Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, juanjk said:

Θα δεις τη συνέπεια στο λογαριασμό μετά από κάθε εκκαθαριστικό.

Ευχαριστώ.Εχουμε απάντηση για το 2ο σκέλος της ερώτησης;

Επεξ/σία από stylish
Δημοσ.
3 ώρες πριν, juanjk είπε

Θα δεις τη συνέπεια στο λογαριασμό μετά από κάθε εκκαθαριστικό.

Οχι. Η συνέπεια μπαίνει στον προσωρινό, μετά από εκκαθαριστικό.

Αν υπάρχει εκκαθαριστικός μετά από προηγούμενο εκκαθαριστικό, δεν μπαίνει συνέπεια (μεταφέρεται;).

Δημοσ.
9 ώρες πριν, li@m είπε

Βγηκε και εμενα ο λογαριασμος Zenith, Power home smart night, δεν εχω ΣΩΣΤΑ κρατικη επιδοτηση, δεν εχω ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, την εκπτωση συνεπειας. Αλλος παθων; Τους παιρνω τηλεφωνο ή στέλνω κανα email?

Ακριβώς το ίδιο κι εγώ και καλά που είδα το μήνυμα, καθώς τον πέρασα στα "ψιλά" χθές που μου στάλθηκε.

Εγώ μπήκα κατευθείαν MyRAE, προτείνω να κάνεις το ίδιο...

Δημοσ.

Καλησπέρα στο thread. Μία ερώτηση: 

Καταναλώσεις:

Ρεύμα: 135 KW/h/μήνα

Αέριο: 168 κυβικά/μήνα (για το δίμηνο μέσα Νοέμβρη - μέσα Γενάρη)

Έχω:

Ρεύμα: Elpedison (Win more 2): Κίτρινο τιμολόγιο με 7.77€/μήνα πάγιο, 0.208€ KW/h κυμαινόμενη

Φυσικό Αέριο: Elpedison (Gas Home Fix): Σταθερό, 10.50€/μήνα πάγιο, 0.055€ KW/h, σταθερή
χωρίς ρήτρα αποχώρησης
Καινούριο:

Ρεύμα: Zenith (Power Home Zenith Plus): 9.90€/μήνα πάγιο, 0.099€ KW/h

Αέριο: Zenith (Gas Home Security Dual): 9.90€/μήνα πάγιο, 0.041€ KW/h

+ δώρο 12 πάγια (αναλυτικά 7 μήνες το αέριο και 5 το ρεύμα), +40€ δωροεπιταγή στο Πλαίσιο. 

Την κάνω τη μετάβαση στο καινούριο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Περρυ είπε

Οχι. Η συνέπεια μπαίνει στον προσωρινό, μετά από εκκαθαριστικό.

Αν υπάρχει εκκαθαριστικός μετά από προηγούμενο εκκαθαριστικό, δεν μπαίνει συνέπεια (μεταφέρεται;).

Εφαρμόζεται μετά τον εκκαθαριστικό, ανεξάρτητα αν εκείνος είναι εκκαθαριστικός ή όχι και αφορά το 5% της ενέργειας του εκκαθαριστικού.

Βλ. ειδικούς όρους: 

Spoiler

Εφόσον γίνεται εμπρόθεσμη εξόφληση όλων των λογαριασμών (εκκαθαριστικού και έναντι) που αφορούν στο διάστημα κατανάλωσης, όπως αυτό ορίζεται στον εκάστοτε λογαριασμό, παρέχεται έκπτωση ίση με 5% επί της Χρέωσης Προμήθειας (εφεξής «έκπτωση συνέπειας»). Η έκπτωση συνέπειας υπολογίζεται και πιστώνεται στον πρώτο, κατά σειρά, λογαριασμό που έπεται της ημερομηνίας λήξης έκαστου εκκαθαριστικού. Σε περίπτωση που δεν εξοφληθεί εμπρόθεσμα έστω και ένας Λογαριασμός Κατανάλωσης (είτε έναντι είτε εκκαθαριστικός) που αφορά το διάστημα κατανάλωσης, όπως ορίζεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό, δεν αποδίδεται η έκπτωση για το χρονικό διάστημα το οποίο αφορά ο εν λόγω εκκαθαριστικός λογαριασμός.

6 ώρες πριν, Θάνος Βενέτης είπε

Καλησπέρα στο thread. Μία ερώτηση: 

Καταναλώσεις:

Ρεύμα: 135 KW/h/μήνα

Αέριο: 168 κυβικά/μήνα (για το δίμηνο μέσα Νοέμβρη - μέσα Γενάρη)

Έχω:

Ρεύμα: Elpedison (Win more 2): Κίτρινο τιμολόγιο με 7.77€/μήνα πάγιο, 0.208€ KW/h κυμαινόμενη

Φυσικό Αέριο: Elpedison (Gas Home Fix): Σταθερό, 10.50€/μήνα πάγιο, 0.055€ KW/h, σταθερή
χωρίς ρήτρα αποχώρησης
Καινούριο:

Ρεύμα: Zenith (Power Home Zenith Plus): 9.90€/μήνα πάγιο, 0.099€ KW/h

Αέριο: Zenith (Gas Home Security Dual): 9.90€/μήνα πάγιο, 0.041€ KW/h

+ δώρο 12 πάγια (αναλυτικά 7 μήνες το αέριο και 5 το ρεύμα), +40€ δωροεπιταγή στο Πλαίσιο. 

Την κάνω τη μετάβαση στο καινούριο;

Η πρόταση είναι καλή με τα δώρα και τη δωροεπιταγή εφόσον σε ενδιαφέρει να τη χρησιμοποιήσεις, αφού σου λύνουν σχετικά το ζήτημα με τα πάγια που επηρεάζουν τη χρέωση λόγω μικρής κατανάλωσης.

Τα δώρα θα πρέπει να τα λάβεις γραπτώς, καθώς γνωρίζω ότι στο ρεύμα δίνουν 4 πάγια δώρο και στο αέριο 3, συνολικά 7. 

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ.
19 ώρες πριν, stylish είπε

1ος λογαριασμός απο Ζενιθ, που τυγχάνει να ειναι και εκκαθαριστικός. 

0,095/kwh βάσει προγράμματος.

Εκπτωση συνέπειας δεν έχουμε λόγω οτι ειναι ο 1ος και αναμένουμε να τη δούμε στον 2ο;

Χρεώθηκα 0.123? Δεξιά στις ρυθμιζόμενες γιατι έχει άλλη τιμή η kWh?

image.png.341b82e4f991d1ddc56e5f93cc4c0c91.png

Ποιό πρόγραμμα είναι αυτό; Είναι μπλε σταθερό ή κίτρινο; Γιατί το μπλε τους Power Home Secure Plus λέει ότι η Έκπτωση Συνέπειας εφαρμόζεται από τον 1ο λογαριασμό και συνεχίζεται κάθε μήνα έως τη λήξη της σύμβασης. Άρα έπρεπε να γράφει 0.099 και όχι 0,123.

Δημοσ.
13 minutes ago, heavygamer said:

Ποιό πρόγραμμα είναι αυτό; Είναι μπλε σταθερό ή κίτρινο; Γιατί το μπλε τους Power Home Secure Plus λέει ότι η Έκπτωση Συνέπειας εφαρμόζεται από τον 1ο λογαριασμό και συνεχίζεται κάθε μήνα έως τη λήξη της σύμβασης. Άρα έπρεπε να γράφει 0.099 και όχι 0,123.

image.png.4b9125d912619568a869bba83ded477c.png

Οπότε έχει γίνει κατι λαθος;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, heavygamer είπε

Στο καινούριο secure plus ισχύει αυτό που λες.

Στα παλαιά προγράμματα η έκπτωση αποδιδόταν μετά από κάθε εκκαθαριστικό εφόσον εξοφλούνταν εμπρόθεσμα. Αυτό του φίλου είναι το zenith direct plus.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, stylish είπε

image.png.4b9125d912619568a869bba83ded477c.png

Οπότε έχει γίνει κατι λαθος;

Το πρόγραμμά σου είναι μπλε σταθερό, αλλά όχι αυτό που αναφέρω εγώ το Power Home Secure Plus. Όπως είπε πολύ σωστά ο @juanjk εσύ λαμβάνεις την έκπτωση συνέπειας με διαφορετικό τρόπο. Δες εδώ τις παραγράφους 3.1, 4.2, 4.3 (https://zenith.gr/media/3ueafnh2/stc-power-home-direct-plus-χ-υπ-3-πάγια.pdf) Εδώ φαίνεται γιατί βλέπεις χρέωση 0,123.

12 λεπτά πριν, juanjk είπε

Στα παλαιά προγράμματα η έκπτωση αποδιδόταν μετά από κάθε εκκαθαριστικό εφόσον εξοφλούνταν εμπρόθεσμα. Αυτό του φίλου είναι το zenith direct plus.

Σε ευχαριστώ πολύ @juanjk για την πολύ σωστή σου διευκρίνηση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 minutes ago, juanjk said:

η προμηθεια με τις ρυθμιζόμενες ειναι σωστο να εχουν διαφορετική τιμή ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stylish είπε

η προμηθεια με τις ρυθμιζόμενες ειναι σωστο να εχουν διαφορετική τιμή ;

Νομίζω ναι. Δεν έχω κοιτάξει ποτέ αναλυτικά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις σε κανένα πάροχο, γιατί γενικά λένε ότι είναι ίδιες σε όλους τους παρόχους. Πώς προκύπτουν όμως αυτά τα νούμερα ακριβώς δεν ξέρω. Για δες και λογαριασμούς από τον προηγούμενο πάροχό σου, να δεις αν έχει αυτά τα νούμερα. Αλλιώς πάρε τους ένα τηλέφωνο και ρώτα τους από που προκύπτουν αυτές οι τιμές στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για να είσαι σίγουρος.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, stylish είπε

Δεξιά στις ρυθμιζόμενες γιατι έχει άλλη τιμή η kWh?

image.png.341b82e4f991d1ddc56e5f93cc4c0c91.png

Οι ρυθμιζόμενές σου είναι σωστές και σε οποιονδήποτε πάροχο έτσι θα ήταν.

Απλώς στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις μεταφοράς ΑΔΜΗΕ αυξήθηκε από το Μάρτιο η τιμή από 0,00844 σε 0,0099 και έχει αποτυπωθεί σωστά στο λογαριασμό. Είναι πάρα πολλές και από διαφορετικές πηγές οι χρεώσεις στο λογαριασμό ρεύματος δυστυχώς.

Επεξ/σία από juanjk
Δημοσ.
50 minutes ago, heavygamer said:

εν τω μεταξύ παίζει αυτό το πρόγραμμα με τα 0,099 να ειναι καλύτερο απο το δικό μου. 

Αν ειναι η εκπτωση να ειναι παρά μηνα δεν αξίζει τόσο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...