Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Καταναλωσεις;

To χειμώνα, επειδή τα εξωτερικά φώτα ανοίγουν από νωρίς, φτάνει 350-450. 

Το καλοκαίρι πέφτει στις 200-250. 

• Απαντ. 13,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CHRISpros είπε

Γ21. 

Από οτι  είδα στον τελευταίο λογαριασμό ειναι ΔΕΗ με 0,15 τιμή και 3,5 ευρώ πάγιο

μηδενικο παγιο και 0.125 εχει η eunice σταθερο

https://eunice-power.gr/hlektrikh-energeia/gia-tin-epixeirhsh/eunice-business-edge/

αν θες μπορεις να παιξεις και με τουρισμο εναλλαξ ηρων με econtract για 50αρικο και πρωτεργια με συσταση, αλλα ειναι για χαμηλες καταναλωσεις, δεν εχουν και πολυ καλη τιμη απλως για τα δωρα και φευγεις

https://heron.gr/energy/electricity/epixeirisi/yellow-free-business/

https://www.protergia.gr/epixeirhsh/epaggelmatiko-reuma/protergia-epaggelmatiko-1-value-simple/

1 λεπτό πριν, CHRISpros είπε

To χειμώνα, επειδή τα εξωτερικά φώτα ανοίγουν από νωρίς, φτάνει 350-450. 

Μαλλον το πρωτο σταθερο τοτε

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Νέα παροχή νέο σπίτι. Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα. Περίπου 300kw τον μήνα τι πρόγραμμα βάζω και σε ποια εταιρία? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, biotrue21 είπε

Καλησπέρα σας. Νέα παροχή νέο σπίτι. Δεν έχω κάποιο πρόγραμμα. Περίπου 300kw τον μήνα τι πρόγραμμα βάζω και σε ποια εταιρία? 

Ψηνεσαι για σταθερο ή κυμαινομενο; οι καταναλωσεις σου ταιριαζουν και στα δυο. λιγο πιο συμφερον το κιτρινο της προτεργιας (5παγιο και 0,09093/kw) με συσταση (μπονους 10ευρω x 5μηνες), με την προυποθεση να μην το αφησεις στο αυτοματο, κοιτα καθε πρωτη του μηνα τιμη ή ρωτας εδω στο φορουμ. Σε σταθερο πας ζενιθ (9,90 παγιο και 0,088/κβ) με αιτηση μεσα απο revma.gr και περνεις και 50αρικο μπονους.

Επεξ/σία από Seldon40
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Seldon40 είπε

Σιγουρα. Το deal εχει 0,09093 ενω το πρασινο 0,16.

Αν ειχες ορεξη θα μπορουσες να κανεις μια κινηση να φυγεις ωστε να σου δωσουν και τιποτα καλο ως αντιπροσφορα. Αλλα αυτο ειναι θεμα δικο σου. Παντως κανε εστω μια αλλαγη στο κιτρινο.

edit τωρα το ειδα, ησουνα 2 χρονια στο πρασινο; πρεπει να εχεις πληρωσει απιστευτες τιμες. Γενικα επειδη δεν σε κοβω να πολυψαχνεσαι, στο καινουργιο σπιτι να επιλεξεις μπλε.

γενικα εχω χαμηλες καταναλωσεις, του στιλ 50 kwh το μηνα (αντε 100 αμα καιω air condition), μπορει καποιες εβδομαδες να λειπω εντελως κιολας (δλδ με συμφερει το χαμηλο παγιο). Οπότε λες να βαλω το κιτρινο deal on time ε; Να σε ρωτήσω δυο πράματα για αυτο το deal on time;

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-deal-ontime/

Σε αυτό η τιμή λέει 0,09093€/kwh με εκπτωση συνεπειας (αρχικη 0,14725€/kwh, εκπτωση συνεπειας κατα 0,05632€/kwh -> 0.14725-0.05632 = 0.09093€/kwh τελικη τιμη), όμως η έκπτωση συνέπειας στον πρωτο λογαριασμο ειναι μονο 0,03258€/kWh για τον πρωτο μήνα, αρα τελικη τιμη για πρωτο μηνα 0,11467€/kwh. Εγώ την τιμή 0,09093 θα την δω απο τον δευτερο μηνα (απο δεκεμβριο), που παιζει δεκεμβριο να εχω ηδη ξενοικιασει. με συμφερει σε σχεση με αυτο που πληρωνω τωρα, αλλά δεν εκμεταλλευομαι το πληρες πλεονεκτημα του deal on time στα 0,09093. Επειτα στο πινακακι απο κατω λεει "Στις ανωτέρω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%". Αρα η τελικη τιμη ειναι μηπως 0,09093*1,06 = 0,0963858€/kwh?

Η εκπτωση συνεπειας αφορα συνεπεια ως προς τον παροχο ανεξαρτητως προγραμματος ή γινεται reset σε καθε προγραμμα; Δηλαδη, εγω εχω 2 χρονια τωρα πληρη συνεπεια ως προς την protergia στο πρασινο που ειμαι. Αν βαλω το κιτρινο, ο παροχος θελει να ξαναδει συνεπεια απο εμενα για να μου εφαρμοσει την πληρη εκπτωση συνεπειας στον δευτερο μηνα και οχι απο τον πρωτο (αρα γινεται reset η συνεπεια), ή λεει ενταξει εσυ εχεις ηδη πληρη συνεπεια εδω και 2 χρονια (αλλο προγραμμα, ιδιος παροχος) οπότε εξαρχης σου δινουμε την πληρη εκπτωση συνεπειας;

Σορρυ για τις ερωτησεις αλλα προσπαθω να καταλαβω. Ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, biotrue21 είπε

Καλύτερα σταθερό δεν θέλω να ασχολούμαι και με το ρεύμα κάθε μήνα έχω ήδη πολλά στο κεφάλι μου 😆

Ειναι βασικο αυτο, αν επιλεξεις κιτρινο πρεπει να μην εχεις ησυχο το κεφαλι σου.😂

οποτε πηγαινε σταθερο ζενιθ, εχει την καλυτερη τιμη αυτη την στιγμη, αν κανεις οπως σου ειπα αιτηση απο το revma.gr δινουν και 50ευρω σε καινουργιους πελατες.

8 λεπτά πριν, chester20080 είπε

γενικα εχω χαμηλες καταναλωσεις, του στιλ 50 kwh το μηνα (αντε 100 αμα καιω air condition), μπορει καποιες εβδομαδες να λειπω εντελως κιολας (δλδ με συμφερει το χαμηλο παγιο). Οπότε λες να βαλω το κιτρινο deal on time ε; Να σε ρωτήσω δυο πράματα για αυτο το deal on time;

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/protergia-oikiako-value-deal-ontime/

Σε αυτό η τιμή λέει 0,09093€/kwh με εκπτωση συνεπειας (αρχικη 0,14725€/kwh, εκπτωση συνεπειας κατα 0,05632€/kwh -> 0.14725-0.05632 = 0.09093€/kwh τελικη τιμη), όμως η έκπτωση συνέπειας στον πρωτο λογαριασμο ειναι μονο 0,03258€/kWh για τον πρωτο μήνα, αρα τελικη τιμη για πρωτο μηνα 0,11467€/kwh. Εγώ την τιμή 0,09093 θα την δω απο τον δευτερο μηνα (απο δεκεμβριο), που παιζει δεκεμβριο να εχω ηδη ξενοικιασει. με συμφερει σε σχεση με αυτο που πληρωνω τωρα, αλλά δεν εκμεταλλευομαι το πληρες πλεονεκτημα του deal on time στα 0,09093. Επειτα στο πινακακι απο κατω λεει "Στις ανωτέρω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%". Αρα η τελικη τιμη ειναι μηπως 0,09093*1,06 = 0,0963858€/kwh?

Η εκπτωση συνεπειας αφορα συνεπεια ως προς τον παροχο ανεξαρτητως προγραμματος ή γινεται reset σε καθε προγραμμα; Δηλαδη, εγω εχω 2 χρονια τωρα πληρη συνεπεια ως προς την protergia στο πρασινο που ειμαι. Αν βαλω το κιτρινο, ο παροχος θελει να ξαναδει συνεπεια απο εμενα για να μου εφαρμοσει την πληρη εκπτωση συνεπειας στον δευτερο μηνα και οχι απο τον πρωτο (αρα γινεται reset η συνεπεια), ή λεει ενταξει εσυ εχεις ηδη πληρη συνεπεια εδω και 2 χρονια (αλλο προγραμμα, ιδιος παροχος) οπότε εξαρχης σου δινουμε την πληρη εκπτωση συνεπειας;

Σορρυ για τις ερωτησεις αλλα προσπαθω να καταλαβω. Ευχαριστω!

Καταρχας η εκπτωση συνεπειας στην προτεργια μπαινει προκαταβολικα, απο τον πρωτο λογαριασμο θα ειναι 0,09093. χωρις φπα ειναι ολες οι τιμες σε ολους τους παροχους και στο πρασινο που εισαι χωρις φπα ειναι η τιμη, αρα αν θες να υπολογισεις μπορεις να βρεις ποσο θα ειναι με φπα.

Δευτερον καθε προγραμμα εχει την δικη του εκπτωση συνεπειας. Οπως ειπα μπαινει προκαταβολικα η εκπτωση, αν δεν πληρωσεις εμπροθεσμα στον επομενο λογαριασμο θα χρεωθεις και την διαφορα του πρωτου.

Τελος ολα τα κιτρινα και πρασινα τιμολογια ανακοινωνουν τιμη καθε μηνα. Δεν ειναι σιγουρο οτι και Νοεμβριο θα εχουν αυτη την τιμη.

Επεξ/σία από Seldon40
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, chester20080 είπε

στο Protergia Οικιακό - Value Special ΚΟΤ Β
επειδη θα ξενοικιασω μεχρι Γεναρη, θελω κατι short term
μου ειπαν απο την εξυπηρετηση οτι παραμενω τυπικα στο πρασινο κι ας εχει ληξει το συμβολαιο (εφοσον δεν αλλαζω παροχο και παραμενω)
για αυτους τους 2-3 μηνες ακομη, με συμφερει να παω στο κιτρινο deal on time δηλαδη;

Καλησπέρα.

Μπορείς να πάς σε Ήρων μέσω econtract  δίνουν 50€ bonus εγγραφής.

Σε δικαιούχους Κοτ δίνουν περισσότερα. Άτυπα μεν αλλά τα δίνουν.

Το σωστό είναι να μήν αναφέρεις τίποτα εσύ.

Κάθεσαι μέχρι να φαγωθούν τα € του bonus και μετά πάς με σύσταση σε προτεργια .

1 ώρα πριν, chester20080 είπε

γενικα εχω χαμηλες καταναλωσεις, του στιλ 50 kwh το μηνα (αντε 100 αμα καιω air condition

Με τόση μικρή κατανάλωση η γνώμη μου είναι να πάς σε Ήρων μέσω econtract 

Και μέχρι να ξενοικιάσεις δεν θα πληρώσεις €. Παίζει να έχεις και πιστωτικό τελικό λογαριασμό 😁

Επεξ/σία από Merenda7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, chester20080 είπε

γενικα εχω χαμηλες καταναλωσεις, του στιλ 50 kwh το μηνα (αντε 100 αμα καιω air condition), μπορει καποιες εβδομαδες να λειπω εντελως κιολας (δλδ με συμφερει το χαμηλο παγιο). 

Με τόσο μικρή κατανάλωση δες και Protergia Value Lite και σε σταθερό το ELPEDISON Reward Zero fee .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, μια σύσταση για protergia παρακαλώ. 

Έλαβα ευχαριστώ 

Επεξ/σία από JerryR
Δημοσ.

Καρφιτσωμένο μήνυμα από Snoob Δημοσ. 3 Ιανουαρίου.
Συστάσεις μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά η απάντηση θα δίνεται αποκλειστικά και μόνο με προσωπικό μήνυμα.

Επειδή κάποιοι "ευφυείς" βρίσκουν άλλους τρόπους να παρακάμπτουν την απαγόρευση, εσχάτως βάζοντας like στα μηνύματα των ενδιαφερόμενων, δοκιμάζοντας την υπομονή των συντονιστών και δείχνοντας πόσο εκτιμούν τις αναλυτικές απαντήσεις που έχουν λάβει είτε στη ροή του νήματος, είτε σε προσωπικά μηνύματα, είτε ακόμη και στις παρατηρήσεις που έχουν δεχτεί όταν κατ' επανάληψη αδιαφορούν για τις συστάσεις, στο εξής εφαρμόζεται αυστηρή απαγόρευση κάθε αντίδρασης στα μηνύματα χρηστών που ζητούν συστάσεις.

Θεωρήστε την παρούσα ως την απολύτως τελευταία προειδοποίηση επί του συγκεκριμένου θέματος. Τυχόν απόπειρα παράκαμψης θα οδηγεί σε πενθήμερο αποκλεισμό και τυχόν υποτροπή σε οριστικό. Οι ήδη υπότροποι έχετε κάψει ήδη την πρώτη προειδοποίηση. Δεν υφίσταται δικαιολογία "άγνοιας", είτε για τους θαμώνες, είτε για τα νεότερα μέλη. Όλες οι σχετικές παρεμβάσεις είναι επισημασμένες στην αρχή κάθε σελίδας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, 1J4t είπε

Συστάσεις μπορούν να ζητούν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά η απάντηση θα δίνεται αποκλειστικά και μόνο με προσωπικό μήνυμα.

Επειδή κάποιοι "ευφυείς" βρίσκουν άλλους τρόπους να παρακάμπτουν την απαγόρευση, εσχάτως βάζοντας like στα μηνύματα των ενδιαφερόμενων, δοκιμάζοντας την υπομονή των συντονιστών και δείχνοντας πόσο εκτιμούν τις αναλυτικές απαντήσεις που έχουν λάβει είτε στη ροή του νήματος, είτε σε προσωπικά μηνύματα, είτε ακόμη και στις παρατηρήσεις που έχουν δεχτεί όταν κατ' επανάληψη αδιαφορούν για τις συστάσεις, στο εξής εφαρμόζεται αυστηρή απαγόρευση κάθε αντίδρασης στα μηνύματα χρηστών που ζητούν συστάσεις.

Θεωρήστε την παρούσα ως την απολύτως τελευταία προειδοποίηση επί του συγκεκριμένου θέματος. Τυχόν απόπειρα παράκαμψης θα οδηγεί σε πενθήμερο αποκλεισμό και τυχόν υποτροπή σε οριστικό. Οι ήδη υπότροποι έχετε κάψει ήδη την πρώτη προειδοποίηση. Δεν υφίσταται δικαιολογία "άγνοιας", είτε για τους θαμώνες, είτε για τα νεότερα μέλη. Όλες οι σχετικές παρεμβάσεις είναι επισημασμένες στην αρχή κάθε σελίδας.

Έχει πουθενά αίτηση για moderator για ban συστάσεων; 

• Like 4
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1J4t είπε

Πρίν από λίγο έβαλα like  .

Δεν γνώριζα ότι δεν επιτρέπεται.

Και γι'αυτό ζητώ συγνώμη.

Ωστόσο δεν έχω παραβιάσει ΠΟΤΈ τους κανόνες του φόρουμ.

Δεν έχω στείλει ΠΟΤΈ σύσταση δίχως να ζητηθεί πρώτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Merenda7 είπε

Πρίν από λίγο έβαλα like  .

Δεν γνώριζα ότι δεν επιτρέπεται.

Και γι'αυτό ζητώ συγνώμη.

Ωστόσο δεν έχω παραβιάσει ΠΟΤΈ τους κανόνες του φόρουμ.

Δεν έχω στείλει ΠΟΤΈ σύσταση δίχως να ζητηθεί πρώτα.

Δεν υφίσταται δικαιολογία "άγνοιας", είτε για τους θαμώνες, είτε για τα νεότερα μέλη. Όλες οι σχετικές παρεμβάσεις είναι επισημασμένες στην αρχή κάθε σελίδας.

Επεξ/σία από 1J4t
  • Like 1
Δημοσ.

Απο περιέργεια,  τι γινόταν αν έβαζες πχ like στο post κάποιου που ζητούσε σύσταση; Δεν το καταλαβαίνω το κόλπο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...