Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/4/2025 στις 9:37 ΜΜ, Beep είπε

Εφυγα απο Volton τελικα κ πηγα ΔΕΗ.

Εχει εκδοθει τελικος λογαριασμος απο VOLTON (ο οποιος ληγει σημερα) χωρις ομως να μου εχουν αφαιρεση το συνολικο ποσο της επιδοτηση του κρατους ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ που δεν μου ειχαν δωσει τους αντιστοιχους μηνες.

Μετα απο ενοχλησεις μου μου ειπαν οτι θα βγαλουν καποια στιγμη μετα απο 1 μηνα κ βλεπουμε  μπορει κ 3, πιστωτικο λογαριασμο το ποσο που αν και εφοσον δικαιουμαι.

Τι με συμβουλευετε να κανω; Να πληρωσω 255ευρω σημερα για να μην εχω χρεος και να δω σε δευτερο χρονο τι μπορω να κανω  ή να το αγνοησω κ να απαιτησω εκδοση νεου τελικου λογαριασμου;

Κάποιος, κάποια απάντηση;

• Απαντ. 11,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΟΛΑ τα κόστη σε όλες τις επιχειρήσεις, ο καταναλωτής τα πληρώνει.

Οχι.

Το κέρδος δικαιολογείται μόνον αν υπάρχει κίνδυνος από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Εάν όλα τα κόστη, προβλεπόμενα ή μη προβλεφθέντα, πληρώνονται από τον καταναλωτή, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης κερδών.

Στην περίπτωση ανατροπής του προϋπολογισμού κόστους μιας επιχείρησης, το κόστος αυτό που δεν υπολογίστηκε, δεν επηρεάζει τις υφιστάμενες συμβάσεις αλλά μόνο τις μελλοντικές (ίσως ούτε αυτές, λόγω ανταγωνισμού).

Σε κάθε περίπτωση αλλαγής κόστους η αναπροσαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων είναι παράνομη.

Εκτός εάν προβλέπεται στη σύμβαση. Στην σύμβαση της Ζενιθ (αρθ. 3.1), αναφέρεται :
"...τροποποίηση που αφορά τους τιμολογιακούς όρους, όπως καθορίζονται στο παρόν άρθρο, δύναται να λάβει χώρα για σπουδαίο λόγο, και μετά την παρέλευση 6 μηνών από τη σύναψη της σύμβασης..."
Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν αθροιστικά 2 γεγονότα: Σπουδαίος λόγος και παρέλευση 6 μηνών.

Σπουδαίος λόγος δεν είναι κάθε αλλαγή στο οικονομικό καθεστώς παραγωγής και διάθεσης προϊόντων.
Σε αντίθετη θεώρηση, ο καταναλωτής μπορεί, και αυτός, να αντιτείνει ότι σπουδαίος λόγος για να μην αποδεχθεί την αλλαγή της σύμβασης είναι : ότι τα εισοδήματά του δεν επιτρέπουν αυτή την αλλαγή που συνεπάγεται αύξηση των εξόδων του.

Ο επιχειρηματικός κίνδυνος στην άποψή σου, είναι ανύπαρκτος. Και γι αυτό και τα κέρδη πρέπει να είναι ανύπαρκτα.
Οι συμβάσεις πρέπει να τηρούνται πλήρως, ασχέτως εάν ανέβηκε το κόστος παραγωγής προϊόντων πριν τη λήξη της σύμβασης.

Παρεπιπτόντως, όταν ανέφερα εδώ στο φόρουμ, ότι πριν 2 χρόνια υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις που δεν τηρήθηκαν τα συμβόλαια σταθερής τιμής ρεύματος, και οι τιμές έγιναν αυθαίρετα κυμαινόμενες, κάποιοι δεν ήθελαν να με πιστέψουν. Επειδή έτσι εξαφανίζεται ο λόγος ύπαρξης των σταθερών μπλε τιμολογίων, που έχουν και κάπως ανεβασμένες τιμές. Εσύ προφανώς το ήξερες, πως αντέδρασες;

Επεξ/σία από Περρυ
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Περρυ είπε

Οχι.

Το κέρδος δικαιολογείται μόνον αν υπάρχει κίνδυνος από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Εάν όλα τα κόστη, προβλεπόμενα ή μη προβλεφθέντα, πληρώνονται από τον καταναλωτή, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης κερδών.

Στην περίπτωση ανατροπής του προϋπολογισμού κόστους μιας επιχείρησης, το κόστος αυτό που δεν υπολογίστηκε, δεν επηρεάζει τις υφιστάμενες συμβάσεις αλλά μόνο τις μελλοντικές (ίσως ούτε αυτές, λόγω ανταγωνισμού).

Σε κάθε περίπτωση αλλαγής κόστους η αναπροσαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων είναι παράνομη.

Εκτός εάν προβλέπεται στη σύμβαση. Στην σύμβαση της Ζενιθ (αρθ. 3.1), αναφέρεται :
"...τροποποίηση που αφορά τους τιμολογιακούς όρους, όπως καθορίζονται στο παρόν άρθρο, δύναται να λάβει χώρα για σπουδαίο λόγο, και μετά την παρέλευση 6 μηνών από τη σύναψη της σύμβασης..."
Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν αθροιστικά 2 γεγονότα: Σπουδαίος λόγος και παρέλευση 6 μηνών.

Σπουδαίος λόγος δεν είναι κάθε αλλαγή στο οικονομικό καθεστώς παραγωγής και διάθεσης προϊόντων.
Σε αντίθετη θεώρηση, ο καταναλωτής μπορεί, και αυτός, να αντιτείνει ότι σπουδαίος λόγος για να μην αποδεχθεί την αλλαγή της σύμβασης είναι : ότι τα εισοδήματά του δεν επιτρέπουν αυτή την αλλαγή που συνεπάγεται αύξηση των εξόδων του.

Ο επιχειρηματικός κίνδυνος στην άποψή σου, είναι ανύπαρκτος. Και γι αυτό και τα κέρδη πρέπει να είναι ανύπαρκτα.
Οι συμβάσεις πρέπει να τηρούνται πλήρως, ασχέτως εάν ανέβηκε το κόστος παραγωγής προϊόντων πριν τη λήξη της σύμβασης.

Παρεπιπτόντως, όταν ανέφερα εδώ στο φόρουμ, ότι πριν 2 χρόνια υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις που δεν τηρήθηκαν τα συμβόλαια σταθερής τιμής ρεύματος, και οι τιμές έγιναν αυθαίρετα κυμαινόμενες, κάποιοι δεν ήθελαν να με πιστέψουν. Επειδή έτσι εξαφανίζεται ο λόγος ύπαρξης των σταθερών μπλε τιμολογίων, που έχουν και κάπως ανεβασμένες τιμές. Εσύ προφανώς το ήξερες, πως αντέδρασες;

Συμφωνώ.

Για τις μελλοντικές συμβάσεις λέω.

Δημοσ.
Στις 30/4/2025 στις 1:28 ΜΜ, Sebu είπε

Άρα αρκεί μόνο το Ε9 σου στο οποίο να εμφανίζεσαι εσυ ως επικαρπωτης ή ψηλός κύριος ανεξαρτήτως ποσοστού;

κ ο τελευταίος λογαριασμός στο όνομα του προηγούμενου χρήστη;

Χρειάζεται να έχεις το 51+% αλλιώς χρειάζονται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση συνιδιοκτήτη επικυρωμένη  ότι έχει το τάδε ποσοστό, είναι ενήμερος και το επιτρέπει.

2 ώρες πριν, mercator84 είπε

καλησπέρα,

υπάρχει κάπου το excelaki σε επεξεργάσιμη μορφή;

Δες στην υπογραφή μου και κατέβασε το στον υπολογιστή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Συνεχιζουμε με τα κυμαινομενα ή μπαινουμε σε μπλε σταθερο πλεον;

Γτ σταθερό; Εγω κιτρινο προτεργια ειμαι και θα συνεχισω. Δεν υπαρχει λογος να δεσμευτω. Εσυ που εισαι;

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μια γρήγορη βοήθεια, έχω ηλεκτρονικό μετρητή και δυσκολεύομαι να "διαβάσω" τις μετρήσεις του ρολογιού

image.png.41acb37ee808dde02e6612c9b5292ec8.png

Και στο ρολόι εμφανίζει 4 διαφορετικές ενδείξεις.. κάποιος γνώστης αν μπορεί να με διαφωτίσει.. Έχω επιβεβαιώσει πως πρόκειται για το δικο μου ρολόι.

Screenshot_4.jpg.592da6802ed857bf4efee813caa6f45d.jpgScreenshot_3(1).jpg.6ac4f69b8e44e84e218e401f6b8d0f8e.jpgScreenshot_1.jpg.792f5279cea11d3ef86395c99ca62bcf.jpgScreenshot_2.jpg.9404e3d4c95b29b709ce1c10c9940564.jpg

Θέλω να κάνω αλλαγή παρόχου προς protergia και δε ξέρω ποιες φωτο να στείλω.. μου ζήτησαν κανονικό και νυχτερινό

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από KenJiNx
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, KenJiNx είπε

Καλησπέρα μια γρήγορη βοήθεια, έχω ηλεκτρονικό μετρητή και δυσκολεύομαι να "διαβάσω" τις μετρήσεις του ρολογιού

image.png.41acb37ee808dde02e6612c9b5292ec8.png

Και στο ρολόι εμφανίζει 4 διαφορετικές ενδείξεις.. κάποιος γνώστης αν μπορεί να με διαφωτίσει.. Έχω επιβεβαιώσει πως πρόκειται για το δικο μου ρολόι.

Screenshot_4.jpg.592da6802ed857bf4efee813caa6f45d.jpgScreenshot_3(1).jpg.6ac4f69b8e44e84e218e401f6b8d0f8e.jpgScreenshot_1.jpg.792f5279cea11d3ef86395c99ca62bcf.jpgScreenshot_2.jpg.9404e3d4c95b29b709ce1c10c9940564.jpg

Θέλω να κάνω αλλαγή παρόχου προς protergia και δε ξέρω ποιες φωτο να στείλω.. μου ζήτησαν κανονικό και νυχτερινό

Σας ευχαριστώ!

Ο κωδικός 1.8.0 πάνω αριστερά (η τρίτη φώτο) είναι η συνολική κατανάλωση που έχεις, λογικά μετά θα σου βγάζει 1.8.1 που είναι το κανονικό και 1.8.2 το μειωμένο. Σε μένα έτσι τα έχει.

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, ababa641 said:

Ο κωδικός 1.8.0 πάνω αριστερά (η τρίτη φώτο) είναι η συνολική κατανάλωση που έχεις, λογικά μετά θα σου βγάζει 1.8.1 που είναι το κανονικό και 1.8.2 το μειωμένο. Σε μένα έτσι τα έχει.

Σ ευχαριστώ! Με τη βοήθεια σου και το 1.8.0 βρήκα το παρακάτω pdf στον δεδδηε 
https://deddie.gr/Documents2/KATAMETRHSH/ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΘΟΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡ ΜΕΤΡΗΤΩΝ new.pdf

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, juanjk said:

Χρειάζεται να έχεις το 51+% αλλιώς χρειάζονται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση συνιδιοκτήτη επικυρωμένη  ότι έχει το τάδε ποσοστό, είναι ενήμερος και το επιτρέπει.

Ευχαριστω

Επομενως αν εχεις καποιους με επικαρπια ισοποση και καποιους με ψιλη κυριοτητα ισοποση και θες να το παρεις στο ονομα σου και εισαι ενας εξ αυτων με την ψιλη κυριοτητα, εφοσον ο καθενας εχει απο ενα φλατ ποσοστο, χρειαζεσαι υπευθυνες δηλωσεις απο ολους μαλλον.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, juanjk είπε

Ανανέωση για Μάιο πότε θα υπάρξει στο excel ; Ευχαριστώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...