Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, astrolavosg είπε

Προσωπικά δεν θα δεχόμουν! Η απάντηση "μάς τέλειωσαν" δεν είναι αποδεκτή! Όταν επέλεξα πρίν δύο εβδομάδες το bright με 12μηνη δέσμευση υπολόγισα τα 100 ευρώ ως 11μηνη απαλλαγή από το πάγιο. Ουσιαστικά αλλάζουν τούς κανόνες τού παιχνιδιού στήν λήξη του και περιμένουν να το αποδεχτείς! Ίσως μία ευγενής άρνηση (π.χ "τα είχα υπολογίσει ως απόσβεση τού παγίου") να εμφανίσει τα υπόλοιπα 50 ως δια μαγείας. Είναι ένα ρίσκο το οποίο εγώ θα έπαιρνα για λόγους αρχής. Με ενοχλεί όταν συμφωνώ σε κάτι να μού αλλάζουν τούς όρους τήν τελευταία στιγμή. 

Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω πως όπως ανέφερα και παραπάνω αποδέχθηκα το συμβόλαιο άσχετα με το ότι δεν θα μου δώσουν 100€, αλλά κάτι λιγότερο. Όταν είδα τα νέα πακέτα της Elpedison, και τις νέες τους τιμές, λέω αφού μου έχουν δώσει το 12Μ, έστω και σήμερα και με λιγότερα χρήματα από τα 100€, θα το αρπάξω γιατί δεν ξέρω που θα πάνε οι τιμές.

Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες, αλλά θα μπορούσε να σου πει, τα 100€ ήταν μέχρι τέλος Μαίου. Έχουμε 4 Ιουνίου. Την Δευτέρα που μιλήσαμε, υπήρχαν. Εσύ μου έστειλες τα δικαιολογητικά την Τρίτη, το πλήρες συμβόλαιο σου ήρθε την Τετάρτη 4 Ιουνίου. Εκεί τι λες?

Edit: Εάν πίεζα ίσως να κέρδιζα κάτι παραπάνω, αλλά ίσως και όχι. Θα μου έλεγαν ή το αποδέχεστε, ή πηγαίνετε στα 0,1299€/kWh και όλα καλά. Εκεί θα είχα χάσει.

Επεξ/σία από laxanoulis
Δημοσ.
2 ώρες πριν, laxanoulis είπε

Ωχ... Πάει το Bright 12M? Ήταν 0.1049 και τώρα πήγε 0.1299? Απίστευτο.

Εγώ μόλις έκανα αποδοχή για το 12Μ με 0.1049 όταν είδα το post σου και το πόσο πήγε η kWh...

Η αύξηση της τιμής τόσο στα σταθερά όσο και στο νέο κίτρινο πρόγραμμα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη, δεδομένου ότι μπαίνουμε στο καλοκαίρι και η ζήτηση για ρεύμα αυξάνεται. Αν κάποιος ενδιαφέρεται τώρα για αλλαγή, καλύτερα να επιλέξει κάποιο από τα κίτρινα προγράμματα και αν θέλει σταθερό τιμολόγιο, να κλείσει από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, όταν θα αρχίσει να πέφτει η ζήτηση και θα μειωθούν οι τιμές όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Δεν χρειάζεται πανικός.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου στείλει πρόσκληση για πρωτέργια?

Μου στείλανε

Επεξ/σία από sotiris123
Δημοσ.
9 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Τυχερός είσαι!!!!

Σε μένα απο 21/5/2025 δεν εχουν πάρει ακόμη μετρήσεις για το ρεύμα.

Η δεη οπου και είμαι ακόμη με πηγε στο κυμαινομενο και μου ρίχνει '' ξυλο'' κανονικοτατα!!!

Εχω κάνει αιτημα στο ΡΑΕ , αλλα μέχρι στιγμής καμια εξέλιξη δεν έχω.

Εμένα μου ζήτησαν να στείλω φώτο το ρολόι δεν ξέρω μήπως αν τους το στείλεις και πάρεις κανα τηλ το κάνουν πιο γρήγορα (?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου στείλει πρόσκληση για protergia; 

Ευχαριστώ, έλαβα!

Επεξ/σία από jb21
Δημοσ.
Στις 3/6/2025 στις 8:42 ΠΜ, ekrepali είπε

1) Παράπονο στο myrae κατά ΔΕΔΔΗΕ για καθυστέρηση αλλαγής παρόχου.

2) Αν η παροχή παραμένει στο ίδιο όνομα, κανονικά θα έπρεπε να δεχτούν την ένδειξη που είχες δώσει στη Ζενίθ. Αν επρόκειτο για αλλαγή ονόματος παροχής, τότε πρέπει η εξώπορτα να μείνει ανοιχτή, πώς αλλιώς θα μετρήσουν;

Η παροχή είναι στο ίδιο όνομα και ο μετρητής έχει SIM. Και εμένα μου κάνει εντύπωση που πρέπει να έρθει ο Δεδδηε. Γενικά δουλεύω από το σπίτι, μια μέρα έτυχε να πάω στο γραφείο και ήταν αυτή που πέρασε ο Δεδδηε, δεν είχα ιδέα ότι θα περνούσαν. Ο μετρητής είναι μέσα στην αυλή, δεν είναι προσβάσιμος. Έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε. Κάθε φορά που τους παίρνω τηλέφωνο για να κανονίσω ραντεβού μου λένε τα ίδια, ότι θα προωθήσουν το αίτημα μου και ότι κάποια στιγμή το συνεργείο θα με καλέσει για το ραντεβού. Μου λένε ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο εκτός από το να προωθήσουν το αίτημα και ότι η περίπτωση μου δεν είναι μεμονωμένη. Συμβαίνουν συχνά τέτοιες καθυστερήσεις λόγω φόρτου εργασίας των συνεργείων.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ekrepali είπε

Eγω είχα κάνει ερώτημα μέσω πλατφόρμας και ζήτησα γραπτή απάντηση. Με πήρανε τηλέφωνο και μου είπανε (στη προσκοπική τους τιμή) ότι θα διατηρήσουν τη τιμή αλλά δεν το δίνουν γραπτώς.

Επειδή δε γουστάρω να έχω εκπλήξεις καλοκαιριατικα... άνοιξα αίτημα στο myrae. Εκεί θα είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν γραπτώς ότι ισχύει... αλλιώς τίθεται θέμα παραπλάνησης.

Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ όταν έχεις απάντηση, γιατί έχω κόσμο που δεν ξέρουν τι να κάνουν 😉

• Like 2
Δημοσ.
2 minutes ago, bilham said:

Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ όταν έχεις απάντηση, γιατί έχω κόσμο που δεν ξέρουν τι να κάνουν 😉

Θα ενημερώσω... αν και απάντηση καλύπτει μόνο εμένα. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Θα ενημερώσω... αν και απάντηση καλύπτει μόνο εμένα. 

Ναι, αλλά θα είναι ένα δείγμα των προθέσεών τους από επίσημη πηγή

Δημοσ.

Σχετικά με τις μετρήσεις από ΔΕΔΔΗΕ, μου έβαλαν εδώ και 2 μήνες τον έξυπνο μετρητή(αλλάζουν πρώτα αυτούς που έχουν τριφασικό) και μου είχαν πει οτι η μέτρηση θα γίνεται αυτόματα. Έλα όμως που σήμερα το πρωί μου χτύπησαν το κουδούνι και μου είπαν οτι είναι από ΔΕΔΔΗΕ για μέτρηση. Κατέβηκα κάτω και μου είπαν οτι έχουν εντολή να έρχονται και να βγάζουν φώτο με το ταμπλετ και την συνολική κατανάλωση και την κανονική και την μειωμένη(νυχτερινό). Και από τον επόμενο μήνα αυτό θα γίνεται κάθε μήνα.
Δηλαδή για ποιο λόγο αλλάζουν τους μετρητές με τηλεμετρούμενους αν έρχονται να περνούν τις μετρήσεις στο τάμπλετ και μετά να βγάζουν και φώτο?

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/6/2025 στις 8:07 ΜΜ, BadassDffeD είπε

Εμένα μου ζήτησαν να στείλω φώτο το ρολόι δεν ξέρω μήπως αν τους το στείλεις και πάρεις κανα τηλ το κάνουν πιο γρήγορα (?)

Εννοιται φιλε μου οτι εχω στείλει φωτο με ενδειξεις και εννοείται πως εχω κανει αιτηματα 2 τον αριθμο στο τηλεφωνικο κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ αλλα καμία απάντηση.

Χθές απάντησε η ΡΑΕ οτι εχω μεταφερθει στο νεο πάροχο (ΠΡΟΤΕΡΓΙΑ) απο τις 28/5/2025.

Μιλώ με την προτέργια και μου λέει οτι δεν εχω μεταφερθεί ακόμη εκεί.

Μιλώ με τον προηγο'υμνο πάροχο (ΔΕΗ) και μου λέει οτι ανήκω σε αυτους ακόμη και μάλιστα οτι με εχουν βάλει σε ένα προγραμμα που το λένε βασικό οικιακό με αρκετές υψηλές τιμές.

Να φανταστείτε οτι η αλλαγη στο φυσικό αέριο απο ΔΕΗ σε ΠΡΟΤΕΡΓΙΑ εχει τελειώσει και ανήκω στο νεο πάροχο, αλλά το ρεύμα τίποτα ακόμη.

Κι έχεις και  τη ΡΑΕ να απανταει ψευδώς οτι ολα εχουν τελειώσει.

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!!!

Επεξ/σία από aenaos15
  • Sad 3
Δημοσ.

Μου πρότεινε η volton κίτρινο 9.9c χωρις πάγια για 6 μήνες 

Και συνδυαστικό αέριο με 0.012€ για 2 χρόνια. Με 4.9€ πάγιο

Μου φάνηκε καλό. Το έχετε ακούσει; Έχει καμία παγίδα; Περιμένω επικοινωνία το απόγευμα γιατί δουλεύω. Θα σας ενημερώσω. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/6/2025 στις 7:45 ΠΜ, giorgosvet είπε

Σαφώς και την επηρεάζει.Υπολογισε 2000 με 3000 kwh επιπλέον για το χειμώνα για θέρμανση.Αρα η τιμή της kwh είναι σημαντική για να έχεις και το ανάλογο κέρδος από την αντλία.

Σ' ευχαριστώ Γιώργο.

Κατανοητό πως προφανώς θα πρέπει να κοιτάξω την χαμηλότερη δυνατή τιμή, μια και θα είναι αυξημένες οι κιλοβατώρες. Πιο πολύ σκεφτόμουν αν παίζουν προγράμματα προσαρμοσμένα σε αντλίες πχ, αλλά προφανώς αυτό δεν παίζει.

Όποτε το Power Home Secure Night της Zenith με 7€ πάγιο, και 0,099 κανονική χρέωση και 0,08 στη μειωμένη (πάντα με έκπτωση ποιότητας), δεν φαίνεται άσχημο για να βγάλουμε καλοκαίρι και χειμώνα.

Άπαξ και δε βλέπω και αντιδράσεις, λέω αύριο να στείλω αίτηση. Αυτό το 0,145 της ΔΕΗ με έχει γονατίσει.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pantelikas είπε

Μου πρότεινε η volton κίτρινο 9.9c χωρις πάγια για 6 μήνες 

Και συνδυαστικό αέριο με 0.012€ για 2 χρόνια. Με 4.9€ πάγιο

Μου φάνηκε καλό. Το έχετε ακούσει; Έχει καμία παγίδα; Περιμένω επικοινωνία το απόγευμα γιατί δουλεύω. Θα σας ενημερώσω. 

Το πρώτο για το ρεύμα ναι, είναι το flat με μεγάλη έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 9,90

Για το δεύτερο τι να σου πω 0,012 δεν νομίζω να υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το πιο πιθανό να είναι μόνο ένα μέρος της χρέωσης. Εν πάσει περιπτώσει ρώτησε αν αυτή θα είναι η τελική τιμή και ζήτησε να σου τα στείλουν σε email γραπτώς, για να είσαι καλυμμένος 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Θυμάμαι παλαιότερα υπήρχε ένα πολύ χρήσιμο excel με υπολογισμούς κατανάλωσης και προσφορές. Έχει καταργηθεί;

Θέλω να αλλάξω το ρεύμα και το αέριο απο ΔΕΗ (green pass/my Home enter) και θα ήθελα να μάθω εάν με συμφέρει το συνδυαστικό και ποιές προσφορές/πάροχοι είναι συμφέρουσες αυτή τη περίοδο.

Η κατανάλωση μου είναι >230kWh/μήνα και τώρα ξεκινάει η εποχή του κλιματισμού οπότε...brace brace brace

Ανοικτός σε προτάσεις/συμβουλές.

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...