Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nk9 είπε

Το κόστος των 48 kwh δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον δεύτερο λογαριασμό (ο οποίος εκδόθηκε βάσει δικιάς μου ένδειξης)

εαν δεν σου εχει αφαιρεθει τωρα θα σου αφαιρεθει στον εκκαθαριστικο τον Σεπτεμβριο.

• Like 1
  • Απαντ. 8,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, nk9 είπε

Καλησπέρα.

Στις 22/05 μεταφερθήκαμε στην Elpedison.

Στις 10/06 εκδόθηκε ο πρώτος λογαριασμός, ο οποίος για το διάστημα 22/05-01/06 ανέφερε κατανάλωση 48 kwh, τιμή η οποία προέκυψε δίχως καταμέτρηση (τον αναφέρει ως έναντι).

Στις 09/07 εκδόθηκε επόμενος λογαριασμός, ο οποίος για το διάστημα 22/05-27/06 έχει κατανάλωση 246 kwh κατόπιν μέτρησης δικιάς μου (έναντι με μέτρηση πελάτη τον λέει).

Επειδή όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν στην Δ.Ε.Η. και δεν έχουμε εικόνα για τον τρόπο τιμολόγησης των λοιπών παρόχων, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής...

Το κόστος των 48 kwh δεν θα έπρεπε να αφαιρεθεί από τον δεύτερο λογαριασμό (ο οποίος εκδόθηκε βάσει δικιάς μου ένδειξης) αφού περιλαμβάνει και το χρονικό διάστημα του πρώτου; Ή θεωρείται και αυτός έναντι και απλά έχει την πραγματική κατανάλωση της περιόδου;

Εάν ισχύει το δεύτερο, πότε θα γίνει η εκκαθάριση; Στην προγραμματισμένη μέτρηση του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. τον Σεπτέμβρη;

Συγγνώμη εάν ρωτάω τα (για κάποιους) αυτονόητα, αλλά δεν έχω εικόνα...

Ευχαριστώ.

Πιθανόν η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί με την μέτρηση που θα λαβουν από το ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι τότε δήλωνε εσύ μέτρηση για να τιμολογείται ορθά ο τρέχοντας και να σου χρωστάνε μονάχα τις πρώτες 48KWh.

Μπορείς κι εσύ να δηλώνεις τις μετρήσεις και στο ΔΕΔΔΗΕ για να τις στέλνει στον πάροχο (αιτήματα ΔΕΔΔΗΕ->Νέο αίτημα->Ενδείξεις κλπ. | δεν είναι τόσο άμεσοι, μπορεί να καθυστερήσουν να τη στείλουν στον πάροχο αλλά εσύ κάνε την καταχώρηση είναι εύκολη διαδικασία σαν την αντίστοιχη καταχώρηση στον πάροχο).  

11 ώρες πριν, favou2000 είπε

Μειώνονται οι επιλογές - προσφορές.

Screenshot_20250710-204239~3.png

Θα μειωθούν οι επιλογές, δεν μας συμφέρει κάτι τέτοιο, θέλουμε επιλογές να μπορούμε να επιλέξουμε στο ήδη καρτέλ που υπάρχει ;)

• Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, 1comment είπε

Τους προηγούμενους μήνες οχι. Τα ανεβαζε ο λογιστής ως έξοδα φαντάζομαι.

Μήπως τότε το κάνανε έτσι για να περνάει σαν τιμολόγιο στο mydata?

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους στο φόρουμ.

Πριν από λίγες μέρες νοίκιασα πρώτη φορά το δικό μου σπίτι και είμαι λίγο στα χαμένα σχετικά με το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Το σπίτι είναι 55τμ και έχει ένα κλιματιστικό. Θα μένω μόνος μου.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικά με τους παρόχους; Ποιος πάροχος πιστεύετε ότι θα μου βγει πιο οικονομικός (μαζί με τυχόν δώρα και άλλα μπόνους) ;

Και τέλος, τι τιμολόγιο προτείνετε, να πάρω κυμαινόμενο ή κάτι σταθερό;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, stavrosvarg είπε

Καλησπέρα σε όλους στο φόρουμ.

Πριν από λίγες μέρες νοίκιασα πρώτη φορά το δικό μου σπίτι και είμαι λίγο στα χαμένα σχετικά με το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Το σπίτι είναι 55τμ και έχει ένα κλιματιστικό. Θα μένω μόνος μου.

Έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικά με τους παρόχους; Ποιος πάροχος πιστεύετε ότι θα μου βγει πιο οικονομικός (μαζί με τυχόν δώρα και άλλα μπόνους) ;

Και τέλος, τι τιμολόγιο προτείνετε, να πάρω κυμαινόμενο ή κάτι σταθερό;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Έχουν φτιάξει εξελακια μέλη του forum που θα σε βοηθήσουν να βρεις το κατάλληλο. Λογικά θα χεις μια κατανάλωση 150-200 kw. Εαν έχεις την όρεξη και διάθεση να παρακολουθείς τιμές κάθε μήνα να πας σε κίτρινο. Αλλιώς αμα το ξεχνάς προτίμησε μπλε. https://energycost.gr/καταχωρημένα-τιμολόγια-προμήθειας-η-3/

Επεξ/σία από 7tasos7
προσθηκη πληροφοριας
Δημοσ.

εχει κανενας προβλημα με το να δει τους λογαριασμους στην Πρωτεργια ? Ολα τα pdf των λογαριασμων μου εμφανιζονται κενες σελιδες 

Δημοσ.

Δεν βρίσκω τα excel στο forum. Μπορεί κάποιος να τα παραθέσει; Ή 2-3 προτάσεις για τα πιο value for money προγράμματα αυτή τη στιγμή;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Mando είπε

εχει κανενας προβλημα με το να δει τους λογαριασμους στην Πρωτεργια ? Ολα τα pdf των λογαριασμων μου εμφανιζονται κενες σελιδες 

Εμφανίζονται κανονικά 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Mr.Deo είπε

Δεν βρίσκω τα excel στο forum. Μπορεί κάποιος να τα παραθέσει; Ή 2-3 προτάσεις για τα πιο value for money προγράμματα αυτή τη στιγμή;

https://energycost.gr/καταχωρημένα-τιμολόγια-προμήθειας-η-3/

αναλογα τι ψανεις κιτρινο -μπλε και αναλογα τις κιολοβατωρες που καις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Mr.Deo είπε

Κοιταξε λιγο το protergia value swift on time deal, ειναι κιτρινο με 5ευρω παγιο και 0,09093/kw (με εκπτωση συνεπειας), θα ζητησεις και συσταση απο το φορουμ για μπονους 10ευρω στους 5 πρωτους λογαριασμους. Απλως καθε 1η του μηνος θα κοιτας αν παραμενει ιδια η τιμη. Ειναι το χαμηλοτερο τιμολογιο.

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.

Καλημέρα παρέα, σχετικά με πάγια εντολή protergia. Καταχώρηση κάρτας δεν βλέπω να γίνεται, πάγια μέσω τραπέζης δωρεάν μόνο Πειραιώς. Δλδ οι άλλες χρεώνουν , και πόσο δλδ? Εκείνα τα 0,50€ νόμιζα ότι καταργήθηκαν. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Mando είπε

Εμενα φαινονται κανονικα.

Μόλις τώρα, BrunoB είπε

Καλημέρα παρέα, σχετικά με πάγια εντολή protergia. Καταχώρηση κάρτας δεν βλέπω να γίνεται, πάγια μέσω τραπέζης δωρεάν μόνο Πειραιώς. Δλδ οι άλλες χρεώνουν , και πόσο δλδ? Εκείνα τα 0,50€ νόμιζα ότι καταργήθηκαν. 

Οταν εκδοθει ο πρωτος λογαριασμος τον οποιον θα πληρωσεις εμπροθεσμα χωρις παγια εντολη, με το RF που εχει ο λογαριασμος σου θα κανεις παγια εντολη απο το ibank. Εγω δεν εχω πειραιως, απο εθνικη εκανα, δεν μ χρεωνεται κατι, αλλα συνηθως πληρωνω εγω πριν τη ληξη καμια βδομαδα ωστε να ενημερωθει το app, δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο αλλα κι εγω εχω την εντυπωση οτι καταργηθηκαν τα 0,50.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, messinia3 είπε

Το θέμα είναι θα δίνουν 100αρικο τότε και μάλιστα για κυμαινόμενο πρόγραμμα?

Νομίζω ούτε τώρα το δίνουν για κυμαινόμενο . Για το σταθερό μόνο . Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορεί με σύσταση , να επιδοτηθεί μια παροχή που πριν ένα μήνα ήταν στην εταιρία . Το έχει κάνει κάποιος ;

Δημοσ.

Σε επαγγελματικό γραφείο με μικρή κατανάλωση περίπου 200 kWh το μήνα τι προτείνετε; 

CleanShot2025-07-11at11_43_21.jpg.86661734b2e8bfd668c79951d02e3688.jpg CleanShot2025-07-11at11_43_40.jpg.8e5a1abb29a54c98609681ec8ef9fa2a.jpg

Αυτή τη στιγμή είμαι σε elin Power On! Business Green που δεν έχω αλλάξει καιρό και νομίζω ότι μπορώ να βρω κάτι καλύτερο με αυτά που βλέπω. Δεν μπορώ να κοιτάω κάθε μήνα τις χρεώσεις, θα ήθελα κάτι σταθερό να ξέρω τι μου γίνεται.  Βλέπω σε προηγούμενες σελίδες κάποια post με δωρεάν πάγια από πωλητές και δώρα αλλά στα site των ηρών, nrg, Protergia δεν βλέπω κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...