Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, chemkyr είπε

πρόκειται για δυο σπίτια, το ένα φοιτητικό και το άλλο πρώην φοιτητικό. Στο ένα οι καταναλώσεις είναι πολύ μικρές, κάτω από 100 KWh/μήνα, στο άλλο η μέγιστη που είδα ήταν 240 (κανονικά γύρω στις 180/μήνα). Η elpedison παρέχει δύο δωροεπιταγές σουπερ μαρκετ 40 ευρώ έκαστη και δύο συμβόλαια για παροχή υπηρεσιών (τεχνίτες) σε περίπτωση οικιακών βλαβών. Δεν θυμάμαι αν μου προτάθηκε και κάποια άλλη παροχή. Ο λόγος που θέλω σταθερό, είναι για να αποφύγω την διαδικασία αυτή της 'έρευνας' κάθε μήνα και να ξενοιάσω για ένα χρόνο

Τα συμβόλαια για οικιακές βλάβες της elpedison μην τα υπολογίζεις τόσο (έχουν αρκετές προϋποθέσεις)

Όπως έγραψες elpedison θα λάβεις από 40 Σκλαβενίτη για κάθε παροχή κάνα μήνα μετά την ενεργοποίηση της κάθε παροχής. (Θα έχεις όμως και δέσμευση σταθερού)

Με protergia θα έχεις ακριβότερη τιμή kwh ,αλλά μεγαλύτερο όφελος από τη σύσταση (50 ευρώ για κάθε παροχή,συν ένα 50αρικο αφού θα συστήσεις τη μία εσύ προφανώς)

Για χαμηλές καταναλώσεις και εάν δε σκοπεύεις να ασχολείσαι ούτε 10 λεπτά το μήνα,τίμια επιλογή η elpedison.(αν και ακριβή τιμή kwh)

Εάν έχεις τη διάθεση να ασχοληθεις 10 λεπτά κάθε αρχή του μήνα υπάρχει και το swift on time deal ,αλλά θέλει προσοχή για τυχόν αλλαγές αρχή του μήνα (ένα τηλέφωνο είναι βέβαια η αλλαγή)

Επεξ/σία από messinia3
  • Απαντ. 9,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, chemkyr είπε

πρόκειται για δυο σπίτια, το ένα φοιτητικό και το άλλο πρώην φοιτητικό. Στο ένα οι καταναλώσεις είναι πολύ μικρές, κάτω από 100 KWh/μήνα, στο άλλο η μέγιστη που είδα ήταν 240 (κανονικά γύρω στις 180/μήνα). Η elpedison παρέχει δύο δωροεπιταγές σουπερ μαρκετ 40 ευρώ έκαστη και δύο συμβόλαια για παροχή υπηρεσιών (τεχνίτες) σε περίπτωση οικιακών βλαβών. Δεν θυμάμαι αν μου προτάθηκε και κάποια άλλη παροχή. Ο λόγος που θέλω σταθερό, είναι για να αποφύγω την διαδικασία αυτή της 'έρευνας' κάθε μήνα και να ξενοιάσω για ένα χρόνο

Στα σταθερά δίνουν 100€ Σκλαβενίτη και όχι 40 για κάθε παροχή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dimath12 είπε

Στα σταθερά δίνουν 100€ Σκλαβενίτη και όχι 40 για κάθε παροχή. 

Είσαι σίγουρος για το σταθερό που αναφέρεται ο φίλος? Reward zero free

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, messinia3 είπε

Είσαι σίγουρος για το σταθερό που αναφέρεται ο φίλος?

Τα 100€ είναι promo για τα μπλε. Αν έχει 2 παροχές θα λάβει 200 στην elpedison και 150€ στην protergia. 

Δημοσ.

με μέσο όρο κατανάλωσης γύρω στα 650 kwh μάλλον καταλήγω στο κίτρινο της PROTERGIA στο Value Swift on Time Deal και θα ελέγχω μηνιαία τις τιμές  του ρεύματος . Υπόψη ότι δε με ενδιαφέρει το παιχνίδι ''δώσε σύσταση κι εσύ'' παρά μόνο για την αρχική μου σύνδεση. Και αφού η παλαιά της zenith λήγει 13 Σεπτεμβρίου , μη κάνετε το κόπο να στείλετε συστάσεις ακόμη . Γύρω στις 5 θα ζητήσω μόνος μου τότε. Αν υπάρχει καμιά διαφορετική γνώμη καλοδεχούμενη

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, charlymp είπε

με μέσο όρο κατανάλωσης γύρω στα 650 kwh μάλλον καταλήγω στο κίτρινο της PROTERGIA στο Value Swift on Time Deal και θα ελέγχω μηνιαία τις τιμές  του ρεύματος . Υπόψη ότι δε με ενδιαφέρει το παιχνίδι ''δώσε σύσταση κι εσύ'' παρά μόνο για την αρχική μου σύνδεση. Και αφού η παλαιά της zenith λήγει 13 Σεπτεμβρίου , μη κάνετε το κόπο να στείλετε συστάσεις ακόμη . Γύρω στις 5 θα ζητήσω μόνος μου τότε. Αν υπάρχει καμιά διαφορετική γνώμη καλοδεχούμενη

Ε μεχρι τοτε θα εχουν ανακοινωθει και τα τιμολογια του σεπτεμβριου και βλεπεις αναλογως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, charlymp είπε

με μέσο όρο κατανάλωσης γύρω στα 650 kwh μάλλον καταλήγω στο κίτρινο της PROTERGIA στο Value Swift on Time Deal και θα ελέγχω μηνιαία τις τιμές  του ρεύματος .

Με τις τιμές αυτή τη στιγμή και αφού θα παρακολουθείς τις μηνιαίες τιμές του ρεύματος, το Deal είναι μονόδρομος. Σου εύχομαι βέβαια να υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα με τη Zenith και να μην χρειαστεί να αλλάξεις.

Επεξ/σία από 1J4t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα έτσι με χρέωσε η protergia για 672 kwh. Περίοδος Τιμολόγησης 13/06/2025 - 10/08/2025

Έμεινα στο ontime με τα 0,107 μόνο μια μέρα.

Δεν καταλαβαίνω μόνο γιατί να χρεώσει το 0.9762 που λεει αλλα δεν το πολυψάχνω.

Ανάλυση Χρέωσης Ημέρας: (141,57x0,09093)+ (8,33x0,10700)+(249,83x0,09093)+ (83,28x0,09762) = 44,61/483 = 0,09236 €/kWh

Ανάλυση Χρέωσης Νύχτας: (55,69x0,09093)+ (3,28x0,10700)+

(98,28x0,09093)+ (32,76x0,09762) = 17,54/190 = 0,09232 €/kWh

Επεξ/σία από petranthe
Δημοσ.

Μου προτείνανε από ΗΡΩΝ να πάω και το εξοχικό εκεί σε πρόγραμμα χωρίς πάγιο με κυμαινόμενη τιμή.
Αξίζει λέτε;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lucanis είπε

Μου προτείνανε από ΗΡΩΝ να πάω και το εξοχικό εκεί

Ποιο πρόγραμμα σου πρότειναν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lucanis είπε

Δεν μου είπανε τίτλο απλά το περιγράψανε.

Με μηδέν πάγιο έχει μόνο κίτρινα ο Ήρων, αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι από τα κίτρινα που βγαίνει η τιμή στο τέλος του μήνα αφού έχεις κάνει εσύ την κατανάλωση. Αν είναι πράγματι έτσι, δεν θα το διάλεγα.

Επεξ/σία από 1J4t
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Seldon40 είπε

Για το θεμα με το παλιο swift και το deal, εγραψα παραπανω εστω και για μια μερα, μοιραστηκε η καταναλωση αναλογικα, και αυτη τη μια μερα πληρωσες 0,107/kw, και βγηκε μεση τιμη για ολη την καταναλωση 0,09168.

Για το θεμα της ερτ, μαλλον αναφερεσαι στον πρωτο και τον τελευταιο λογαριασμο, συμφωνα με τον νομο δεν πληρωνει οποιος εχει καταναλωση κατω απο 10 ευρω, εσυ εχεις καταναλωση πανω απο 10 ευρω, ασχετα εαν με τα προμο η χρεωση προμηθειας ειναι κατω απο 10 ευρω, η καταναλωση σου ειναι πανω απο 10 ευρω. Ενω στον δευτερο που η καταναλωση ηταν κατω απο 10 ευρω δεν σε χρεωσαν ερτ.

Ο πρώτος λογαριασμός είναι έναντι οπότε θα έπρεπε να αφαιρεθεί η χρέωση ερτ στον επόμενο κάτι που δεν έγινε. Στον τρίτο λογαριασμό η κατανάλωση ήταν 10,28 αν δεν λάβουμε υπόψη το 10ρικο του πρόμο, και αφορά περίοδο 48 ημερών οπότε δεν έπρεπε να χρεωθεί ερτ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Ο πρώτος λογαριασμός είναι έναντι οπότε θα έπρεπε να αφαιρεθεί η χρέωση ερτ στον επόμενο κάτι που δεν έγινε. Στον τρίτο λογαριασμό η κατανάλωση ήταν 10,28 αν δεν λάβουμε υπόψη το 10ρικο του πρόμο, και αφορά περίοδο 48 ημερών οπότε δεν έπρεπε να χρεωθεί ερτ.

Ο πρωτος 30ημερων εχει χρεωση προμηθειας 15 ευρω και ο δευτερος 2,82, συνολικα 17,82 για 36 ημερες, 17,78/36=0,495 την ημερα η καταναλωση, αρα 0,495x30μερες= 14,85 για ενα μηνα, και γιαυτο σε χρεωσαν τελικα ερτ. Στον τριτο 48ημερων, ειναι η χρεωση προμηθειας 20,56, 20,56/48= 0,4283 την ημερα, αρα για 30 ημερες 12,85, για και παλι χρεωσαν ερτ. Και στις δυο περιπτωσεις η χρεωση προμηθειας ειναι πανω απο 10 ευρω τον μηνα. 

Δεν ειμαι και σιγουρος αλλα μαλλον ετσι παει. Και εγω στον πρωτο λογαριασμο εστειλα μαιλ γτ πιστευα οτι επειδη ηταν μειον η χρεωση προμηθειας θα επρεπε να μη με χρεωσουν ερτ, αλλα μου απαντησαν οτι δεν υπολογιζεται το προμο, παει με την καταναλωση.

Στειλε και μαιλ, να σου απαντησουν.

Επεξ/σία από Seldon40

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...