Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ababa641 είπε

Επειδή δεν γνωρίζω, υπάρχει κάπου που να αναφέρεται οτι είναι 13,3kwh/ημέρα?
Όταν κάθε μήνα έχεις εκκαθαριστικό λογαριασμό και φαίνεται η κατανάλωση γιατί να μην υπάρχουν οι κλιμακες 0-1600, 1601-2000 κτλ. ? Απλά εμένα μου φαίνεται πιο ξεκάθαρο.

Το 13.3 βγαίνει από: 1600kwh/120μέρες=13.3

10 ώρες πριν, ababa641 είπε

Απορία, αν κάποιος έχει εξοχικό και για 2 μήνες το καλοκαίρι έχει φουλ κλιματιστικά αλλά στο τετράμηνο δεν ξεπερνάει τις 1600 kwh, οπότε αναλογικά θα χρεωθεί και με τις παραπάνω κλίμακες, θα του επιστρέψουν χρήματα από τις ΥΚΩ?

Πολύ σωστή παρατήρηση.

Αν χρεώσουν με βάσει ότι στον 1ο μήνα κατανάλωσες πάνω από 13.3 kwh/μέρα, αλλά στους επόμενους πολύ παρακάτω, θα επιστρέψουν τη διαφορά ΥΚΩ;  Δεν ξέρω κάποια περίπτωση να έγινε αυτό. Θα ήθελα να μάθω αν έγινε ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπολογισμός με τις ΥΚΩ και τις άλλες χρεώσεις, είναι δαιδαλώδης για τα λογιστήρια.

Στις 29/3/2025 στις 8:14 ΜΜ, ababa641 είπε

Δικαιούμαστε κρατική επιδότηση σε αυτή τη τιμή κιλοβατώρας? Αν όχι μην κάψουμε κι αυτούς που την πήραν... κι εμένα βγήκε εκκαθαριστικός χωρίς κρατική επιδότηση.

Πιστεύω κι εγώ ότι είναι λάθος. Εκτός και αν άλλαξε η ΚΥΑ για τον ΦΕΒ-ΜΑΡ.

Επεξ/σία από Περρυ
Δημοσ.

Οι κλίμακες ΥΚΩ υπολογίζονται και εκκαθαρίζονται σε κάθε εκκαθαριστικό είτε αυτός είναι μηνιαίος, διμηνος ή 4μηνος. Δεν γίνεται κάποιος αντιλογισμός ή διόρθωση των κλιμάκων χρέωσης σε επόμενο λογαριασμό. 

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι κλίμακες χρέωσης πάνε αναλογικά σύμφωνα με τις ημέρες του εκκαθαριστικού. 

Για 4μηνη εκκαθάριση είναι 0-1600, 1601-2000, 2001+

Για μηνιαία εκκαθάριση είναι 0-400, 401-500, 501+ 

Είχαν πει ότι θα μειώσουν τη χρέωση κάποια στιγμή, αλλά ακόμα αναμένουμε..

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, juanjk είπε

Δεν γίνεται κάποιος αντιλογισμός ή διόρθωση των κλιμάκων χρέωσης σε επόμενο λογαριασμό. 

Είχαν πει ότι θα μειώσουν τη χρέωση κάποια στιγμή, αλλά ακόμα αναμένουμε..

Οπότε, η έκδοση εκκαθαριστικού συμφέρει για 4μηνο, όταν συμψηφίζονται οι καταναλώσεις. Εαν γίνεται κάθε μήνα, τους μήνες που υπερβαίνουν οι kwh την προκαθορισμένη αναλογία, χρεώνονται με τον υψηλό συντελεστή, χωρίς να γίνεται ανάλογη μείωση στους επόμενους μήνες που υπάρχει χαμηλή κατανάλωση. Ενας ακόμη κουτοπόνηρος τρόπος των κυβερνήσεων για αφαίμαξη των πολιτών.

Το να μειωθεί η χρέωση είναι τελείως απίθανο, το αντίθετο, ο ΔΕΔΗΕ ζήτησε μεγάλη αύξηση. Ετσι έχουμε ήδη χρεώσεις (για θέρμανση με ηλεκτρισμό) του ΔΕΔΗΕ με €0.11/kwh, και στον ίδιο λογαριασμό χρέωση παραγωγής ενέργειας με €0.08/kwh !!!

Επεξ/σία από Περρυ
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Περρυ είπε

Οπότε, η έκδοση εκκαθαριστικού συμφέρει για 4μηνο, όταν συμψηφίζονται οι καταναλώσεις. Εαν γίνεται κάθε μήνα, τους μήνες που υπερβαίνουν οι kwh την προκαθορισμένη αναλογία, χρεώνονται με τον υψηλό συντελεστή, χωρίς να γίνεται ανάλογη μείωση στους επόμενους μήνες που υπάρχει χαμηλή κατανάλωση. Ενας ακόμη κουτοπόνηρος τρόπος των κυβερνήσεων για αφαίμαξη των πολιτών.

Το να μειωθεί η χρέωση είναι τελείως απίθανο, το αντίθετο, ο ΔΕΔΗΕ ζήτησε μεγάλη αύξηση. Ετσι έχουμε ήδη χρεώσεις (για θέρμανση με ηλεκτρισμό) του ΔΕΔΗΕ με €0.11/kwh, και στον ίδιο λογαριασμό χρέωση παραγωγής ενέργειας με €0.08/kwh !!!

Εννοείται ότι συμφέρει το 4μηνο.

Δημοσ.

Με προσθήκη νυχτερινού, αν δεν έχει ήδη η παροχή, μετριάζεται λίγο το πρόβλημα με τις κλίμακες. 

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή μου λήγει σήμερα ο Ήρων και μετά η τιμή ξεσκίζεται, επικοινώνησα με ελπε και έκλεισα το win more 3 με προστατευόμενη τιμή μέχρι τέλος μαϊου και δωροεπιταγη 40 ευρώ Σκλαβενίτη. Δεν είναι θέμα σύστασης, απλά πήρα τηλέφωνο στις πωλήσεις. Ισχύει μέχρι σήμερα.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, skylouros είπε

Επειδή μου λήγει σήμερα ο Ήρων και μετά η τιμή ξεσκίζεται

Άσχετο, αλλά πόσες μέρες υπολογίζεις να συνεχίσει να σε χρεώνει ο ΗΡΩΝ, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην elpe?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Άσχετο, αλλά πόσες μέρες υπολογίζεις να συνεχίσει να σε χρεώνει ο ΗΡΩΝ, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην elpe?

Αυτό δεν έχει σημασία. Δηλαδή επειδή θα με χρεώσει μέχρι να, να κάτσω κι άλλο? Θεωρώ ότι δε θα είναι πολύ αλλά ακόμα έχω πιστωτικό οπότε δε με νοιάζει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, skylouros είπε

Αυτό δεν έχει σημασία. Δηλαδή επειδή θα με χρεώσει μέχρι να, να κάτσω κι άλλο? Θεωρώ ότι δε θα είναι πολύ αλλά ακόμα έχω πιστωτικό οπότε δε με νοιάζει.

Καλό είναι να αλλάξεις άμεσα καθώς μετά μπορεί να σε χρεώσει πολλά kWh με την νέα τιμή πχ να ενεργοποιηθείς στο νέο πάροχο 5 Απριλίου και να έχεις κάψει τον τελευταίο μήνα 300 και να σου βάλει της 100 με την τιμή από 1/4 και όχι με 0,11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ελπεντισον και Ηρων σε μια βδομαδα το πολυ κανουν τη μεταβαση εκτος κι αν υπαρξει καποιο θεμα με τις μετρησεις.

@vklon ξερουμε αν θα συνεχισει και τον αλλο μηνα την κλειδωμενη τιμη ο Ηρων στο yellow one? κι εγω εκει ειμαι και σκεφτομαι τι να κανω

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, vklon είπε

Καλό είναι να αλλάξεις άμεσα καθώς μετά μπορεί να σε χρεώσει πολλά kWh με την νέα τιμή πχ να ενεργοποιηθείς στο νέο πάροχο 5 Απριλίου και να έχεις κάψει τον τελευταίο μήνα 300 και να σου βάλει της 100 με την τιμή από 1/4 και όχι με 0,11

Ε το έκανα σήμερα. Πιο γρήγορα δε γίνεται. Εγώ απλά ενημέρωσα για όποιον θέλει κάτι σε προστατευόμενη και δώρο, ότι αυτό υπάρχει τώρα και ως σήμερα.

Δημοσ.

Καλημέρα. Πήγα από Ηρων σε Elpedison 12-μηνο σταθερό 0.105. Εχω άλλη μία παροχή. Υπάρχει κάτι άλλο? Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, doll είπε

Καλημέρα. Πήγα από Ηρων σε Elpedison 12-μηνο σταθερό 0.105. Εχω άλλη μία παροχή. Υπάρχει κάτι άλλο? Ευχαριστώ.

Καλημερα! Εφ`όσον έχεις δύο παροχές, θα βόλευε να είχες κοιτάξει την Προτέργια με τις συστάσεις.

Ούτως ή άλλως φθηνότερα απο το bright που έκλεισες ειναι: 

1) Protergia Value Secure 12M μέσω συστάσεως για 5 μήνες χ10 ευρώ

2)  Ζενιθ Power Home Secure Plus 4 πάγια δωρο μέχρι σήμερα όμως,  31/3

Αυτα υποθέτοντας, γιατί δεν το διευκρινίζεις, ότι θες σταθερο και έχεις και μια καποια κατανάλωση και στην δευτερη παροχή

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...