Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, yannies82 είπε

Οι τελευταίες μετρήσεις που είναι καταχωρημένες στο app είναι στις 9/5 (ΔΕΗ) και 5/7 (Ζενίθ). Όντως βάσει των ενδείξεων φαίνεται ότι η ΔΕΗ πρέπει να βγάλει έκτακτο διορθωτικό λογαριασμό. Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΕΗ δεν το δέχεται και με παραπέμπει στο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος με ξανά στέλνει στη ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε στις 16/6 τις ενδείξεις της 9/5 ως τελικές στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θεωρεί ότι η εκπροσώπηση μου από αυτή σταμάτησε στις 16/6 και όχι στις 9/5.

Είναι μπλέξιμο... Τα ξέρω απο πρώτο χέρι και σε κάνουν μπαλάκι... Το καλύτερο είναι να πιέσεις μέσω ΡΑΕ και εγώ αυτό που έκανα και έβγαλα κάποια άκρη είναι έκανα καταγγελία και μέσω Συνήγορου Καταναλωτή. Πάντως το λογικό είναι η ΔΕΗ να το δεχτεί και να σου διορθώσει τον δικό της λογαριασμό κατά την άποψή μου, οπότε την καταγγελία προς ΔΕΗ προτείνω να την κάνεις...

3 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Επειδη καποιος μπορει να μη θελει να πληρωνεται ο λογαριασμος με παγια, απλως να την βαζει για να μην πληρωνει εγγυηση.

Έχεις δίκιο, αλλά δυστυχώς κάποια προγράμματα το έχουν ως προαπαιτούμενο (πχ online της ΔΕΗ που ήμουν πριν). Εγώ έβαλα την πάγια και έβαλα όριο (πχ 200€) και συνέχισα να πληρώνω με την κάρτα μου... Απλά όπως έχει ήδη αναφερθεί για να μην έχεις μπλεξίματα με 2πλο πληρωμές καλό είναι να πληρώνεις 1 εβδομάδα πριν την ημερομηνία λήξης ή νωρίτερα....

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, yannies82 είπε

Οι τελευταίες μετρήσεις που είναι καταχωρημένες στο app είναι στις 9/5 (ΔΕΗ) και 5/7 (Ζενίθ). Όντως βάσει των ενδείξεων φαίνεται ότι η ΔΕΗ πρέπει να βγάλει έκτακτο διορθωτικό λογαριασμό. Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΕΗ δεν το δέχεται και με παραπέμπει στο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος με ξανά στέλνει στη ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε στις 16/6 τις ενδείξεις της 9/5 ως τελικές στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θεωρεί ότι η εκπροσώπηση μου από αυτή σταμάτησε στις 16/6 και όχι στις 9/5.

Καταλαβαίνω ότι η συνηθισμένη διαδικασία είναι να γίνεται μια καταμέτρηση όταν γίνεται η αλλαγή παρόχου. Εδώ δεν έγινε τέτοια καταμέτρηση, λόγω της κωλυσιεργίας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ βάφτισε εκ των υστέρων ως τελική καταμέτρηση τη μέτρηση της 9/5 και την έστειλε 16/6 ξανά στη ΔΕΗ για να γίνει η αλλαγή παρόχου.

Η ΔΕΗ τελειωνει 9/5, αυτο λεει ο ΔΕΔΔΗΕ. Οταν λες δεν το δεχεται; δεν δεχεται την μετρηση του ΔΕΔΔΗΕ;

Ανοιξε αιτημα myrae εναντιον της ΔΕΗ.

16 λεπτά πριν, yannies82 είπε

Καταλαβαίνω ότι η συνηθισμένη διαδικασία είναι να γίνεται μια καταμέτρηση όταν γίνεται η αλλαγή παρόχου. Εδώ δεν έγινε τέτοια καταμέτρηση, λόγω της κωλυσιεργίας του ΔΕΔΔΗΕ. Ο ΔΕΔΔΗΕ βάφτισε εκ των υστέρων ως τελική καταμέτρηση τη μέτρηση της 9/5 και την έστειλε 16/6 ξανά στη ΔΕΗ για να γίνει η αλλαγή παρόχου.

Η ΔΕΗ τελειωνει 9/5, αυτο λεει ο ΔΕΔΔΗΕ. Οταν λες δεν το δεχεται; δεν δεχεται την μετρηση του ΔΕΔΔΗΕ;

Ο ΔΕΔΔΗΕ ειναι υποχρεωμενος να κανει την αλλαγη παροχου εντος 2 εργασιμων ημερων, δεν χρειαζεται να κανει καταμετρηση, με την φωτογραφια που εστειλες εσυ. Και δευτερον η ΔΕΗ ειναι υποχρεωμενη να δεχθει την ημερομηνια και την μετρηση που δινει ο ΔΕΔΔΗΕ.

8 λεπτά πριν, Nick_21 είπε

Είναι μπλέξιμο... Τα ξέρω απο πρώτο χέρι και σε κάνουν μπαλάκι... Το καλύτερο είναι να πιέσεις μέσω ΡΑΕ και εγώ αυτό που έκανα και έβγαλα κάποια άκρη είναι έκανα καταγγελία και μέσω Συνήγορου Καταναλωτή. Πάντως το λογικό είναι η ΔΕΗ να το δεχτεί και να σου διορθώσει τον δικό της λογαριασμό κατά την άποψή μου, οπότε την καταγγελία προς ΔΕΗ προτείνω να την κάνεις...

Έχεις δίκιο, αλλά δυστυχώς κάποια προγράμματα το έχουν ως προαπαιτούμενο (πχ online της ΔΕΗ που ήμουν πριν). Εγώ έβαλα την πάγια και έβαλα όριο (πχ 200€) και συνέχισα να πληρώνω με την κάρτα μου... Απλά όπως έχει ήδη αναφερθεί για να μην έχεις μπλεξίματα με 2πλο πληρωμές καλό είναι να πληρώνεις 1 εβδομάδα πριν την ημερομηνία λήξης ή νωρίτερα....

Νομιζω οτι μονο το online της ΔΕΗ το εχει προαπαιτουμενο.

Δημοσ.
15 minutes ago, yannies82 said:

Το πρόβλημα είναι ότι η ΔΕΗ δεν το δέχεται και με παραπέμπει στο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος με ξανά στέλνει στη ΔΕΗ. Ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε στις 16/6 τις ενδείξεις της 9/5 ως τελικές στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ θεωρεί ότι η εκπροσώπηση μου από αυτή σταμάτησε στις 16/6 και όχι στις 9/5.

Το κακό με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι ότι άμα ανοίγεις αίτημα μέσω deddie ή μέσω ΡΑΕ, είτε μετά σε παίρνουν τηλέφωνο είτε απαντάνε χύμα χωρίς σφραγίδα (επίσημο έγγραφο).

Πάρε ένα τηλέφωνο στο τοπικό γραφείο (στη γραμματεία) και ζήτα το εσωτερικό τηλέφωνο του αρμόδιου υπαλλήλου για ενδείξεις / αλλαγές παρόχων. Χρειάζεσαι μια γραπτή βεβαίωση ότι η εκπροσώπηση στη ΔΕΗ έληξε στις 9/5 με ενδείξεις Χ μέρα, Ψ νύχτα. Ή έστω να τσεκάρει αν η ΔΕΗ ενημερώθηκε για τις διορθωτικές ενδείξεις κι αν ναι, πότε; 

Αν δε βγει άκρη... κάνε καταγγελία στη ΡΑΕ κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. Η μαλακία είναι ότι ανοίξουν 2 ξεχωριστά αιτήματα και δε βλέπει ο ένας τις απαντήσεις του άλλου, θα πρέπει να επισυνάπτεις εσύ τις απαντήσεις του ενός στον άλλον. Αν δεν υπάρξει επίλυση (3 κόκκινα) μετά ανοίγεις αίτημα στον ενεργειακό διαμεσολαβητή κατά ΔΕΗ.

Κι αν ούτε εκεί βγάλεις άκρη... μετά κάνεις καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή, ταυτόχρονα κατά ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. Αλλά οι αργόσχολες που ανέλαβαν εκεί πέρα μπορεί να κάνουν κάνα 6μηνο να σου δώσουν πρωτόκολλο.

Spoiler

re.jpg.7ee4daced17b23b59e05617135f55dfd.jpg

Τοπικά τηλέφωνα ΔΕΔΔΗΕ.pdf

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ ειναι υποχρεωμενος να κανει την αλλαγη παροχου εντος 2 εργασιμων ημερων, δεν χρειαζεται να κανει καταμετρηση, με την φωτογραφια που εστειλες εσυ. Και δευτερον η ΔΕΗ ειναι υποχρεωμενη να δεχθει την ημερομηνια και την μετρηση που δινει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η ΔΕΗ λέει "Εμείς 16/6 πήραμε τις τελικές μετρήσεις από το ΔΕΔΔΗΕ, άρα αυτή θεωρούμε ότι είναι η τελική ημερομηνία".

Η Ζενίθ δε μου ζήτησε φωτογραφία, έδωσα ενδείξεις προφορικά. Ο ΔΕΔΔΗΕ ήθελε οπωσδήποτε να κάνει καταμέτρηση (παρόλο που ο μετρητής έχει SIM και υποστηρίζει τηλεμετρία). Ήρθαν στις 2 εργάσιμες ημέρες, αλλά εκείνη τη μέρα έλειπα και ο μετρητής δεν είναι προσβάσιμος. Μου ήρθε μήνυμα να καλέσω στο ΔΕΔΔΗΕ για ραντεβού, κάτι που σαν διαδικασία απλώς δε λειτουργεί. Παίρνεις τηλέφωνο το ΔΕΔΔΗΕ, σου λένε προωθούμε το αίτημά σας και θα σας καλέσουμε και δεν καλούν ποτέ. Πρέπει να πήρα κοντά στις 10 φορές. Τελικά η αλλαγή παρόχου έγινε μετά από παράπονο στη ΡΑΕ. Τυχαίνει η τελευταία μέτρηση να ήταν ακριβώς τη μέρα που έκανα την αίτηση να πάω στη Ζενίθ (9/5) και ο ΔΕΔΔΗΕ τη χρησιμοποίησε εκ των υστέρων για να γίνει η αλλαγή.

Με τις μετρήσεις ο ΔΕΔΔΗΕ τα έχει κάνει εντελώς μαντάρα. Ο προηγούμενος λογαριασμός της ΔΕΗ ήταν μέχρι 8/5 (τον οποίο και πλήρωσα). Στη συνέχεια, ο ΔΕΔΔΗΕ έβγαλε έναντι λογαριασμό (άγνωστο γιατί, η παροχή έχει τηλεμετρία, δεν παίρνω έναντι) με περίοδο 9/5 εως 15/6 και ποσό 84 ευρώ. Ο τελικός της ΔΕΗ βγήκε λίγες μέρες μετά με περίοδο 9/5 εως 16/6. Σε αυτόν η κατανάλωση ήταν μηδενική (καθώς οι μετρήσεις ήταν οι ίδιες με τον προηγούμενο). Όμως, από τα 84 ευρώ του έναντι, ο ΔΕΔΔΗΕ έστειλε διόρθωση να μου πιστωθούν μόνο τα 58 στον τελικό λογαριασμό (μάλλον δε μου επέστρεψαν τα δημοτικά τέλη). Επίσης, η ΔΕΗ με χρέωσε ρυθμιζόμενες και πάγιο στον τελικό λογαριασμό. Τελικά, ενώ θα έπρεπε να μου επιστραφούν τα 100 ευρώ τις εγγύησης, στον τελικό λογαριασμό μου επιστράφηκαν 64.

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, yannies82 said:

Ο ΔΕΔΔΗΕ ήθελε οπωσδήποτε να κάνει καταμέτρηση (παρόλο που ο μετρητής έχει SIM και υποστηρίζει τηλεμετρία). 

Για έξτρα μεροκάματο, πέφτει τρελή μάσα. Άμα δεν τους κυνηγήσει κάποιος, δεν υπάρχει σωτηρία και δυστυχώς κάποια στιγμή θα αλλάξουν όλοι οι μετρητές και θα τραβάνε όλοι τα ίδια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα , μπορώ να έχω μια σύσταση για Protergia ?

Καλύφθηκε . Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από herkules
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, herkules είπε

Καλημέρα , μπορώ να έχω μια σύσταση για Protergia ?

Καλύφθηκε . Ευχαριστώ!

34 λεπτά πριν, Spiros-K είπε

μία σύσταση και για μένα για την Protergia παρακαλώ.

Ευχαριστώ, καλύφθηκα.

Πρέπει να εχει ανέβει αρκετα το πελατολογιο της protergia. 😂

• Haha 2
Δημοσ.
1 minute ago, ^_NikitaS_^ said:

Πάντως εγώ δεν έχω προλάβει να στείλω καμία σύσταση. Πάντα λένε "καλύφθηκα". Μέσα σε 7 λεπτά ο άλλος είχε καλυφθεί χαχαχα. 

κι εγώ το ίδιο :D

• Haha 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ^_NikitaS_^ είπε

Πάντως εγώ δεν έχω προλάβει να στείλω καμία σύσταση. Πάντα λένε "καλύφθηκα". Μέσα σε 7 λεπτά ο άλλος είχε καλυφθεί χαχαχα. 

Και 'γω μαζί σου 😂

Λόγω δουλειάς είμαι μακριά απο pc και κινητό,οπότε δεν προλαβαίνω να στείλω πρόσκληση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια σύσταση και για μένα. Και μια ερώτηση με 350 kw το μήνα τι προτείνετε ptotergia ή Elpedison ? Ευχαριστώ 

ευχαριστώ καλύφθηκε

Επεξ/σία από dpapazisis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dpapazisis είπε

Μια σύσταση και για μένα. Και μια ερώτηση με 350 kw το μήνα τι προτείνετε ptotergia ή Elpedison ? Ευχαριστώ 

Και εγώ με 300 εκεί πήγα… με σύσταση νομίζω συμφέρει…

Δημοσ.

Σύσταση προτέργειας παρακαλώ. Αν περάσει 1:15 μην στείλετε άλλες, λογικά θα έχει προλάβει κάποιος. 

2 minutes ago, MikhailBakurin said:

Σύσταση προτέργειας παρακαλώ. Αν περάσει 1:15 μην στείλετε άλλες, λογικά θα έχει προλάβει κάποιος. 

Φτάνει. Στείλατε 10 σε 3 λεπτά. Ευχαριστώ. 

• Haha 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...