Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, pdionisis said:

ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους θέλουν να πάνε στο Protergia Value Secure 12M

Υπάρχει παγίδα.

Στο συμβόλαιο αναγράφουν "ελάχιστη διάρκεια ισχύος του ύψους των χρεώσεων :  Δύναται τροποποίηση από τον 7ο μήνα , με ενημέρωση 60 ημέρες πριν"

άρα μετά τον 7ο μήνα μπορούν να αναπροσαρμόσουν την τιμή αρκει να σε ειδοποιήσουν 60 ημέρες πριν.

Επίσης πουθενα δεν αναφέρεται οτι με την παραπάνω αναπροσαρμογή μπορείς να σπάσεις τη δέσμευση. Αντίθετα περιγράφονται αναλυτικά οι ρήτρες που πληρώνεις αν με δική σου πρωτοβουλία το σπάσεις.

Σε επικοινωνία μου αρνήθηκαν να μου στείλουν σε e-mail έστω τη δυνατότητα σπασίματος συμβολαίου αν διαφωνούμε με την αναπροσαρμογή τιμής...

Υπο νορμαλ συνθηκες, μονομερης αλλαγη ορων συμβασης επι ζημια σου, συνεπαγεται δικαιωμα σου ανευ ποινης για αποχωρηση (αζημιως).

Ισχυει σε ολες τις συμβατικες σχεσεις. Λχ οταν ενας παροχος αλλαζει εις βαρος σου και χειροτερευει τις χρεωσεις ή κοβει παροχες απο τις συμφωνηθεισες σου στελνει εγγραφη ενημερωση και σου λει το και το αν διαφωνεις μπορεις μεχρι τοτε να αποχωρησεις αζημιως. Αν η αλλαγη αφορα μεγαλο μερος πελατων γινεται επισημη ανακοινωση με καθε προσφορο μεσο.

Βλεπε λχ αλλαγες προ ετων στη σταθερη και κινητη που η Vodafone εβγαζε press releases και ελεγε καταργω αυτο ή αυτη την εκπτωση, αν δεν συμφωνειτε μπορειτε να αποχωρησετε αζημιως μεχρι τοτε.

Εκτιμω επομενως οτι αν προβει σε τετοια ενεργεια στην ενημερωση "60 μερες πριν" ιδιως αν χειροτερευουν οι χρεωσεις εις βαρος σου θα περιλαμβανει στην ενημερωση ορο οτι μπορεις να αποχωρησεις αζημιως αν δεν συμφωνεις. Αλλιως θα ειναι καταχρηστικο.

Σημειωση: δεν ειμαι δικηγορος ή νομικος σύμβουλος

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, Sebu είπε

Υπο νορμαλ συνθηκες, μονομερης αλλαγη ορων συμβασης επι ζημια σου, συνεπαγεται δικαιωμα σου ανευ ποινης για αποχωρηση (αζημιως).

Ισχυει σε ολες τις συμβατικες σχεσεις. Λχ οταν ενας παροχος αλλαζει εις βαρος σου και χειροτερευει τις χρεωσεις ή κοβει παροχες απο τις συμφωνηθεισες σου στελνει εγγραφη ενημερωση και σου λει το και το αν διαφωνεις μπορεις μεχρι τοτε να αποχωρησεις αζημιως. Αν η αλλαγη αφορα μεγαλο μερος πελατων γινεται επισημη ανακοινωση με καθε προσφορο μεσο.

Βλεπε λχ αλλαγες προ ετων στη σταθερη και κινητη που η Vodafone εβγαζε press releases και ελεγε καταργω αυτο ή αυτη την εκπτωση, αν δεν συμφωνειτε μπορειτε να αποχωρησετε αζημιως μεχρι τοτε.

Εκτιμω επομενως οτι αν προβει σε τετοια ενεργεια στην ενημερωση "60 μερες πριν" ιδιως αν χειροτερευουν οι χρεωσεις εις βαρος σου θα περιλαμβανει στην ενημερωση ορο οτι μπορεις να αποχωρησεις αζημιως αν δεν συμφωνεις. Αλλιως θα ειναι καταχρηστικο.

Σημειωση: δεν ειμαι δικηγορος ή νομικος σύμβουλος

Μήπως θεωρούν οτι επειδή το έγραψαν στη σύμβαση οτι μπορούν να αλλάξουν μετά τον 7ο μήνα τις χρεώσεις είναι καλυμένοι οτι δεν αλλάζουν τη σύμβαση?

Επεξ/σία από pdionisis
Δημοσ.

- Την αναπροσαρμογή από τον 7ο μήνα την αναγράφουν οι όροι της σύμβασης, βλ. ειδικούς όρους

- Εδώ δεν πρόκειται για αλλαγή όρων με υποχρέωση του παρόχου να ειδοποιήσει 60 ημέρες πριν, καθώς οι όροι της αρχικής σύμβασης αναγράφουν τα παραπάνω.

- Ο πάροχος ειδοποιεί στο λογαριασμό που λαμβάνεις στο 5μηνο ότι δεν υπάρχει πλέον δέσμευση και ότι λήγει η σύμβασή σου και ότι χρειάζεται ανανέωση. Επίσης, ο συγκεκριμένος πάροχος καλεί νομίζω για την ανανέωση. 

Επειδή ήδη είδες αναπροσαρμογή, χρειάζεται να δεις την αγορά για ανανέωση ή αλλαγή παρόχου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, juanjk είπε

Θα σου πρότεινα λόγω κατανάλωσης να ανανεώσεις στο myhomeonline της δεη που δίνει 50+50 δώρο στο 6μηνο και μετά το 9μηνο που λήγει η δέσμευση βλέπεις ξανά την αγορά. 

Ευχαριστώ, ωραία το τσεκαρω και το αλλάζω σε home online 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, juanjk είπε

- Την αναπροσαρμογή από τον 7ο μήνα την αναγράφουν οι όροι της σύμβασης, βλ. ειδικούς όρους

- Εδώ δεν πρόκειται για αλλαγή όρων με υποχρέωση του παρόχου να ειδοποιήσει 60 ημέρες πριν, καθώς οι όροι της αρχικής σύμβασης αναγράφουν τα παραπάνω.

- Ο πάροχος ειδοποιεί στο λογαριασμό που λαμβάνεις στο 5μηνο ότι δεν υπάρχει πλέον δέσμευση και ότι λήγει η σύμβασή σου και ότι χρειάζεται ανανέωση. Επίσης, ο συγκεκριμένος πάροχος καλεί νομίζω για την ανανέωση. 

Επειδή ήδη είδες αναπροσαρμογή, χρειάζεται να δεις την αγορά για ανανέωση ή αλλαγή παρόχου.

Δεν πολύκατάλαβα τι εννοείς? Τελικά λες οτι φεύγουμε απο protergia secure 12M αν μας αλλαξουν χρέωση τον 7ο μήνα ή όχι? το γράφει σε ποια παράγραφο του συμβολαίου? Στις παραγράφους που είπες δεν είδα να γράφει κάτι ειδικό για την αναπροσαρμογή τιμής τον 7ο μήνα .

Κατάλαβα αντίθετα οτι δε δεσμεύεται από την τιμή αν "μεταβληθούν οι συνθήκες λειτουργίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειαςμ, αν μεταβληθεί σημαντικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κλπ..."  οπότε μπορεί να κάνει μονομερή αλλαγή τιμών και επίσης λεει οτι ακομη και αν γίνει μονομερή αλλαγή χρεώσεων δε μπορείς να φύγεις πριν το 6μηνο.

Επεξ/σία από pdionisis
Δημοσ.

Καλησπερα στη παρεα!Με πηραν απο ΔΕΗ να επιστρεψω σε αυτους με δωρο 150 ευρω!50 στο πρωτο και δευτερο και 50 στον εκτο μηνα!Αν θελετε και δεν υπαρχει προβλημα γραφω το τηλεφωνοΕπισης πηραν και απο elpedison με προσφορα 20 ευρω Σκλαβενητη και ενα συμβολαιο για μαστορους(υδραυλικο ηλεκτρολογο κτλ) στο σπιτι αξιας 500 ευρω

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, bagasas είπε

Με πηραν απο ΔΕΗ να επιστρεψω σε αυτους

Σε ποιο ήσουν?

Σε ποιο είσαι τώρα?

Σε ποιο σου πρότειναν να πας?

Δημοσ.
Just now, turbat0s said:

Σε ποιο ήσουν?

Σε ποιο είσαι τώρα?

Σε ποιο σου πρότειναν να πας?

Ημουν Γ1N πηγα elpedison!Μου προτειναν το enter αλλα λογικα θα ειναι και για το online

3 minutes ago, bagasas said:

Ημουν Γ1N στη ΔΕΗ πηγα elpedison!Μου προτειναν το enter αλλα λογικα θα ειναι και για το online

• Thanks 1
Δημοσ.

Όποιος έχει Γ22 μπορεί να μεταβεί στο value secure 3 της protergia με κόστος 0.119 με έκπτωση συνέπειας με την προϋπόθεση ότι έχει κάνει αίτηση στο Δεδδηε για νυχτερινό με κόστος 42€. Μόλις το έκανα και είναι νομίζω το πιο οικονομικό τιμολόγιο για ισχύς πάνω από 25kva

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pdionisis είπε

Δεν πολύκατάλαβα τι εννοείς? Τελικά λες οτι φεύγουμε απο protergia secure 12M αν μας αλλαξουν χρέωση τον 7ο μήνα ή όχι? το γράφει σε ποια παράγραφο του συμβολαίου? Στις παραγράφους που είπες δεν είδα να γράφει κάτι ειδικό για την αναπροσαρμογή τιμής τον 7ο μήνα .

Κατάλαβα αντίθετα οτι δε δεσμεύεται από την τιμή αν "μεταβληθούν οι συνθήκες λειτουργίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειαςμ, αν μεταβληθεί σημαντικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας κλπ..."  οπότε μπορεί να κάνει μονομερή αλλαγή τιμών και επίσης λεει οτι ακομη και αν γίνει μονομερή αλλαγή χρεώσεων δε μπορείς να φύγεις πριν το 6μηνο.

Νόμιζα ότι εννοούσες το παλαιό 6μηνο secure ζητώ συγγνώμη.

Αυτό που αναγράφει ως "παραθυράκι" των παρόχων μετά το 6μηνο να μπορούν να σπάσουν το συμβόλαιο μονομερώς αρκεί να ειδοποιήσουν 60 ημέρες πριν την ημέρα τροποποίησης (και να προσφέρουν εύλογο διάστημα να αποφασίσει αζημιως αν συμφωνεί η όχι ) είναι γεγονός και δυστυχώς αναφαίρετο δικαίωμα των παρόχων βασιζόμενοι σε έναν όρο του κώδικα προμήθειας που η ραεευ δεν έχει ακόμη τροποποιήσει. Δηλαδή, ακόμη και στους παρόχους που δεν το αναγράφουν στη σύμβαση , ισχύει κανονικά αυτό το δικαίωμα να μπορούν να το κάνουν. Φυσικά, η πιθανότητα να το αλλάξει ένας πάροχος σε ένα μπλε τιμολόγιο είναι μικρή αλλά υπαρκτή παρόλα αυτά. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, moutrosl είπε

Όποιος έχει Γ22 μπορεί να μεταβεί στο value secure 3 της protergia με κόστος 0.119 με έκπτωση συνέπειας με την προϋπόθεση ότι έχει κάνει αίτηση στο Δεδδηε για νυχτερινό με κόστος 42€. Μόλις το έκανα και είναι νομίζω το πιο οικονομικό τιμολόγιο για ισχύς πάνω από 25kva

Γιατι γινεται να βαλουμε νυχτερινο σε τιμολογιο Γ22?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, moutrosl είπε

Ναι , το έκανα 

Δεν είχε περιορισμό το value secure 3 σε ισχύς

Επειδή δεν εχω ξαναδεί νυχτερινό σε επαγγελματικό τιμολόγιο Γ22 υπάρχει κάπου πουθενά γραπτώς ότι γίνεται σε τιμολόγιο Γ22 να βάλεις νυχτερινό?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, juanjk είπε

Νόμιζα ότι εννοούσες το παλαιό 6μηνο secure ζητώ συγγνώμη.

Αυτό που αναγράφει ως "παραθυράκι" των παρόχων μετά το 6μηνο να μπορούν να σπάσουν το συμβόλαιο μονομερώς αρκεί να ειδοποιήσουν 60 ημέρες πριν την ημέρα τροποποίησης (και να προσφέρουν εύλογο διάστημα να αποφασίσει αζημιως αν συμφωνεί η όχι ) είναι γεγονός και δυστυχώς αναφαίρετο δικαίωμα των παρόχων βασιζόμενοι σε έναν όρο του κώδικα προμήθειας που η ραεευ δεν έχει ακόμη τροποποιήσει. Δηλαδή, ακόμη και στους παρόχους που δεν το αναγράφουν στη σύμβαση , ισχύει κανονικά αυτό το δικαίωμα να μπορούν να το κάνουν. Φυσικά, η πιθανότητα να το αλλάξει ένας πάροχος σε ένα μπλε τιμολόγιο είναι μικρή αλλά υπαρκτή παρόλα αυτά. 

Το πρόβλημα μου είναι ότι δε γράφει πουθενα ουτε μου δινουν με email απο την protergia ότι σε αυτή την περίπτωση μπορώ να φύγω αζημιως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...