Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, 1J4t είπε

Σίγουρα κοιτάς τους όρους του συμβολαίου σου. Αν είναι στυλ Dual πακέτο, φεύγοντας στο τέλος του συμβολαίου σου του ρεύματος μάλλον χάνεις κάποια έκπτωση που μπορεί να έχεις και στο αέριο λόγω Dual. Αν δεν κάνω λάθος στο αέριο μπορείς να φύγεις όποτε θες χωρίς ρήτρα κι ας είναι σταθερό (αν είσαι σε σταθερό). Ο Ήρων μόνο στο αέριο είχε βάλει καταχρηστικά σε κάποιο σταθερό στο αέριο ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Γενικά οι τιμές του αερίου στη ZENITH δεν είναι οι καλύτερες (φυσικά σε όλα αυτά παίζουν ρόλο πάντα το ύψος των καταναλώσεών σου)

ειναι σε στυλ dual γιατι εχω σταθερη χρεωση στο φυσικο αεριο με εκπτωση dual 0,031 ....

αν γνωριζεις σε σταθερο σε φυσικο αεριο που εχει καλες τιμες ?

• Απαντ. 10,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mariosarv είπε

ειναι σε στυλ dual γιατι εχω σταθερη χρεωση στο φυσικο αεριο με εκπτωση dual 0,031 ....

Συνδυαστικό με ρεύμα αν πας elpedison αυτό συμφέρει καθώς έχει και χαμηλή τιμή και δωρεάν πάγιο για το 2025. 
https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma-aerio/double-energy-home-bright-12m-plus_134160/

Μετά μπόρες να φύγεις καθώς δεν έχουν ρητά τα σταθερά.

*Υπαρχει thread που είναι για προγράμματα αερίου 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Mariosarv είπε

Χωρίς καταναλώσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε πάρω στο λαιμό μου. Μπορείς και το αέριο να το τσεκάρεις στο energycost να πάρεις μια ιδέα. Βέβαια υπάρχει ξεχωριστά συζήτηση για τα προγράμματα του αερίου εδώ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Έχουν ρίξει πολύ μεγάλη προώθηση στο νέο  Picasso...και με τις ευλογίες της ΡΑΕΕΥ θα το θεωρήσουν και σταθερό πρόγραμμα. 

Συμπλήρωσα και άλλο παραπάνω. 

Εν τω μεταξύ αυτή στο τηλ είπε ότι διαιρούν τις kwh και βγάζουν τιμή (για αυτό ανέφερα ότι του καλοκαιριού θα τα πληρώσω χειμώνα κτλ). Τελικά απλά ορίζεις μόνος σου τι θες να πληρώνεις κάθε μήνα. 

Ξαναλέω, οριακά μπορείς να έχεις κάποιο κέρδος αν εσκεμμένα δηλώσεις λιγότερο από 10% στην ετήσια κατανάλωση για να καλύψουν αυτοί την διαφορά. Κατά τ άλλα η υπερβάλλουσα κατανάλωση θα υπολογιστεί με την ίδια τιμή (σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής της υπερβάλλουσας κατανάλωσης για να έχεις έκπτωση 0.07 από τα 0.189) 

Δημοσ.

Κλείνω κι εγώ χρόνο με την Ζενιθ μέσα στον Σεπτέμβρη και ζήτησα προσφορά για να δώ αν θα συνεχίσω. Φυσικά το τωρινό μου πρόγραμμα (Power Home Smart Night (κίτρινο). Διάρκεια 12 μήνες, κυμαινόμενο, χωρίς δέσμευση, με δώρο το πάγιο για 12 μήνες. Το νυχτερινό είναι μιά μονάδα κάτω από το ημερήσιο) δεν προσφέρεται πια αλλά είμαι ευχαριστημένος με τη ανταπόκρισή τους που είναι άμεση και γενικότερα.

Έχω 2 παροχές μία στην Αθηνα με μέση μηνιαία κατανάλωση 110 kWh  ημερήσια και 50 kWh νυκτερινή και μία στη Σαντορίνη (εξοχικό) με μέση μηνιαία κατανάλωση 20 κWh ημερήσια και 180 kWh νυκτερινή (δουλεύουν νύχτα αφυγραντήρες το χειμώνα).

Με έχουν πάρει απο ΔΕΗ και NRG αλλά περιμένω και τη Ζενιθ γιατί δίνω βάρος στην καλή εξυπηρέτηση. 

Τι προτείνετε; Δεν θέλω να μπλέξω σε περίεργες καταστάσεις για λιγα ευρώ το μήνα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Κλείνω κι εγώ χρόνο με την Ζενιθ μέσα στον Σεπτέμβρη και ζήτησα προσφορά για να δώ αν θα συνεχίσω. Φυσικά το τωρινό μου πρόγραμμα (Power Home Smart Night (κίτρινο). Διάρκεια 12 μήνες, κυμαινόμενο, χωρίς δέσμευση, με δώρο το πάγιο για 12 μήνες. Το νυχτερινό είναι μιά μονάδα κάτω από το ημερήσιο) δεν προσφέρεται πια αλλά είμαι ευχαριστημένος με τη ανταπόκρισή τους που είναι άμεση και γενικότερα.

Έχω 2 παροχές μία στην Αθηνα με μέση μηνιαία κατανάλωση 110 kWh  ημερήσια και 50 kWh νυκτερινή και μία στη Σαντορίνη (εξοχικό) με μέση μηνιαία κατανάλωση 20 κWh ημερήσια και 180 kWh νυκτερινή (δουλεύουν νύχτα αφυγραντήρες το χειμώνα).

Με έχουν πάρει απο ΔΕΗ και NRG αλλά περιμένω και τη Ζενιθ γιατί δίνω βάρος στην καλή εξυπηρέτηση. 

Τι προτείνετε; Δεν θέλω να μπλέξω σε περίεργες καταστάσεις για λιγα ευρώ το μήνα...

Για τόσο χαμηλές καταναλώσεις δεν συμφέρει το σταθερό. Πας καλύτερα σε ένα κυμαινόμενο με κλειδωμένη τιμή όπως της protergia το deal με 0,09kwh και 5€ πάγιο. Δεν υπάρχει διαφορά στην τιμολόγηση με το νυχτερινό σχεδόν σε κανέναν πάροχο πέρα από την ΔΕΗ. Με την σύσταση παίρνεις και 50€ δώρο στον λογαριασμό. 

Επεξ/σία από Dimath12
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Mariosarv είπε

ειναι σε στυλ dual γιατι εχω σταθερη χρεωση στο φυσικο αεριο με εκπτωση dual 0,031

Γενικά αυτό που έχω καταλάβει από synforumites που ασχολούνται με το αέριο, είναι ότι δεν προτείνουν Dual πακέτα γιατί βρίσκουν καλύτερες τιμές σε διαφορετικές εταιρείες. Υπάρχει και το σκεπτικό ότι όταν κάποιος έχει αέριο (για την θέρμανση το χειμώνα, δεν έχει και αρκετά μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος και στα συνδυαστικά πακέτα το πάγια του ρεύματος μπορεί να είναι 12,90 ευρώ που για μικρές καταναλώσεις ρεύματος σε κλέβουν απροκάλυπτα. 

6 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Όπως το είπες για λίγα ευρώ το μήνα. Αν πας σε σταθερό πακέτο με 9,90 ευρώ πάγιο ή 12,90 ευρώ πάγιο, πίνουν στην υγειά μας οι πάροχοι 🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Με τις καταναλώσεις που αναφέρεις κι εγώ δε βλέπω κάτι καλύτερο από της  protergia το value swift ontime deal, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να αφιερώνεις 10 λεπτά το μήνα να τσεκάρεις την τιμή του.

Ριξτου μια ματιά εάν σε καλύπτει:

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-swift-ontime/

Εννοείται ότι για να μεγιστοποιησεις το κέρδος σε αυτή την περίπτωση πας μέσω σύστασης τη μία παροχή και μετά από αυτήν (μέσω app) συστήνεις τη δεύτερη για να λάβεις τα έξτρα 50 ευρώ.

Δυστυχώς πλέον κυμαινομενα με κλειδωμένες τιμές τριμήνου και δωράκια δεν παίζουν,πόσο μάλλον 12μηνα τύπου smart night.

Τα κυμαινομενα της ζενιθ και της ΔΕΗ είναι ακριβότερα,παρότι σίγουρα η ζενιθ θα σου προσφέρει κάποια πάγια δώρο. 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
5 minutes ago, Dimath12 said:

Για τόσο χαμηλές καταναλώσεις δεν συμφέρει το σταθερό. Πας καλύτερα σε ένα κυμαινόμενο με κλειδωμένη τιμή όπως της protergia το deal με 0,09kwh και 5€ πάγιο. Δεν υπάρχει διαφορά στην τιμολόγηση με το νυχτερινό σχεδόν σε κανέναν πάροχο πέρα από την ΔΕΗ. Με την σύσταση παίρνεις και 50€ δώρο στον λογαριασμό. 

Ναι το κυμαινόμενο που έχω τώρα (και λήγει) της Ζενιθ δεν με απογοήτευσε: οι τιμές ήταν λογικές και εφευγα όποτε ήθελα χωρίς ρήτρα.

Από τη ΔΕΗ που με πηραν τηλέφωνο μου πρότειναν το σταθερό MyHomeEnter με 0,145€/kWh (χωρίς διαφορά στο νυκτερινό) και 5€ πάγιο με δέσμευση 12 μήνες και το επίσης σταθερό MyHomeEnter2 με ημερήσια χρέωση 0,145 και νυκτερινή 0,095 €/kWh και 8€ πάγιο αλλά με 24 μήνες δέσμευση (δεν θέλω τέτοια δεσμευση). Το καλό με τη ΔΕΗ είναι ότι μου δίνουν δώρο 100€ παυ αφαιρείται από τους λογαριασμούς. Στη ΔΕΗ έχω και ένα της συζύγου με πάρα πολύ μικρή κατανάλωση και ακόμα δεν έχει εξαντλήσει τα 100€ δώρο.

Από την NRG μου δίνουν 0,099 €/kWh με πάγιο 9,90 €. 

Για την Protergeia δεν έχω δοκιμάσει αλλά φοβάμαι μήπως είναι μπελάς η συννενόηση μαζί τους αν προκύψει κάποια πρόβλημα. Με ΔΕΗ και Ζενιθ, όπως είπα είμαι ευχαριστημένος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MessengerOfGood είπε

Ναι το κυμαινόμενο που έχω τώρα (και λήγει) της Ζενιθ δεν με απογοήτευσε: οι τιμές ήταν λογικές και εφευγα όποτε ήθελα χωρίς ρήτρα.

Από τη ΔΕΗ που με πηραν τηλέφωνο μου πρότειναν το σταθερό MyHomeEnter με 0,145€/kWh (χωρίς διαφορά στο νυκτερινό) και 5€ πάγιο με δέσμευση 12 μήνες και το επίσης σταθερό MyHomeEnter2 με ημερήσια χρέωση 0,145 και νυκτερινή 0,095 €/kWh και 8€ πάγιο αλλά με 24 μήνες δέσμευση (δεν θέλω τέτοια δεσμευση). Το καλό με τη ΔΕΗ είναι ότι μου δίνουν δώρο 100€ παυ αφαιρείται από τους λογαριασμούς. Στη ΔΕΗ έχω και ένα της συζύγου με πάρα πολύ μικρή κατανάλωση και ακόμα δεν έχει εξαντλήσει τα 100€ δώρο.

Για την Protergeia δεν έχω δοκιμάσει αλλά φοβάμαι μήπως είναι μπελάς η συννενόηση μαζί τους αν προκύψει κάποια πρόβλημα. Με ΔΕΗ και Ζενιθ, όπως είπα είμαι ευχαριστημένος.

Η ΔΕΗ δεν συμφέρει σε σχέση με τους εναλλακτικούς παρόχους. Το σταθερό στην elpedison έχει 9.9€ πάγιο και 0.098 kWh με 100€ Σκλαβενίτη (ημερήσιο-νυχτερινό ίδια τιμή) όπως και η protergia ακριβώς ίδια τιμή με 50€ δώρο. Δεν αξίζει το σταθερό για τις καταναλώσεις σου.

Με την επικοινωνία δεν θα έχεις πρόβλημα με καμία από αυτές τις εταιρείες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MessengerOfGood είπε

Δεν υπάρχει πλέον κυμαινόμενο πρόγραμμα τύπου smart night...κάποιοι ελάχιστοι πέτυχαν ανανέωση για ένα ακόμα έτος.Αφου δεν το πήρες χαμπάρι νωρίτερα,τώρα δυστυχώς δεν υφίσταται. 

Αν ψάχνεις για ΔΕΗ και σου δίνουν 100 δώρο όπως λες ρίξε μια ματιά και στο:

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/revma/myhome-online/

Κανονικά το promo που τρέχει για αυτό είναι 50 ευρώ βέβαια, αλλά ίσως κάποια συνεργαζομενη σου δίνει κάτι παραπάνω 

Nrg δε δίνει κάποιο δώρο και δε σε συμφέρουν τα σταθερά χωρίς δώρα με τις καταναλώσεις που αναφέρεις επουδενι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε

Δυστυχώς αυτές τις τιμές δεν θα τις δούμε ποτέ ξανά. Με τις καταναλώσεις που έχεις εγώ θα κοιτούσα το ELPEDISON Reward Zero fee με 0 πάγιο 0.1395ευρώ/KWh, σταθερό 12 μήνες και παίζει και το Promo 100ευρώ. Ήμουν παλιότερα ELPESISON χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Επεξ/σία από 1J4t
Δημοσ.

Είμαι κίτρινο τιμολόγιο NRG simple 2.0 με υποτίθεται κλειδωμένη τιμή 0.89. 

Μηνιαίο λογαριασμο κατά από 130 ευρώ δεν έχω δει.  Τι γίνεται ρε παιδιά ; Έχει αλλάξει κάτι στην τιμολόγηση και δεν πήρα χαμπάρι;;

Screenshot_2025-08-27-07-11-21-43_864d69589a2cbc1033c6d7a331844b5c.jpg

Screenshot_2025-08-27-07-10-52-67_864d69589a2cbc1033c6d7a331844b5c.jpg

Screenshot_2025-08-27-07-13-25-26_864d69589a2cbc1033c6d7a331844b5c.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Σε κλειδωμένα κίτρινα παραμένουμε για όσο διάστημα διαρκεί το κλείδωμα. 

Ρίξε μια ματιά πόσο πληρώνεις την  kwh στο πρόγραμμα της nrg που είσαι.Αν θυμάμαι σωστά το simple 2.0 είχε κλειδωμένη τιμή με μέχρι Μάιο. 

Ακόμα και το nrg 3.0 simple είναι κάπως φθηνότερο. Προφανώς και πρέπει άμεσα να βρεις και να αλλάξεις πρόγραμμα ή και πάροχο. 

Θέλει προσοχή το κυμαινόμενο αρχές του μήνα να τσεκάρουμε τιμή παιδιά...αλλιώς δεν έχει νόημα. 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Καλημέρα,

Σε κλειδωμένα κίτρινα παραμένουμε για όσο διάστημα διαρκεί το κλείδωμα. 

Ρίξε μια ματιά πόσο πληρώνεις την  kwh στο πρόγραμμα της nrg που είσαι.Αν θυμάμαι σωστά το simple 2.0 είχε κλειδωμένη τιμή με μέχρι Μάιο. 

Ακόμα και το nrg 3.0 simple είναι κάπως φθηνότερο. Προφανώς και πρέπει άμεσα να βρεις και να αλλάξεις πρόγραμμα ή και πάροχο. 

Θέλει προσοχή το κυμαινόμενο αρχές του μήνα να τσεκάρουμε τιμή παιδιά...αλλιώς δεν έχει νόημα. 

ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ προγραμμα  δηλαδη καθε μηνα?

Επεξ/σία από ALXIOA

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...