Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ειδική εκδήλωση σήμερα η PROTERGIA παρουσίασε μία σειρά σταθερών νέων προγραμμάτων όχι με σταθερή τιμή κιλοβατώρας αλλά με σταθερό κόστος λογαριασμού, τα Protergia Picasso!

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι συμπεριλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες. Δηλαδή το καθαρό κόστος ενέργειας μαζί με το κόστος ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΕΗΕ, ΥΚΩ κλπ εκτός τις χρεώσεις ΕΡΤ και Δήμων (οι οποίες ακούγεται ότι σύντομα θα αποτελούν παρελθόν από τους λογαριασμούς ρεύματος)

Θα υπάρχουν πακέτα τιμών με βάση την ετήσια κατανάλωση μιας παροχής οικιακής και επαγγελματικής (νομίζω για αρχή μόνο Γ21). Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια ενός έτους στη διάρκεια του οποίου ο καταναλωτής θα πληρώνει μόνο το κόστος του συμφωνημένου πακέτου (+Δήμο, ΕΡΤ). Στο τέλος του έτους αν έχει ξεπεράσει την συμφωνημένη κατανάλωση για περισσότερο από 5% θα πληρώνει το επιπλέον κόστος εφάπαξ ή με δόσεις. Αν η κατανάλωση θα είναι μικρότερη θα κόβεται πιστωτικό.

Νεότερα οσονούπω 😉

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 hour ago, bilham said:

Σε ειδική εκδήλωση σήμερα η PROTERGIA παρουσίασε μία σειρά σταθερών νέων προγραμμάτων όχι με σταθερή τιμή κιλοβατώρας αλλά με σταθερό κόστος λογαριασμού, τα Protergia Picasso!

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι συμπεριλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις ανταγωνιστικές και ρυθμιζόμενες. Δηλαδή το καθαρό κόστος ενέργειας μαζί με το κόστος ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΕΗΕ, ΥΚΩ κλπ εκτός τις χρεώσεις ΕΡΤ και Δήμων (οι οποίες ακούγεται ότι σύντομα θα αποτελούν παρελθόν από τους λογαριασμούς ρεύματος)

Δηλαδή είχαν ήδη έτοιμα τα προγράμματα, έκαναν δήθεν προτάσεις στη ΡΑΕ και η ΡΑΕ δήθεν κάνει διαβούλευση; Τι ζούμε ρε παιδιά; 

Κι αν ισχύει αυτό το έκτρωμα Πικάσσο... τι Πικάσσο δηλαδή, Μαέβιους Παχατουρίδης είναι... αφηρημένη τέχνη. Πώς διάολο θα υπολογίζουμε πόσο θα κάψουμε όλο το χρόνο; Θα μαντεύουμε πόση ζέστη και πόσο κρύο θα κάνει; Ή αν βάλουν τέτοια πακέτα και στο οικιακό, θα μαντεύουμε και κλίμακες ΥΚΩ; Θα μαντεύουμε αν θα είμαστε εντός ΚΟΤ (μηδενικά ΥΚΩ) ή αν θα κάνουμε υπέρβαση (πληρώνουμε όλες τις ρυθμιζόμενες; ) Φέτος το χειμώνα είχαμε 3 διαφορετικά excel και πάλι (εγώ που είμαι εξοικιωμένος) έπεσα έξω στους υπολογισμούς μου κατά 150 ευρώ. Αυτά τα προπληρωμένα προγράμματα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... ή θα πληρώσες παραπάνω χωρίς να καταναλώσεις, ή θα σε γδάρουν στην υπερβάλλουσα κατανάλωση. Ελπίζω να μην επιτραπούν γιατί θα είναι πολύ δύσκολες οι συγκρίσεις.

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ekrepali είπε

Δηλαδή είχαν ήδη έτοιμα τα προγράμματα, έκαναν δήθεν προτάσεις στη ΡΑΕ και η ΡΑΕ δήθεν κάνει διαβούλευση; Τι ζούμε ρε παιδιά; 

Κι αν ισχύει αυτό το έκτρωμα Πικάσσο... τι Πικάσσο δηλαδή, Μαέβιους Παχατουρίδης είναι... αφηρημένη τέχνη. Πώς διάολο θα υπολογίζουμε πόσο θα κάψουμε όλο το χρόνο; Θα μαντεύουμε πόση ζέστη και πόσο κρύο θα κάνει; Ή αν βάλουν τέτοια πακέτα και στο οικιακό, θα μαντεύουμε και κλίμακες ΥΚΩ; Θα μαντεύουμε αν θα είμαστε εντός ΚΟΤ (μηδενικά ΥΚΩ) ή αν θα κάνουμε υπέρβαση (πληρώνουμε όλες τις ρυθμιζόμενες; ) Φέτος το χειμώνα είχαμε 3 διαφορετικά excel και πάλι (εγώ που είμαι εξοικιωμένος) έπεσα έξω στους υπολογισμούς μου κατά 150 ευρώ. Αυτά τα προπληρωμένα προγράμματα είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... ή θα πληρώσες παραπάνω χωρίς να καταναλώσεις, ή θα σε γδάρουν στην υπερβάλλουσα κατανάλωση. Ελπίζω να μην επιτραπούν γιατί θα είναι πολύ δύσκολες οι συγκρίσεις.

Εντωμεταξύ σου λέει αν περάσεις το 5% της κατανάλωσης θα πληρώσεις κι άλλο. Στην αντίθετη περίπτωση θα κάνουν το κορόιδο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Στην αντίθετη περίπτωση θα κάνουν το κορόιδο.

10 ώρες πριν, bilham είπε

Αν η κατανάλωση θα είναι μικρότερη θα κόβεται πιστωτικό.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/5/2025 στις 4:49 ΜΜ, astrolavosg είπε

Ευχαριστώ τήν παρέα για τήν χρήσιμη πληροφορία ως πρός το  promo 100€ τής elpedison. Με κάλεσαν κι εμένα από το nyxterinorevma & ΟΚ με τήν Δωροεπιταγή τού Σκλαβενίτη. Πρόκειται για 5 κουπόνια τών 20 ευρώ (λόγω τού ότι πιθανότατα δεν δίνουν ρέστα στο ταμείο αν αγοράσεις οτιδήποτε χαμηλότερης αξίας)! Επίσης έστειλε & ασφάλιστρο αξίας 100 ευρώ για πληρωμή τεχνικού επισκευής βλάβης εντός τής οικίας πού βρίσκετε η παροχή (Ομαδικό ασφαλιστήριο Home Repair). 

Κι εμένα την ίδια προσφορά μου έδωσαν. Με το ομαδικό ασφαλιστήριο ξέρει κανείς τι παίζει? Υπάρχει κάποια παγίδα?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, think138 είπε

Με το ομαδικό ασφαλιστήριο ξέρει κανείς τι παίζει? Υπάρχει κάποια παγίδα?

δεν βλεπω κατι κακο 

image.png.57cc42561e28d6fd6fe8cc84004da2dc.png

Δημοσ.

Καλά τι φρούτο είναι αυτός ο "Ενεργειακός Διαμεσολαβητής" των παρόχων της ΡΑΕ;
Είναι δυνατόν να του λέει επί λέξη ο ιδιώτης πάροχος "Θέσε την υπόθεση στο αρχείο" και να το κάνει χωρίς να εξετάζει την υπόθεση πολίτη ή έστω να προτείνει μια σύσταση αφού έχει διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την παραπλάνηση;
Είναι δυνατόν η ίδια η "ανεξάρτητη" Αρχή να μην ενδιαφέρεται για το κανονιστικό πλαίσιο που η ίδια υποτίθεται έχει θέσει και θα έπρεπε να επιβλέπει και να το επιβάλει;

Ξέρετε μήπως που θα μπορούσε να υποβληθεί καταγγελία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αγορά ενέργειας;

Δημοσ.

Οι κύριοι της Protergia δημιούργησαν ένα πρόγραμμα για τα call centers. Θα καεί κόσμος! Protergia....a la carte!

Θα αναφέρουν ότι είναι χωρίς συνέπεια, θα βάζουν τον πελάτη σε λάθος πακέτο και στο τέλος οι καταγγελίες θα πάνε σύννεφο. Οι τιμές, από έναν πρόχειρο υπολογισμό, είναι υπολογισμένες με "τσιμπημένες" αρχικές τιμές(χωρίς συνέπεια). Σιγά μην ρισκάρουν να βγάλουν πρόγραμμα που θα ζημίωνε την εισηγμένη.

Ας περιμένουμε να δούμε και τις λεπτομέρειες των προγραμμάτων....

9 ώρες πριν, ekrepali είπε

Ελπίζω να μην επιτραπούν γιατί θα είναι πολύ δύσκολες οι συγκρίσεις.

Για να προχωρήσουν στην επίσημη παρουσίαση, έχουν πάρει έγκριση.

• Like 1
Δημοσ.

@grinder_

48 λεπτά πριν, grinder_ είπε

Ξέρετε μήπως που θα μπορούσε να υποβληθεί καταγγελία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αγορά ενέργειας;

https://www.raaey.gr/energeia/sxetika-me-ti-rae/elementor-7107/

Υποθέτω ότι πρέπει πρώτα να κάνεις καταγγελία εδώ στην Ελλάδα. Καλή τύχη σού εύχομαι. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Εμενα μου ειχαν πει οτι μπορουνε να το αλλαξουν οποιαδηποτε στιγμη χωρις προειδοποιηση.

Μεχρι τωρα δεν το εχουν αλλαξει μιας και το εξτρα διμηνο ληγει στις 10 Ιουνιου.Εγω αυριο μεθαυριο θα παρω τηλεφωνο για αλλαγη να κλεισω σε σταθερο και να τελειωνω γιατι το εχω καθυστερησει.

14 ώρες πριν, ekrepali είπε

Όχι, δεν ισχύει. Ή θα ενεργοποιηθεί τώρα το νέο συμβόλαιο, ή θα καταχωρήσουν το αίτημα σαν δήλωση ενδιαφέροντος (κλείδωμα της τιμής του νέου συμβολαίου) και θα σε πάρουν τηλέφωνο όταν λήξει το έξτρα δίμηνο για να κάνεις ηχητική επιβεβαίωση του νέου συμβολαίου. Εννοείται πολλά μπορεί να πάνε στραβά... πχ να ξεχάσουν να σε πάρουν τηλέφωνο (και να βρεις το αρμόδιο τμήμα είναι αδύνατον).

Όσο για το αν θα κρατήσουν ή όχι τη τιμή για το έξτρα δίμηνο, μόνο αν το έχεις γραπτώς είσαι εξασφαλισμένος. Διαφορετικά ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. 

το θεμα ειναι τι θα γινει το Ιουνιο 

Αν ανανεωσουμε τωρα και δουμε οτι τον Ιουνιο βγαινει πολυ καλυτερο προγραμμα απο την προτεργια ή αλλη εταιρεια 

εχουμε δικαιωμα λιγων ημερων υπαναχωρησης ?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, think138 είπε

Κι εμένα την ίδια προσφορά μου έδωσαν. Με το ομαδικό ασφαλιστήριο ξέρει κανείς τι παίζει? Υπάρχει κάποια παγίδα?

Από όσο το κοίταξα δεν νομίζω. Προσπαθούν να δώσουν κάτι αντίστοιχο τών σχετικών προγραμμάτων τής ΔΕΗ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...