Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρουμε χονδρικά πόσο καιρό κάνει να εξεταστεί μια καταγγελία μέσω ΡΑΕ; Εχω κάνει αίτημα καταγγελίας από 24/4 και είναι ακόμη στο βήμα ένα. Ουτε καν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης της.

• Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 minutes ago, colombiano747 said:

Ξέρουμε χονδρικά πόσο καιρό κάνει να εξεταστεί μια καταγγελία μέσω ΡΑΕ; Εχω κάνει αίτημα καταγγελίας από 24/4 και είναι ακόμη στο βήμα ένα. Ουτε καν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης της.

Στην 9η εργάσιμη είσαι. H προθεσμία είναι 10 εργάσιμες. Αρκετές φορές αργεί η Protergia, μπορεί να απαντήσει και σε 15 εργάσιμες. Κάνε υπομονή ως την άλλη Παρασκευή.

• Like 4
Δημοσ.

Είναι νόμιμο ενώ έχω υπογράψει σύμβαση προμήθειας για σταθερό Γ23 ο πάροχος  να κάνει αλλαγή χρήσης σε άλλο τιμολόγιο επειδή λέει ότι ο Δεδδηε της δίνεις μόνο ημερήσιες μετρήσεις? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, moutrosl said:

Είναι νόμιμο ενώ έχω υπογράψει σύμβαση προμήθειας για σταθερό Γ23 ο πάροχος  να κάνει αλλαγή χρήσης σε άλλο τιμολόγιο επειδή λέει ότι ο Δεδδηε της δίνεις μόνο ημερήσιες μετρήσεις? 

Αν έχεις μόνο ημερήσιο μετρητή, δε γίνεται να έχεις Γ23 τιμολόγιο (και να χρεώνεσαι με την ημερήσια τιμή). Υποχρεωτικά Γ21 βάζεις.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Seldon40 είπε

η τιμη του ειναι 0,099 και σου κανουν ειδική τιμή δηλ. 0,095; η ειδικη προσφορα είναι 0,004; σιγα το δωρο

μπορει εγω να μπερδευτηκα καπου εκει μου ειπε τιμη παντως

Δημοσ.

Συγνώμη αν ρωτήσω κάτι που είναι προφανές και έχει συζητηθεί, είναι πολύ μεγάλο το νήμα για αναζήτηση.

Είμαι σε διαδικασία νέας σύνδεσης στο νέο μου σπίτι - μέχρι τώρα είμαι με το εργοταξιακό. Με τις τιμές μπλε τιμολογίων να είναι στα 10 λεπτά και πιο κάτω, έχει κάποιο νόημα να επιλέξεις κίτρινο ή πράσινο; Στα site που σου προτείνουν τι να βάλεις σε σχέση με τις καταναλώσεις σου, μου προτείνουν μπλε. Η κατανάλωσή μου είναι περίπου 7 με 8 MWh, οι 5-6 εκ των οποίων είναι από Νοέμβριο ως και Φεβρουάριο. Έχω off-grid Φ/Β σύστημα για τις βασικές καταναλώσεις και από το grid δουλεύουν αντλία θερμότητας και φόρτιση BEV - το τελευταίο μόνο το χειμώνα αφού το καλοκαίρι φορτίζω από τον ήλιο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, moutrosl είπε

O πάροχος δε μπορεί να αλλάξει το τιμολόγιο μόνος του. Το είδος χρήσης και τιμολογίου το αλλάζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο πάροχος απλώς σου δίνει και υπογράφεις σύμβαση προμήθειας ηλ. ενέργειας για το είδος τιμολογίου της παροχής σου. Αν δεν έχει νυχτερινό και εσύ υπέγραψες σύμβαση με νυχτερινό, τότε ο πάροχος δε μπορεί να τιμολογήσει πριν διορθωθεί και υπογραφεί εκ νέου μαζί σου η σύμβαση στην συμβατή για τιμολόγιο χωρίς νυχτερινό.

Δημοσ.
9 minutes ago, juanjk said:

, τότε ο πάροχος δε μπορεί να τιμολογήσει πριν διορθωθεί και υπογραφεί εκ νέου μαζί σου η σύμβαση στην συμβατή για τιμολόγιο χωρίς νυχτερινό.

Υπάρχει κίνδυνος όμως να τον χρεώσει με το βασικό τιμολόγιο (πράσινο ή κίτρινο) για αυτό καλό είναι να υπογράψει νέα σύμβαση το συντομότερο και να ζητήσει για το μεσοδιάστημα να τιμολογηθεί με την ημερησία τιμή που είχε υπογράψει στο γ23

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, juanjk είπε

O πάροχος δε μπορεί να αλλάξει το τιμολόγιο μόνος του. Το είδος χρήσης και τιμολογίου το αλλάζει ο ΔΕΔΔΗΕ. Ο πάροχος απλώς σου δίνει και υπογράφεις σύμβαση προμήθειας ηλ. ενέργειας για το είδος τιμολογίου της παροχής σου. Αν δεν έχει νυχτερινό και εσύ υπέγραψες σύμβαση με νυχτερινό, τότε ο πάροχος δε μπορεί να τιμολογήσει πριν διορθωθεί και υπογραφεί εκ νέου μαζί σου η σύμβαση στην συμβατή για τιμολόγιο χωρίς νυχτερινό.

Όλοι ζητάνε παλαιούς λογαριασμούς δεν είδε ο πάροχος πριν του στείλει την σύμβαση ότι πρόκειται για Γ21 και όχι Γ23(αν έχω γράψει τα Γάμα σωστά)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα

Ειμαι σε διαδικασια αναζητησης νεου παροχου για μεταφορα απο πρασινο οικιακο Δεη.

Μεσος ορος καταναλωσης 520 το μηνα, και εχω καταληξει απο μια συντομη ερευνα στο γνωστο excel και απο τα διαφορα σαιτ  στα εξης μπλε σταθερα προγραμματα ( δεν με ενδιαφερουν τα κιτρινα λογω του οτι δεν εχω τον χρονο να ασχολουμαι συνεχως με την αγορα - τιμες )

ΖΕΝΙΘ Power Home Secure 2 ( 3 παγια δωρο ) , ELPEDISON Bright 12M ( σκλαβενιτης 40 & 1 ετος τεχνικη καλυψη ) , ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Home Fixed Super Plus.

Εχω καποιον ενδοιασμο οσον αφορα τη μεταβαση απο Δεη, σχετικα με τυχον λανθασμενους λογαριασμους που μπορει να εκδοθουν, εξυπηρετηση πελατων σε οποιο προβλημα μπορει να προκυψει, συχνοτητα εκδοσης λογαριασμων κτλ, τα οποια νομιζω οτι καθε ενας θα σκεφτεται οταν ειναι να φυγει απο την Δεη.

Ξερω οτι μπορω να μπαινω στο app της ΔΕΔΗΕ καθε μηνα για να καταχωρω τις μετρησεις, με σκοπο την αποφυγη λαθους η κατα προσεγγιση λογαριασμους.

Καθε βοηθεια η συμβουλη ευπροδεκτη

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από npduke
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Συγνώμη αν ρωτήσω κάτι που είναι προφανές και έχει συζητηθεί, είναι πολύ μεγάλο το νήμα για αναζήτηση.

Είμαι σε διαδικασία νέας σύνδεσης στο νέο μου σπίτι - μέχρι τώρα είμαι με το εργοταξιακό. Με τις τιμές μπλε τιμολογίων να είναι στα 10 λεπτά και πιο κάτω, έχει κάποιο νόημα να επιλέξεις κίτρινο ή πράσινο; Στα site που σου προτείνουν τι να βάλεις σε σχέση με τις καταναλώσεις σου, μου προτείνουν μπλε. Η κατανάλωσή μου είναι περίπου 7 με 8 MWh, οι 5-6 εκ των οποίων είναι από Νοέμβριο ως και Φεβρουάριο. Έχω off-grid Φ/Β σύστημα για τις βασικές καταναλώσεις και από το grid δουλεύουν αντλία θερμότητας και φόρτιση BEV - το τελευταίο μόνο το χειμώνα αφού το καλοκαίρι φορτίζω από τον ήλιο.

Ευχαριστώ

Αδερφέ malakudi είναι απλά τα πράγματα.

Αν δε θέλεις να ασχοληθείς ποτέ, υπογράφεις μπλε τιμολόγιο.

Αν θέλεις να ασχολείσαι ανά 2-3 μήνες και να ενημερώνεσαι για τιμές ή/και προσφορές εννοείται ότι μπορεί να βγεις κερδισμένος.

Από τα κίτρινα mixed/υβριδικά όπως λέγονται. Δηλαδή από εκείνα που έχουν σταθερή τιμή για 2-3 μήνες, τα οποία πολλές φορές συνδυάζονται και με προσφορές 20-30-50€. Η παγίδα σε αυτά είναι ότι μετά τη λήξη της σταθερής περιόδου, αν δεν κάνεις αλλαγή παρόχου ή προγράμματος, σε σκίζουν κανονικά στην τιμή KWh.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
15 hours ago, ekrepali said:

Αν έχεις μόνο ημερήσιο μετρητή, δε γίνεται να έχεις Γ23 τιμολόγιο (και να χρεώνεσαι με την ημερήσια τιμή). Υποχρεωτικά Γ21 βάζεις.

Ο μετρητής που έχω είναι έξυπνος μετρητής.Και μέσω της ιστοσελίδας του Δεδδηε όταν κάνω αναζήτηση με τα στοιχεία της παροχής μου εμφανίζει ότι έχω μετρητή για διαζωνικο και να επικοινωνήσω με τον προμηθευτή. Και ο προμηθευτής μου λέει μιλά με το Δεδδηε ο Δεδδηε μιλά με τον πάροχο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αδερφέ malakudi είναι απλά τα πράγματα.

Αν δε θέλεις να ασχοληθείς ποτέ, υπογράφεις μπλε τιμολόγιο.

Αν θέλεις να ασχολείσαι ανά 2-3 μήνες και να ενημερώνεσαι για τιμές ή/και προσφορές εννοείται ότι μπορεί να βγεις κερδισμένος.

Από τα κίτρινα mixed/υβριδικά όπως λέγονται. Δηλαδή από εκείνα που έχουν σταθερή τιμή για 2-3 μήνες, τα οποία πολλές φορές συνδυάζονται και με προσφορές 20-30-50€. Η παγίδα σε αυτά είναι ότι μετά τη λήξη της σταθερής περιόδου, αν δεν κάνεις αλλαγή παρόχου ή προγράμματος, σε σκίζουν κανονικά στην τιμή KWh.

Ποια ήταν η μέση τιμή KWh επί έναν χρόνο για κάποιον που άλλαζε συνέχεια στο πιο συμφέρον πακέτο; Όχι με λίγες KWh όμως, εκεί το καταλαβαίνω πως ένα δώρο 30 ευρώ ρίχνει την τιμή, ίσως και στο μηδέν.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ποια ήταν η μέση τιμή KWh επί έναν χρόνο για κάποιον που άλλαζε συνέχεια στο πιο συμφέρον πακέτο; Όχι με λίγες KWh όμως, εκεί το καταλαβαίνω πως ένα δώρο 30 ευρώ ρίχνει την τιμή, ίσως και στο μηδέν.

Εάν παρακολουθούσε την αγορά και άλλαζε εγκαίρως θε είχε μία μέση τιμή Kwh 0,09 - 0,10. Αν λάβεις υπόψη και τα δώρα προφανώς και το κέρδος είναι αρκετά σοβαρό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Εάν παρακολουθούσε την αγορά και άλλαζε εγκαίρως θε είχε μία μέση τιμή Kwh 0,09 - 0,10. Αν λάβεις υπόψη και τα δώρα προφανώς και το κέρδος είναι αρκετά σοβαρό.

Πόσα ήταν τα δώρα στο σύνολο του έτους; Αν πχ ήταν 100 ευρώ, στις 8000 KWh ρίχνουν την τιμή 0,0125. Οπότε αν ήταν 10 λεπτά, πήγαινε 0,0875. Τώρα το οικονομικότερο μπλε είναι στο 0,09 απ' ότι είδα. Φυσικά αν έχεις κατανάλωση 3000 KWh αλλάζει το πράγμα, εκεί η έκπτωση είναι σημαντική.

Άλλη ερώτηση: η σύμβαση στο μπλε είναι δεσμευτική και για τον πάροχο; Ή είναι όπως στην κινητή τηλεφωνία που όποτε γουστάρει ακυρώνει και σου δίνει δικαίωμα να φύγεις ατελώς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...