Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Κανε και κανενα ελεγχο, γτ ποτε δεν ξερεις.

Οι ρυθμιζομενες παντως ειναι ιδιες σε ολους τους παροχους και σε ολα τα τιμολογια.

διαφορες που βρισκω στον υπολογισμο ρυθμιζομενων του sheet με οτι αναγραφει η ΔΕΗ:

• =1,06*(0,017+0,00339+0,00999)*('Σπίτι - Μηνιαία'!C$2+'Σπίτι - Μηνιαία'!C$3)

το "0,00339" δεν πολλαπλασιαζεται με ολες τις κιλοβατωρες στον λογαριασμο μου, αλλα με αυτες >544
τα αλλα 2 νουμερα ειναι ΕΤΜΕΑΡ κ ΑΔΜΗΕ κ πολλαπλασιαζονται με το συνολο

• + 1,06*30/365*'Σπίτι - Μηνιαία'!G$2*6,21

Eδω εκανα εγω λαθος κ αφησα 25kVA, ενω επρεπε να το θεσω στα 8kVA 

• 400 * 0.0069 + 100 * 0.05 + (C2 - 500) * 0.085))

Μικρολεπτομερειες, αλλα σε εμενα ειναι οι πρωτες 387*0.0069, μετα οι επομενες 96*0.05, κ ολες οι επιπλεον *0.085

ψιλοπραγματα δηλαδη. Αν βαλω σωστα τις kVA στο 8, το sheet δειχνει 41,742ε ρυθμιζομενες vs 40,29 που λεει η ΔΕΗ (χωρις ΦΠΑ)

PS: εντομεταξυ ρωτησα στο τηλ την elpedison κ μ λεει οτι μπορει να μην ειναι ιδιες οι ρυθμιζομενες με τη ΔΕΗ, αλλα νομιζω μαλλον δεν ειχε ιδεα κ απλα το πε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Kadaz είπε

διαφορες που βρισκω στον υπολογισμο ρυθμιζομενων του sheet με οτι αναγραφει η ΔΕΗ:

• =1,06*(0,017+0,00339+0,00999)*('Σπίτι - Μηνιαία'!C$2+'Σπίτι - Μηνιαία'!C$3)

το "0,00339" δεν πολλαπλασιαζεται με ολες τις κιλοβατωρες στον λογαριασμο μου, αλλα με αυτες >544
τα αλλα 2 νουμερα ειναι ΕΤΜΕΑΡ κ ΑΔΜΗΕ κ πολλαπλασιαζονται με το συνολο

• + 1,06*30/365*'Σπίτι - Μηνιαία'!G$2*6,21

Eδω εκανα εγω λαθος κ αφησα 25kVA, ενω επρεπε να το θεσω στα 8kVA 

• 400 * 0.0069 + 100 * 0.05 + (C2 - 500) * 0.085))

Μικρολεπτομερειες, αλλα σε εμενα ειναι οι πρωτες 387*0.0069, μετα οι επομενες 96*0.05, κ ολες οι επιπλεον *0.085

ψιλοπραγματα δηλαδη. Αν βαλω σωστα τις kVA στο 8, το sheet δειχνει 41,742ε ρυθμιζομενες vs 40,29 που λεει η ΔΕΗ (χωρις ΦΠΑ)

PS: εντομεταξυ ρωτησα στο τηλ την elpedison κ μ λεει οτι μπορει να μην ειναι ιδιες οι ρυθμιζομενες με τη ΔΕΗ, αλλα νομιζω μαλλον δεν ειχε ιδεα κ απλα το πε

Σε άσχετη έπεσες...οι ρυθμιζομενες χρεώσεις είναι ίδιες σε όλους τους παροχους και ανεξαρτήτως προγράμματoς. 

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fysikos είπε

στο myprotergia εχει ενα λινκ για δωρεαν εγκατασταση νεου εξυπνου μετρητη για τους 1000 πρώτους. εχει κανει κάποιος αιτηση να μας πει τι του απαντησαν;

εχει κανεις φωτο απο "εξυπνο" μετρητη; sim εχουν τελικα; τσαμπα μπαινει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, fysikos είπε

στο myprotergia εχει ενα λινκ για δωρεαν εγκατασταση νεου εξυπνου μετρητη για τους 1000 πρώτους. εχει κανει κάποιος αιτηση να μας πει τι του απαντησαν;

Εγω εκανα αιτηση απο τους πρωτους, και μου τον εγκατεστησαν, η τοποθετηση γινεται στον εσωτερικο ηλεκτρολογικο πινακα και μεσω του app μπορεις να δεις την καταναλωση ανα ημερα, ανα ωρα, ανα εβδομαδα κλπ. 

Υπεγραψα συμβαση μεχρι 31/12, ο μετρητης ανηκει στην προτεργια και αν για καποιο λογο καταγγειλεις την συμβαση πχ. αλλαγη παροχου, θα ερθουν να τον παρουν εκτος αν θες να τον κρατησεις θα στον χρεωσουν. Δεν πληρωνεις κατι για τοποθετηση.

Ερχεται δικος τους τεχνικος και κανει την τοποθετηση, οπως και αν ληξει η συμβαση παλι τεχνικος της προτεργια θα κανει αντικατασταση. Περιπου οτι ισχυει με τα ρουτερ, δηλ, ο εξοπλισμος ανηκει στην προτεργια και τον εχεις χρεωμενο εσυ.

5 ώρες πριν, akaloith είπε

εχει κανεις φωτο απο "εξυπνο" μετρητη; sim εχουν τελικα; τσαμπα μπαινει;

Δεν πληρωνεις κατι, εκτος αν αλλαξεις παροχο και θες να τον κρατησεις. Σαν ενας διακοπτης μεσα στον πινακα ειναι λιγο μεγαλυτερος απο τους υπολοιπους, δεν βλεπεις στον πινακα καταναλωσεις, μονο μεσω του app.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, akaloith said:

τη μανα μου τη ξεκινησα στη προγραμματαρα  smart night -40% 0 παγιο στις 17/3/25
πως;;;;;
ειχα κανει αιτηση οσο υπηρχε το προγραμμα, τελικα δεν την ειχα παει μιας που τη κρατησε ο ηρων με ενα 60ευρω δωρο
και οταν τελειωσε ο ηρων πηγα στο παλιο το mail το υπεγραψα και εγινε δεκτη η αιτηση που ειχε ξεκινησει ας πουμε ενα 6μηνο πριν αλλα υπεγραφει 6 μηνες μετα :P
το δικο μου παλι 8/8/25 τελος :mad:

ΚΡΑΤΑΤΕ τα email και τις προσφορες ετοιμες για υπογραφη

Απίστευτο. 🤪

Kανονικά βάσει ΚΠΗΕ:

Η Προσφορά Προμήθειας προς Πελάτη καταρτίζεται
εγγράφως και είναι δεσμευτική για τον Προμηθευτή για
χρονική περίοδο τουλάχιστον δέκα (10) ημερών από την
παραλαβή της. Η Προσφορά περιλαμβάνει κατ’ ελάχι−
στον τα ακόλουθα

Συνήθως οι πάροχοι στα email γράφουν πχ "Η προσφορά έχει ισχύ 10 -15 μέρες". Ή το γράφουν οι όροι του προγράμματος που επισυνάπτουν. Αν αμελήσουν να γράψουν περιθώριο, άγνωστο τι ισχύει. Δε γίνεται πχ να είναι για πάντα διαθέσιμη μια προσφορά για ένα πρόγραμμα που έχει καταργηθεί εμπορικά.

Νομίζω ότι έπεσες σε περίπτωση υπαλλήλου που καιγόταν να ολοκληρώσει συμβάσεις για να πιάσει στόχους που είχαν ορίσει τα αφεντικά. Τρώνε τρελό κυνηγητό. Πήρε αυτή τo μεροκάματο, πήρε η μάνα φτηνό ρεύμα και η Ζενίθ δε πρόκειται να πάρει χαμπάρι. Win-win-win. 

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Απίστευτο. 🤪

Kανονικά βάσει ΚΠΗΕ:

Συνήθως οι πάροχοι στα email γράφουν πχ "Η προσφορά έχει ισχύ 10 -15 μέρες". Ή το γράφουν οι όροι του προγράμματος που επισυνάπτουν. Αν αμελήσουν να γράψουν περιθώριο, άγνωστο τι ισχύει. Δε γίνεται πχ να είναι για πάντα διαθέσιμη μια προσφορά για ένα πρόγραμμα που έχει καταργηθεί εμπορικά.

Νομίζω ότι έπεσες σε περίπτωση υπαλλήλου που καιγόταν να ολοκληρώσει συμβάσεις για να πιάσει στόχους που είχαν ορίσει τα αφεντικά. Τρώνε τρελό κυνηγητό. Πήρε αυτή τo μεροκάματο, πήρε η μάνα φτηνό ρεύμα και η Ζενίθ δε πρόκειται να πάρει χαμπάρι. Win-win-win. 

Πιστεύω κατά λάθος 

Δημοσ.
Στις 25/7/2025 στις 12:29 ΜΜ, akaloith είπε

τη μανα μου τη ξεκινησα στη προγραμματαρα  smart night -40% 0 παγιο στις 17/3/25
πως;;;;;
ειχα κανει αιτηση οσο υπηρχε το προγραμμα, τελικα δεν την ειχα παει μιας που τη κρατησε ο ηρων με ενα 60ευρω δωρο
και οταν τελειωσε ο ηρων πηγα στο παλιο το mail το υπεγραψα και εγινε δεκτη η αιτηση που ειχε ξεκινησει ας πουμε ενα 6μηνο πριν αλλα υπεγραφει 6 μηνες μετα :P
το δικο μου παλι 8/8/25 τελος :mad:

ΚΡΑΤΑΤΕ τα email και τις προσφορες ετοιμες για υπογραφη

Δεν ισχύει γενικά. Τα link για να υπογράψει παύουν να ισχύουν μετά από κάποιο καιρό, σίγουρα μικρότερο των 3 μηνών.

Δημοσ.

Να ρωτήσω, το εξελάκι συνεχίζει να υφίσταται; Δοκιμάζω από τα link που βρίσκω αλλά το google δίνει error: "We're sorry. You can't access this item because it is in violation of our Terms of Service."🤔

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DreamAxe είπε

Να ρωτήσω, το εξελάκι συνεχίζει να υφίσταται; Δοκιμάζω από τα link που βρίσκω αλλά το google δίνει error: "We're sorry. You can't access this item because it is in violation of our Terms of Service."🤔

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vRwCR4f9DUH9zfy1fy6aYX9wCegyxCdU78HfWg4SeXZmcozNR1swtYJ7MS3sDu0kaxg4X8EMusuaG-2/pubhtml#

• Like 1
Δημοσ.

Μαγκες... βγαλτε τους χρωματιστους μαρκαδορους... παμε να προσθεσουμε  γαλαζια τιμολογια στη καθημερινοτητα μας -τυπου Picasso. Θα πεσει γελιο. 

Screenshot_20250726_161523_Chrome.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Seldon40 είπε

Εγω εκανα αιτηση απο τους πρωτους, και μου τον εγκατεστησαν, η τοποθετηση γινεται στον εσωτερικο ηλεκτρολογικο πινακα και μεσω του app μπορεις να δεις την καταναλωση ανα ημερα, ανα ωρα, ανα εβδομαδα κλπ. 

Υπεγραψα συμβαση μεχρι 31/12, ο μετρητης ανηκει στην προτεργια και αν για καποιο λογο καταγγειλεις την συμβαση πχ. αλλαγη παροχου, θα ερθουν να τον παρουν εκτος αν θες να τον κρατησεις θα στον χρεωσουν. Δεν πληρωνεις κατι για τοποθετηση.

Ερχεται δικος τους τεχνικος και κανει την τοποθετηση, οπως και αν ληξει η συμβαση παλι τεχνικος της προτεργια θα κανει αντικατασταση. Περιπου οτι ισχυει με τα ρουτερ, δηλ, ο εξοπλισμος ανηκει στην προτεργια και τον εχεις χρεωμενο εσυ.

Δεν πληρωνεις κατι, εκτος αν αλλαξεις παροχο και θες να τον κρατησεις. Σαν ενας διακοπτης μεσα στον πινακα ειναι λιγο μεγαλυτερος απο τους υπολοιπους, δεν βλεπεις στον πινακα καταναλωσεις, μονο μεσω του app.

και ο εξυπνος μετρητης του δεδδηε μπαινει στο πινακα;;;
νομιζα αντικαθιστουν τα ρολογια

3 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Δεν ισχύει γενικά. Τα link για να υπογράψει παύουν να ισχύουν μετά από κάποιο καιρό, σίγουρα μικρότερο των 3 μηνών.

κιομως στην ζενιθ δουλεψε και ηταν σιγουρα πανω απο 3μηνο

18 ώρες πριν, ekrepali είπε

Απίστευτο. 🤪

Kανονικά βάσει ΚΠΗΕ:

κιομως με παιδεψαν γιατι μπλεχτηκαν οι καταναλωσεις οι τοτε με τις τρεχουσες
οχι δε μου το καναν ευκολο αλλα τελικα εγινε

Επεξ/σία από akaloith
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, akaloith είπε

και ο εξυπνος μετρητης του δεδδηε μπαινει στο πινακα;;;
νομιζα αντικαθιστουν τα ρολογια

Οχι αυτος ο μετρητης ειναι ασχετος απο τον τον μετρητη του ΔΕΔΔΗΕ.

Του ΔΕΔΕΗΕ ειναι το εξωτερικο ρολοι-μετρητης.

Επεξ/σία από Seldon40

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...