Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MessengerOfGood είπε

Δεν το δίνουν πάντα το δώρο -100€ για Σκλαβενίτη???

Αυτή τη στιγμή υπάρχει το επισυναπτόμενο promo με κανάλι πώλησης της elpedison τη cqs. Προφανώς τα όποια promo αλλάζουν ανά διαστήματα.

EXTRA PROMO ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025 - ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ 100€_16bed477-abf9-4f09-99cf-9a253f243acd.pdf

Δημοσ.

Θα έχει γραφτεί σίγουρα...ο ΗΡΩΝ πρώτα τελειώνει ο μήνας, χρεώνει ότι χρεώνει και μετά ανακοινώνεται η τιμή κιλοβατόρας;  Στον πίνακα του κοιτάω και φτάνει μέχρι Ιούλιο. Στο yellow free home είμαι για το 50αρικο και θέλω να δω πως θα ενημερωθώ. Εννοείται θα φύγω κατευθείαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mέσος όρος ΤΕΑ Αυγούστου (1/8 - 28/8) : 73.7 https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

ΗΡΩΝ συντελεστής α: 1.26

ΗΡΩΝ συντελεστής β: 0,018

(α*ΤΕΑ)+β ==> (1.26*0.0737) + 0.018 = 0.111

ΗΡΩΝ Lu = 0.05

Ρήτρα αναπροσαρμογής: 0.111 - 0.05 = 0.061

Τελική τιμή: 0.084 + 0.061 = 0.145

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akisdg είπε

Επίσης διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην πάει με αυτές τις προϋποθέσεις σε σταθερό να εχει το κεφάλι του ύσηχο για ένα χρόνο. Το μόνο που βλέπω αρνητικό είναι μήπως πέσει η τιμή του κυμαινόμενου μέσα στο έτος, αλλά με την ίδια λογική μπορεί να ανέβει κιόλας...Εγώ με αυτή την λογική έκλεισα

Με την προϋπόθεση των 100 ευρώ του promo, για ένα μόνο σπίτι με πολλές όμως KWh συμφέρει με 8,8cent/KWh και 4,5ευρώ πάγιο που έρχεται με το promo και σε αυτό το σενάριο μαζί σου. Υπάρχει όμως και το σενάριο με δύο σπίτια, μόνιμη κατοικία και εξοχικό. Και στα δύο σπίτια πάει σε κίτρινα της Protergia. Στο εξοχικό για 2,5 μήνες που λειτουργεί το έχει στο Deal και όλους τους υπόλοιπους μήνες με 0 κατανάλωση το πηγαίνει στο κίτρινο της Protergia με 0 πάγιο. την κύρια κατοικία όλους τους μήνες το έχει στο Deal και τους 2,5 μήνες που είναι κλειστό το πηγαίνει στο κίτρινο με 0 πάγιο. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα 150 ευρώ με τις συστάσεις μεταξύ των 2 μόνο σπιτιών, η εξοικονόμηση δεν την λες λίγη. Δεν συζητώ να δώσεις και συστάσεις γιατί το βλέπω πολύ δύσκολο αφού ούτε το σόι δεν πείθεται ακόμη κι όταν βλέπουν τους λογαριασμούς. Δεν διαφωνούμε σε κάτι. Ανάλογα το σενάριο, στον καθένα μας είναι διαφορετικές οι σωστές επιλογές. Γι αυτό όμως είμαστε εδώ για να συζητάμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Κι εγώ τα άπειρα χρόνια ήμουν πυλώνας του ορθόδοξου πράσινου της ΔΕΗ. Από εδώ τα έμαθα ότι έμαθα και είδα το "φως" μου. 🙂

Επεξ/σία από 1J4t
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1J4t είπε

Με την προϋπόθεση των 100 ευρώ του promo, για ένα μόνο σπίτι με πολλές όμως KWh συμφέρει με 8,8cent/KWh και 4,5ευρώ πάγιο που έρχεται με το promo και σε αυτό το σενάριο μαζί σου. Υπάρχει όμως και το σενάριο με δύο σπίτια, μόνιμη κατοικία και εξοχικό. Και στα δύο σπίτια πάει σε κίτρινα της Protergia. Στο εξοχικό για 2,5 μήνες που λειτουργεί το έχει στο Deal και όλους τους υπόλοιπους μήνες με 0 κατανάλωση το πηγαίνει στο κίτρινο της Protergia με 0 πάγιο. την κύρια κατοικία όλους τους μήνες το έχει στο Deal και τους 2,5 μήνες που είναι κλειστό το πηγαίνει στο κίτρινο με 0 πάγιο. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τα 150 ευρώ με τις συστάσεις μεταξύ των 2 μόνο σπιτιών, η εξοικονόμηση δεν την λες λίγη. Δεν συζητώ να δώσεις και συστάσεις γιατί το βλέπω πολύ δύσκολο αφού ούτε το σόι δεν πείθεται ακόμη κι όταν βλέπουν τους λογαριασμούς. Δεν διαφωνούμε σε κάτι. Ανάλογα το σενάριο, στον καθένα μας είναι διαφορετικές οι σωστές επιλογές. Γι αυτό όμως είμαστε εδώ για να συζητάμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο. Κι εγώ τα άπειρα χρόνια ήμουν πυλώνας του ορθόδοξου πράσινου της ΔΕΗ. Από εδώ τα έμαθα ότι έμαθα και είδα το "φως" μου. 🙂

Αντίστοιχα στην elpedison μπορεί να συνδυάσει τα δύο σταθερά και να πάρει 200€. Αυτό με το μηδενικό πάγιο για το εξοχικό και το ultra ή το maximum για την κύρια κατοικία.

• Like 3
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, john_66 είπε

Θα έχει γραφτεί σίγουρα...ο ΗΡΩΝ πρώτα τελειώνει ο μήνας, χρεώνει ότι χρεώνει και μετά ανακοινώνεται η τιμή κιλοβατόρας;  Στον πίνακα του κοιτάω και φτάνει μέχρι Ιούλιο. Στο yellow free home είμαι για το 50αρικο και θέλω να δω πως θα ενημερωθώ. Εννοείται θα φύγω κατευθείαν.

Αναλογως το προγραμμα, το yellow free home  ειναι expost, οποτε η τιμη ανακοινωνεται μετα το τελος του μηνα, πχ το yellow one home ειναι exante και ανακοινωνεται στην αρχη του μηνα, δεν ειναι μονο για τον ηρων αυτο, ισχυει σε ολους τους παροχους.

Δημοσ.
On 14/08/2025 at 16:15, messinia3 said:

Το παραθέτω κι εδώ για όσους έχουν cosmote σταθερη και θέλουν να μεταβούν σε protergia για ρεύμα/αέριο(ως συνδιαστικο promo για κάποιους μπορεί να βολέψει-5 ευρώ έκπτωση σε μηνιαία βάση)

Εγώ το έχω κάνει ήδη και μόλις έλαβα το μήνυμα ενεργοποίησης της έκπτωσης.

Υγ.Προφανως το εν λόγω promo δε συνδυάζεται με σύσταση.(άλλο κανάλι πώλησης)

https://www.cosmote.gr/pdf/COSMOTE-Protergia_New_Offer.pdf

COSMOTE-Protergia_New_Offer-1 (1).pdf 162.65 kB · 35 downloads

Πως το εκανες ; προσπαθω να το κανω και με πετανε ο ενας στον αλλον (απο καταστημα γερμανο σε 13880 και αναποδα)

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

Πως το εκανες ; προσπαθω να το κανω και με πετανε ο ενας στον αλλον (απο καταστημα γερμανο σε 13880 και αναποδα)

Σε καταστημα Γερμανός. Τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο promo, έδωσα τα στοιχεία μου και έκλεισα τηλεφωνικό ραντεβού με εκπρόσωπο της protergia την επόμενη ημέρα.

Δημοσ.
15 minutes ago, messinia3 said:

Σε καταστημα Γερμανός. Τους είπα ότι ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο promo, έδωσα τα στοιχεία μου και έκλεισα τηλεφωνικό ραντεβού με εκπρόσωπο της protergia την επόμενη ημέρα.

εγω εβαλα προτεργια μεσω συστασης απο εδω πριν μια εβδομαδα. Τωρα μπορω να το κανω αυτο που λες; ή επρεπε να διαλεξω ή συσταση ή κοσμοτε;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jimmysss! είπε

εγω εβαλα προτεργια μεσω συστασης απο εδω πριν μια εβδομαδα. Τωρα μπορω να το κανω αυτο που λες; ή επρεπε να διαλεξω ή συσταση ή κοσμοτε;

Εάν πήγες μέσω σύστασης δε νομίζω ότι γίνεται. Διαφορετικά κανάλια πώλησης

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, messinia3 said:

Εάν πήγες μέσω σύστασης δε νομίζω ότι γίνεται. Διαφορετικά κανάλια πώλησης

Απο περιεργεια μηπως σκεφτομαι κατι λαθος, γιατι προτιμησες κοσμοτε απο τη συσταση των 10*5 ;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmysss! είπε

Απο περιεργεια μηπως σκεφτομαι κατι λαθος, γιατι προτιμησες κοσμοτε απο τη συσταση των 10*5 ;

5 χ 24 = 120 Η συγκεκριμένη παροχή δεν κάνει τουρισμό (ήταν στο smart night της ζενίθ) και δεν είναι στο όνομα μου 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, mdkamael είπε

Pagio_BreakEven_Calculator.xlsx 7.55 kB · 27 downloads

ελπίζω με το calcutor το συγκεκριμένο να αποκτήσουν και οι νεότεροι συμφορουμιτες ( αλλά και γενικά οποίος άλλος έχει την απορία )  μια εικόνα για το ποτε ακριβώς δεν τους συμφέρει  ένα σταθερό πρόγραμμα  ... να σημειωθεί ότι αναφέρεται αποκλειστικά μόνο στη τιμή προμήθειας... have fun playing around ... 

μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις ποιες τιμές βάζουμε για να κάνουμε τη σύγκριση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...