Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, prefuse είπε

Τι εννοείς γιατί δεν τα παρακολουθώ όλα και σε χάνω.

Ότι υπάρχει πιθανότητα να βγει καλύτερη τιμή σε άλλο πάροχο. 

Η ανακοίνωση τιμή από ποιόν;

Όχι ότι η τιμή δεν είναι 0,095 .Είναι ελάχιστα χαμηλότερη. 

Θεωρητικά εάν οι τιμές στο energycost ήταν επιβεβαίωμενες και από τα website των παρόχων πλέον η protergia δε θα είχε το φθηνότερο κυμαινόμενο πρόγραμμα,αλλά ο Ήρωνας. 

Αρκετοί βέβαια εδώ μέσα είμαστε λίγο δύσπιστοι για την τελικη τιμή που αναφέρεται στο energycost.gr για το πρόγραμμα του Ηρωνα yellow one home.Στο site του ακόμα δεν έχει ανέβει τιμή για Σεπτέμβριο. 

Επεξ/σία από messinia3
  • Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, messinia3 είπε

Όχι ότι η τιμή δεν είναι 0,095 .Είναι ελάχιστα χαμηλότερη. 

Θεωρητικά εάν οι τιμές στο energycost ήταν επιβεβαίωμενες και από τα website των παρόχων πλέον η protergia δε θα είχε το φθηνότερο κυμαινόμενο πρόγραμμα,αλλά ο Ήρωνας. 

Αρκετοί βέβαια εδώ μέσα είμαστε λίγο δύσπιστοι για την τελικη τιμή που αναφέρεται στο energycost.gr για το πρόγραμμα του Ηρωνα yellow one home.Στο site του ακόμα δεν έχει ανέβει τιμή για Σεπτέμβριο. 

Η τιμή που δίνουν για το Ηρων Yellow One Home είναι σωστή. Λόγω της μεγάλης πτώσης της ΤΕΑ από 100,57 - - > 73,15 ο τύπος υπολογισμού της τιμης του προγράμματος δίνει αποτέλεσμα 0,07562 €/kwh. 

Επεξ/σία από Scorpios0
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, messinia3 said:

Προσωπικά θα ζητήσω και ένα 50αρικο...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας protergia στις 28 Αυγούστου:

"Το Σεπτέμβριο η Protergia θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά με...τα κίτρινα τιμολόγιά της έως και 18% φτηνότερα.

Το νέο κίτρινο οικιακό τιμολόγιο Value Deal on time συνεχίζει να προσφέρεται στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 0,09093€/kWh.

Για πολλοστή φορά η εταιρεία σας προσπαθεί να παραπλανήσει το μέσο καταναλωτή με αθέμιτες πρακτικές. Χρησιμοποιειτε παραπλανητικές ή αναληθείς πληροφορίες που οδηγούν έναν μέσο καταναλωτή να λάβει απόφαση για μια συναλλαγή που διαφορετικά δεν θα έπαιρνε, παραβιάζοντας τα οικονομικά του συμφέροντα αφού αναφέρετε ότι συνεχίζεται ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας σας δεν είναι καν εμπορικά διαθέσιμο για τους υφιστάμενους πελάτες.(Ζήτησα τηλεφωνικά και γραπτώς να μεταβώ στο νέο πρόγραμμα και η απάντηση που έλαβα είναι ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο στις 3 Σεπτεμβρίου)

Απεναντίας έχει ήδη αναρτηθεί στην πλατφόρμα enrgycost η νέα αυξημένη τιμή για το κυμαινομενο πρόγραμμα σας value swift ontime deal,στο οποίο και είμαι συμβαλλόμενος πελάτης σας.Η χρήση δε παρεμφερους ονομασίας για το νέο κυμαινόμενο πρόγραμμα σας επιτείνει το διαφαινόμενο δολο από πλευράς σας με σκοπό την εξαπάτηση μου ως καταναλωτή. 

Στα πλαίσια της καλής πίστης σας καλώ όπως προβείτε σε άμεση αλλαγή του υφιστάμενου προγράμματος μου στο νέο value swift ontime deal με ημερομηνία αλλαγής 1η Σεπτεμβρίου, ζητώντας παράλληλα την πίστωση στο επόμενο λογαριασμό μου του ποσού των 50 ευρω,ως αποζημίωση για τις αναληθείς πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη άμεσης επίλυσης του ζητήματος σας ενημερώνω ότι θα απευθυνθώ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προς προάσπιση των συμφερόντων μου.

Με εκτίμηση, 

Παρηγγειλα απο το chatgpt μια "φλεγματικη βρεττανικου τυπου" εκδοχη του κειμενου σου, λιγο πριν το οριο βρισιματος. Ιδου η εκδοχη:

Subject: Άμεση διόρθωση παραπλανητικών τιμολογίων

Αγαπητή ομάδα της Protergia,

Διάβασα με… ανεπιτήδευτο θαυμασμό την ανακοίνωσή σας στις 28 Αυγούστου:

"Το Σεπτέμβριο η Protergia θα προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά με… τα κίτρινα τιμολόγιά της έως και 18% φτηνότερα. Το νέο κίτρινο οικιακό τιμολόγιο Value Deal on Time συνεχίζει να προσφέρεται στην πολύ συμφέρουσα τιμή των 0,09093€/kWh."

Πραγματικά αξιοθαύμαστο πώς δημιουργείτε εντύπωση σιγουριάς, ενώ για τους υφιστάμενους πελάτες το πρόγραμμα δεν είναι καν διαθέσιμο — ένα μικρό θαύμα, αν με ρωτάτε. Σχεδόν θαυματουργό.

Ζήτησα τηλεφωνικά και γραπτώς να μεταβώ στο νέο πρόγραμμα, μόνο για να ενημερωθώ ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από τις 3 Σεπτεμβρίου — υπέροχη χρονική ακρίβεια, ειδικά αν θεωρήσουμε ότι η πλατφόρμα EnergyCost ήδη εμφανίζει την αυξημένη τιμή για το κυμαινόμενο πρόγραμμα Value Swift OnTime Deal, στο οποίο είμαι εγγεγραμμένος. Η υποδειγματική ομοιότητα των ονομασιών αφήνει μια γλυκιά αίσθηση «τυχαίας σύγχυσης», που κανείς δεν θα μπορούσε να ονομάσει… απλή σύμπτωση.

Στα πλαίσια στοιχειώδους καλής πίστης, σας καλώ να προβείτε στην άμεση αλλαγή του υφιστάμενου προγράμματός μου στο νέο Value Swift OnTime Deal, με ημερομηνία έναρξης 1η Σεπτεμβρίουτόσο απλό που νιώθω λίγο ντροπή που πρέπει να το ζητήσω.
Επιπλέον, αναμένω πίστωση €50 στον επόμενο λογαριασμό μου, ως μικρή, αλλά ειλικρινής αναγνώριση της παραπλανητικής πληροφόρησης που δημοσιεύσατε — γιατί, φυσικά, όλοι χρειαζόμαστε λίγη αποκατάσταση από την… «ασυνέπεια».

Είναι εντυπωσιακό πόσο… τακτικά συγχέετε τους καταναλωτές, χωρίς καν να ιδρώνει κανείς το μέτωπο σας — πραγματική δεξιοτεχνία.
Αν, για οποιονδήποτε λόγο, η διόρθωση δεν γίνει άμεσα, θα αναγκαστώ να αναφέρω το θέμα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για να διασφαλίσω τα συμφέροντά μου. Και, για να το πούμε διακριτικά, θα ήταν πραγματικά απογοητευτικό αν φτάσουμε εκεί — σχεδόν όπως να περιμένει κανείς συνέπεια από έναν… τυχαίο πίνακα τιμών.

Με εκτίμηση,
[Το Όνομά σας]

• Like 3
  • Haha 1
Δημοσ.

Σαν πρόγραμμα φαίνεται εδώ το τροποποιημένο κιντρινο: https://www.protergia.gr/en/home/electricity-energy/protergia-home-value-swift-ontime-deal/

Εντωμεταξυ μόλις ανακάλυψα ότι ενώ είχα πάρει τηλέφωνο για να μπω στο deal, όταν άλλαξε..στον λογαριασμό μου έδιωξαν στο swift on time και με έβαλαν σε ένα value secure με υψηλότερη τιμή....

Δημοσ.
2 hours ago, Scorpios0 said:

Η τιμή που δίνουν για το Ηρων Yellow One Home είναι σωστή. Λόγω της μεγάλης πτώσης της ΤΕΑ από 100,57 - - > 73,15 ο τύπος υπολογισμού της τιμης του προγράμματος δίνει αποτέλεσμα 0,07562 €/kwh. 

Αυτό για ποια περίοδο κατανάλωσης θα ισχύει; Μου ήρθε να πληρώσω 120 ευρώ για τον μήνα Ιούλιο 424 κιλοβατώρες. Κάποιες τις χρεωσε 0.13, άλλες 0.15. 

Με παρόχους που έχουν την κιλοβατώρα κάτω από 0.10 , ίσως γλυτωνα κάνα 20ρικο. Σεβαστό ποσό για ένα μήνα..

7 hours ago, Merenda7 said:

Με econtract παίρνεις και τα 50€ , σωστά;

Υ.Γ ούτε μία σύσταση δεν πρόλαβα να κάνω σε προτεργια 😏

Πώς να προλάβεις, αφού μαθηματικά στις πυραμίδες,  οι πρώτοι κερδίζουν.

4 hours ago, doom26 said:

Και πόσο το πάνε μετά την αλλαγή ονοματος?Απορία εφόσον είναι κυμαινόμενο δεν αλλάζει η τιμή κάθε μήνα?Με την αλλαγή ονόματος στο πρόγραμμα αλλάζουν και οι όροι δλδ ανεβάζουν το πάγιο?

Αυτό το έχω και εγώ απορία. Από τη στιγμή που δεν έχεις συμβόλαιο στο κυμαινόμενο, λογικά κάθε μήνα θα μπορούν να αλλάζουν τα πάντα;

5 hours ago, bjj-p said:

Δεν καταλαβαινω τι υπολογιζεις. Τα εβαλες και καποιο συγκριτικο εργαλειο;

Το zenith δεν ειναι πια εμπορικα διαθεσιμο, δεν εχει νοημα να  το επιλεγεις.

Αυτο που ειπα ειναι οτι υπο προυποθεσεις (100 € δωροεπιταγη) μπορουν να βρεθουν εξισου καλα προγραμματα ( μιας και εκθιαζουμε το zenith smart home).

Γιαυτο λοιπον καποιος που εχει λιγες kwh μπορει να παει στο zero fee οπως ξαναγραψα. Αν ομως εχεις πανω απο 250 kwh το zero fee δεν συμφερει σε συγκριση με το reward maximum. Αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις με εναν απλο υπολογισμο ή θελει αποδειξη!

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε σταθερή κατανάλωση. Συνήθως καλοκαίρι και χειμώνα είναι οι υψηλότερες και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Μάρτιο και Απρίλιο οι χαμηλότερες.

Και αυτοί ανακοινώνουν χαμηλή κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο. Τι να την κάνεις;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε σταθερή κατανάλωση. Συνήθως καλοκαίρι και χειμώνα είναι οι υψηλότερες και Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Μάρτιο και Απρίλιο οι χαμηλότερες.

Και αυτοί ανακοινώνουν χαμηλή κιλοβατώρα τον Σεπτέμβριο. Τι να την κάνεις;

Τα προγραμματα που ανεφερα ειναι σταθερα. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Scorpios0 είπε

Ναι όντως (με την έκπτωση συνέπειας βέβαια)...ξεχάσαμε ότι ουσιαστικά ex-ante πρασινάκι είναι με ΤΕΑ των 2 προηγούμενων μηνών. Με econtract είναι λουκούμι για τουρισμό μήνα, όμως πρώτα θα ασχοληθώ με τις παπαριές που κάνει η protergia.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, 1J4t είπε

Ο ορισμός της παραπλάνησης. Όλες οι εταιρείες τις ίδιες πρακτικές. Για αυτό δεν είμαστε οπαδοί εταιρειών. Εκτός και αν είμαστε μέτοχοι.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vassilis211973 είπε

Τελικά να πάρουμε τηλ.την protergia για εσωτερική αλλαγή και αν ναι πότε;

Δεν κάνεις κι εσύ μία αναφορά ΡΑΕ για παραπλάνηση καταναλωτή μήπως και εντελώς τυχαία μετά μας πάρουν μόνοι τους για την αλλαγή? 

ΥΓ. Θεωρητικά σύμφωνα με τα λεγόμενά τους το πρόγραμμα θα είναι εμπορικά διαθέσιμο από 3 του μήνα...εκτός εάν λάβει έκταση το θέμα και γίνει διαθέσιμο από σήμερα😉

Δημοσ.

Έστειλα και γω στη ΡΑΕ, ευχαριστώ παιδιά για το template.

Στο τέλος πρόσθεσα "Επιτέλους σταματήστε να εφευρίσκετε νέα προγράμματα με την χαμηλότερη τιμή. Δεν ειναι καλό marketing αυτό, καλό marketing ειναι να κρατάτε τους πελάτες σας ευχαριστημένους και όχι να καταλήγουμε σε καταγγελία στη ΡΑΕ."

Όχι ότι θα νιώσουν, αλλά λέμε τώρα...

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνω θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου το διευκρινίσει. Βλέπω ότι το πρόγραμμα που αναφέρετε οι περισσότεροι πήρε αύξηση από 0.09 σε 0.10. Αν καταλαβαίνω σωστά, με μια κατανάλωση 300kwh τον μήνα θα είχαμε μια αύξηση χοντρικά 3€. 

θα ήθελα να μάθω αν είναι όντως έτσι τα πράγματα ή κάτι καταλαβαίνω εγώ λάθος, γιατί προσωπικά αν μιλάμε για τέτοιες διαφορές θα προτιμήσω να μεταβώ σε κάποιο σταθερό και να μην χρειάζεται να ασχολούμαι. 

Δημοσ.

Καλά κατάλαβες. Προσωπικά ειμαι στις 500kwh το μήνα, οπότε ανεβαίνω 8 ευρώ (μινιμουμ, από την κατανάλωση μόνο). Δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά η κοροϊδία.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ezio είπε

Επειδή νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνω θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου το διευκρινίσει. Βλέπω ότι το πρόγραμμα που αναφέρετε οι περισσότεροι πήρε αύξηση από 0.09 σε 0.10. Αν καταλαβαίνω σωστά, με μια κατανάλωση 300kwh τον μήνα θα είχαμε μια αύξηση χοντρικά 3€. 

θα ήθελα να μάθω αν είναι όντως έτσι τα πράγματα ή κάτι καταλαβαίνω εγώ λάθος, γιατί προσωπικά αν μιλάμε για τέτοιες διαφορές θα προτιμήσω να μεταβώ σε κάποιο σταθερό και να μην χρειάζεται να ασχολούμαι. 

Θα μπορούσε όμως η αύξηση να ήταν και παραπάνω .Έβαλαν μία μικρή έκπτωση και πήγε 0,107 (αντί για 0,125 που θα πήγαινε) . Το πρόβλημα μας είναι ότι το κάνει πολύ συχνά πλέον η protergia και ότι κακώς αυτή και τα παπαγαλάκια της διαφημίζουν ότι διατηρούν ή και μειώνουν τις τιμές.

Προφανώς εάν δε σε ενδιαφέρει να ασχολείσαι καθόλου με τις τιμές για σένα η πρόταση είναι σταθερό, αρκεί να γνωρίζεις ότι το καρτέλ εκεί εφαρμόζει 10ρικάκι πάγιο (άρα λίγο παραπάνω επιβάρυνση από τα 3 ευρώ που αναφέρεις)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις ξαναπηρα προτεργια, αυριο λεει θα ειναι διαθεσιμο. Μην το κουραζετε και πολυ. Εγω θα παω ηρων να παρω το 50αρικο, αλλωστε τον Σεπτεμβριο εχει σουπερ τιμη. Και ξαναγυρναω με συσταση. Ασε που θα με παρουν ισως σε 2-3 μερες και για αντιπροσφορα, να τσιμπησω και τιποτα. Ξερεις κανενας το πιστωτικο που θα αφησω, αν δεν το παρω, θα το βρω γυριζοντας;

Επεξ/σία από Seldon40

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...