Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Αν δεν δω στο site του ΗΡΩΝ αναρτημένη την τιμή για το yellow one home δεν το πιστεύω.Αφήνω μια επιφύλαξη μήπως θέλει να κάνει γερό comeback να μαζέψει πελατάκια πάλι γιατί το τελευταίο χρόνο δεν είχε δυνατή προσφορά.Αύριο πιστεύω θα μαθουμε.Στα τηλέφωνα μη τους έχετε εμπιστοσύνη τουλάχιστον σήμερα δεν ξερουν τι τους γίνεται σε ολους τους παρόχους.

Μια από τα ίδια κι εγώ...μακάρι να μην είναι λάθος, αλλά...

• Like 1
  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Αν δεν δω στο site του ΗΡΩΝ αναρτημένη την τιμή για το yellow one home δεν το πιστεύω.Αφήνω μια επιφύλαξη μήπως θέλει να κάνει γερό comeback να μαζέψει πελατάκια πάλι γιατί το τελευταίο χρόνο δεν είχε δυνατή προσφορά.Αύριο πιστεύω θα μαθουμε.Στα τηλέφωνα μη τους έχετε εμπιστοσύνη τουλάχιστον σήμερα δεν ξερουν τι τους γίνεται σε ολους τους παρόχους.

Είχε άλλη μια φορά φέτος στην αρχή του χρόνου 0.11 στο yellow one

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γνωριζει κανεις πως βάζουμε πάγια εντολή volton?

https://myportal.volton.gr/payment

δεν εχει έρθει ακομα ο πρώτος λογαριασμός αλλα δεν βγήκα πως βάζω πάγια εντολή..

μετά απο ΗΡΩΝ και volton.. για κατανάλωση 100-200kWh τί προτείνετε; μπορώ να περιμένω ακομα 1 μέρα για να ανακοινωθουν ολες οι τιμές αλλα πέρασε ο δωρεάν μήνας και πλεον το σεινυγκεκριμένο πρόγραμμα ειναι πανάκριβο, 4-5€/μέρα, ακόμα και αν δεν καταναλώσω ουτε μια kWh.

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, vklon είπε

Είχε άλλη μια φορά φέτος στην αρχή του χρόνου 0.11 στο yellow one

Ηταν κλειδωμενο μεχρι Μαρτιο 0,0936 και Απριλιο που ξεκλειδωσε ειχε πεσει λιγο αν θυμαμαι καλα 0,091

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς και θα άλλαζε η πρωτεργεια μόλις το έβαλα εγώ. Άντε τώρα να τσακώνομαι πάλι.

Επεξ/σία από Vassilis_24
  • Sad 2
  • Haha 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, prefuse είπε

υπήρχε ποτέ σταθερό τιμολόγιο χωρίς πάγιο με τιμή κάτω απο 0,10€/kWh τα τελευταία 2-3 χρόνια; και για πόσο καιρό ηταν το συμβόλαιο;

θυμάμαι ενα της ΔΕΗ που έδινε 150€ αλλα δεν θυμάμαι τι τιμή είχε..

και αυτό της Ζενιθ smart night and day, ειχε πάγια αν θυμάμαι καλα;

οποιος παρακολουθεί το θέμα αρκετά χρόνια τώρα, συμφωνα με τα patterns, ποιοι μήνες φαίνεται να ειναι η καλυτερη περίοδος για να κλείσει καποιος σταθερό;

υπάρχουν τετοια patterns ή οι προσφορές και η διακύμανση του κόστους kWh ειναι συνήθως τυχαία;

Για να προσδιορίσουμε ποιο από τα τέσσερα προγράμματα συμφέρει ανάλογα με την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρενέργειας (σε kWh), υπολογίσαμε το συνολικό ετήσιο κόστος για κάθε πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη το δώρο των €100 για τα προγράμματα της ELPEDISON. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε μαθηματικούς υπολογισμούς και συγκρίσεις των κόστους.

Σύνοψη Συμπερασμάτων:

· Για ετήσια κατανάλωση έως 1.942 kWh, το πιο συμφέρον πρόγραμμα είναι το ELPEDISON Reward Zero fee.

· Για ετήσια κατανάλωση άνω των 1.942 kWh, το πιο συμφέρον πρόγραμμα είναι το Zenith.

· Τα προγράμματα ELPEDISON Reward Ultra και ELPEDISON Reward Maximum δεν συμφέρουν σε καμία κατανάλωση, αφού το Zenith έχει πάντα χαμηλότερο κόστος λόγω της ίδιας ή χαμηλότερης τιμής ανά kWh χωρίς μηνιαίο πάγιο.

Σύγκριση άλλων ζευγών:

· Zenith vs Reward Maximum: Το Zenith έχει πάντα χαμηλότερο κόστος κατά €54,80, αφού έχουν την ίδια τιμή ανά kWh αλλά το Maximum έχει επιπλέον πάγιο.

· Zenith vs Reward Ultra: Το Zenith έχει πάντα χαμηλότερο κόστος λόγω της χαμηλότερης τιμής ανά kWh (0,0880 vs 0,0980) και απουσίας παγίου.

· Reward Ultra vs Reward Zero fee: Το break-even είναι στα 2.863 kWh, αλλά since το Zenith is better than both for most consumptions, this comparison is not relevant for choosing the best plan.

Συμβουλή:

Λάβετε υπόψη ότι οι υπολογισμοί αναφέρονται μόνο στο κόστος προμήθειας και δεν περιλαμβάνουν φόρους, χρεώσεις δικτύου ή άλλες επιβαρύνσεις. Για ακριβέστερη εκτίμηση, συνιστάται να επικοινωνήσετε απευθείας με τους πάροχους για εξατομικευμένες προσφορές.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

:0 - 1,942 kWh/έτος: ELPEDISON Zero Fee (λόγω δώρου 100€)

Πάνω από 1,942 kWh/έτος: ZENITH (απόλυτα κυρίαρχο)

Σημαντικό: Το Zenith με 0,0880€/kWh και χωρίς πάγιο είναι ανταγωνιστικό μόνο με το ELPEDISON Zero Fee για χαμηλή κατανάλωση. Τα άλλα δύο ELPEDISON πακέτα δεν συμφέρουν ποτέ έναντι του Zenith.

Κρίσιμο σημείο: 1,942 kWh - από εκεί και μετά το Zenith είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Δεν καταλαβαινω τι υπολογιζεις. Τα εβαλες και καποιο συγκριτικο εργαλειο;

Το zenith δεν ειναι πια εμπορικα διαθεσιμο, δεν εχει νοημα να  το επιλεγεις.

Αυτο που ειπα ειναι οτι υπο προυποθεσεις (100 € δωροεπιταγη) μπορουν να βρεθουν εξισου καλα προγραμματα ( μιας και εκθιαζουμε το zenith smart home).

Γιαυτο λοιπον καποιος που εχει λιγες kwh μπορει να παει στο zero fee οπως ξαναγραψα. Αν ομως εχεις πανω απο 250 kwh το zero fee δεν συμφερει σε συγκριση με το reward maximum. Αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις με εναν απλο υπολογισμο ή θελει αποδειξη!

Δημοσ.

Λοιπον. Κανω καταγγελια στην ΡΑΕ και στην προστασία καταναλωτή για την PROTERGIA. Παραπηγε το αστειο με τα προγράμματα τους.

Καντε ολοι μπας και σοβαρευτούν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά θα ζητήσω και ένα 50αρικο...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας protergia στις 28 Αυγούστου:

"Το Σεπτέμβριο η Protergia θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά με...τα κίτρινα τιμολόγιά της έως και 18% φτηνότερα.

Το νέο κίτρινο οικιακό τιμολόγιο Value Deal on time συνεχίζει να προσφέρεται στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 0,09093€/kWh.

Για πολλοστή φορά η εταιρεία σας προσπαθεί να παραπλανήσει το μέσο καταναλωτή με αθέμιτες πρακτικές. Χρησιμοποιειτε παραπλανητικές ή αναληθείς πληροφορίες που οδηγούν έναν μέσο καταναλωτή να λάβει απόφαση για μια συναλλαγή που διαφορετικά δεν θα έπαιρνε, παραβιάζοντας τα οικονομικά του συμφέροντα αφού αναφέρετε ότι συνεχίζεται ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας σας δεν είναι καν εμπορικά διαθέσιμο για τους υφιστάμενους πελάτες.(Ζήτησα τηλεφωνικά και γραπτώς να μεταβώ στο νέο πρόγραμμα και η απάντηση που έλαβα είναι ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στις 3 Σεπτεμβρίου)

Απεναντίας έχει ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα enrgycost η νέα αυξημένη τιμή για το κυμαινομενο πρόγραμμα σας value swift ontime deal,στο οποίο και είμαι συμβαλλόμενος πελάτης σας.Η χρήση δε παρεμφερους ονομασίας για το νέο κυμαινόμενο πρόγραμμα σας επιτείνει το διαφαινόμενο δολο από πλευράς σας με σκοπό την εξαπάτηση μου ως καταναλωτή. 

Στα πλαίσια της καλής πίστης σας καλώ όπως προβείτε σε άμεση αλλαγή του υφιστάμενου προγράμματος μου στο νέο value swift ontime deal με ημερομηνία αλλαγής 1η Σεπτεμβρίου, ζητώντας παράλληλα την πίστωση στο επόμενο λογαριασμό μου του ποσού των 50 ευρω,ως αποζημίωση για τις αναληθείς πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη άμεσης επίλυσης του ζητήματος σας ενημερώνω ότι θα απευθυνθώ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προς προάσπιση των συμφερόντων μου.

Με εκτίμηση, 

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 11
Δημοσ.
1 minute ago, bjj-p said:

Δεν καταλαβαινω τι υπολογιζεις. Τα εβαλες και καποιο συγκριτικο εργαλειο;

Το zenith δεν ειναι πια εμπορικα διαθεσιμο, δεν εχει νοημα να  το επιλεγεις.

Αυτο που ειπα ειναι οτι υπο προυποθεσεις (100 € δωροεπιταγη) μπορουν να βρεθουν εξισου καλα προγραμματα ( μιας και εκθιαζουμε το zenith smart home).

Γιαυτο λοιπον καποιος που εχει λιγες kwh μπορει να παει στο zero fee οπως ξαναγραψα. Αν ομως εχεις πανω απο 250 kwh το zero fee δεν συμφερει σε συγκριση με το reward maximum. Αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις με εναν απλο υπολογισμο ή θελει αποδειξη!

συγκριση με το zenith που ειχα ειναι.. για μενα το εκανα και το δημοσίευσα, μηπως βοηθησει κανένα άλλο.

πρεπει να βρεις το break even point για να δεις ποιο συμφέρει

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Προσωπικά θα ζητήσω και ένα 50αρικο...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας protergia στις 28 Αυγούστου:

"Το Σεπτέμβριο η Protergia θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά με...τα κίτρινα τιμολόγιά της έως και 18% φτηνότερα.

Το νέο κίτρινο οικιακό τιμολόγιο Value Deal on time συνεχίζει να προσφέρεται στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 0,09093€/kWh.

Για πολλοστή φορά η εταιρεία σας προσπαθεί να παραπλανήσει το μέσο καταναλωτή με αθέμιτες πρακτικές. Χρησιμοποιειτε παραπλανητικές ή αναληθείς πληροφορίες που οδηγούν έναν μέσο καταναλωτή να λάβει απόφαση για μια συναλλαγή που διαφορετικά δεν θα έπαιρνε, παραβιάζοντας τα οικονομικά του συμφέροντα αφού αναφέρετε ότι συνεχίζεται ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας σας δεν είναι καν εμπορικά διαθέσιμο για τους υφιστάμενους πελάτες.(Ζήτησα τηλεφωνικά και γραπτώς να μεταβώ στο νέο πρόγραμμα και η απάντηση που έλαβα είναι ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στις 3 Σεπτεμβρίου)

Απεναντίας έχει ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα enrgycost η νέα αυξημένη τιμή για το κυμαινομενο πρόγραμμα σας value swift ontime deal,στο οποίο και είμαι συμβαλλόμενος πελάτης σας.

Στα πλαίσια της καλής πίστης σας καλώ όπως προβείτε σε άμεση αλλαγή του υφιστάμενου προγράμματος μου στο νέο value swift ontime deal ζητώντας παράλληλα την πίστωση στο επόμενο λογαριασμό μου του ποσού των 50 ευρω,ως αποζημίωση για τις αναληθείς πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη άμεσης επίλυσης του ζητήματος σας ενημερώνω ότι θα απευθυνθώ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προς προάσπιση των συμφερόντων μου.

Με εκτίμηση, 

Θα στείλω και εγώ το ίδιο και θα φύγω και από την Protergia μου φαίνεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Stak5 είπε

Θα στείλω και εγώ το ίδιο και θα φύγω και από την Protergia μου φαίνεται 

Αν βρούμε αλλού φθηνότερα κι εγώ θα φύγω...όμως είναι καλό να μαζευτούνε πολλές αναφορές.Η ΡΑΕ είναι προφανώς άχρηστη,αλλά πολλές φορές η δύναμη της μάζας είναι σημαντική. 

Η ζενιθ έδωσε σε κάποιους την ευκαιρία να συνεχίσουν στο smart night.Αυτοι μπορεί να είναι 30-40 άτομα,εάν όμως πήγαινε απλά ο κάθε @messinia3 μόνος του το πολύ να κέρδιζε κάτι ο ίδιος. 

Πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τη διατήρηση τιμών της protergia (στην τελευταία ανακοινωση γράφουν για μειωση).Όσο πιο πολλοί το αναφέρουμε, τόσο μεγαλύτερη έκταση θα λάβει το ζήτημα και ...ίσως στο μέλλον μαζευτουν λιγάκι (ή έστω κερδίσουμε κάποιους μήνες χωρίς εσωτερικές αλλαγές)

Το κείμενο είναι ενδεικτικό,ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει στα θέλω του και να το βελτιώσει.

Καλό θα είναι όμως να στείλουμε και ένα μήνυμα στην protergia...εκτός από τις συστάσεις τής.😉

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ.

Protergia μπαίνεις στο site  τους και αντί να διαφημίσουν κανένα πρόγραμμά ανταγωνιστικό σου λένε έλα σε μας γιατί κάνουμε κληρώσεις και μπορεί να κερδίσεις. Ούτε στοιχηματικη εταιρία να ήταν.

Επίσης, αυτό το μαρκετιστικο κόλπο που αλλάζουν τη σειρά των λέξεων της ονομασίας του προγράμματος και το παρουσιάζουν ως νέο, κατά τη γνώμη μου είναι η υπέρτατη παραπλάνηση του καταναλωτή.

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Αν βρούμε αλλού φθηνότερα κι εγώ θα φύγω...όμως είναι καλό να μαζευτούνε πολλές αναφορές.Η ΡΑΕ είναι προφανώς άχρηστη,αλλά πολλές φορές η δύναμη της μάζας είναι σημαντική. 

Η ζενιθ έδωσε σε κάποιους την ευκαιρία να συνεχίσουν στο smart night.Αυτοι μπορεί να είναι 30-40 άτομα,εάν όμως πήγαινε απλά ο κάθε @messinia3 μόνος του το πολύ να κέρδιζε κάτι ο ίδιος. 

Πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι με τη διατήρηση τιμών της protergia (στην τελευταία ανακοινωση γράφουν για μειωση).Όσο πιο πολλοί το αναφέρουμε, τόσο μεγαλύτερη έκταση θα λάβει το ζήτημα και ...ίσως στο μέλλον μαζευτουν λιγάκι (ή έστω κερδίσουμε κάποιους μήνες χωρίς εσωτερικές αλλαγές)

Το κείμενο είναι ενδεικτικό,ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει στα θέλω του και να το βελτιώσει.

Καλό θα είναι όμως να στείλουμε και ένα μήνυμα στην protergia...εκτός από τις συστάσεις τής.😉

Σίγουρα, εγώ θα το διανθίσω. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Εγώ στο σπίτι μου έχω πάει στην NRG με τα 0,088 για το πρώτο τρίμηνο και μετά 0,099. Βέβαια ο πρώτος λογαριασμός χωρίς έκπτωση συνέπειας ήταν 100 ευρώ για 265 kWh και πόνεσε η τσέπη μου, αλλά εκεί που με κοροϊδεύουν δεν κάθομαι 

Δημοσ.

Ήρθε η ώρα να φύγω και εγώ από Προτεργια. Πραγματικά κατάντησε κουραστικό και μεγάλη κοροϊδία να αλλάζει τα προγράμματα της κάθε δίμηνο και όποιος ξεχαστεί αρχές του μήνα να δει τι γίνεται να το φυσάει . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...