Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Πως μπορώ να μάθω γιατί έχω αναδρομικές χρεώσεις δήμου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο?

Περιέργο, δεν έχω κάνει πρόσφατη αλλάγη στα τετραγωνικά και τον ΙΟυλιο δεν έχω χρέωση.

aug.PNG

jul.PNG

jun.PNG

• Απαντ. 10,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimo69 είπε

Εάν είναι όλα οκ

Όπως είδες, είναι όλα ΟΚ .

Είναι αρκετά αναλυτικοί οι λογαριασμοί σε σχέση τουλάχιστον με την ΔΕΗ που ήμουν πρίν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, jimaco_1 είπε

Καλησπέρα

Πως μπορώ να μάθω γιατί έχω αναδρομικές χρεώσεις δήμου τον Ιούνιο και τον Αύγουστο?

Περιέργο, δεν έχω κάνει πρόσφατη αλλάγη στα τετραγωνικά και τον ΙΟυλιο δεν έχω χρέωση.

aug.PNG

jul.PNG

jun.PNG

Από διόρθωση τετραγωνικών πιθανώς που έκανες στο παρελθόν. Έχει δικαίωμα να ζητήσει ο δήμος αναδρομικά για τα τελευταία 10 έτη τα δημοτικά τέλη.
Αλλιώς μπορεί να αύξησε τα δημοτικά τέλη ο δήμος.
Επικοινώνησε με το δήμο και ζητά να σου στείλει ακριβώς πόσο είναι η οποιαδήποτε οφειλή καθώς οι πάροχοι απλώς τα εισπράτουν.

28 λεπτά πριν, Merenda7 είπε

Όπως είδες, είναι όλα ΟΚ .

Είναι αρκετά αναλυτικοί οι λογαριασμοί σε σχέση τουλάχιστον με την ΔΕΗ που ήμουν πρίν.

Και η ΔΕΗ τα ίδια ακριβώς γράφει απλά αλλάζει το format. Η protergia τα γράφει συνοπτικά όλα σε 2 σελίδες όπως πρέπει.
Αντίθετα η elpedison βγάζει 5 σελίδες λογαριασμό.

Επεξ/σία από Dimath12
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας! Γράφω πρώτη φορά στο συγκεκριμένο θέμα και θα ήθελα τη βοήθεια σας γιατί είμαι παντελώς άσχετος στο θέμα του ρεύματος. Ξεκίνησε πριν λίγο καιρό η ενοικίαση μου σε ένα διαμέρισμα 58 τετραγωνικών στο οποίο θα έχω 2 κλιματιστικά τελευταίας γενιάς και χαμηλής κατανάλωσης που έβαλα εγώ (ενα 9ρι στο υπνοδωματιο και ενα 12ρι στο αλλο δωματιο που χτυπάει μέσω κεντρικης ανοιχτής πόρτας και το μικρο σαλονι του διαμερίσματος) και για ψύξη και για θέρμανση. Μαγειρέματα 2-3 φορές την εβδομάδα το πολύ, 1 πλυντηριο την εβδομάδα και αν και φυσικά λόγω εργασίας θα είμαι σπίτι από τις 6 και μετά. Αυτή τη στιγμή το διαμέρισμα έχει ΔΕΗ myHome Enter Green Pass και έρχοντουσαν κάποιοι τρελοί λογαριασμοί στο γνωστό μου ζευγάρι που έμενε εκει πριν με το παιδάκι τους (σιγουρα έκαναν και αρκετή κατανάλωση βεβαια) και που μου πρότειναν να αλλάξω πάροχο ενέργειας. Με βάση αυτά τα στοιχεία, θα μπορούσατε να μου κάνετε κάποιες προτάσεις; Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες πείτε μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, metalmike είπε

Με βάση αυτά τα στοιχεία, θα μπορούσατε να μου κάνετε κάποιες προτάσεις; Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες πείτε μου.

Σε ενδιαφέρει κάποιο σταθερό ή κυμαινόμενο τιμολόγιο; Αν έχεις τη δυνατότητα να ασχολείσαι 10 λεπτά κάθε μήνα, με ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο θα είχες την μέγιστη οικονομία.

Δημοσ.

καλησπέρα και πάλι!

αν έχω σταθερό πρόγραμμα και χρειαστεί να αλλάξω όνομα στο λογαριασμό (πχ αποφασίζει το παιδί να πάρει τον λογαριασμό στο όνομά του) έχει κάποια επίπτωση?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1J4t είπε

Σε ενδιαφέρει κάποιο σταθερό ή κυμαινόμενο τιμολόγιο; Αν έχεις τη δυνατότητα να ασχολείσαι 10 λεπτά κάθε μήνα, με ένα κυμαινόμενο τιμολόγιο θα είχες την μέγιστη οικονομία.

Δεν έχω πρόβλημα να ασχολούμαι 10 λεπτά κάθε μήνα. Αρκεί να ξέρω που και τι πρέπει να βλέπω. Καλύτερα κιόλας για να τα μάθω. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να αλλάζω πάροχο σχεδόν καθε μήνα; Στα κυμαινόμενα κάθε πόσο καιρό αλλάζετε πάροχο κατά μέσο όρο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, metalmike είπε

Δεν έχω πρόβλημα να ασχολούμαι 10 λεπτά κάθε μήνα. Αρκεί να ξέρω που και τι πρέπει να βλέπω. Καλύτερα κιόλας για να τα μάθω. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να αλλάζω πάροχο σχεδόν καθε μήνα; Στα κυμαινόμενα κάθε πόσο καιρό αλλάζετε πάροχο κατά μέσο όρο;

Κάθε μήνα αποκλείεται να χρειάζεται να αλλάζεις. Εγώ έχω 410 KWh και πληρώνω 9cent/KWh με 5 ευρώ πάγιο. Αυτές οι τιμές είναι οι χαμηλότερες της αγοράς. Είμαι σε κίτρινο επί 7 μήνες με την ίδια τιμή.

5 λεπτά πριν, chemkyr είπε

καλησπέρα και πάλι!

αν έχω σταθερό πρόγραμμα και χρειαστεί να αλλάξω όνομα στο λογαριασμό (πχ αποφασίζει το παιδί να πάρει τον λογαριασμό στο όνομά του) έχει κάποια επίπτωση?

Δεν το γνωρίζω. Αν θυμάμαι καλά ένας φίλος του forum είχε πει ότι δεν γίνεται σε σταθερό. Δεν είμαι όμως σίγουρος.

6 λεπτά πριν, metalmike είπε

Αρκεί να ξέρω που και τι πρέπει να βλέπω.

Κοιτάμε κάθε αρχή του μήνα στη σελίδα της εταιρείας που θα ανακοινώσει την τιμή του ρεύματος για τον επόμενο μήνα.

10 λεπτά πριν, metalmike είπε

Δεν έχω πρόβλημα να ασχολούμαι 10 λεπτά κάθε μήνα.

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις με ένα κίτρινο τιμολόγιο κι αν δεις ότι δεν μπορείς να το παρακολουθείς αλλάζεις όποια στιγμή θες σε κάποιο σταθερό πρόγραμμα, χωρίς να έχεις ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Αν και όποιος μπει σε κίτρινο, δύσκολο να το αλλάξει όταν βλέπει την οικονομία που έχει.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, chemkyr said:

καλησπέρα και πάλι!

Πρέπει να συνεννοηθείς με τον πάροχο να μη χρεώσουν ρήτρα αποχώρησης... ζήτα το γραπτώς για να μην έχεις μετά παρατράγουδα.

Εννοείται πως η καινούργια σύμβαση θα είναι 12μηνη με τους καινούργιους εμπορικούς όρους.

Δε μεταβιβάζεται η σύμβαση από ΑΦΜ σε ΑΦΜ.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, chemkyr είπε

καλησπέρα και πάλι!

Αν συνεχίσει ή ανανεώσει το ίδιο πρόγραμμα πιθανώς και να γίνεται. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, metalmike είπε

Καλημέρα,

Για κυμαινόμενο πρόγραμμα ρίξε μία ματιά στο :

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-swift-ontime/

(εν αναμονή βέβαια τυχόν αλλαγής) .Θεωρώ ότι σε κυμαινόμενο αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλή επιλογή.

H protergia στα κυμαινόμενά της αλλάζει το φθηνό της πρόγραμμα σποραδικά (3-6 μήνες), διατηρώντας τουλάχιστον ένα στην τιμή 0.09093 kwh και πάγιο 5 ευρώ.

Φυσικά στην περίπτωσή σου θα μπορούσες να πας και ήρωνα για τα 50 ευρώ μέσω econtract, αλλά αφού είσαι νέος τουρίστας μη σε ρίξουμε από νωρίς στα βαθιά😂

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...