Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα ξαναρωτήσει πέρυσι αλλά δεν προχωρησα τελικά.

Για σπίτι σε χωριό που πάμε 2 εβδομάδες το καλοκαίρι μόνο, ποιό συμφέρει τώρα;

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, cgioris είπε

Στο κίτρινο το καινούριο, https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-deal-ontime/

Κατανάλωση από 250-500 κιλοβατώρες ανάλογα την περίοδο. Δε με πειράζει να αλλάζω κάθε μήνα. Υπάρχει κάποιο άλλο πιο αξιόλογο;

Με σύσταση σου βγαίνει ουσιαστικά χωρίς πάγιο. Η έτερη επιλογή είναι Ηρωνας home one  μέσω econtract για τα 50 ευρώ.Για τουρισμό μήνα βέβαια ουσιαστικά πάει και λίγο ακριβότερο από το νέο κυμαινόμενο της protergia,αφου θα σου φάνε την έκπτωση συνέπειας. 

Απλά έκατσε τώρα που έκανε δεύτερη αλλαγή στο φθηνο της κίτρινο η protergia και μας εκνεύρισε.

Του Ηρωνα όμως είναι σαν τα πράσινα και συνδέεται με ΤΕΑ δύο μηνών,οπότε σε βάθος χρόνου θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι είναι ακριβότερο, οπότε θα πρέπει να  αλλάξεις παροχο.

Anyway your choice.

10 λεπτά πριν, Silverage είπε

Κάποιο με μηδενικό πάγιο και εάν είναι δυνατόν να συνδυάζεται και με δώρο.

Δεν ξέρω εάν συνεχίζεται το promo με τα 100 για το  free zero της elpedison.

Υπάρχει και το value lite της protergia

Για πείτε και κάνα άλλο,γιατί έχω ένα κεφάλι κουρκούτι με τους παπαρες της protergia...αύριο λογικά θα με καλέσουν από τις 9 να ξεμπερδεύουν μαζί μου.

Υγ.Σωστα όπως αναφέρθηκε και πιο κάτω και Ηρωνας με yellow free (econtrcat για το 50άρικο)Αν η παροχή προορίζεται για τουρισμό ξεκινάς από Ηρωνα μέχρι να φας το 50αρικο.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mdkamael είπε

Σύνολο Κατανάλωσης με ΖΕΝΙΘ smart night -40% μετά από ένα 12μηνο ( 19.08.2024 ως 19.08.2025 ) 

( τα στοιχεία είναι μέσα από το app myzneith - εξαιρετικη εφαρμογή αν θέλετε λεπτομερή ανάλυση )

Σύνολο-1193 Euro για 5892kwh. 

Σχετιζόμενες με κατανάλωση -  844,15euro ή 0,1433euro/kwh ( !!!!! ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ !!!!! )

Προμήθεια ενέργειας - 539,23euro ή 0.0915 Euro/kwh ( !!!!!! ) 

Ρυθμιζόμενες χρεώσεις - 304,92euro. 

Τα υπόλοιπα είναι Δημοτικά Τέλη/ΕΡΤ.

Να σημειωθεί δεν είχε πάγιο. 

Τα παραθέτω καθώς την αποκαλούμε προγραμματαρα, αλλά ας υπάρχει και μια αντικειμενική εικόνα με τους συγκεκριμένους αριθμούς που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, δλδ τιμή kwh σε τιμη προμηθειας αλλα και σε συνδιασμο με τις ρυθμιζομενες, για να δούμε που κυμαινόμασταν πραγματικά με την ''προγραμματαρα''. 

Πώς προκύπτει τέτοιος μέσος όρος?

ΑΦΟΥ το ταβάνι της τιμής ήταν 0.123

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Silverage είπε

Με μηδενικο παγιο. προτεργια lite κιτρινο (με συσταση για 10χ5), ελπεντισον zero fee σταθερο (δεν ξερω αν δινουν ακομα 100 σκλαβενιτη) και εχει και ο ηρων yellow free κιτρινο (με 50αρικο econtract).

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Silverage είπε

Σίγουρα πρόγραμμα με μηδέν πάγιο. Σταθερό ή κυμαινόμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Πώς προκύπτει τέτοιος μέσος όρος?

ΑΦΟΥ το ταβάνι της τιμής ήταν 0.123

Καπου μπερδευτηκες. Οι σχετιζομενες με καταναλωση ειναι ο μεσος ορος τιμης προμηθειας+ρυθμιζομενες. Σ αυτο που αναφερεσαι εσυ ειναι η τιμη προμηθειας, οπου ο μεσος ορος ηταν στα 0.0915. 

Τον συνδιαστικο συντελεστη 0.1433 τον λαμβανω πλεον υποψιν μου μιας κ με την οσονουπω αφιξη προγραμματων τυπου picasso, καλο ειναι να ξερουμε τι πληρωνουμε συνδιαστικα για προμηθεια και διαχειριση δικτυου ( ρυθμιζομενες ) ανα kwh ( ή μαλλον τι θα θελαμε ιδανικα να πληρωναμε ), ωστε να μην την πατησουμε με δαυτα.

Καπως ετσι πχ το picasso βγαινει, με το πακετων των 6000kwh για τη δικη μου περιπτωση, στα 0.2798/kwh (ρυθμιζομενες+προμηθεια), αφου χρεωνεται με 139.90 τον μηνα.

Οτι δεν συμφερει γενικα το ξεραμε, αλλα καλο θα ηταν να ξερουμε με τι ακριβως να το συγκρινουμε και ποσο κανει offshoot απο τον "επιθυμητο" στοχο μας. 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mdkamael είπε

Καπου μπερδευτηκες. Οι σχετιζομενες με καταναλωση ειναι ο μεσος ορος τιμης προμηθειας+ρυθμιζομενες. Σ αυτο που αναφερεσαι εσυ ειναι η τιμη προμηθειας, οπου ο μεσος ορος ηταν στα 0.0915. 

Τον συνδιαστικο συντελεστη 0.1433 τον λαμβανω πλεον υποψιν μου μιας κ με την οσονουπω αφιξη προγραμματων τυπου picasso, καλο ειναι να ξερουμε τι πληρωνουμε συνδιαστικα για προμηθεια και διαχειριση δικτυου ( ρυθμιζομενες ) ανα kwh ( ή μαλλον τι θα θελαμε ιδανικα να πληρωναμε ), ωστε να μην την πατησουμε με δαυτα.

Καπως ετσι πχ το picasso βγαινει, με το πακετων των 6000kwh για τη δικη μου περιπτωση, στα 0.2798/kwh (ρυθμιζομενες+προμηθεια), αφου χρεωνεται με 139.90 τον μηνα.

Οτι δεν συμφερει γενικα το ξεραμε, αλλα καλο θα ηταν να ξερουμε με τι ακριβως να το συγκρινουμε και ποσο κανει offshoot απο τον "επιθυμητο" στοχο μας. 

Οι ρυθμιζόμενες που σχετίζονται με την κατανάλωση είναι 0.04€ επιπλέον και είναι στάνταρ.

ΤΩΡΑ το picasso μάλλον μόνο ανίδεοι το έχουν πάρει 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Οι ρυθμιζόμενες που σχετίζονται με την κατανάλωση είναι 0.04€ επιπλέον και είναι στάνταρ.

ΤΩΡΑ το picasso μάλλον μόνο ανίδεοι το έχουν πάρει 

Το ιδιο λεμε :-)

Δημοσ.

Λοιπόν ήρθα στην protergia, σήμερα πριν κανένα δίωρο μου ήρθε μήνυμα. Πάω να μπω στο app να στείλω κάτι προσκλήσεις που θέλω αλλά δεν έχει τον μετρητή τον τωρινό έχει έναν παλιό από το 2019 που ήμουν και λέει "τερματισμενος μετρητής".

Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο;

Δημοσ.

μπορει να μου πει κάποιος για 150κHw τι συμφέρει για αυτό τον μηνα;
εχω παει ήδη ΗΡΩΝ και VOLTON οποτε κάτι άλλο και με γρήγορη διαδικασία αλλαγης γιατι τωρα ειμαι σε ακριβο προγραμμα της volton,

protergia διαβαζω αργει πολυ με την αλλαγη.
ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μου εξηγήσει κάποιος εάν στο κυμαινόμενο ισχύουν αλλά για τους παλιούς πελάτες και άλλα για τις νέες συνδέσεις;

Yellow one home 2 bonus είμαι. Από τον Ιανουάριο φέτος.

10 hours ago, Seldon40 said:

Το save 2.0 θα ειναι που εχει 7 παγια δωρο και σου δινουν και τα αλλα 5. ειχε 0155 τον Ιουλιο και Αυγουστο 0,09 μαλλον αφου σου το ειπαν. Αλλα ειναι expost κιτρινο δηλ. τελος του μηνα ανακοινωνεται η τιμη, δεν την ξερεις προκαταβολικα.

Επειδή είσαι γνώστης. Σε ποια προγράμματα ξέρουμε από πριν την τιμή; 

Γίνεται στα κυμαινόμενα από διαφορετικές εταιρείες να υπάρχουν μεγάλες διαφορές για τον ίδιο μήνα στη κιλοβατώρα; Δλδ η μία να το έχει 0.10 και η άλλη 0.15; Και εάν ναι, για ποιο λόγο;

8 hours ago, 7tasos7 said:

κανονικα οχι γιατι λενε για 6μηνο να εχεις κλεισει που δεν εχεις ξαναπαρει.Καμια φορα το δινουν οπως διαβαζα στο forum τωρα εαν στο δωσουν και καποια στιγμη ζητηθει πισω δεν το γνωριζω.

Εγώ που είμαι από τον Ιανουάριο Ήρων, μπορώ να το ξαναπάρω ;

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
6 hours ago, messinia3 said:

https://energycost.gr/

Στον Ηρωνα 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό και θα σου φάνε την έκπτωση συνέπειας,με πιθανότητα αύξησης της τιμής του προγράμματος εάν παραμείνεις πάνω από μήνα. Στην protergia 50 ευρώ σπαστά (10 ευρώ για 5 μήνες) με την ελπίδα να σταματήσουν τις παπαριες και να διατηρούν όντως ίδιες τιμές.

Γιατί να του φάνε την έκπτωση συνέπειας εάν πληρώνει στην ώρα του; Αν φύγει στον μήνα εννοείς;

6 hours ago, nikosperis said:

Ναι είδα και του ηρώων μπορεί να πάω εκεί για έναν μήνα και μετά να δω τι γίνετε από Οκτώβρη 

Ο,οι έτσι λέμε για ένα μήνα και καθόμαστε. Θεωρητικά στις 25 ημέρες δεν πρέπει να κάνεις την αίτηση για τον νέο πάροχο;

4 hours ago, messinia3 said:

Του Ηρωνα όμως είναι σαν τα πράσινα και συνδέεται με ΤΕΑ δύο μηνών,οπότε σε βάθος χρόνου θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι είναι ακριβότερο, οπότε θα πρέπει να  αλλάξεις παροχο.

Εξήγησε λίγο αυτό με την ΤΕΑ εάν μπορείς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, venomawakens7 είπε

Υπάρχει περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης εάν αλλάξω πάροχο ; Θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια όταν άλλαξα από ΔΕΗ σε Ηρων ήρθαν στην πυλωτή και μου έκοψαν το ρεύμα μέρα μεσημέρι, νομίζω την επόμενη που έκανα αίτηση αλλαγής εταιρίας.  Αναγκάστηκα να πληρώσω ηλεκτρολόγο να έρθει να μου το ξανά συνδέσει. 

Τι βλακείες λες;

Έβαλες ιδιώτη ηλεκτρολόγο να παρέμβει στο ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ, κάνοντας παράνομη επανασύνδεση;

Αυτό, μπορεί να σε στείλει φυλακή.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dmitrios είπε

Λοιπόν ήρθα στην protergia, σήμερα πριν κανένα δίωρο μου ήρθε μήνυμα. Πάω να μπω στο app να στείλω κάτι προσκλήσεις που θέλω αλλά δεν έχει τον μετρητή τον τωρινό έχει έναν παλιό από το 2019 που ήμουν και λέει "τερματισμενος μετρητής".

Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο;

Δίωρο συμπληρωμένο?

Βιάζεσαι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...