Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολη την παρεα. Ειχα μια συζητηση με φιλο τις προαλλες και μου δημιουργηθηκε η απορια για το τι ισχυει και θα χρησιμοποιησω το εξης παραδειγμα: Εστω οτι καποιος για παραδειγμα τα τελευταια 4-5 χρονια εργαζετε part time και εχει ενα χαμηλο ετησιο ειδοσημα της ταξης των 3-4-5 χιλιαδων ευρω ετησιως.Δηλωνει φιλοξενουμενος στο σπιτι των γονιων του και επειδη δεν συνεισφερει καθολου στα μηνιαια εξοδα(λογαριασμοι, φαγητο κτλ) ξοδευει ελαχιστα απο τα προσωπικα του εσοδα και αποταμιευει στον τραπεζικο του λογαριασμο ενα Χ ποσο και παει να κανει με αυτο το ποσο μια "μεγαλη" αγορα πχ ενα αμαξι τον 10-15Κ ευρω. Μπορει να κανει την αγορα με αυτα τα χρηματα η επειδη ειναι χαμηλομισθος και με βαση τεκμηριων διαβιωσης κτλ δεν μπορει να δικαιολογησει αυτη την αγορα του παραδειγματος και θα του ζητησουν να δικαιολογησει που βρηκε τα χρηματα? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
Neptu Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Λαμβάνονται υπόψην πολλοί παράμετροι. Κατά καιρούς εμφανίζονται αρκετοι (καλή ώρα) που κάνουν αόριστες ερωτήσεις και περιμένουν απάντηση. Συγκεκριμένη απάντηση δε θα πάρεις. Για να πάρεις συγκεκριμένη απάντηση (που και πάλι παίζει) πρέπει να δώσεις συγκεκριμένα νούμερα. Αλλιώς όλες οι απαντήσεις θα είναι στο περίπου και εννοείται δε μπορείς να βασιστείς σε αυτές. Στα πολύ γρήγορα λοιπόν, υποθέτω πως θα πληρώσεις κάτι παραπάνω λόγω τεκμηρίων. Μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο σου 50-50 με τον πατέρα σου. Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Κάτι που κάνουν αρκετοί. Πιστεύω ότι επειδή τα ποσά δεν είναι και πολύ μεγάλα δε θα σε ενοχλήσει κανεις να σου πει που τα βρήκες. το 4-5 χρόνια με εισόδημα 3-4-5 χιλιάδων, μπορεί να σημαίνει από 12.000 μέχρι και 25,000. Θεωρείς ότι είναι το ίδιο και θα πάρεις σοβαρή-αξιόπιστη απάντηση; Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Neptu
Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Neptu είπε Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Λαμβάνονται υπόψην πολλοί παράμετροι. Κατά καιρούς εμφανίζονται αρκετοι (καλή ώρα) που κάνουν αόριστες ερωτήσεις και περιμένουν απάντηση. Συγκεκριμένη απάντηση δε θα πάρεις. Για να πάρεις συγκεκριμένη απάντηση (που και πάλι παίζει) πρέπει να δώσεις συγκεκριμένα νούμερα. Αλλιώς όλες οι απαντήσεις θα είναι στο περίπου και εννοείται δε μπορείς να βασιστείς σε αυτές. Στα πολύ γρήγορα λοιπόν, υποθέτω πως θα πληρώσεις κάτι παραπάνω λόγω τεκμηρίων. Μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητο σου 50-50 με τον πατέρα σου. Αυτή είναι η καλύτερη λύση. Κάτι που κάνουν αρκετοί. Πιστεύω ότι επειδή τα ποσά δεν είναι και πολύ μεγάλα δε θα σε ενοχλήσει κανεις να σου πει που τα βρήκες. το 4-5 χρόνια με εισόδημα 3-4-5 χιλιάδων, μπορεί να σημαίνει από 12.000 μέχρι και 25,000. Θεωρείς ότι είναι το ίδιο και θα πάρεις σοβαρή-αξιόπιστη απάντηση; Το παραδειγμα δεν ειναι προσωπικο (επειδη γραφεις παρε 50-50 το αμαξι με τον πατερα σου)ειναι εντελως φανταστικο παραδειγμα γιατι σε μια συζητηση που ειχαμε με φιλους τις προαλες βγαλαμε το συμπερασμα οτι ακομη και σε νομιμα/ηδη φορολογημενα χρηματα που μπορει να υπαρχουν σε καταθεσεις τραπεζικου λογαρισμου μπορει να υπαρξει προβλημα και να ζητηση η εφορια εξηγησεις. Ας το κανουμε λοιπον ακομη πιο συγκεκριμενο το παραδειγμα.Τα τελευταια 5 χρονια ο υποτιθεμενος τυπος εχει 5Κ ετησια εισοδημα, ειναι φιλοξενουμενος στους γονεις του, δεν χαλαει φραγκο επειδη του τα καλυπτουν ολα , αποταμιευει 25Κ και παει να αγορασει ενα καινουργιο αμαξι αξιας 25Κ. Ενω μιλαμε για καθαρα χρηματα παλι δεν μπορει να υπρξει προβλημα και να ζητηθουν εξηγησεις για το που βρεθηκαν? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Πρέπει στην παρέα να βάλετε και έναν λογιστή. 2
Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πρέπει στην παρέα να βάλετε και έναν λογιστή. Επειδη δεν εχουμε λογιστη στην παρεα να μας λυσει την απορια, ειπα να μεταφερω την απορια και στο μπλα μπλα του Insomia κουβεντα να γινετε. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
Neptu Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε Το παραδειγμα δεν ειναι προσωπικο (επειδη γραφεις παρε 50-50 το αμαξι με τον πατερα σου)ειναι εντελως φανταστικο παραδειγμα γιατι σε μια συζητηση που ειχαμε με φιλους τις προαλες βγαλαμε το συμπερασμα οτι ακομη και σε νομιμα/ηδη φορολογημενα χρηματα που υπαρχουν σε καταθεσεις τραπεζικου λογαρισμου μπορει να υπαρξει προβλημα και να ζητηση η εφορια εξηγησεις. Ας το κανουμε ακομη πιο συγκεκριμενο λοιπον το παραδειγμα.Τα τελευταια 5 χρονια ο υποτιθεμενος τυπος εχει 5Κ ετησια εισοδημα, ειναι φιλοξενουμενος στους γονεις του, δεν χαλαει φραγκο επειδη του τα καλυπτουν ολα , αποταμιευει 25Κ και παει να αγορασει ενα καινουργιο αμαξι αξιας 25Κ. Ενω μιλαμε για καθαρα χρηματα παλι δεν μπορει να υπρξει προβλημα και να ζητηθουν εξηγησεις σε αυτο το παραδειγμα? δε ξέρω κατα πόσο θα δεχθεί ως φυσιολογικό η εφορία το γεγονός ότι σε 5 χρόνια δε ξόδεψε τίποτα. Και μη κρυβόμαστε, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, δε παίζει να γίνει. Επίσης δε ξέρω τι γίνεται με τους φιλοξενούμενους. Έχουν κανονικά τεκμήριο διαβίωσης; Διότι αν έχουν δυσκολεύουν τα πράγματα. Από τα 5κ μένουν 2κ κάθε χρόνο. Άρα χοντρικά πάμε στα 10κ στην 5ετία που μπορεί να επικαλεστεί. Και θα πάρει αυτοκίνητο των 25κ? Εγω δε θα το έκανα και θα έψαχνα πλάγιους τρόπους. σκέψου το λίγο διαφορετικά. Εσύ αν ήσουν εφοριακός θα το έβλεπες φυσιολογικό; Βγαίνουν τα νούμερα; Δε βγαίνουν. Τώρα για λίγο παραπάνω δεν έχεις θέμα, αλλά δε ξέρω πόσο είναι αυτό το λίγο. Μπορεί να δώσεις 24κ και να μην σε ενοχλήσουν και στα 25 να σε ενοχλήσουν Μπορεί να σε ενοχλήσουν στα 50κ. Σε κάθε περίπτωση είναι επίφοβο
Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Neptu είπε δε ξέρω κατα πόσο θα δεχθεί ως φυσιολογικό η εφορία το γεγονός ότι σε 5 χρόνια δε ξόδεψε τίποτα. Και μη κρυβόμαστε, αυτό δεν είναι ρεαλιστικό, δε παίζει να γίνει. Επίσης δε ξέρω τι γίνεται με τους φιλοξενούμενους. Έχουν κανονικά τεκμήριο διαβίωσης; Διότι αν έχουν δυσκολεύουν τα πράγματα. Από τα 5κ μένουν 2κ κάθε χρόνο. Άρα χοντρικά πάμε στα 10κ στην 5ετία που μπορεί να επικαλεστεί. Και θα πάρει αυτοκίνητο των 25κ? Εγω δε θα το έκανα και θα έψαχνα πλάγιους τρόπους. Βασικα δεν θα χαρακτηριζα το παραδειγμα ως μη ρεαλεστικο αλλα ως εντελως ακραιο. Σε αυτο το ακραιο παραδειγμα ομως μπορει να προκυψει θεμα παρολο που υπαρχει διαφανεια απο τις πηγες/μισθοδοσιες που προηλθαν αυτα τα χρηματα και δεν ειναι μαυρο ουτε 1 ευρω.Τα τεκμηρια διαβιωσης στην φιλοξενια νομιζω επιβαρυνουν αυτον που φιλοξενει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
panagiotis54 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 επειδη αναπνεεις καθαρο ελληνικο αερα και εχεις φιλοτιμο το κρατος σε χρεωνει 3κ. αρα 5k-3k=2k το διαθεσιμο εισοδημα σου. Αγορα 25k, δεν σε καλει κανεις στην εφορια για ελεγχο, δεν χρειαζεται να πας ζαχαροπλαστειο να αγορασεις γλυκα, απλα οταν κανεις τη φορολογικη αυτοματα χρεωνεσαι με βαση τα τεκμηρια που προυπτουν απο την αγορα+τη χρηση του ιχ+τα 3k= φορος στο θεο. ναι ναι μα εγω ειμαι παντρεμενος με 8 παιδια, εγω ειμαι ανεργος, εγω χθες ενηλικιωθηκα, εγω εχω 98,7% αναπηρια.... εγω χθες ενληκιωθηκα και τον προηγουμενο μηνα με απελυσαν απο τη δουλεια αλλα εχω 8 παιδια με 2 απο αυτα με 98.7% αναπηρια....ναι υπαρχουν εξαιρεσεις πολλες αλλα προφανως η διαφορα στα τεκμηρια ειναι μεγαλη οποτε απλα ο φορος καπως μειωνεται αλλα δυσκολα μηδενιζει.
Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε επειδη αναπνεεις καθαρο ελληνικο αερα και εχεις φιλοτιμο το κρατος σε χρεωνει 3κ. Αυτο ισχυει και στην περιπτωση που καποιος δηλωνει φιλοξενουμενος στην φορολογικη του? Επισης τον τροπο που το εχεις γραψει (λες 5κ-3κ=2κ το διαθεσιμο εισοδημα) εαν καποιοιος δηλωνει ετησιο εισοδημα 3Κ δεν μπορει να αγορασει ουτε τσιχλα? Αφου 3κ-3κ=0 το διαθεσιμο του εισοδημα Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
panagiotis54 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) η τσιχαλα δεν αποτελει τεκμηριο, δεν δηλωνεις στη φορολογικη ποτε αγορασες τσιχλα. στη φορολογικη, δηλωνεις μηχανακια,ΙΧ,τσετ σκι,φορτηγα, αεροπλανα, πισινες, μετοχες, ομολογα, διαφορα....δεν δηλωνεις τσιχλες, ρουχα, παπουτσια, ρολογια, τσαντες, οδοντορεμες, φουρνους,ψυγεια...καποιοι αγοραζουν τσαντες πιο ακριβες απο μηχανακια και ιχ αλλα δεν δηλωνονται και δεν εχουν τεκμηριο, ολα αυτα ειναι μεσα στο 3k που ειπαμε απο πανω....αρα απανταει και στο ερωτημα του αν ειμαι φιλοξενουμενος ή οχι παντως συζητιεται να καταργηθουν οπως και να εχει, καποια βλακεια σαν να ειπε η προθωπουργαρα στη ΔΕΘ αλλα δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια. χμμ....οσο το σκεφτομαι τοσο χειροτερο γινεται, οταν σε αναγκαζουν να αγοραζεις τα παντα με καρτα, και οι αποδειξεις ανεβαινουν στα συστηματα και εχουν qr codes, πλεον θα βλεπουν και το ποτε αγοραζεις τσιχλα.... Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από panagiotis54
Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε η τσιχαλα δεν αποτελει τεκμηριο, δεν δηλωνεις στη φορολογικη ποτε αγορασες τσιχλα. στη φορολογικη, δηλωνεις μηχανακια,ΙΧ,τσετ σκι,φορτηγα, αεροπλανα, πισινες, μετοχες, ομολογα, διαφορα....δεν δηλωνεις τσιχλες, ρουχα, παπουτσια, ρολογια, τσαντες, οδοντορεμες, φουρνους,ψυγεια...καποιοι αγοραζουν τσαντες πιο ακριβες απο μηχανακια και ιχ αλλα δεν δηλωνονται και δεν εχουν τεκμηριο, ολα αυτα ειναι μεσα στο 3k που ειπαμε απο πανω....αρα απανταει και στο ερωτημα του αν ειμαι φιλοξενουμενος ή οχι παντως συζητιεται να καταργηθουν οπως και να εχει, καποια βλακεια σαν να ειπε η προθωπουργαρα στη ΔΕΘ αλλα δεν εδωσα ιδιαιτερη σημασια. χμμ....οσο το σκεφτομαι τοσο χειροτερο γινεται, οταν σε αναγκαζουν να αγοραζεις τα παντα με καρτα, και οι αποδειξεις ανεβαινουν στα συστηματα και εχουν qr codes, πλεον θα βλεπουν και το ποτε αγοραζεις τσιχλα.... Ναι οκ τεκμηριο μπορει να μην εχει η τσιχλα και εχουν μονα τα μηχανακια, τα αυτοκινητα κτλ αλλα εαν καποιος εχει 3κ εισοδημα και για το κρατας ισχυει το 3κ-3κ=0 διαθεσιμο εισοδημα οπως εγραψες και παει και αγορασει ενα smartphone με 501 ευρω το οποιο θα το πληρωσει αναγκαστικα με καρτα επειδη με μετρητα πλεον δεν γινονται αγορες απο 500 ευρω και πανω, θα τον καλεσει η εφορια για φοροδιαφυγη? Η αγορα με καρτα θα φανει στην φορολογικη στον κωδικο 049 αν θυμαμαι σωστα, αρα θα του πουνε που βρηκες τα 501 ευρω για αγορα επειδη για το κρατος το διαθεσιμο εισοδημα σου ειναι 3κ-3κ=0ευρω? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
Neptu Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 31 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Ναι οκ τεκμηριο μπορει να μην εχει η τσιχλα και εχουν μονα τα μηχανακια, τα αυτοκινητα κτλ αλλα εαν καποιος εχει 3κ εισοδημα και για το κρατας ισχυει το 3κ-3κ=0 διαθεσιμο εισοδημα οπως εγραψες και παει και αγορασει ενα smartphone με 501 ευρω το οποιο θα το πληρωσει αναγκαστικα με καρτα επειδη με μετρητα πλεον δεν γινονται αγορες απο 500 ευρω και πανω, θα τον καλεσει η εφορια για φοροδιαφυγη? Η αγορα με καρτα θα φανει στην φορολογικη στον κωδικο 049 αν θυμαμαι σωστα, αρα θα του πουνε που βρηκες τα 501 ευρω για αγορα επειδη για το κρατος το διαθεσιμο εισοδημα σου ειναι 3κ-3κ=0ευρω? τα έχεις μπερδέψει λίγο. το κράτος σου λέει, δε γίνεται να ζεις και να μην έχεις έξοδα. Πρέπει να φας, να ντυθείς, να..... Οπότε χοντρικά σου λέει, για όλα αυτά χρειάζεσαι 3000€. Άρα βγάζεις τουλάχιστον 3000€ και σε φορολογώ γι αυτά. Αυτά δε "χάνονται", δηλαδή αν πας και πάρεις ένα πιτόγυρο (4€) ένα παντελόνι (100€) δε σου λέει 3000+4+100 άρα θεωρώ ότι βγάζεις 3104€ Ας πούμε ότι θεωρεί πως αυτά τα 4+100 περιλαμβάνονται μέσα στα 3000€. Είναι οι καθημερινές σου ανάγκες. Τώρα αν εσύ ξοδέψεις 4000€ έχοντας σαν εισόδημα 3000€ παλι δε θα γίνει τίποτα διότι το ποσό είναι μικρό και δε θα ασχοληθεί κανείς. Προς το παρόν, στο μέλλον είναι σίγουρο ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν και θα ελέγχεσαι και κάθε πότε πήγες τουαλέτα. Γι αυτό θέλουν όλες οι πληρωμές να γίνονται με κάρτες, Για να ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα. Αν όλα είναι ψηφιακά, αν θέλουν μπορούν να σε καλέσουν να δικαιολογήσεις ακόμα και που βρήκες 1€. Ή αν θέλουν μπορούν με το που ξοδέψεις 1€ πάνω από το εισόδημα σου να σκάσει αυτόματα μήνυμα στο κινητό σου, πέρνα από την εφορία. Επίσης δε σημαίνει ότι θα σε καλέσει η εφορία. Θα σε καλέσει αν η διαφορά είναι μεγάλη. Δε ξέρω πόσο. Αν δεν είναι και τόσο μεγάλη απλά θα κάνουν τους χαζούς και θα σου βάλουν το φόρο. πχ εγώ είχα δηλώσει κάποτε ας πούμε 10.000€ και και λόγω αγορών τα τεκμήρια μου ήταν 12,000€. Δε με κάλεσε καμια εφορία. Απλά με φορολογήσαν σα να έβγαζα 12,000€ παρόλο που δεν τα είχα βγάλει. Είναι πάρα πολλοί που φορολογούνται παραπάνω βάση τεκμηρίων, αν τους καλούσαν όλους αυτούς.... απλά ασχολούνται με τραντατές περιπτώσεις, όπου η διαφορά είναι μεγάλη. Συνοπτικά τώρα για την θεωρητική περίπτωση σου και σε λογιστή να πας δε θα σου δώσει 100% απάντηση. Θα σου πει...Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αγόρασε το αυτοκίνητο 50-50. Μη ξεχνάς ότι και δίκιο να έχεις δεν είναι και τοσο καλή ιδέα να μπλέξεις με ελέγχους γιατί αν θέλουν κάτι θα βρούνε, Οπότε φύλαγε τα ρούχα σου 2
bblov Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Καλησπερα σε ολη την παρεα. Ειχα μια συζητηση με φιλο τις προαλλες και μου δημιουργηθηκε η απορια για το τι ισχυει και θα χρησιμοποιησω το εξης παραδειγμα: Εστω οτι καποιος για παραδειγμα τα τελευταια 4-5 χρονια εργαζετε part time και εχει ενα χαμηλο ετησιο ειδοσημα της ταξης των 3-4-5 χιλιαδων ευρω ετησιως.Δηλωνει φιλοξενουμενος στο σπιτι των γονιων του και επειδη δεν συνεισφερει καθολου στα μηνιαια εξοδα(λογαριασμοι, φαγητο κτλ) ξοδευει ελαχιστα απο τα προσωπικα του εσοδα και αποταμιευει στον τραπεζικο του λογαριασμο ενα Χ ποσο και παει να κανει με αυτο το ποσο μια "μεγαλη" αγορα πχ ενα αμαξι τον 10-15Κ ευρω. Μπορει να κανει την αγορα με αυτα τα χρηματα η επειδη ειναι χαμηλομισθος και με βαση τεκμηριων διαβιωσης κτλ δεν μπορει να δικαιολογησει αυτη την αγορα του παραδειγματος και θα του ζητησουν να δικαιολογησει που βρηκε τα χρηματα? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από bblov
Pwpwpw Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, bblov είπε Καλησπέρα. Ακόμα και να υπάρχουν αυτά τα χρήματα σε μια τράπεζα όπως έθεσες ως καθαρή μισθοδοσία από εργασία αν πας να κάνεις μια αγορά αυτοκινήτου συγκεκριμένα όπως ρωτάς 15000€ και έχεις ετήσιο εισόδημα 5000€ θα φορολογηθεί το υπόλοιπο το 10000€ που πλήρωσες ως "μαύρα" με φορολογική κλίμακα όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στο συγκεκριμένο ποσό είναι 9% Δηλαδή την επόμενη χρονιά θα έχεις + 900 ευρώ παραπάνω εφορία από αυτό που έχεις τώρα! Με την απάντηση που πήρες μπορείς εύκολα τώρα να καταλάβεις ότι ακόμα και αν είσαι ένας νοικοκύρης πόσο απλά τα αυτονόητα καθαρά έσοδα σου(λεφτά που αποταμιευες από νόμιμη εργασία) μπορούν να χαρακτηριστούν ως "μαύρα χρήματα" Γιατί το 90% όταν ακούνε μαύρα χρήματα αμέσως φαντάζονται χωρίς αποδείξεις,η ναρκωτικά η παρανομη εργασία κ.τ.λ Οποιαδήποτε άλλη απάντηση πάρεις θα ανοίκει στο 90% που νομίζουν ακόμα ότι "νόμιμο=δίκαιο" Δεν μπορεις να επικαλεστεις εσοδα προηγουμενων ετων δηλαδη? Δεν στεκει επειδη οπως το περιγραφεις λαμβανονται υποψη αποκλειστικα τα εσοδα της τελευταιας φορολογικης χρονιας και τα εσοδα ολων των προηγουμενων ετων ειναι σαν να μην υπαρχουν για την εφορια. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Pwpwpw
Neptu Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, bblov είπε Ακόμα και να υπάρχουν αυτά τα χρήματα σε μια τράπεζα όπως έθεσες ως καθαρή μισθοδοσία από εργασία αν πας να κάνεις μια αγορά αυτοκινήτου συγκεκριμένα όπως ρωτάς 15000€ και έχεις ετήσιο εισόδημα 5000€ θα φορολογηθεί το υπόλοιπο το 10000€ που πλήρωσες ως "μαύρα" με φορολογική κλίμακα όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. δεν είναι ακριβώς έτσι (εκτός αν άλλαξε κάτι τώρα) 3000 τεκμήριο διαβίωσης +15000 αυτοκίνητο+ ό,τι άλλο τεκμήριο (πχ σπίτι..-δεν υπάρχει κάτι στην περίπτωση μας)=18,000€ Η εφορία θεωρεί ότι βγάζεις τόσο. Ενώ υπο άλλες συνθήκες θα ήσουν στο αφορολόγητο, τώρα το ξεπερνάς κατα ~10,000€. Αν υπολογίζω σωστά (πιθανόν να έχω λάθη)... έχεις φόρο για τα 10,000€, 900€ (9%) και για τα 8,000€ , 1760€ (22%) σύνολο 1760+900= 2660€, βγάλε 777€ το αφορολόγητο =1883€ Αν έχεις έσοδα από παλιά μπορείς να επικαλεστείς, πόσα έχεις όμως; από τα 5000 βγάλε τα 3000 του τεκμηρίου κάθε χρονιά. Μένουν 2000€ επι πόσα έτη; επι 5 έτη 10,000€ ακριβώς όσα χρειάζεσαι. Θεωρητικά, όλα αυτά. χωρίς να είμαι σίγουρος 100% γι αυτά που γράφω. Ρώτα λογιστή, εδώ ο καθένας γράφει ό,τι νομίζει. Παλαιότερα είχε τύχει να "μαλώσω" με βοηθό λογιστή που τα έλεγε λάθος όσον αφορά τις αποδείξεις. Φαντάσου εδώ τι γίνεται Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2024 από Neptu 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα