Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Για 250-300 περιπου κιλοβατωρες το μηνα, τι προτεινεις;

Αν και το χειμωνα νομιζω οτι παω στις 500-600 το μηνα.

Η θα  πας σε κυμαινόμενο με κλειδωμένη τιμή  και θα τσεκάρεις όμως κάθε μήνα  ή σε κάποιο από τα σταθερά που υπάρχουν (θα πρέπει όμως να προσέχεις κι εκεί να πληρώνεις εμπρόθεσμα)

Επεξ/σία από messinia3
  • Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Seldon40 είπε

Νομιζω οτι ειναι συγκεκριμενα τα προγραμματα για φβ. καθε εταιρια εχει και καποιο προγραμμα για φβ, και δεν ξερω αν δινουν δωρα για τετοια προγραμματα. δηλαδη μπορεις να πας σε οποιο προγραμμα θελεις; μπορεις να φυγεις απο ηρων ή εισαι δεσμευμενος;

Μάλλον θα αναφέρεσαι στα προγράμματα των ίδιων των παρόχων όπως αυτο

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/myenergy-solarnet/

Εγω δεν εχω καμία σχέση με αυτά τα προγράμματα, το συμβόλαιο μου ειναι με τον ΔΕΔΔΗΕ απο το "ΦΒ στις στέγες" .

Και με τον πάροχο, αν μη τι άλλο μετα απο 5 χρόνια στον ίδιο, δεν νομιζω πια να με δεσμεύει κατι (εννοω οπως γινεται στην τηλεφωνία) .

Ειδα και άλλο σχόλιο εδω απο χρήστη που μιλουσε για "40€ Σκλαβενιτη" και "200€ για επισκευές στο σπίτι".  Αν κατάλαβα δηλ μονο αυτα δίνουν πλεον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, kounga είπε

Μάλλον θα αναφέρεσαι στα προγράμματα των ίδιων των παρόχων όπως αυτο

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myenergy/myenergy-solar/myenergy-solarnet/

Εγω δεν εχω καμία σχέση με αυτά τα προγράμματα, το συμβόλαιο μου ειναι με τον ΔΕΔΔΗΕ απο το "ΦΒ στις στέγες" .

Και με τον πάροχο, αν μη τι άλλο μετα απο 5 χρόνια στον ίδιο, δεν νομιζω πια να με δεσμεύει κατι (εννοω οπως γινεται στην τηλεφωνία) .

Ειδα και άλλο σχόλιο εδω απο χρήστη που μιλουσε για "40€ Σκλαβενιτη" και "200€ για επισκευές στο σπίτι".  Αν κατάλαβα δηλ μονο αυτα δίνουν πλεον.

Κατά καιρούς δίνουν και περισσότερα εάν δεσμευτεις σε σταθερά προγράμματα. 

40 ευρω Σκλαβενιτη π.χ. είναι λίγα για δίμηνη παραμονή?

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Ναι αλλα το excel ελεγε οτι αυτο ηταν το καλυτερο για τουρισμο, μαλλον γιατι ειχε δωσει και 50 ευρω στην αρχη εκπτωση. Το θεμα ειναι τι κανω τωρα.

Αυτο ηταν πριν 7-8 μηνες που ειχε τιμη 0,93/kw. Ηταν κλειδωμενο Ιανουαριο-Μαρτιο αν θυμαμαι καλα, μετα αρχισε να ανεβαινει. Ενταξει οταν εισαι σε κιτρινο κοιτας καθε μηνα τιμη, δεν το αφηνεις στο αυτοματο. Ο τουρισμος ειναι περιορισμενης διαρκειας, δεν καθεσαι 8 μηνες. Παλι το excel στην υπογραφη του @juanjk θα κοιταξεις. 

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.

Είχα στη ΔΕΗ σταθερό μπλε με τιμή 0,125 €/kWh μέχρι 6 Ιουνίου του 2025 όπου και έληξε.

Είδα ότι πήγα σε Κίτρινο Κυμαινόμενο και χρεώσεις 0,125 €/kWh και 0,142 €/kWh και δεν είδα μεγάλη διαφορά στο λογαριασμό.

H κατανάλωση μου είναι 400-500 kWh/ μήνα περίπου.

Τι προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελες πάλι σταθερό ή κυμαινόμενο? Με τις καταναλώσεις που αναφέρεις ή θα πρέπει να παρακολουθείς κάθε μήνα για φθηνό κίτρινο κυμαινόμενο ή κλείνεις ένα σταθερό με ανταγωνιστικότερη τιμή kwh και μεγαλύτερο πάγιο όμως.

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εμένα στη ΔΕΗ με συμφέρει να παραμείνω στο κίτρινο ή να πάω σε πράσινο; Το 0.15 που έχει το μπλε της ΔΕΗ δε με ελκύει. 

Επεξ/σία από tiniakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tiniakos είπε

Αν εμένα στη ΔΕΗ με συμφέρει να παραμείνω στο κίτρινο ή να πάω σε πράσινο; Το 0.15 που έχει το μπλε της ΔΕΗ δε με ελκύει. 

Αν θελεις οπωσδηποτε ΔΕΗ, μεταξυ πρασινου και κιτρινου, προτιμησε το κιτρινο myhome4all (τωρα σε ποιο εισαι;), γτ απο Αυγουστο το πρασινο θα εχει αλλη κλιμακα για καταναλωσεις πανω απο 200kw/μηνα. Δεν τον σκεφτεσαι καθολου για εναλλακτικο παροχο;

Αν οχι, δες και το online σταθερο της ΔΕΗ (0,142/kw και 3,5 παγιο) που δινει και 50ε στον πρωτο λογαριασμο. Εχει ομως ηλεκτρονικο μηνιαιο λογαριασμο και υποχρεωτικα παγια εντολη.

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tiniakos είπε

Το κιτρινο ειναι καλυτερο απο πρασινο.Αλλα θελει παρακολουθηση.Το κιτρινο της δεη ειναι ακριβο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, tiniakos είπε

Το πράσινο της ΔΕΗ γίνεται ακόμα χειρότερο αναφορικά με τις χρεώσεις του από 01/08. Αν η επιλογή σου είναι αποκλειστικά ΔΕΗ πηγαινε στο myhome4all. Υπάρχουν όμως σαφώς πιο οικονομικά προγράμματα σε άλλους παρόχους στην αγορά.

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

Το πράσινο της ΔΕΗ γίνεται ακόμα χειρότερο αναφορικά με τις χρεώσεις του από 01/08. Αν η επιλογή σου είναι αποκλειστικά ΔΕΗ μένεις στο myhome4all. Υπάρχουν όμως σαφώς πιο οικονομικά προγράμματα σε άλλους παρόχους στην αγορά.

Εν τω μεταξυ πρεπει επειδη δεν εκανε αλλαγη, μετα τη ληξη του σταθερου να επεσε στο κιτρινο βασικο οικιακο που ειναι πιο ακριβο και οχι στο myhome4all, γιατι το myhome4all ιουλιο εχει 0,13 περιπου και ιουνιο ηταν πιο χαμηλο καπου στο 0,11.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο λογαριασμό μου γράφει Βασικό Οικιακό Προϊόν Green Pass

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να μείνω στη ΔΕΗ.

Επεξ/σία από tiniakos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tiniakos είπε

Στο λογαριασμό μου γράφει Βασικό Οικιακό Προϊόν Green Pass

Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να μείνω στη ΔΕΗ.

Το online το σκεφτεσαι; 3,5 παγιο και 0,142/κβ (μηνιαιος ηλεκτρονικος λογαριασμος και παγια εντολη + 50 ευρω στον πρωτο λογαριασμο), αλλιως 12μηνο enter (5 παγιο και 0,145/κβ). Αν οχι σταθερο υποχρεωτικα πηγαινε στο κιτρινο myhome4all. οχι πρασινο θα πληρωσεις πολλα τον Αυγουστο.

ΥΓ. οποιο και να επιλεξεις να ζητησεις να αφαιρεθει το greenpass, πληρωνεις κανα 2ευρω περιπου τον μηνα χωρις λογο.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tiniakos είπε

1 Αυγούστου θα ανακοινωθούν νέες τιμές στα μπλε τιμολόγια της ΔΕΗ; 

θα ανακοινωθουν για ολα τα τιμολογια, κυριως ομως πρασινα και κιτρινα, τα μπλε δεν αλλαζουν ιδιαιτερα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...