Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.
Έχω καιρό να κοιτάξω το παρόν θέμα κι έχω δυο ερωτήσεις:
- που είναι τα εξέλ που υπολογίζαμε ποια εταιρεία συμφέρει;
- αυτό που λέγανε ότι θ' αλλάζαμε πάροχο μ' ένα κλικ το κάνανε; Χλωμό ε;
- θέλω να...ξαναγίνω τουρίστας. Πού πάω; 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/6/2025 στις 12:27 ΜΜ, bilham είπε

Το flat της Volton είναι σαν σταθερό 6μηνο χωρίς ρήτρα αποχώρησης, αλλά έχει μεγάλη έκπτωση συνέπειας και στην τιμή κιλοβατώρας αλλά και στο πάγιο. Αυτό πρέπει να προσέξεις γιατί αν "ξεχάσεις" να το πληρώσεις εγκαίρως θα το πληρώσεις πανάκριβα! Επίσης είναι πιο ακριβό στην κιλοβατώρα αλλά και στο πάγιο σε σχέση με το Swift on Time της Protergia. Το συγκεκριμένο πάντως έχει πολλούς μήνες κρατήσει την ίδια τιμή. Αλλά και να αλλάξει μπορείς τηλεφωνικά να μεταβείς στο νέο φθηνότερο.

Όμως η επιλογή δική σου 😉

Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, θα το έχω στο νου μου αν κάνω τελικά τη μετάβαση σε Volton για να ενεργοποιήσω πληρωμή με πάγια εντολή.

Πάντως κάθισα και έκανα τους υπολογισμούς μου, και για μηνιαία κατανάλωση περίπου 500 kwh, για τους επόμενους τρεις λογαριασμούς της Protergia που έχω έκπτωση 10€ ανά λογαριασμό, έχω όφελος περίπου 9€ ανα λογαριασμό, ενώ όταν λήξει η έκπτωση θα έχω όφελος με τη Volton περίπου ένα ευρώ ανά λογαριασμό.

Σημειωτέον, η προσφορά που μου έκαναν από τη Volton έχει μηδενικό πάγιο για το flat, και με βάση αυτό έκανα τους υπολογισμούς μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.

Συγγενικό μου ηλικιωμένο πρόσωπο έχει μηνιαία κατανάλωση από 110 έως max 145 kwh.

Βλέπω το πρόγραμμα Volton Smart με 26,50€ για έως 150 kwh.

Εάν διάβασα σωστά, η παραπάνω τιμή επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 6%.

Προφανώς οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι έξτρα...

Υπαρχει κάτι άλλο αντίστοιχο ή περισσότερο κατάλληλο;

Με την Volton έχουν δημιουργηθεί θέματα;

Μήπως είναι προτιμότερο να δούμε κάτι με μηδενικό πάγιο, όπως π.χ. το Reward Free Zero της Elpedison;

Επεξ/σία από nk9
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nk9 είπε

Καλησπέρα.

Συγγενικό μου ηλικιωμένο πρόσωπο έχει μηνιαία κατανάλωση από 110 έως max 145 kwh.

Βλέπω το πρόγραμμα Volton Smart με 26,50€ για έως 150 kwh.

Εάν διάβασα σωστά, η παραπάνω τιμή επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 6%.

Προφανώς οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι έξτρα...

Υπαρχει κάτι άλλο αντίστοιχο ή περισσότερο κατάλληλο;

Με την Volton έχουν δημιουργηθεί θέματα;

Μήπως είναι προτιμότερο να δούμε κάτι με μηδενικό πάγιο, όπως π.χ. το Reward Free Zero της Elpedison;

Νομίζω είναι σχετικά ακριβά 26,5 για 150 kwh..σε οποιαδήποτε μπλε με 10€ πάγιο και τιμή περί τα 0,09+ βγαίνει λίγο λιγότερο (αλλά με τόσο χαμηλή κατανάλωση είναι κρίμα το υψηλό πάγιο)..αν πχ έπαιρνες και κάποια πάγια δώρο ίσως αξίζει...τωρα αυτό της ELPEDISON βγαίνει όντως φθηνότερα κανά 4€ το μήνα.. οπότε ίσως αξίζει να κοιτάξεις χωρίς πάγιο και ανάλογα με κάποιο δώρο επιλέγεις.. προσωπικά δεν θα επέλεγα volton εύκολα λόγω διαφόρων προβλημάτων που έχω διαβάσει στο φόρουμ 

• Thanks 1
Δημοσ.

ειδα λιγάκι τα προγράμματα picassa .αν εγώ πχ διαλέξω πρόγραμμα με 2,700 kwh ,και στο τελος της μέτρησης έχω 3000,ή στην δεύτερη περίπτωση άν έχω στο τέλος του έτους κατω απο 2700,πχ 2540 ας πουμε,πως γίνετε ο υπολογισμός και για τις 2 περιπτωσιες;;ειδα στους ειδικους ορους του προγραμματος κατι εγώ,αλλα δεν το καταλαβα ειναι η αληθεια.υπαρχει η δυνατοτητα καποια παραδειγματα να κανετε εδω να το καταλαβουμε πιο καλυτερα; και κατι τελευταιο ,λεει οτι στο τελος του ετους αν ειναι να επιστραφει κατι ,επιστρεφετε στον επομενο λογαριασμο; πως γινετε αυτο παλι,εφοσον θα εχει ληξει η συμβαση,και εγω ισως παω σε αλλο παροχο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iliata2410 είπε

ειδα λιγάκι τα προγράμματα picassa .αν εγώ πχ διαλέξω πρόγραμμα με 2,700 kwh ,και στο τελος της μέτρησης έχω 3000,ή στην δεύτερη περίπτωση άν έχω στο τέλος του έτους κατω απο 2700,πχ 2540 ας πουμε,πως γίνετε ο υπολογισμός και για τις 2 περιπτωσιες;;ειδα στους ειδικους ορους του προγραμματος κατι εγώ,αλλα δεν το καταλαβα ειναι η αληθεια.υπαρχει η δυνατοτητα καποια παραδειγματα να κανετε εδω να το καταλαβουμε πιο καλυτερα; και κατι τελευταιο ,λεει οτι στο τελος του ετους αν ειναι να επιστραφει κατι ,επιστρεφετε στον επομενο λογαριασμο; πως γινετε αυτο παλι,εφοσον θα εχει ληξει η συμβαση,και εγω ισως παω σε αλλο παροχο;

Τα 2700 αντιστοιχούν σε 225kwh το μήνα..με κάποιο σταθερό με 0,09 βγαίνει 30€ μαζί με το πάγιο.. μέχρι τα 55 που είναι το Πικάσο δεν νομίζω να πληρώνεις 25€ ρυθμιζόμενες... τώρα για τα υπόλοιπα αν υπερβείς κατά >5% θα χρεωθείς λογικά την τιμή του επόμενου πακέτου.. τώρα για την τελική επιστροφή άγνωστος Χ... γενικά το Πικάσο είναι προς αποφυγή

Επεξ/σία από Dogtor21
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dogtor21 είπε

γενικά το Πικάσο είναι προς αποφυγή

Ναι είναι ασύμφορο,σαν να βάζεις στοίχημα είναι σε κάτι.Ασε που και να ήθελα να πάω εκεί δεν γίνεται είμαι στο σταθερό στην προτεργεια,με 0.09 με συμβόλαιο.Απλα έτσι από περιέργεια ρώτησα,αλλά βλέπω σύντομα να καταργηθεί αυτό το πρόγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Aos είπε

καλησπέρα,μια σύσταση για Protergia θα θελα,ευχαριστώ !

Έλαβον,ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλησπέρα εχουμε περιπου κατανάλωση 2 ατομα ~300 kwh και κανα 50αρι στο νυχτερινο.
Σκεφτομαι να βάλω Power Home Secure Night ή Power Home Secure 2 απο την ζενιθ καθως νομιζω αυτα τα 2 ειναι τα πιο οικονομικα για εμας με μια ερευνα που εκανα και σιγουρα συγκριτηκα με το πρασινο της ΔΕΗ που εχουμε τωρα.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχω δει πολλους να λενε οτι στον τελευταιο εκκαθαριστικο σου τρωνε την εκπτωση συνεπειας και μπορει να σου ερθει ακριβα.Διαβαζοντας τους ορους δεν είδα κατι τετοιο.Ισχυει οντως? και αν ναι πως μπορεις να το αποφυγεις?
Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, katsio είπε

Καλησπέρα εχουμε περιπου κατανάλωση 2 ατομα ~300 kwh και κανα 50αρι στο νυχτερινο.
Σκεφτομαι να βάλω Power Home Secure Night ή Power Home Secure 2 απο την ζενιθ καθως νομιζω αυτα τα 2 ειναι τα πιο οικονομικα για εμας με μια ερευνα που εκανα και σιγουρα συγκριτηκα με το πρασινο της ΔΕΗ που εχουμε τωρα.
Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι εχω δει πολλους να λενε οτι στον τελευταιο εκκαθαριστικο σου τρωνε την εκπτωση συνεπειας και μπορει να σου ερθει ακριβα.Διαβαζοντας τους ορους δεν είδα κατι τετοιο.Ισχυει οντως? και αν ναι πως μπορεις να το αποφυγεις?
Ευχαριστω

Το ίδιο έκανα και εγώ σε συνδυασμό με το αέριο που είναι ότι ποιο φθηνό αυτή την στιγμή

Αν φύγεις το τελευταίο μηνά τιμολόγησε αλλιώς με 0.1880 

Αφού δεν έχεις μεγάλη κατανάλωση δεν υπάρχει λόγος να σε προβληματίσει κάτι  

Αν στο τελευταίο μηνά έχεις π,χ, κατανάλωση  300 Kwh θα πληρώσεις άξια ρεύματος 56 αντί  27

Ολη την χρονια θα εισαι ομως με 0,09

Επεξ/σία από tollisth
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δηλαδη αν φυγω για να παω σε αλλο σταθερο μπλε μολις τελειωσει ο 11ος μηνας θα γλυτωσω αυτην την extra χρεωση?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, katsio είπε

Δηλαδη αν φυγω για να παω σε αλλο σταθερο μπλε μολις τελειωσει ο 11ος μηνας θα γλυτωσω αυτην την extra χρεωση?

Το λέει στους ορούς όσο είναι η σύμβαση ενεργή παρέχεται και η έκπτωση αν σταματήσει η εκπροσώπηση σταματάει  

4,3 Δεν εφαρμόζεται «Έκπτωση Συνέπειας» σε περίπτωση τελικού
εκκαθαριστικού λογαριασμού που αφορά τελευταία καταμέτρηση
κατανάλωσης περιόδου όταν παύει η εκπροσώπηση της παροχής ή η
ηλεκτροδότηση του ακινήτου. H «Έκπτωση Συνέπειας» εφαρμόζεται για όσο
διάστημα η σύμβαση παραμένει ενεργή.

Αν τελειώσει ο 11ος μηνάς και θέλεις να φύγεις δεν πληρώνεις τέλος Πρόωρης Λύσης Σύμβασης

Δημοσ.
4 ώρες πριν, katsio είπε

Αν μείνεις στην ίδια εταιρεία και αλλάξεις πρόγραμμα στην συζήτηση με τον πωλητή μπορεί να μην σου χρεώσει Επαναλαμβάνω με συζήτηση και συμφωνία.Αν  φύγεις να πας σε άλλο πάροχο εννοείτε δεν γλυτώνεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...