Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2025 στις 1:58 ΜΜ, 1J4t είπε

Για την κατανάλωσή σου το Protergia στο value swift ontime Deal είναι ότι πρέπει. Αρκεί κάθε αρχή του μηνός να παρακολουθείς την τιμή του μην αλλάξει δραματικά.

Καλημέρα σας.

Διαβάζω πολλά εδώ και ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

Έκανα ήδη αίτηση για να πάω από ΔΕΗ σε ΗΡΩΝ για φυσικό αέριο (για να πάρω το 50€) και μελετάω να αλλάξω και ρεύμα.

Καίω ~200KWh/μήνα και σκέφτομαι να πάω από elpedison στο value swift ontime deal) και συνοψίζω τις απορίες μου:

- Σε ποιο σημείο του site της protergia βλέπουμε στην αρχή κάθε μήνα την τιμή;

- Η τιμή που ανακοινώνεται θα ισχύσει για τον μήνα που θα τρέξει; Και με τι την συγκρίνουμε για να δούμε αν πρέπει να φύγουμε;

- Κι όταν δούμε π.χ. μεγάλη αλλαγή, υπάρχει ικανός χρόνος να αλλάξουμε ή θα την φάμε για εκείνο τον μήνα με την αυξημένη τιμή;

- Και κάτι τελευταίο που δεν κατάλαβα καλά. Η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ επηρεάζει την κατάσταση; Γιατί δεν ξέρω πότε περνάει από μένα και δεν ξέρω αν έχει νόημα αυτή την στιγμή να τον περιμένω προτού προχωρήσω.

Ευχαριστώ

Σόρρυ για τα πολλά. Άσχετος γαρ

Επεξ/σία από lntalkos
  • Απαντ. 10,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για όσους εχουν λάβει λογαριασμούς απο Προτέργια με τιμή kWh Αυγούστου στα 0,09762 νομίζω έχω καταλάβει τι έγινε...

Αν δείτε στις χρεώσεις τους παρακάτω έχουν μία επιπλέον έκπτωση τον Αύγουστο 6,69€/MWh. Αυτή δεν την υπολόγισαν, προφανώς απο λάθος και για αυτό βγαίνει 0,09093+0,00669 = 0,09762.

Έχω στείλει απο Παρασκευή email στο [email protected] και αναμένω απάντηση. Όταν έχω θα ενημερώσω, αλλά αν ο λόγος είναι ο παραπάνω, θεωρώ θα το διορθώσουν...

image.png.bc6df0dc85c057ec6bedb08a4de97fc6.png

1 λεπτό πριν, lntalkos είπε

Καλημέρα σας.

Έκανα ήδη αίτηση για να πάω από ΔΕΗ σε ΗΡΩΝ για φυσικό αέριο (για να πάρω το 50€) και μελετάω να αλλάξω και ρεύμα.

Καίω ~200KWh/μήνα και σκέφτομαι να πάω από elpedison στο value swift ontime deal) και συνοψίζω τις απορίες μου:

- Η τιμή που ανακοινώνεται θα ισχύσει για τον μήνα που θα τρέξει; Και με τι την συγκρίνουμε για να δούμε αν πρέπει να φύγουμε;

- Κι όταν δούμε π.χ. μεγάλη αλλαγή, υπάρχει ικανός χρόνος να αλλάξουμε ή θα την φάμε για εκείνο τον μήνα με την αυξημένη τιμή;

- Και κάτι τελευταίο που δεν κατάλαβα καλά. Η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ επηρεάζει την κατάσταση; Γιατί δεν ξέρω πότε περνάει από μένα και δεν ξέρω αν έχει νόημα αυτή την στιγμή να τον περιμένω προτού προχωρήσω.

Ευχαριστώ

https://www.protergia.gr/el/pricesres/

Ναι βγαίνει περίπου 2η μέρα του μήνα. Αν αυξηθεί απο τα 0,09093 τότε αρχίζω να κοιτάω άλλα προγράμματα είτε προτέργια (αν άλλαξαν όνομα) είτε άλλες εταιρίες όπως ΗΡΩΝ κλπ

Αν κινηθείς γρήγορα, τότε για αλλαγή εντός προτέργιας γίνεται άμεσα (1 ημέρα τρως την αύξηση). Για αλλαγή σε άλλη εταιρία η δική μου εμπειρία είναι μια εβδομάδα περίπου αλλά έχω διαβάσει διάφορα...

Βγαίζεις φωτό την ένδειξη και την στέλνεις μαζί με την αίτησή σου. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lntalkos είπε

Καλημέρα σας.

Ευχαριστώ

Καθε πρωτη του μηνα ανακοινωνεται η τιμη στο site, στο συγκεκριμενο προγραμμα. Ολοκληρο το μηνα εχει ιδια τιμη. π.χ. 1 Ιουλιου ανακοινωθηκε οτι το παλιο swift ontime θα ειχε 0,107 απο 0,09093, και ανακοινωθηκε το swift ontime deal με 0,09093, 2 Ιουλιου εκανα εσωτερικη αλλαγη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lntalkos είπε

Καλημέρα σας.

Ευχαριστώ

Καλημέρα,

Για τις καταναλώσεις που αναφέρεις μία χαρά πρόγραμμα είναι το value swift ontime deal.

https://www.protergia.gr/en/home/electricity-energy/protergia-home-value-swift-ontime-deal/

Κάθε μήνα ανακοινώνεται η τιμή του.

https://www.protergia.gr/el/pricesres/

Η Protergia ανά τρεις με τέσσερις μήνες αλλάζει όνομα στο φθηνό κράχτη πρόγραμμά της. Εάν λοιπόν βγάλει π.χ. νέο φθηνό κίτρινο θα πρέπει να παρεις τηλέφωνο αρχές του μήνα να κάνεις εσωτερική αλλαγή στο νέο. Γίνεται εύκολα η αλλαγή, μη σε αγχώνει. Απλά θα πρέπει να το παρακολουθείς κάθε αρχές του μήνα.

Η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ σε επηρεάζει μόνο στην περίπτωση που έχεις τώρα σύντομα επιτόπια καταμέτρηση , μην τυχόν και δώσεις ενδείξεις και έχουν εν τω μεταξύ περάσει για καταμέτρηση.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Καλημέρα,

Για τις καταναλώσεις που αναφέρεις μία χαρά πρόγραμμα είναι το value swift ontime deal.

https://www.protergia.gr/en/home/electricity-energy/protergia-home-value-swift-ontime-deal/

Κάθε μήνα ανακοινώνεται η τιμή του. Η protergia ανά τρεις με τέσσερις μήνες αλλάζει όνομα στο φθηνό κράχτη πρόγραμμά της. Εάν λοιπόν βγάλει π.χ. νέο φθηνό κίτρινο θα πρέπει να παρεις τηλέφωνο αρχές του μήνα να κάνεις εσωτερική αλλαγή στο νέο. Γίνεται εύκολα η αλλαγή, μη σε αγχώνει. Απλά θα πρέπει να το παρακολουθείς κάθε αρχές του μήνα.

Η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ σε επηρεάζει μόνο στην περίπτωση που έχεις τώρα σύντομα επιτόπια καταμέτρηση , μην τυχόν και δώσεις ενδείξεις και έχουν εν τω μεταξύ περάσει για καταμέτρηση.

μπορώ από κάπου να δω πότε θα περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ; Το μόνο που βλέπω από το app της elpedison είναι πότε πέρασε:

31/07, 02/07, 04/06, 07/05 κλπ... Ψιλιάζομαι δλδ ότι περνάει μια φορά το μήνα και λογικά μπορεί και τώρα που μιλάμε "να είναι κάτω και να μετράει" 😀

Δημοσ.

μπορώ από κάπου να δω πότε θα περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ; Το μόνο που βλέπω από το app της elpedison είναι πότε πέρασε:

31/07, 02/07, 04/06, 07/05 κλπ... Ψιλιάζομαι δλδ ότι περνάει μια φορά το μήνα και λογικά μπορεί και τώρα που μιλάμε "να είναι κάτω και να μετράει" 😀

Λογικά το γράφει ο λογαριασμός σου ως "επομενη καταμέτρηση"

• Like 1
Δημοσ.

Στο λογαριασμό σου γράφει επόμενη καταμέτρηση ΔΕΔΔΗΕ. Προφανώς έχεις ήδη ενταχθεί σε μηνιαία καταμέτρηση.

Δημοσ.
Στις 11/8/2025 στις 3:49 ΜΜ, Dogtor21 είπε

Στον ΗΡΩΝ πας για ένα λογαριασμό... τελικό και μόνο 😜

Έχω κάνει κι εγώ αυτή την κίνηση για φυσικό αέριο όμως. Μόλις την Παρασκευή έστειλα το απαντητικό mail στο συμβόλαιο που μου έστειλαν και φαντάζομαι αναμένω με κάποιο τρόπο να ενεργοποιηθεί. Πώς πετυχαίνουμε όμως να έχουμε μόνο έναν και τελικό λογαριασμό; Με το που ενεργοποιηθεί, ξαναφεύγω; Και πώς θα πάρω το πενηντάρικο; Βγαίνει πιστωτικός λογαριασμός και πάω και εισπράττω;

Δημοσ.

Έχω κάνει κι εγώ αυτή την κίνηση για φυσικό αέριο όμως. Μόλις την Παρασκευή έστειλα το απαντητικό mail στο συμβόλαιο που μου έστειλαν και φαντάζομαι αναμένω με κάποιο τρόπο να ενεργοποιηθεί. Πώς πετυχαίνουμε όμως να έχουμε μόνο έναν και τελικό λογαριασμό; Με το που ενεργοποιηθεί, ξαναφεύγω; Και πώς θα πάρω το πενηντάρικο; Βγαίνει πιστωτικός λογαριασμός και πάω και εισπράττω;

Καλό είναι τα όποια δώρα να τα καταναλώνουμε. Υπολόγισε σε πόσες περίπου ημέρες θα έχεις καταναλώσει το 50αρικο και λίγο πριν κάνε αίτηση σε άλλο πάροχο. Εάν δεν έχεις τώρα κατανάλωση προφανώς θα κάτσεις λιγάκι.

Στο ρεύμα που αναφέρεται ο φίλος...καθόμαστε π.χ. 10-15 ημέρες (ανάλογα με τις καταναλώσεις του καθενός) και αίτημα σε άλλο πάροχο, γιατί αυτή τη στιγμή τα κίτρινα του ήρωνα είναι αρκετά ακριβά. 

• Like 1
Δημοσ.

Για το θέμα συστάσεων υπάρχει η περίπτωση και κάποιες να μην ολοκληρωθούν ποτε; πιστεύω ναι απλα εμπειρικά ρωτάω γιατι κάποιες δικές μου ειναι κολλημένες πανω απο 15-20 μέρες. Επίσης σας έχει τύχη να γράφει εκεί που αποδίδεται Έκπτωση φιλου[2] και εάν ναι τι σημαίνει αυτο; και δεν αφορά 2 σύσταση κάτι άλλο πρέπει να είναι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, 7tasos7 είπε

Για το θέμα συστάσεων υπάρχει η περίπτωση και κάποιες να μην ολοκληρωθούν ποτε; πιστεύω ναι απλα εμπειρικά ρωτάω γιατι κάποιες δικές μου ειναι κολλημένες πανω απο 15-20 μέρες. Επίσης σας έχει τύχη να γράφει εκεί που αποδίδεται Έκπτωση φιλου[2] και εάν ναι τι σημαίνει αυτο; και δεν αφορά 2 σύσταση κάτι άλλο πρέπει να είναι. 

Μπορει καποιος να παρει την συσταση, αλλα τελικα να μην υπογραψει γτ του εκαναν αντιπροσφορα και την δεχτηκε, οποτε αν δεν ενεργοποιηθει η παροχη του στην προτεργια, δεν θα λαβεις τα 50 ευρω. Μπορει ομως και απλως να καθυστερησαν να υπογραψουν ή για αλλους λογους να καθυστερησε η αλλαγη.

Το δευτερο δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις. Αυτο ειναι η εξαργυρωση που κανεις απο τις συστασεις. Το ερωτημα ειναι για το [2]; Μηπως ειχες κανει δυο εξαργυρωσεις διαφορετικες και γραφονται χωριστα;

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Seldon40 είπε

Μπορει καποιος να παρει την συσταση, αλλα τελικα να μην υπογραψει γτ του εκαναν αντιπροσφορα και την δεχτηκε, οποτε αν δεν ενεργοποιηθει η παροχη του στην προτεργια, δεν θα λαβεις τα 50 ευρω. Μπορει ομως και απλως να καθυστερησαν να υπογραψουν ή για αλλους λογους να καθυστερησε η αλλαγη.

Το δευτερο δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις.

Από την στιγμή που σου κάνει αντιπροσφορά ο παλιός πάροχος έχει κατατεθεί ήδη το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ από τον νέο πάροχο και άμεσα ενεργοποιείται η παροχή. Άσχετα που ο παλιός πάροχος λέει ότι η παροχή είναι ακόμα ενεργή για ψυχολογικούς λόγους. Σου στέλνει καινούργιο συμβόλαιο να υπογράψεις εξάλλου καθώς αλλάζει το διάδοχο ψηφίο και βγαίνει τελικός λογαριασμός. Συνεπώς την σύσταση δεν την χάνει κάποιος. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Το δευτερο δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις

Σε αυτό τον λογαριασμό είχα κάνει 2 συστάσεις 20250825_125933.jpg.d3f263560697863b08966d8fb45aa2dc.jpg

1 λεπτό πριν, Dimath12 είπε

Από την στιγμή που σου κάνει αντιπροσφορά ο παλιός πάροχος έχει κατατεθεί ήδη το αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ από τον νέο πάροχο και άμεσα ενεργοποιείται η παροχή. Άσχετα που ο παλιός πάροχος λέει ότι η παροχή είναι ακόμα ενεργή για ψυχολογικούς λόγους. Σου στέλνει καινούργιο συμβόλαιο να υπογράψεις εξάλλου καθώς αλλάζει το διάδοχο ψηφίο και βγαίνει τελικός λογαριασμός. Συνεπώς την σύσταση δεν την χάνει κάποιος. 

Μόνο εαν το ακυρώσει νωρίτερα για κάποιο λόγο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 7tasos7 είπε

Σε αυτό τον λογαριασμό είχα κάνει 2 συστάσεις 20250825_125933.jpg.d3f263560697863b08966d8fb45aa2dc.jpg

Εχεις κανει 3 εξαργυρωσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...