Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, lntalkos είπε

Αλήθεια, όλα τα κίτρινα ανακοινώνουν τιμές για τον μήνα που θα ακολουθήσει ή υπάρχουν και κίτρινα που ανακοινώνουν τις τιμές τους στο τέλος του μήνα; Αν υπάρχουν τέτοια πρέπει να τα αποφεύγουμε, σωστά; Αλλιώς δεν έχει νόημα νομίζω.

Σωστά τα γράφεις, στα κυμαινόμενα ex-ante τιμολόγια η τιμή ανακοινώνεται την 1η ημέρα κάθε μήνα, ενώ στα ex-post η χρέωση ανακοινώνεται μετά τον μήνα εφαρμογής της. Άρα και προφανώς ασχολούμαστε μόνο με τα πρώτα.

• Απαντ. 10,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Σωστά τα γράφεις, στα κυμαινόμενα ex-ante τιμολόγια η τιμή ανακοινώνεται την 1η ημέρα κάθε μήνα, ενώ στα ex-post η χρέωση ανακοινώνεται μετά τον μήνα εφαρμογής της. Άρα και προφανώς ασχολούμαστε μόνο με τα πρώτα.

κι αυτός ο χαρακτηρισμός ex-ante πού τον βλέπει κανείς; για να ξέρουμε πού κοιτάμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, lntalkos είπε

κι αυτός ο χαρακτηρισμός ex-ante πού τον βλέπει κανείς; για να ξέρουμε πού κοιτάμε

Στα χαρακτηριστικά του προγράμματος εάν το αναφέρει, διαφορετικά ρώτα εδώ στο forum ποιο κιτρινο σε ενδιαφέρει.Αυτά που είναι ex-ante ανακοινώνουν τιμή κάθε πρώτη(ή το πολύ 2) του μήνα και στο site τους .

Επί της παρούσης ex-ante με μεγάλη απήχηση που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι το swift on time deal της protergia, το myHome 4All της ΔΕΗ.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Επί της παρούσης ex-ante που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι το swift on time deal της protergia, το myHome 4All.

Επίσης το simple3.0 της nrg, nrg 50, nrg 100, το yellow one home του ηρων, το lite της προτεργια, το flat της volton, το ELPEDISON Reward Night Saver, το ELPEDISON Reward Saver, νομιζω αυτα.

• Like 2
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lntalkos είπε

Φαίνεται και στην ιστοσελίδα . Όταν γράφει την τιμή του προηγούμενου μήνα σημαίνει ότι είναι ex-post και όχι ex-ante.

Συνήθως στην περιγραφή του προγράμματος αναφέρεται αν η τιμή ανακοινώνεται  στο τέλος του μήνα ή στην αρχή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλη την παρέα. 

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τελικά έκλεισα την συμφωνία για το ELPEDISON Reward Maximum, φυσικά αφού έλαβα και το bonus των 100€. Με βάση αυτά τα δεδομένα μπαίνω πλέον σε ένα πρόγραμμα με 0.088€/kWh και ουσιαστικά περίπου 4.5€ πάγιο που αν δεν είναι το καλύτερο σίγουρα είναι ένα από τα καλύτερα αυτή την στιγμή (φυσικά υπάρχει η δέσμευση του ενός έτους αλλά είναι κάτι που το ήθελα, για να μην ασχολειθω ξανά για ένα χρόνο). Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά κυρίως τον  @messinia3 που η συνδρομή του ήταν καθοριστική για την επίτευξη της ανωτέρω συμφωνίας αλλά και των άλλων φίλων που μετά την ανάρτησή μου εχθές έσπευσαν να βοηθήσουν σχετικά.

Θα τα πούμε λόγικα του χρόνου 🤣, αν και θα είμαι πάντα εδώ να ενημερώνω για πιθανή αντιπροσφορα που ίσως δεχθώ ή οτιδήποτε άλλο προκύψει σχετικά... 

Επεξ/σία από akisdg
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 26/08/2025 at 10:57, jimmysss! said:

Καλημερα απαιδια. ημουν ΗΡΩΝ και εκανα αλλαγη σε προτεργια swift deal και με καλεσαν για αντιπροσφορα (το σπιτι ειναι εργενικο και θα εχει χαμληλες καταναλωσεις καθως και για θερμανση θα εχω αεριο αλλα επειδη τωρα μπαινω δεν ξερω καταναλωσεις).

Λοιπον η αντιπροσφορα του ΗΡΩΝ:

1) Κιτρινο: 0 Παγιο, 0,084 kwh +διακυμανση, - διαρκεια, και δωρο 10ε τους πρωτους 10 μηνες

2)Μπλε 1( Blue generous Home 4) : 9,90 παγιο, 0,09845 kwh,    12 μηνες διαρκεια και δωρο 10 παγια (100ε στο συνολο)

3)Μπλε 2 (Blue generous Max Home ): 9,90 παγιο, 0,0945 kwh,    18 μηνες διαρκεια και δωρο 50ε στον πρωτο λογαριασμο και 6ε καθε μηνα (158ε στο συνολο)

Τι με συμφέρει ;

*Aaa η εκπτωση συνεπειας παει απο τον δευτερο λογαριασμο οποτε για το μπλε 1 ειναι 0,179ε/κλβ και το μπλε 2 0,189 €/kWh τον πρωτ μηνα (αν καταλαβα σωστα)

Να προσθεσω οτι επειδη εχω και σταθερο κοσμοτε και προσπαθω να παρω την επιπλεον εκπτωση 5ε που παιζει με προτεργια

Χαρακτηριστικά Προγράμματος Blue Generous Home 4

• Η Χρέωση Προμήθειας είναι Σταθερή και ορίζεται για την ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση στα 0,179 €/kWh.
  • Χρέωση παγίου 9,90€/μήνα (30 ημερολογιακές ημέρες)
  • Παρέχεται σε κάθε Λογαριασμό Έκπτωση Συνέπειας 45% επί της Σταθερής Χρέωσης Προμήθειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση των Λογαριασμών είτε Έναντι είτε Εκκαθαριστικών.
  • Τελική Χρέωση προμήθειας μετά την έκπτωση συνέπειας 0,09845€/kWh.
  • Η διάρκεια της Σύμβασης είναι δώδεκα (12) μήνες . Στην περίπτωση της αυτόματης ανανέωσης της παρούσας και για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην παροχή θα εφαρμόζονται η Χρέωση Παγίου, η Χρέωση Προμήθειας και οι Εκπτώσεις του Προγράμματος Κυμαινόμενης Τιμολόγησης για Οικιακές Παροχές «PROTECT HOME».
  • Κόστος Πρόωρης Αποχώρησης τα εναπομείναντα πάγια πλην του τελευταίου μήνα της διάρκειας της Συμβάσεως, όπου δεν επιβαρύνεστε με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.
  • Δεν εφαρμόζεται Διακύμανση Κόστους Αγοράς.
  • Δώρο παραμονής 100 ευρώ//10 ευρώ για 10 μήνες  

Χαρακτηριστικά Προγράμματος Blue Generous Max Home

• Η Χρέωση Προμήθειας είναι Σταθερή και ορίζεται για την ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση στα 0,189 €/kWh.
  • Χρέωση παγίου 9,90€/μήνα (30 ημερολογιακές ημέρες)
  • Παρέχεται σε κάθε Λογαριασμό Έκπτωση Συνέπειας 50% επί της Σταθερής Χρέωσης Προμήθειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση των Λογαριασμών είτε Έναντι είτε Εκκαθαριστικών.
  • Τελική Χρέωση προμήθειας μετά την έκπτωση συνέπειας 0,0945€/kWh.
  • Η διάρκεια της Σύμβασης είναι δεκαοκτώ (18) μήνες . Στην περίπτωση της αυτόματης ανανέωσης της παρούσας και για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στην παροχή θα εφαρμόζονται η Χρέωση Παγίου, η Χρέωση Προμήθειας και οι Εκπτώσεις του Προγράμματος Κυμαινόμενης Τιμολόγησης για Οικιακές Παροχές «PROTECT4 HOME».
  • Κόστος Πρόωρης Αποχώρησης τα εναπομείναντα πάγια πλην του τελευταίου μήνατης διάρκειας της Συμβάσεως, όπου δεν επιβαρύνεστε με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.
  • Δεν εφαρμόζεται Διακύμανση Κόστους Αγοράς.
  • 108 ευρώ σύνολο, 6 ευρώ ανά 30 ημέρες  και 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό

Χαρακτηριστικά Προγράμματος Yellow Free Home

• Η Βασική Χρέωση Προμήθειας γιατην ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, ανεξαρτήτως ύψους αυτής είναι στα 0,0840€/ kWh.
  • Μηδενική χρέωση παγίου 0,00€/μήνα
  • Εφαρμόζεται Διακύμανση ΚόστουςΑγοράς οπότε η Χρέωση Προμήθειας ενδέχεται να μεταβάλλεται χρεωστικά, πιστωτικάή να παραμένει αμετάβλητη µε βάση τα μεγέθη της αγοράς.
  • Μετά από 9 μήνες παραμονής στοΠρόγραμμα, παρέχεται σε κάθε λογαριασμό Δωρεάν Ποσότητα ίση με το 5% επί τηςΜηνιαίας Κατανάλωσης, η οποία θα υπολογίζεται αποκλειστικά επί της ΒασικήςΧρέωσης Προμήθειας.
  • Η διάρκεια της Σύμβασης είναι12 μήνες με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για 12 μήνες κάθε φορά.
  • Μπορείτε οποτεδήποτε ναμεταβείτε σε άλλο Πρόγραμμα, χωρίς να καταβάλλετε ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. 
  •  100 ευρώ σύνολο, 10 ευρώ ανά 30 ημέρες 

Τι να κανω ρε παιδια τελικα ; ειμαι καινουριος στο σπορ και εχω αγχωθει. Βλεπω κανεις δεν εχει παει προς ΗΡΩΝ (ολοι πατε ελπεντισον) και εχω μπερδευτει

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

Τι να καω ρε παιδια τελικα ; ειμαι καινουριος στο σπορ και εχω αγχωθει. Βλεπω κανεις δεν εχει παει προς ΗΡΩΝ (ολοι πατε ελπεντισον) και εχω μπερδευτει

Όλοι πάμε στον Ήρωνα....απλά για ξεπέτα (τρώμε το 50αρικο ,λέμε ευχαριστώ και προχωράμε)😂

Πέραν της πλάκας , η αντιπροσφορά που έλαβες είναι μια χαρά, προχώρα.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimmysss! είπε

Τι να κανω ρε παιδια τελικα ; ειμαι καινουριος στο σπορ και εχω αγχωθει. Βλεπω κανεις δεν εχει παει προς ΗΡΩΝ (ολοι πατε ελπεντισον) και εχω μπερδευτει

Δεν εχει παει κανενας Γτ σε κανεναν δεν εκαναν αυτη την προσφορα (μιλαω για την τριτη). Εγω θα προτεινα και παλι να την παρεις. Σταθερο 18μηνο με τιμη φθηνου κυμαινομενου ειναι. Δηλαδη το πιο φθηνο προγραμμα ειναι το deal της προτεργια και η τριτη προταση θα σου βγει στο ιδιο. Εκτος εαν εχεις κοσμο να δωσεις συστασεις και παιξεις με το προμο της προτεργιας. 

@jimmysss! δηλαδη περα απο το 50αρι που σου το δινουν και οι δυο (ο ηρων στον πρωτο λογαριασμο και η προτεργια σπαστα), αν υποθεσω οτι εχεις 200κβ/μηνα, στο deal πληρωνεις 23,19 και στον ηρων 22,80. Αν βαλω 150κβ/μηνα, στο deal 18,64 και στον ηρων 18,08.

Ακριβως ιδια χρεωση προμηθειας θα εχεις, απλως στον ηρων κλεινεις για 18μηνες αυτη την τιμη και δεν ψαχνεσαι, δεν πιστευω οτι μπορει να αλλαξει κατι τοσο πολυ στις τιμες και να πεσουν κατω απο 9 λεπτα. 

Τωρα αν σε τρομαζει τοσο πολυ η 18μηνη δεσμευση πηγαινε προτεργια οπως ειχες αποφασισει.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sixelaaA12 είπε

Καλημερα και συγνωμη.το excel υπαρχει καπου ανανεωμενο διοτι δε μπορω να το βρω στις αναρτησεις

Το πιο ενημερωμένο excel έαν δεν κάνω λάθος είναι στην υπογραφή του @juanjk 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, messinia3 είπε

Εάν εμείς δώσουμε μικρότερη ένδειξη από αυτή που θα λάβει ο ΔΕΔΔΗΕ (σε τυχόν επιτόπια καταμέτρηση) κατά την αλλαγή παρόχου δε θα γίνει δεκτή, γιατί θα θεωρηθεί εκτός ορίων.

Μιας και τέθηκε σαν θέμα.. είμαι από 14/8 ΗΡΩΝ.. επόμενη καταμέτρηση σύμφωνα με τον λογαριασμό της ζενίθ που βγήκε έχω 9/9..να ξεκινήσω διαδικασία αλλαγής 1/9 η να περιμένω να εμφανιστεί η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και μετά να την κάνω?? Προς ενημέρωση έχω κάψει ήδη 50+ kwh στο yellow free και έχω ΔΤ ΔΑΠ περίπου 1,5€ την ημέρα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dogtor21 είπε

Μιας και τέθηκε σαν θέμα.. είμαι από 14/8 ΗΡΩΝ.. επόμενη καταμέτρηση σύμφωνα με τον λογαριασμό της ζενίθ που βγήκε έχω 9/9..να ξεκινήσω διαδικασία αλλαγής 1/9 η να περιμένω να εμφανιστεί η μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ και μετά να την κάνω?? Προς ενημέρωση έχω κάψει ήδη 50+ kwh στο yellow free και έχω ΔΤ ΔΑΠ περίπου 1,5€ την ημέρα.. 

Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει θέμα με καταμέτρηση. Όταν τύχαινε καταμέτρηση και είχα δώσει άλλη μέτρηση η αλλαγή γινόταν με αυτήν της επιτόπιας του ΔΕΔΔΗΕ 

Επεξ/σία από Dimath12

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...