Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nk9 είπε

Οπότε, όταν θα γίνει η εκκαθάριση βάσει μετρησης ΔΕΔΔΗΕ, πρακτικά θα πληρώσεις την πραγματική κατανάλωση του τελευταίου μήνα.

Στην ουσια εκκαθαριστικος ειναι δηλαδη;

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Στην ουσια εκκαθαριστικος ειναι δηλαδη;

Δες ενδεικτικά τι μου είχε απαντήσει η Elpedison:

"Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκκαθαριστικός λογαριασμός μπορεί να εκδοθεί μόνο κατόπιν λήψης ενδείξεων από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρεται στο τελευταίο τιμολόγιο σας, η επόμενη καταμέτηρηση θα πραγματοποιηθεί στις ../../2025. Οι λογαριασμοί που εκδίδονται με ένδειξη πελάτη εκδίδονται ως έναντι και προκειμένου να λαμβάνετε λογαριασμό που να ανταποκρίνεται στην πραγματική κατανάλωση της παροχής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Μέτρα Μόνος Σου στην εφαρμογή MyElpedison και να καταχωρείτε τις ενδείξεις σας σε περίπτωση καθυστέρησης καταμέτρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ"

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Εκκαθαριστικό με ένδειξη πελάτη. Τι διαφορα εχει με τον εκκαθαριστικό;

Μεγάλη.

Γιατί μηδενίζει τον χρόνο και δεν ξανά ασχολείσαι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μεγάλη.

Γιατί μηδενίζει τον χρόνο και δεν ξανά ασχολείσαι.

Δεν νομιζω να υπαρχει ομως παροχος να εκδοσει εκκαθαριστικο χωρις ενδειξεις ΔΕΔΔΗΕ, λιγο δυσκολο γτ ο καθενας θα μπορουσε να δινει αλλες μετρησεις απο τις πραγματικες, παντως ο εκκαθαριστικος με ενδειξη πελατη που εκδιδει η προτεργια εχω δει οτι ειναι καλυτερος απο τον αντιστοιχο εναντι με ενδειξη πελατη που ειχα στον ΗΡΩΝ (δεν ειχε ερτ και καποιες αλλες χρεωσεις με αποτελεσμα ο εκκαθαριστικος να ειναι πολυ αυξημενος).

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nk9 είπε

Δες ενδεικτικά τι μου είχε απαντήσει η Elpedison:

"Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκκαθαριστικός λογαριασμός μπορεί να εκδοθεί μόνο κατόπιν λήψης ενδείξεων από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρεται στο τελευταίο τιμολόγιο σας, η επόμενη καταμέτηρηση θα πραγματοποιηθεί στις ../../2025. Οι λογαριασμοί που εκδίδονται με ένδειξη πελάτη εκδίδονται ως έναντι και προκειμένου να λαμβάνετε λογαριασμό που να ανταποκρίνεται στην πραγματική κατανάλωση της παροχής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Μέτρα Μόνος Σου στην εφαρμογή MyElpedison και να καταχωρείτε τις ενδείξεις σας σε περίπτωση καθυστέρησης καταμέτρησης από τον ΔΕΔΔΗΕ"

Έχω ελπεντισον και δίνω ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΘΕ μήνα.

Βγαίνει λογαριασμός με ΕΝΔΕΙΞΗ πελάτη. Τον 4' μήνα που βγαίνει ο εκκαθαριστικός υπάρχει μια δημιουργική ασάφεια. Αναφέρει ότι γίνεται εκκαθάριση τετραμήνου αλλά πουθενά ΔΕΝ αναφέρεται ο τρέχων μήνας. Το πιθανολογείς από τα δημοτικά τέλη 

1 λεπτό πριν, Seldon40 είπε

Δεν νομιζω να υπαρχει ομως παροχος να εκδοσει εκκαθαριστικο χωρις ενδειξεις ΔΕΔΔΗΕ, λιγο δυσκολο γτ ο καθενας θα μπορουσε να δινει αλλες μετρησεις απο τις πραγματικες, παντως ο εκκαθαριστικος με ενδειξη πελατη που εκδιδει η προτεργια εχω δει οτι ειναι καλυτερος απο τον αντιστοιχο εναντι με ενδειξη πελατη που ειχα στον ΗΡΩΝ (δεν ειχε ερτ και καποιες αλλες χρεωσεις με αποτελεσμα ο εκκαθαριστικος να ειναι πολυ αυξημενος).

Υπάρχουν αρκετοί: αμέσως αμέσως η ζενίθ που είμαι τώρα και το λέει και η Eunice 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έχω ελπεντισον και δίνω ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΘΕ μήνα.

Βγαίνει λογαριασμός με ΕΝΔΕΙΞΗ πελάτη. Τον 4' μήνα που βγαίνει ο εκκαθαριστικός υπάρχει μια δημιουργική ασάφεια. Αναφέρει ότι γίνεται εκκαθάριση τετραμήνου αλλά πουθενά ΔΕΝ αναφέρεται ο τρέχων μήνας. Το πιθανολογείς από τα δημοτικά τέλη 

Υποθέτω πως εάν οι kwh της εκκαθάρισης είναι σωστές (τρέχουσες μείον την προηγούμενη μέτρηση σου) και τα Δ.Τ., Δ.Φ. κ.λπ. χρεώνονται για τριάντα ημέρες περίπου τότε έχουμε σωστή εκκαθάριση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nk9 είπε

Υποθέτω πως εάν οι kwh της εκκαθάρισης είναι σωστές (τρέχουσες μείον την προηγούμενη μέτρηση σου) και τα Δ.Τ., Δ.Φ. κ.λπ. χρεώνονται για τριάντα ημέρες περίπου τότε έχουμε σωστή εκκαθάριση.

Αφήνω το σενάριο λάθους.

Αλλά για να τσεκαρεις το λογαριασμό δεν σε φθάνει 1 ώρα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Αφήνω το σενάριο λάθους.

Αλλά για να τσεκαρεις το λογαριασμό δεν σε φθάνει 1 ώρα 

Σε αυτό δεν έχεις άδικο!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Υπάρχουν αρκετοί: αμέσως αμέσως η ζενίθ που είμαι τώρα και το λέει και η Eunice 

Στην προτεργια παντως μεχρι στιγμης που ειναι ολοι εκκαθαριστικοι με ενδειξη πελατη (τον αυγουστο θα εχω εκκαθαριστικο οποτε θα δω αν υπαρξει κατι διαφορετικο) εχω δει ολες τις χρεωσεις σε σχεση με ΗΡΩΝ που εβλεπα στους εναντι μηδενικες καποιες χρεωσεις, και τις ειδα μαζεμενες στον εκκαθαριστικο (θα δειξει κιολας).

Δημοσ.

Ηλικιωμένο συγγενικό μου πρόσωπο μου ζήτησε να ψάξω για να αλλάξει πάροχο.

Στον πλέον πρόσφατο εκκαθαριστικό που έχει στα χέρια του (από Δεκεμβριο έως Μάρτιο) αναφέρει κατανάλωση τετραμήνου γύρω στις 700 kwh, άρα πάμε με την παραδοχή πως μηνιαία παίζει από 150 έως 200 το πολύ.

Σε μια σύγκριση που έκανα στα γρήγορα και βάζοντας ως ετήσια κατανάλωση τις 2.000 kwh, φαίνεται να συμφερει το πρόγραμμα μηδενικού παγίου της Elpedison (με τιμή kwh στα 0,1395€).

Διαβάζω πως πλέον δίνουν 50€ διατακτικές του Σκλαβενίτη.

Υπάρχει κάποιος που να πήρε 100€ αυτές τις μέρες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, S90 είπε

Θέλω να πω απλά ενα μπράβο σε αυτούς που συντηρούν κ ενημερώνουν το excel...συγχαρητήρια παιδιά.

Που είναι το excel; Είναι μεγάλο το νήμα;

Επεξ/σία από TechWeirdo
Δημοσ.
3 hours ago, Seldon40 said:

Εκκαθαριστικό με ένδειξη πελάτη. Τι διαφορα εχει με τον εκκαθαριστικό;

3 hours ago, nk9 said:

Ο εκκαθαριστικός με ένδειξη πελάτη νομίζω πως ουσιαστικά είναι έναντι, αλλά με ακριβείς καταναλώσεις.

Κι όμως... μέχρι και πέρυσι η Protergia και η WeEnergy έκαναν κανονική εκκαθάριση με την ένδειξη πελάτη. Και η Ελίν νομίζω έκανε το ίδιο, αλλά ήθελε και φωτογραφία.

Από τότε που ξεκίνησαν οι μηνιαίες μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ δε ξέρω τι πολιτική ακολουθούν.

Δημοσ.

Η ζενίθ που είμαι 11 μήνες τώρα βγάζει εκκαθαριστικό κανονικά με την ένδειξη πελάτη και δεν γίνεται άλλη εκκαθάριση,είμαι ακόμα στην τετραμηνιαία μέτρηση Δεδδηε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...