Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Εγώ που είμαι από τον Ιανουάριο Ήρων, μπορώ να το ξαναπάρω ;

Αμα εχεις φυγει απο Ιανουαριο το δικαιουσαι.

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Θα μου εξηγήσει κάποιος εάν στο κυμαινόμενο ισχύουν αλλά για τους παλιούς πελάτες και άλλα για τις νέες συνδέσεις;

Yellow one home 2 bonus είμαι. Από τον Ιανουάριο φέτος.

Επειδή είσαι γνώστης. Σε ποια προγράμματα ξέρουμε από πριν την τιμή; 

Γίνεται στα κυμαινόμενα από διαφορετικές εταιρείες να υπάρχουν μεγάλες διαφορές για τον ίδιο μήνα στη κιλοβατώρα; Δλδ η μία να το έχει 0.10 και η άλλη 0.15; Και εάν ναι, για ποιο λόγο;

Εγώ που είμαι από τον Ιανουάριο Ήρων, μπορώ να το ξαναπάρω ;

Tα κυμαινομενα ειναι δυο ειδων, exante και expost, τα πρωτα ανακοινωνουν τιμη στην αρχη του μηνα (οπως αυτο που εισαι τωρα), τα δευτερα ανακοινωνουν τιμη μετα το τελος του μηνα. Αυτο κυριως μπορεις να το δεις στους ορους καθε προγραμματος, επισης στο https://energycost.gr/καταχωρημένα-τιμολόγια-προμήθειας-η-3/ φαινεται ποια εχουν ανακοινωσει τιμη για σεπτεμβριο και ποια λενε η τιμη δεν ειναι ακομα γνωστη.

Μπορει να εχουν μεγαλες διαφορες, επειδη ειναι κυμαινομενα η τιμη βγαινει βαση ενος μαθηματικου τυπου, που υπαρχει στους ορους καθε προγραμματος, ο τυπος δεν ειναι ιδιος για καθε προγραμμα.

Τελος εισαι ηδη ΗΡΩΝ, για να παρεις 50αρικο πρεπει να φυγεις και να ξαναρθεις, ειναι για νεους πελατες.

6 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Γιατί να του φάνε την έκπτωση συνέπειας εάν πληρώνει στην ώρα του; Αν φύγει στον μήνα εννοείς;

Ο,οι έτσι λέμε για ένα μήνα και καθόμαστε. Θεωρητικά στις 25 ημέρες δεν πρέπει να κάνεις την αίτηση για τον νέο πάροχο;

Εξήγησε λίγο αυτό με την ΤΕΑ εάν μπορείς.

Στους ορους των συμβολαιων στον ΗΡΩΝ, λεει οτι η εκπτωση συνεπειας δεν αποδιδεται στον τελικο λογαριασμο, οποτε εαν πας μονο για ενα μηνα θα εκδοθει ενας και τελικος.

Εσυ πραγματι εκατσες παρα-πολυ, μεχρι απριλιο ειχε πολυ καλη τιμη, απο εκει και μετα ειχε ακριβη κιλοβατωρα, Σεπτεμβριο βεβαια εχει πολυ καλη τιμη. Το θεμα με τα κιτρινα ειναι να μην ξεχνιεσαι ενα 6μηνο, γτ εσυ για τον Αυγουστο θα πληρωσεις 0,16/kw, δηλ καλυτερα να ησουν σε σταθερο.

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
21 ώρες πριν, messinia3 είπε

Τι καταναλώσεις έχεις και τι ζητάς? Σταθερό η κυμαινόμενο πρόγραμμα?

204 Kwh και 50 με ωυχτερινο, μου αρεσε το μπλε που ηταν σταθερο. Θα ηθελα κατι παρομοιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 🌻 

Πήγα Ήρων  υπέγραψα εχθές ,και σκέφτομαι να γυρίσω προτεργια Οκτώβριο εάν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα με τον dealer.

Η ερώτηση μου είναι πότε θα πρέπει να κάνω την αλλαγή σύμφωνα με τις μετρήσεις του δεδδηε.

Παράδειγμα: μου στέλνει μήνυμα στο app ότι επόμενη καταμέτρηση θα γίνει 1/8/25 και βγαίνει λογαριασμός για περίοδο έως 28/7/25.

2/9/25 ήταν η καταμέτρηση, λογικά θα βγει τελικός λογαριασμός έως 2/9  ; 

Εάν υποθέσουμε ότι επόμενη καταμέτρηση θα είναι 2/10 , πότε να κάνω κίνηση για αλλαγή παρόχου ;

Έχω τηλεμετρουμενο μετρητή 

Επεξ/σία από Merenda7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Merenda7 είπε

Καλημέρα 🌻 

Πήγα Ήρων  υπέγραψα εχθές ,και σκέφτομαι να γυρίσω προτεργια Οκτώβριο εάν κυλήσουν ομαλά τα πράγματα με τον dealer.

Η ερώτηση μου είναι πότε θα πρέπει να κάνω την αλλαγή σύμφωνα με τις μετρήσεις του δεδδηε.

Παράδειγμα: μου στέλνει μήνυμα στο app ότι επόμενη καταμέτρηση θα γίνει 1/8/25 και βγαίνει λογαριασμός για περίοδο έως 28/7/25.

2/9/25 ήταν η καταμέτρηση, λογικά θα βγει τελικός λογαριασμός έως 2/9  ; 

Εάν υποθέσουμε ότι επόμενη καταμέτρηση θα είναι 2/10 , πότε να κάνω κίνηση για αλλαγή παρόχου ;

Εάν έχεις τηλεμετρούμενο μετρητή δεν υπάρχει θέμα.

30 λεπτά πριν, x-tra είπε

204 Kwh και 50 με ωυχτερινο, μου αρεσε το μπλε που ηταν σταθερο. Θα ηθελα κατι παρομοιο 

Έχει πιο φθηνά μπλε από της ΔΕΗ. Elpedison, Protergia, zenith προκαταβάλουν την έκπτωση συνέπειας. Ενναλακτικά εάν δε σε πειράζει αυτό και eunice,Ήρωνας παρεμφερείς τιμές έχουν.

Υγ. Επειδή οι καταναλώσεις σου δεν είναι μεγάλες εάν βρεις από καμία συνεργαζόμενη της ΔΕΗ 100 ευρω για το myhome online δες κι αυτό.

Επεξ/σία από messinia3
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, dmitrios είπε

Λοιπόν ήρθα στην protergia, σήμερα πριν κανένα δίωρο μου ήρθε μήνυμα. Πάω να μπω στο app να στείλω κάτι προσκλήσεις που θέλω αλλά δεν έχει τον μετρητή τον τωρινό έχει έναν παλιό από το 2019 που ήμουν και λέει "τερματισμενος μετρητής".

Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο;

Και σε εμένα στην αρχή τον τερματισμενο είχε και έκανα επιλογή τον ενεργό να εμφανίζεται.

Δεν γράφει κάπου και τον ενεργό μετρητή ;

IMG_20250903_094428.jpg

Δημοσ.

με μηδενικό πάγιο και για πιθανή κατανάλωση 150kwh ποιο συμφέρει;

Όσα βρίσκω είναι με 5€ πάγιο και δεν ξέρω αν συμφέρουν.

Χαμηλή κατανάλωση τι εννοούμε; Πχ μέχρι 50kwh.. γιατί τόσες περίπου έχω με κλειστο σπίτι που καεί μόνο ψυγείο, router, και συσκευές σε stand by. 

150 με 250kwh θεωρείτε μέτρια κατανάλωση και από εκεί και πάνω υψηλή;

Με λίγα λόγια από ποιες kWh και κάτω με συμφέρει μηδενικό πάγιο;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, prefuse είπε

Χαμηλή κατανάλωση τι εννοούμε; Πχ μέχρι 50kwh.. γιατί τόσες περίπου έχω με κλειστο σπίτι που καεί μόνο ψυγείο, router, και συσκευές σε stand by. 

Αν διαβάσεις μερικές σελίδες πίσω θα βρεις μια ανάρτηση απο συνφορουμίτη που υπολόγισε το όριο που αναφέρεις (μηδενικά πάγια με ακριβότερη κιλοβατώρα) περίπου στις 160 κ/ω το μήνα.

Χαμηλή κατανάλωση είναι σε τιμές γύρω απο το 100/μήνα (80-120)

Η μέση κατανάλωση ενός ελληνικού νοικυριού 4 ατόμων με είναι γύρω στις 300-400 κ/ω ανά μήνα (πολύ χοντρική εκτίμηση)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, prefuse είπε

Μία σύγκριση του νέου Value Deal OnTime και του Value lite που έχει 0 πάγιο βγάζει ότι πιο φθηνό έρχεται το Value lite για καταναλώσεις κάτω από 123ΚWh/μήνα. Το σημείο ισορροπίας τους είναι 123,79 KWh/μήνα. Δηλαδή κάτω από 123,79 KWh συμφέρει το lite. Πάνω από αυτές τις KWh συμφέρει το Value Deal OnTime. Υγ: Είναι και τα 2 κίτρινα της Protergia.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλεσα για αλλαγη στη προτεργια και μου ειπαν σε 3 εργασιμες θα γινει η εσωτερικη αλλαγη λογω φορτου εργασιας...

Αξιζει να κανω αιτημα για ΗΡΩΝ (ποιο προγραμμα ειπαμε οτι συμφερει;) απλα για ανα γινει η αιτηση και να μου κανουν αντιπροσφορα ;

Ποσες μερες χρειαζεται για να ενημερωθει η προτεργια οτι εχω κανει αιτημα αλλαγης παροχου ;

Επεξ/σία από jimmysss!
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

Καλεσα για αλλαγη στη προτεργια και μου ειπαν σε 3 εργασιμες θα γινει η εσωτερικη αλλαγη λογω φορτου εργασιας...

Αξιζει να κανω αιτημα για ΗΡΩΝ (ποιο προγραμμα ειπαμε οτι συμφερει;) απλα για ανα γινει η αιτηση και να μου κανουν αντιπροσφορα ;

Ποσες μερες χρειαζεται για να ενημερωθει η προτεργια οτι εχω κανει αιτημα αλλαγης παροχου ;

Σε τρεις μέρες εσωτερική αλλαγή προγράμματος?😂

Πάντως εγώ ολοκλήρωσα την τηλεφωνική ηχογράφηση και η αλλαγή προγράμματος έγινε άμεσα. Αναμένω και το σχετικό sms εντός της ημέρας.

Επεξ/σία από messinia3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέω τελικά να πάω και εγώ πρώτη φορά σε κίτρινα μήνα / μήνα.

Λέτε είναι "δέκα λεπτά δουλειά " αρχές του μήνα να ελέγχεις τα προγράμματα, δηλαδή για να καταλάβω αλλάζετε εταιρίες κάθε πρώτη του μήνα αναλόγως τις τιμές που βλέπετε;

Οι αλλαγές γίνονται στην ώρα τους ; Τώρα έχω πράσινο ΔΕΗ , ας πούμε ότι βάζω Ηρων yellow one home που βλέπω στην εφαρμογή της PAAEY ότι για τον Σεπτέμβριο το φθηνότερο πρόγραμμα η αλλαγή θα προλάβει να γίνει εγκαίρως; Ας πούμε ότι 1 Οκτώβρη που ανακοινώνουν τιμές συμφέρει protergia, γίνεται εύκολα και εγκαίρως η μετάβαση ή θα έχει τρεξίματα και ψάξιμο; Προσπαθώ να καταλάβω πόσο εύκολο είναι να μπλέξεις με προγράμματα και αλλαγές κάθε μήνα ή να δίνεις  10€ πάγιο και σταθερό 0,99 να "ξεμπερδεύεις "

300 - 500 kw/h καίω συνήθως , τον Αύγουστο 600.

Επεξ/σία από venomawakens7
Δημοσ.

Χαίρετε! Θα ήθελα την βοήθεια σας δχετικά με τα συμβόλαια των παρόχων ρεύματος.  Έχω μέση κατανάλωση περίπου 400 KWh (ελάχιστη 300 kWh μέγιστη 500 kWh) ποιάς εταιρίας μπλε τιμολόγιο θεωρείτε ότι με συμφέρει περισσότερο? Είμαι ακόμη στο πράσινο ΔΕΗ. Δέχτηκα τηλεφώνημα από Energy με ετήσια προσφορά 0.088 λεπτά τους πρώτους 3 μήνες και στην συνέχεια 0.099. Yπάρχει κάτι καλύτερο? Εϊναι "σωστή" εταιρία η NRG? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας ή και τις προτάσεις σας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...