυσικό Αέριο Α.Ε. (100% στη ΔΕΠΑ), 3) 32% στην Elpedison (μέσω των ΕΛΠΕ).

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Το 50αρικο του econtract να κρατήσουν 😀

Θα το προλάβω το Σεπτέμβριο που λήγει το smart night μετά δεν ξέρουμε 😄

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, messinia3 είπε

Για την ακρίβεια...θα προλάβει να πάει,αλλά θα επιστρέψει σχεδόν άμεσα.

Όταν θα λάβει πλέον αντιπροσφορα θα σημαίνει ότι θα έχει ήδη περάσει στον Ηρωνα η παροχή του.

Ακριβώς . Θα κάτσω και κανα 20ήμερο να φάω το 50άρι και μετά θα πάω .

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, alekout είπε

Ακριβώς . Θα κάτσω και κανα 20ήμερο να φάω το 50άρι και μετά θα πάω .

Το θέμα είναι θα δίνουν 100αρικο τότε και μάλιστα για κυμαινόμενο πρόγραμμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Στις 22/05 μεταφερθήκαμε στην Elpedison.

Στις 10/06 εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός, ο οποίος για το διάστημα 22/05-01/06 ανέφερε κατανάλωση 48 kwh, τιμή η οποία προέκυψε δίχως καταμέτρηση (τον αναφέρει ως έναντι).

Στις 09/07 εκδόθηκε επόμενος λογαριασμός, ο οποίος για το διάστημα 22/05-27/06 έχει κατανάλωση 246 kwh κατόπιν μέτρησης δικιάς μου (έναντι με μέτρηση πελάτη τον λέει).

Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν στην Δ.Ε.Η. και δεν έχουμε εικόνα για τον τρόπο τιμολόγησης των λοιπών παρόχων, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...

Το κόστος των 48 kwh δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον δεύτερο λογαριασμό (ο οποίος εκδόθηκε βάσει δικιάς μου ένδειξης) αφού περιλαμβάνει και το χρονικό διάστημα του πρώτου; Ή θεωρείται και αυτός έναντι και απλά έχει την πραγματική κατανάλωση της περιόδου;

Εάν ισχύει το δεύτερο, πότε θα γίνει η εκκαθάριση; Στην προγραμματισμένη μέτρηση του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. τον Σεπτέμβρη;

Συγγνώμη εάν ρωτάω τα (για κάποιους) αυτονόητα, αλλά δεν έχω εικόνα...

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από nk9
  • Like 1
Δημοσ.

Γνώμες: Μου τελειώνει τέλος Αυγούστου το smart night το ορθόδοξο ..να κάνω ένα πέρασμα ΗΡΩΝ σε κάποιο κίτρινο(σημειωτέον θα απουσιάζω κανά 15ημερο τον Αύγουστο) και σε κανενα μήνα να τραβήξω για Protergia με σύσταση και ελπίδα να δώσω και εγώ ? (Έχω δύο ίσως και τρεις πιθανές συστάσεις που θα μπορούσα να δώσω μετράει και αυτό και φυσικά να μην τις κόψουν κιόλας)..Η να μείνω στα αυγά μου και να πάω απλά τέλος Αυγούστου Protergia ?

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dogtor21 είπε

Γνώμες: Μου τελειώνει τέλος Αυγούστου το smart night το ορθόδοξο ..να κάνω ένα πέρασμα ΗΡΩΝ σε κάποιο κίτρινο(σημειωτέον θα απουσιάζω κανά 15ημερο τον Αύγουστο) και σε κανενα μήνα να τραβήξω για Protergia με σύσταση και ελπίδα να δώσω και εγώ ? (Έχω δύο ίσως και τρεις πιθανές συστάσεις που θα μπορούσα να δώσω μετράει και αυτό και φυσικά να μην τις κόψουν κιόλας)..Η να μείνω στα αυγά μου και να πάω απλά τέλος Αυγούστου Protergia ?

Είμαι ίδια περίπτωση εγώ θα περάσω πρώτα από ήρων για το πενηντάρικο μετά ένα μήνα βόλτον εφόσον υπάρχει ακόμα η προσφορά το πρώτο μήνα δωρεάν και τρίτο θα καταλήξω στην προτέργια εκτός αν η ζενίθ  για να μας κρατήσει κάνει καμία προσφορά με μηδενικά πάγια δύσκολο βέβαια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, favou2000 είπε

Είμαι ίδια περίπτωση εγώ θα περάσω πρώτα από ήρων για το πενηντάρικο μετά ένα μήνα βόλτον εφόσον υπάρχει ακόμα η προσφορά το πρώτο μήνα δωρεάν και τρίτο θα καταλήξω στην προτέργια εκτός αν η ζενίθ  για να μας κρατήσει κάνει καμία προσφορά με μηδενικά πάγια δύσκολο βέβαια.

Το πενηντάρικο ο Ηρων δεν το δίνει πλέον με όρο να έχεις πάρει το προηγούμενο τουλάχιστον έξι μήνες πριν;

Επεξ/σία από Demetroula
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Demetroula είπε

Το πενηντάρικο ο Ηρων δεν το δίνει πλέον με όρο να έχεις πάρει το προηγούμενο τουλάχιστον έξι μήνες πριν;

Υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι  το έχουν πάρει και σε λιγότερο από 6 μήνες βέβαια αν δεν το βάλουν λογικά δεν μπορείς να τοκ διεκδικήσεις μιας και υπάρχει αυτός όρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...