Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 12/7/2025 στις 6:24 ΜΜ, alekout είπε

Χθες με κάλεσαν κι από Elpe . Για επιστροφή παλιού πελάτη , με 5Χ20€  και για κυμαινόμενο . Τους είπα να με πάρουν από βδομάδα για να το σκεφτώ . 

Κανένα νέο για το 5*20?

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Κανένα νέο για το 5*20?

Ναι , διευκρινίστηκε . Είναι για όλα τα σταθερά και για 1 μόνο κυμαινόμενο , το ELPEDISON Reward Night Saver με 7,90 πάγιο και 0,1599 και 0,069 ( για τον Ιούλιο ) .

Ίσως συμφέρει για μικρές καταναλώσεις . Πχ για κλειστό σπίτι δίνει 20-8=12€ .

Επεξ/σία από alekout
  • Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, MessengerOfGood said:

Υπερβάλλων ζήλος του πωλητή; Άγνοια; Δεν ξέρω αλλά σπάστηκα λιγάκι...

Eξωτερικοί συνεργάτες είναι... παίρνουν προμήθεια από κάθε σύμβαση. Κι εννοείται τρώνε κυνηγητό από τα αφεντικά τους αν δε κλείσουν πωλήσεις. Εννοείται δε μπορείς να τους καταγγείλεις, καμία αρχή δεν ασχολείται. Εγώ επί 2 χρόνια έχω ανοιχτό αίτημα στην Αρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για παραβίαση GDPR κι η υπάλληλος που έχει αναλάβει το αίτημα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολλή ταλαιπωρία και πάρα πολλά τηλέφωνα στο Δεδδηέ χωρίς κανένα αποτέλεσμα, τελικά κατάφερα να γίνει η αλλαγή παρόχου μετά από παράπονο στη ΡΑΕ. Όχι βέβαια ότι θα μπορούσαν να πάνε όλα ομαλά, μην τρελαθούμε κιόλας. Με κάποιο μαγικό τρόπο, ο προηγούμενος πάροχος (ΔΕΗ) θεωρεί ότι η εκπροσώπησή μου από αυτόν τελείωσε στις 16/6. Ο νέος πάροχος (Ζενίθ) θεωρεί ότι η εκπροσώπησή μου από αυτόν άρχισε την ημερομηνία που έγινε το αίτημα μετάβασης, δηλαδή στις 9/5. Αποτέλεσμα? Έχω διπλοχρεωθεί πάγιο, δημοτικά τέλη και κάποιες ρυθμιζόμενες χρεώσεις από τον παλιό και το νέο πάροχο για κάτι λιγότερο από 40 μέρες, καθώς ο τελικός λογαριασμός της ΔΕΗ είχε περίοδο χρέωσης μέχρι 16/6 ενώ της Ζενίθ είχε περίοδο χρέωσης από 9/5. Με το ΔΕΔΔΗΕ άκρη δε βγάζω, με παραπέμπει στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ λέει ότι η ημερομηνία που έχει είναι 16/6 και με παραπέμπει στο ΔΕΔΔΗΕ. Η Ζενίθ λέει ότι η εκπροσώπηση ξεκίνησε στις 9/5 και να τα βρω με το ΔΕΔΔΗΕ...

Δεν το πιστεύω ότι περνάω όλη αυτή την ταλαιπωρία για μια 'απλή΄ αλλαγή παρόχου. 

Εκ νέου παράπονο στη ΡΑΕ και περιμένω λοιπόν. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Επεξ/σία από yannies82
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα! Επειδη πλεον εχω μπερδευτει απειρα, μπορει να μου πει κανεις ποια εταιρεια αξιζει; Θα επιθυμουσα σταθερο τιμολογιο ΑΝ πιστευετε οτι συμφερει. Οι καταναλωσεις μου ειναι γυρω στις 150kw τον μηνα και λογω αυτου δεν ξερω αν συμφερει το μπλε. Τελειωσε και της ΔΕΗ το συμβολαιο που ειχα με 0,12 kw..Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yannies82 είπε

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Καταρχάς μπες στο deddieapp και κοιταξε το ιστορικο ενδείξεων, με ποια ημερομηνια υπαρχουν οι ενδειξεις που εδωσες για αλλαγη παροχου; Ωστε να καταλαβουμε τι λεει ο ΔΕΔΔΗΕ. 

Γιατι ο ΔΕΔΔΗΕ κανει την αλλαγη, οποτε δεν μπορουν να εχουν δικιο και οι δυο παροχοι.

1 ώρα πριν, marios3434 είπε

Καλησπερα στην παρεα! Επειδη πλεον εχω μπερδευτει απειρα, μπορει να μου πει κανεις ποια εταιρεια αξιζει; Θα επιθυμουσα σταθερο τιμολογιο ΑΝ πιστευετε οτι συμφερει. Οι καταναλωσεις μου ειναι γυρω στις 150kw τον μηνα και λογω αυτου δεν ξερω αν συμφερει το μπλε. Τελειωσε και της ΔΕΗ το συμβολαιο που ειχα με 0,12 kw..Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Εχεις διαθεση και χρονο να ασχολησε καθε μηνα; τοτε σιγουρα σε συμφερει κιτρινο (protergia swift on time deal). Σε σταθερό επειδη εχεις χαμηλη καταναλωση δες λιγο το σταθερο της ελπεντισον με μηδεν παγιο και 0,1395/kw, αλλιως σταθερο με μεγαλο παγιο δεν συμφερει με τιποτα.

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
On 13/07/2025 at 16:04, Seldon40 said:

το deal protergia κιτρινο χωρις δεσμευση και ρητρα αποχωρησης. ληγει το σταθερο που ησουν;

Καλησπέρα, μάλλον ήρθε η ώρα να φύγω και εγώ από το πράσινο της ΔΕΗ καθως τον χειμώνα χτυπάω κάτι 300άρια (kw/h) τουλάχιστον τον μήνα. Να ρωτήσω κάτι επειδή βλέπω γράφει πληρωμή μέσω πάγιας εντολής, είναι ο μόνος τρόπος να πληρώσεις? Δεν γίνεται απλά να πληρώνω τον λογαριασμό όταν βγαίνει ?

Δημοσ.
3 hours ago, yannies82 said:

Εκ νέου παράπονο στη ΡΑΕ και περιμένω λοιπόν. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Mydeddieapp --> μετρήσεις -->  στατιστικά καταναλώσεων -- ενδείξεις παροχής

Σε κάθε ημερομηνία / ενδείξεις, υπάρχει από δίπλα ένα εικονίδιο  ⓘ . Σ'αυτόν τον πάροχο δηλαδή πληρώνεις τη συγκεκριμένη κατανάλωση.

Πχ αν στις 9/5 το ⓘ λέει ΔΕΗ... και στην επόμενη καταμέτρηση το ⓘ λέει ζενίθ... τότε 9/5 είναι η τελική ημερομηνία της ΔΕΗ. 

Υπάρχει το ενδεχόμενο η ΔΕΗ όντως να έλαβε εκκαθαριστικές ενδείξεις στις 16/6 και να έγινε η αλλαγή παρόχου εκ των υστέρων με αναδρομική ημερομηνία 9/5. Σ'αυτή τη περίπτωση θα πρέπει η ΔΕΗ να εκδώσει διορθωτικό τελικό. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Καλησπέρα, μάλλον ήρθε η ώρα να φύγω και εγώ από το πράσινο της ΔΕΗ καθως τον χειμώνα χτυπάω κάτι 300άρια (kw/h) τουλάχιστον τον μήνα. Να ρωτήσω κάτι επειδή βλέπω γράφει πληρωμή μέσω πάγιας εντολής, είναι ο μόνος τρόπος να πληρώσεις? Δεν γίνεται απλά να πληρώνω τον λογαριασμό όταν βγαίνει ?

Βάζεις πάγια εντολή για να μην πληρώσεις εγγύηση, αν θες μπορείς να μην βάλεις πάγια εντολή και να πληρώσεις εγγύηση. Εγώ έχω βάλει πάγια εντολή αλλά πάντα πληρώνω μια βδομάδα πριν την λήξη ώστε να προλάβει να ενημερωθεί το σύστημα και να μην πληρωθεί μετά μέσω πάγιας εντολής. Διαλέγεις ότι θες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ekrepali είπε

Mydeddieapp --> μετρήσεις -->  στατιστικά καταναλώσεων -- ενδείξεις παροχής

Σε κάθε ημερομηνία / ενδείξεις, υπάρχει από δίπλα ένα εικονίδιο  ⓘ . Σ'αυτόν τον πάροχο δηλαδή πληρώνεις τη συγκεκριμένη κατανάλωση.

Πχ αν στις 9/5 το ⓘ λέει ΔΕΗ... και στην επόμενη καταμέτρηση το ⓘ λέει ζενίθ... τότε 9/5 είναι η τελική ημερομηνία της ΔΕΗ. 

Υπάρχει το ενδεχόμενο η ΔΕΗ όντως να έλαβε εκκαθαριστικές ενδείξεις στις 16/6 και να έγινε η αλλαγή παρόχου εκ των υστέρων με αναδρομική ημερομηνία 9/5. Σ'αυτή τη περίπτωση θα πρέπει η ΔΕΗ να εκδώσει διορθωτικό τελικό. 

Οι τελευταίες μετρήσεις που είναι καταχωρημένες στο app είναι στις 9/5 (ΔΕΗ) και 5/7 (Ζενίθ). Όντως βάσει των ενδείξεων φαίνεται ότι η ΔΕΗ πρέπει να βγάλει έκτακτο διορθωτικό λογαριασμό. Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΕΗ δεν το δέχεται και με παραπέμπει στο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος με ξανά στέλνει στη ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε στις 16/6 τις ενδείξεις της 9/5 ως τελικές στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θεωρεί ότι η εκπροσώπηση μου από αυτή σταμάτησε στις 16/6 και όχι στις 9/5.

Καταλαβαίνω ότι η συνηθισμένη διαδικασία είναι να γίνεται μια καταμέτρηση όταν γίνεται η αλλαγή παρόχου. Εδώ δεν έγινε τέτοια καταμέτρηση, λόγω της κωλυσιεργίας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ βάφτισε εκ των υστέρων ως τελική καταμέτρηση τη μέτρηση της 9/5 και την έστειλε 16/6 ξανά στη ΔΕΗ για να γίνει η αλλαγή παρόχου.

Επεξ/σία από yannies82
Δημοσ.
8 ώρες πριν, turbat0s είπε

Για ποιο λόγο να μην πληρωθεί με πάγια?

Επειδη καποιος μπορει να μη θελει να πληρωνεται ο λογαριασμος με παγια, απλως να την βαζει για να μην πληρωνει εγγυηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...