Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, spirus2158 είπε

Στο κίτρινο δεν έχουμε τα πάγια σωστά; Και είναι αυτό που ανακοινώνουν κάθε μήνα την τιμή σωστά; 

Σχεδόν όλα έχουν πάγιο, υπάρχει και κίτρινο χωρίς πάγιο αλλά με ακριβή κιλοβατώρα. Σωστά.

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 hours ago, bagasas said:

H παροχη στον λογαριασμο ειναι 3-xxxxxxxx-05-5  !Ετσι ειναι  στον εντυπο λογαριασμο οτι εχω βαλει στο app μου λεει λαθος στοιχεια!h

12 ψηφιο θα βάλεις, χωρίς παύλες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thermaikos4 είπε

εχουμε πολυ.. ρευμα και δεν ξερουμε τι να το κανουμε.

αλλά συνεχισε αγαπητε πολιτη να το πληρωνεις ακριβα

https://www.ot.gr/2025/03/17/energeia/ilektrismos/ape-sxedio-amynas-gia-na-apofeyxthei-mplak-aout-sto-reyma/

Κάπως θα βρουν δικαιολογία ότι αυτή η σύγχυση υπερπαραγωγής και χαμηλής ζήτησης θα οδηγήσει σε αύξηση τιμών 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, alexander098 είπε

Κάπως θα βρουν δικαιολογία ότι αυτή η σύγχυση υπερπαραγωγής και χαμηλής ζήτησης θα οδηγήσει σε αύξηση τιμών 

Όχι. Απλά θα πουν ότι επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες φυσικού αερίου, δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση των επενδύσεων τους, άρα θα τις φορτώσουμε στους καταναλωτές άσχετα αν οι μονάδες δεν θα παράγουν τίποτα. 

Οχχχ βασικά το λένε ήδη

• Sad 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lokirulerofhell είπε

Όχι. Απλά θα πουν ότι επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες φυσικού αερίου, δεν μπορούν να κάνουν απόσβεση των επενδύσεων τους, άρα θα τις φορτώσουμε στους καταναλωτές άσχετα αν οι μονάδες δεν θα παράγουν τίποτα. 

Οχχχ βασικά το λένε ήδη

Τι θέλω και μιλάω ο γκαντεμης 

Με τις υγείες μας!

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 15/3/2025 στις 10:42 ΜΜ, mechpanos είπε

Λοιπόν να ενημερώσω και για ένα πράγμα που ευτυχώς δούλεψε, έφυγα από elpe για nrg όπου στην μεν πρώτη έληξε η fix τιμή 31/01, η δε δεύτερη έχει έως 31/03, έκανα λοιπόν κάπου στις 7-8/2 το αίτημα στην nrg επισυνάπτοντας photo του μετρητή κάπου στις 5-6/2 (2 μέρες πριν), η μετάβασή μου σε nrg ενεργοποιήθηκε στις 22/2 οπότε μου ήρθε τελικός λογαριασμός elpe, με την μέτρηση που είχα δώσει εγώ (ουφ!!!) δηλαδή χρεώθηκα μόνο 300kwh από τις περίπου 1000 που θα έκαιγα τον Φλεβάρη, με χρέωση elpe οι υπόλοιπες θα χρεωθούν nrg...

τσέκαρε όμως πότε όντως ενεργοποιήθηκες nrg, τι ημερομηνία δηλαδή φαίνεται στον ΔΕΔΔΗΕ, γιατί αν συγκεκτρωθούν τόσες κιλοβατώρες μετά τις 22/2, θα φύγουν οι ΥΚΩ στο θεό, ειδικά αν ξαναλλάξεις γρήγορα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα, 

Γ21 επαγγελματικο, μεγαλες καταναλωσεις >1000kwh/μηνα (ειναι πολυκατοικια) και προσπαθω να δω αν υπαρχει εναλλακτικη που να αξιζει δραστικα αντι του ΗΡΩΝ Blue Generous Business που ειχα το τελευταιο 6μηνο και που τωρα για να ανανεωσω πρεπει να κανω 12μηνο συμβολαιο.

Ειμαι αρκετα χρονια στην ΗΡΩΝ πλεον, δεν κανω τουρισμο και φοβαμαι λιγο τις αλλαγες λογω διαδικασιων και πιθανων κοστων απο τις αλλαγες σε διαδικασιες και τιμολογηση.

Στην ερευνα που εχω κανει αυτες τις μερες, το θεμα μου ειναι μπλε (σταθερο) ή κιτρινο (κυμαινομενο) και αν μπλε ποιο μπλε.

Στα μπλε με συνεπεια πανω κατω ολα ειναι εκει που ειναι και το ΗΡΩΝ Blue Generous (0.127 τελικη με συνεπεια), ισως αξιζει το Protergia Value Secure 12m για το 0.008 καθως βγαζει τελικη 0.119. edit: χανω κατι στην αλλαγη απο συνεπειες ΗΡΩΝ, απο τελευταια τιμολογηση ΗΡΩΝ/πρωτη τριμολογηση protergia?

Κιτρινα σαφως φθηνοτερα αλλα την εχω πατησει πολλες φορες στο παρελθον με ρητρες αναπροσαρμογης οποτε προτιμω ησυχο κεφαλι στις καταναλωσεις μου απο το να σκασει ξαφνικα ρητρα ή οπως την βαφτιζουν καθε φορα, εκτος αν πλεον εχει αλλαξει κατι σε αυτο και αξιζουν τα ρισκα. edit: nrg business1 που ειναι υβριδικο κιτρινο στην τιμη αυτη αξιζει να το σκεφτω?

Θαθελα καποια γνωμη. Επισυναπτω τον τελευταιο εκκαθαριστικο λογαριασμο απο ΗΡΩΝ μηπως μου ξεφευγει κατι εμενα.

image.jpeg.32d7aa0467517dcd3eefedef417a1e85.jpeg

Επεξ/σία από mindscape2
Δημοσ.

Καλησπέρα ,σε 2 μήνες κλείνω ένα χρόνο με my home 4 all το κίτρινο της δεη με διζωνικο,οι κιλοβατώρες που καίω είναι γύρω στις 200-250 .Ποιο πακέτο από πάροχο πρότεινετε γι'αυτην την περίοδο? Επίσης μου είπαν ότι το κίτρινο δεν έχει ρήτρα σπάσιμο συμβόλαιο,ισχύει? Γτ στο λογαριασμό κάτω γράφει σύμβαση λήγει 12/5/25.IMG_20250318_162253.jpg.5b8b30d87be1663bf390c8514cf30201.jpg

IMG_20250318_162130.jpg

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindscape2 είπε

καλησπερα, 

Γ21 επαγγελματικο, μεγαλες καταναλωσεις >1000kwh/μηνα (ειναι πολυκατοικια) και προσπαθω να δω αν υπαρχει εναλλακτικη που να αξιζει δραστικα αντι του ΗΡΩΝ Blue Generous Business που ειχα το τελευταιο 6μηνο και που τωρα για να ανανεωσω πρεπει να κανω 12μηνο συμβολαιο.

Ειμαι αρκετα χρονια στην ΗΡΩΝ πλεον, δεν κανω τουρισμο και φοβαμαι λιγο τις αλλαγες λογω διαδικασιων και πιθανων κοστων απο τις αλλαγες σε διαδικασιες και τιμολογηση.

Στην ερευνα που εχω κανει αυτες τις μερες, το θεμα μου ειναι μπλε (σταθερο) ή κιτρινο (κυμαινομενο) και αν μπλε ποιο μπλε.

Στα μπλε με συνεπεια πανω κατω ολα ειναι εκει που ειναι και το ΗΡΩΝ Blue Generous (0.127 τελικη με συνεπεια), ισως αξιζει το Protergia Value Secure 12m για το 0.008 καθως βγαζει τελικη 0.119. edit: χανω κατι στην αλλαγη απο συνεπειες ΗΡΩΝ, απο τελευταια τιμολογηση ΗΡΩΝ/πρωτη τριμολογηση protergia?

Κιτρινα σαφως φθηνοτερα αλλα την εχω πατησει πολλες φορες στο παρελθον με ρητρες αναπροσαρμογης οποτε προτιμω ησυχο κεφαλι στις καταναλωσεις μου απο το να σκασει ξαφνικα ρητρα ή οπως την βαφτιζουν καθε φορα, εκτος αν πλεον εχει αλλαξει κατι σε αυτο και αξιζουν τα ρισκα. edit: nrg business1 που ειναι υβριδικο κιτρινο στην τιμη αυτη αξιζει να το σκεφτω?

Θαθελα καποια γνωμη. Επισυναπτω τον τελευταιο εκκαθαριστικο λογαριασμο απο ΗΡΩΝ μηπως μου ξεφευγει κατι εμενα.

image.jpeg.32d7aa0467517dcd3eefedef417a1e85.jpeg

Θα σου πρότεινα αυτό που ανέγραψες της Protergia ειδικά αν το συνδυάσεις και με σύσταση με δώρο 5x10€ ή με επιπρόσθετες συστάσεις στο μέλλον. 

Στον ηρων χάνεις την συνέπεια για το τελευταίο μήνα καθώς δεν την αποδίδουν. Μπορείς να δηλώσεις στην αλλαγή ως αρχικές ενδείξεις στην Protergia ενδείξεις κοντά στις τελευταίες του πρόσφατου λογαριασμού σου για να αφομοιώσεις σχεδόν όλη τη χασούρα, απλώς θα έρθει μεγαλύτερος ο πρώτος λογαριασμός του νέου παρόχου.

1 ώρα πριν, teoefsta είπε

Καλησπέρα ,σε 2 μήνες κλείνω ένα χρόνο με my home 4 all το κίτρινο της δεη με διζωνικο,οι κιλοβατώρες που καίω είναι γύρω στις 200-250 .Ποιο πακέτο από πάροχο πρότεινετε γι'αυτην την περίοδο? Επίσης μου είπαν ότι το κίτρινο δεν έχει ρήτρα σπάσιμο συμβόλαιο,ισχύει? Γτ στο λογαριασμό κάτω γράφει σύμβαση λήγει 12/5/25.IMG_20250318_162253.jpg.5b8b30d87be1663bf390c8514cf30201.jpg

IMG_20250318_162130.jpg

Θα σου πρότεινα λόγω κατανάλωσης να ανανεώσεις στο myhomeonline της δεη που δίνει 50+50 δώρο στο 6μηνο και μετά το 9μηνο που λήγει η δέσμευση βλέπεις ξανά την αγορά. 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους θέλουν να πάνε στο Protergia Value Secure 12M

Υπάρχει παγίδα.

Στο συμβόλαιο αναγράφουν "ελάχιστη διάρκεια ισχύος του ύψους των χρεώσεων :  Δύναται τροποποίηση από τον 7ο μήνα , με ενημέρωση 60 ημέρες πριν"

άρα μετά τον 7ο μήνα μπορούν να αναπροσαρμόσουν την τιμή αρκει να σε ειδοποιήσουν 60 ημέρες πριν.

Επίσης πουθενα δεν αναφέρεται οτι με την παραπάνω αναπροσαρμογή μπορείς να σπάσεις τη δέσμευση. Αντίθετα περιγράφονται αναλυτικά οι ρήτρες που πληρώνεις αν με δική σου πρωτοβουλία το σπάσεις.

Σε επικοινωνία μου αρνήθηκαν να μου στείλουν σε e-mail έστω τη δυνατότητα σπασίματος συμβολαίου αν διαφωνούμε με την αναπροσαρμογή τιμής...

Επεξ/σία από pdionisis
Δημοσ.

@pdionisisείναι παράνομο να μην σου λένε από πριν πόση θα είναι η αναπροσαρμογή και να έχεις πέναλντι εάν το σπάσεις. Που τα σκέφτονται αυτά;

Είδα ότι κάθε 100kwh θα πληρώνουμε 16kwh= ~4€ λογω "ρευματοκλοπων".

• Haha 2
Δημοσ.
7 minutes ago, pdionisis said:

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους θέλουν να πάνε στο Protergia Value Secure 12M

Υπάρχει παγίδα.

Στο συμβόλαιο αναγράφουν "ελάχιστη διάρκεια ισχύος του ύψους των χρεώσεων :  Δύναται τροποποίηση από τον 7ο μήνα , με ενημέρωση 60 ημέρες πριν"

άρα μετά τον 7ο μήνα μπορούν να αναπροσαρμόσουν την τιμή αρκει να σε ειδοποιήσουν 60 ημέρες πριν.

Επίσης πουθενα δεν αναφέρεται οτι με την παραπάνω αναπροσαρμογή μπορείς να σπάσεις τη δέσμευση. Αντίθετα περιγράφονται αναλυτικά οι ρήτρες που πληρώνεις αν με δική σου πρωτοβουλία το σπάσεις.

Σε επικοινωνία μου αρνήθηκαν να μου στείλουν σε e-mail έστω τη δυνατότητα σπασίματος συμβολαίου αν διαφωνούμε με την αναπροσαρμογή τιμής...

Υπο νορμαλ συνθηκες, μονομερης αλλαγη ορων συμβασης επι ζημια σου, συνεπαγεται δικαιωμα σου ανευ ποινης για αποχωρηση (αζημιως).

Ισχυει σε ολες τις συμβατικες σχεσεις. Λχ οταν ενας παροχος αλλαζει εις βαρος σου και χειροτερευει τις χρεωσεις ή κοβει παροχες απο τις συμφωνηθεισες σου στελνει εγγραφη ενημερωση και σου λει το και το αν διαφωνεις μπορεις μεχρι τοτε να αποχωρησεις αζημιως. Αν η αλλαγη αφορα μεγαλο μερος πελατων γινεται επισημη ανακοινωση με καθε προσφορο μεσο.

Βλεπε λχ αλλαγες προ ετων στη σταθερη και κινητη που η Vodafone εβγαζε press releases και ελεγε καταργω αυτο ή αυτη την εκπτωση, αν δεν συμφωνειτε μπορειτε να αποχωρησετε αζημιως μεχρι τοτε.

Εκτιμω επομενως οτι αν προβει σε τετοια ενεργεια στην ενημερωση "60 μερες πριν" ιδιως αν χειροτερευουν οι χρεωσεις εις βαρος σου θα περιλαμβανει στην ενημερωση ορο οτι μπορεις να αποχωρησεις αζημιως αν δεν συμφωνεις. Αλλιως θα ειναι καταχρηστικο.

Σημειωση: δεν ειμαι δικηγορος ή νομικος σύμβουλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, Sebu είπε

Υπο νορμαλ συνθηκες, μονομερης αλλαγη ορων συμβασης επι ζημια σου, συνεπαγεται δικαιωμα σου ανευ ποινης για αποχωρηση (αζημιως).

Ισχυει σε ολες τις συμβατικες σχεσεις. Λχ οταν ενας παροχος αλλαζει εις βαρος σου και χειροτερευει τις χρεωσεις ή κοβει παροχες απο τις συμφωνηθεισες σου στελνει εγγραφη ενημερωση και σου λει το και το αν διαφωνεις μπορεις μεχρι τοτε να αποχωρησεις αζημιως. Αν η αλλαγη αφορα μεγαλο μερος πελατων γινεται επισημη ανακοινωση με καθε προσφορο μεσο.

Βλεπε λχ αλλαγες προ ετων στη σταθερη και κινητη που η Vodafone εβγαζε press releases και ελεγε καταργω αυτο ή αυτη την εκπτωση, αν δεν συμφωνειτε μπορειτε να αποχωρησετε αζημιως μεχρι τοτε.

Εκτιμω επομενως οτι αν προβει σε τετοια ενεργεια στην ενημερωση "60 μερες πριν" ιδιως αν χειροτερευουν οι χρεωσεις εις βαρος σου θα περιλαμβανει στην ενημερωση ορο οτι μπορεις να αποχωρησεις αζημιως αν δεν συμφωνεις. Αλλιως θα ειναι καταχρηστικο.

Σημειωση: δεν ειμαι δικηγορος ή νομικος σύμβουλος

Μήπως θεωρούν οτι επειδή το έγραψαν στη σύμβαση οτι μπορούν να αλλάξουν μετά τον 7ο μήνα τις χρεώσεις είναι καλυμένοι οτι δεν αλλάζουν τη σύμβαση?

Επεξ/σία από pdionisis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...