Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, ioio said:

Πάντως από την δική μου εμπειρία στην διαχείριση,  προτείνω να μην μπλεχτεί κάποιος με αλλαγές προγραμμάτων είτε αερίου είτε θέρμανσης, γιατί θα μπλέξει και θα του ζητάνε και τα ρέστα κι από πάνω. Εκτός αν η πολυκατοικία είναι μικρή με 2-3 νοματέους που ψιλοσυνεννοούνται. Διαφορετικά για εμένα είναι σπάσιμο νεύρων και βρίσκεις και τον μπελά σου. Εδώ έχεις μίρλα και γκρίνια που δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να μπω στην διαδικασία αλλαγής γιατί θα έβλεπα διαφορά στα κοινόχρηστα. Αλλά με την όλη συμπεριφορά τους, είπα να μην κάνω τίποτα. Καμιά φορά η καλύτερη επιλογή είναι να μην κάνεις τίποτα. Αν δεν είναι τυπικοί, οι ίδιοι θα έχουν θέμα. Τα πράγματα διευθετούνται μόνα τους όταν φτάσει η ώρα.

Ισχυει στο 95% των περιπτωσεων δυστυχως σε πολυκατοικιες που δεν ειναι οικογενειακες οπου ο καθενας κοιταει την παρτη του και ειδικα αν διαμενουν οι ιδιοκτητες, ειναι τραγικο να ειναι τοσο ολικα αδιαφορη για την ιδια τους την περιουσια. Το θεωρω τραγικο να εχεις αγορασει σπιτι μερικων εκατονταδων χιλιαδων ευρω και οι κοινοχρηστοι χωροι να ειναι αχουρι, ή ποιοτικα χαλια και η πολυκατοικια σαν να κατοικουν οπαδοι της Ρομα.

Ή να σε πιανουν οι τσιγγουνιες κ η μιζερια για απλα ή βασικα πραγματα που αναβαθμιζουν την ασφαλεια και την ποιοτητα οπως ηλεκτροπυρος/ηλεκτρικη κλειδαρια (με fail safes), πυρασφαλεια, συντηρηση καυστηρα/λεβητα/ντεποζιτου, συντηρηση ανελκυστηρα, επαρκης φωτισμος που προσφερει και ασφαλεια, απεντομώσεις και καθαρισμοι κτλ.

• Like 1
  • Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης διαμερίσματος μιας πολυκατοικίας την κοινόχρηστη παροχή στο ΑΦΜ του;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SofoS@ είπε

Μπορεί να πάρει ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης διαμερίσματος μιας πολυκατοικίας την κοινόχρηστη παροχή στο ΑΦΜ του;

Αν κι εκτός θέματος νομίζω ότι είχα διαβάσει ότι μπορεί αν είναι σύμφωνη κι η πλειοψηφία. Αλλα γιατί να μπλέξει κάποιος; Κανονικα πρέπει σε οποιαδήποτε αλλαγή διαχείρισης να περάσεις κι απο την εφορία για να δηλώσεις αλλαγή εκπροσώπου πολυκατοικίας αλλιώς έχει πρόστιμο. Βρε μην μπλέκετε!!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sebu είπε

Αν μεινουν 2-3 απληρωτοι λογαριασμοι κοινοχρηστου λχ στη ΔΕΗ και μετα η πολυκατοικια παει σε αλλο παροχο με ΑΦΜ καποιου ενοικου, η ΔΕΗ τον  εργολαβο δεν θα κυνηγησει? Εκεινου το ΑΦΜ βλεπει. Κατα ποιου "προσωπου" θα στραφει να παρει τα χρηματα? Τωρα το οτι ο εργολαβος αν ειναι ακομα ενεργο το ΑΦΜ μπορει να στραφει κατα της πολυκατοικιας/ιδιοκτητων νομικα με αγωγη/μηνυση ειναι προφανες. Αν το ΑΦΜ δεν ειναι ενεργο, τι γινεται ομως? Good luck ΔΕΗ = πιστολακι?

Αυτό μπορεί να γίνει.

Πρό 20 χρόνια ΔΕΝ γινόταν...

2 ώρες πριν, ioio είπε

Δεν είναι εύκολο σε μια πολυκατοικία να μην πληρωθεί το ρεύμα γιατί μετά δεν θα λειτουργούν ασανσέρ,  φωτισμοί,  θέρμανση,  κήποι, πόρτες,  κουδούνια κλπ. Θεωρώ οτι θα γίνονται περικοπές ή μειώσεις των άλλων εξόδων. Χωρίς ρεύμα σε μια πολυκατοικία δεν θα δουλεύουν πολλά πράγματα...

Πάντως από την δική μου εμπειρία στην διαχείριση,  προτείνω να μην μπλεχτεί κάποιος με αλλαγές προγραμμάτων είτε αερίου είτε θέρμανσης, γιατί θα μπλέξει και θα του ζητάνε και τα ρέστα κι από πάνω. Εκτός αν η πολυκατοικία είναι μικρή με 2-3 νοματέους που ψιλοσυνεννοούνται. Διαφορετικά για εμένα είναι σπάσιμο νεύρων και βρίσκεις και τον μπελά σου. Εδώ έχεις μίρλα και γκρίνια που δεν υπάρχει πρόβλημα. 

Κάποια στιγμή είχα σκεφτεί να μπω στην διαδικασία αλλαγής γιατί θα έβλεπα διαφορά στα κοινόχρηστα. Αλλά με την όλη συμπεριφορά τους, είπα να μην κάνω τίποτα. Καμιά φορά η καλύτερη επιλογή είναι να μην κάνεις τίποτα. Αν δεν είναι τυπικοί, οι ίδιοι θα έχουν θέμα. Τα πράγματα διευθετούνται μόνα τους όταν φτάσει η ώρα.

Στο κοινόχρηστο σίγουρα δεν μπορείς να βάλεις πάγια εντολή γιατί προκύπτουν αλλά .

Οπότε αμέσως αμέσως προκύπτει μπέρδεμα με τις εγγυήσεις προηγούμενου και νυν παρόχου 

1 ώρα πριν, SofoS@ είπε

Μπορεί με την συναίνεση των υπολοίπων 

3 ώρες πριν, juanjk είπε

Στα κοινόχρηστα υπάρχουν κάποιοι κανόνες για αποφυγή συσσώρευσης οφειλών. Πχ δε μπορεί να γίνει μεταβίβαση αν δεν έχουν διευθετηθεί οι οφειλές της παροχής. Επίσης, ο νέος πάροχος δεν αποδέχεται την παροχή αν υπάρχουν οφειλές ακόμη και με μεταβίβαση. Ακόμη κι αν το αποδεχτεί, ο ΔΕΔΔΗΕ απορρίπτει την αλλαγή εκπροσώπησης αν υπάρχει αίτημα διακοπής από οποιοδήποτε παροχο για την ίδια κοινόχρηστη παροχή ακόμη και αν αφορούσε άλλο ΑΦΜ, αν δεν επιλυθεί το ζήτημα με τον πάροχο και αποδεσμευτεί η παροχή. Τώρα για 1-2 λογαριασμούς όντως ισχύει αυτό που αναγράφετε απλώς μακροπρόθεσμα θα το βρουν μπροστά τους οι ένοικοι. Τώρα σε αλλαγές καλό είναι να μην αφεθούν πιστωτικά γιατί είναι εξαιρετικά γραφειοκρατική η διαδικασία για να επιστραφεί το ποσό. 

Έχω κάνει σε 2 διαφορετικές κοινόχρηστες παροχές αλλαγή παρόχου και δεν μου ζήτησαν κάτι παραπάνω εκτός από υπογραφή συναίνεσης των υπολοίπων.

Βέβαια ΔΕΝ υπήρχαν οφειλές .

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, merxasomer999 είπε

Καλησπέρα σας, υπάρχει διαθέσιμο το excel του doom για να κάνω τις συγκρίσεις; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Καλημέρα, δοκίμασε το excel του @juanjk , γιατί του @doomnx δεν είναι ενημερωμένο ακόμα.

Δημοσ.

Aνακοινώθηκε από ΑΔΜΗΕ η ΜΤΑ Ιανουαρίου που έκλεισε στα 0,162€/KWh

Spoiler

Μεσοσταθμική Τιμή Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα - ΕΤΟΣ 2025

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΓΟΡΑ ΕΠΟΜΕΝΗΣ

ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ

ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΓΟΡΑ (€/MWh)

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ

(€/MWh)

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ 1 (€/MWh)

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ 2 (€/MWh)

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ 3 (€/MWh)

ΣΥΝΟΛΟ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ (€/MWh)

ΣΥΝΟΛΟ

(€/MWh)

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

(MWh)

202501

140,625

-0,844

3,700

4,050

14,492

22,242

162,023

4.335.688

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fysikos είπε

ειμαι στο win more2. να μείνω ή να βάλη πλώρη για αλλου;

Το win more 2 αυτή τη στιγμή έχει τιμή kwh πάνω από 0,18. Περίμενε μήπως ανακοινώσουν σήμερα νέο κλειδωμένο κίτρινο, αλλιώς ψάξου για άλλες πολιτείες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fysikos είπε

ειμαι στο win more2. να μείνω ή να βάλη πλώρη για αλλου;

Κάνε αλλαγή γιατί το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη είναι στα 0,20€. Για να μη βλέπεις καθόλου υψηλές τιμές χρειάζονται ενέργειες για αλλαγή 10 ημέρες πριν το τέλος της σταθερής τιμής.

Επεξ/σία από juanjk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω σε μια παροχή Zenith Power Home Select.

Επειδή βαρεθήκαμε τα πηγαινέλα, να την κάνω Zenith Power Home Direct Plus 12M ή να περιμένω λίγες μέρες ακόμη?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αίτημα στις αρχές του Δεκεμβρίου στην προτέργια (το εξάμηνο  συμβόλαιο με τον Ήρωνα τελείωνε 26/12/24.  Η προτεργια με τα γνωστά θέματα της καθυστερεί και μετά από 2-3 τηλέφωνα τελικά υπογράφω συμβόλαιο 24/12/24  η αλλαγή παρόχου έγινε έγινε 31/12/24 βάση μύνηματος στο viber . Παρόλο που είχα υπογράψει ήδη συμβόλαιο με άλλο πάροχο ,μου ανανεώσανε το συμβόλαιο και μου χρέωσαν ρήτρα πρόωρης αποχώρησης!!!

Εν τω μεταξύ είχα ρωτήσει δύο φορές στο live chat του Ήρωνα για την αυτόματη ανανέωση και οι δύο υπάλληλοι ήταν ανίδεοι και λέγανε ότι δεν τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται και τους είχα στηλει Email ότι φεύγω και δεν επιθυμώ ανανέωση .

Πώς σας φαίνεται;

Επεξ/σία από DrAndreas
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrAndreas είπε

Αίτημα στις αρχές του Δεκεμβρίου στην προτέργια (το εξάμηνο  συμβόλαιο με τον Ήρωνα τελείωνε 26/12/24.  Η προτεργια με τα γνωστά θέματα της καθυστερεί και μετά από 2-3 τηλέφωνα τελικά υπογράφω συμβόλαιο 24/12/24  η αλλαγή παρόχου έγινε έγινε 31/12/24 βάση μύνηματος στο viber . Παρόλο που είχα υπογράψει ήδη συμβόλαιο με άλλο πάροχο ,μου ανανεώσανε το συμβόλαιο και μου χρέωσαν ρήτρα πρόωρης αποχώρησης!!!

Εν τω μεταξύ είχα ρωτήσει δύο φορές στο live chat του Ήρωνα για την αυτόματη ανανέωση και οι δύο υπάλληλοι ήταν ανίδεοι και λέγανε ότι δεν τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται και τους είχα στηλει Email ότι δεν φεύγω και δεν επιθυμώ ανανέωση .

Πώς σας φαίνεται;

Myrae...παράπονο για το λογαριασμό μου - ρήτρες αποχώρησης. Επισυνάπτεις το email που δηλώνεις ότι δεν επιθυμείς ανανέωση και ζητάς τη μη χρέωση ρήτρας αποχώρησης.

Δημοσ.
1 minute ago, DrAndreas said:

Εν τω μεταξύ είχα ρωτήσει δύο φορές στο live chat του Ήρωνα για την αυτόματη ανανέωση και οι δύο υπάλληλοι ήταν ανίδεοι και λέγανε ότι δεν τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται και τους είχα στηλει Email ότι δεν φεύγω και δεν επιθυμώ ανανέωση .

Πώς σας φαίνεται;

Αμφισβήτηση μέσω myrae

Kαι να το έχουν και οι υπόλοιποι συμφορουμήτες υπόψιν τους ότι άρχισε ο ΗΡΩΝ τις παλιές μ*******,οπότε φύγετε πριν λήξει το εξάμηνο. Κι αν δείτε ότι αργεί η αλλαγή παρόχου και κοντεύει να λήξει το 6μηνο, κάντε αλλαγή προγράμματος στο myheron προσωρινά στο yellow one.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Myrae...παράπονο για το λογαριασμό μου - ρήτρες αποχώρησης. Επισυνάπτεις το email που δηλώνεις ότι δεν επιθυμείς ανανέωση και ζητάς τη μη χρέωση ρήτρας αποχώρησης.

Δυστυχώς δεν το έχω γιατί είχα στείλει μέσω φόρμας επικοινωνίας 

3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αμφισβήτηση μέσω myrae

Kαι να το έχουν και οι υπόλοιποι συμφορουμήτες υπόψιν τους ότι άρχισε ο ΗΡΩΝ τις παλιές μ*******,οπότε φύγετε πριν λήξει το εξάμηνο. Κι αν δείτε ότι αργεί η αλλαγή παρόχου και κοντεύει να λήξει το 6μηνο, κάντε αλλαγή προγράμματος στο myheron προσωρινά στο yellow one.

Όντως μπορεί να ισχύει τέτοια πράγμα; Πώς μπορείς άραγε να έχεις ταυτόχρονα δύο συμβόλαια για την ίδια παροχή ;Δηλαδή οι πάροχοι μεταξύ τους δεν έχουν καμία επικοινωνία και εξαρτιόμαστε σαν καταναλωτές από τις κά..ες του κάθε υπαλλήλου της δεδδηε και εταιρίας παροχής για το πότε θα κάνει την μεταφορά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...