lector Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Στις 8/10/2024 στις 5:23 ΜΜ, johnyb98 είπε κάποια αύξηση νομίζω οφείλει να γίνει Απο που προκυπτει το "οφειλει"; Του παρειχες κατι επιπλεον; Αν εσυ κατι που το πληρωνες ενα φιξ ποσο εδω και χρονια, ξαφνικα αυξηθει, χωρις καποιο λογο, απλα επειδη "οφειλει", πως θα σου φαινοταν; 1
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 19 hours ago, lector said: Απο που προκυπτει το "οφειλει"; Του παρειχες κατι επιπλεον; Αν εσυ κατι που το πληρωνες ενα φιξ ποσο εδω και χρονια, ξαφνικα αυξηθει, χωρις καποιο λογο, απλα επειδη "οφειλει", πως θα σου φαινοταν; Για να είμαι ειλικρινής, χωρίς να μου παρείχε κάτι επιπλέον ο ιδιοκτήτης, δεν θα μου άρεσε καθόλου. Αυτό το 'οφείλει' , στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πρέπει να το λέω, πιστεύω τελικά. Σχετικά με την περίπτωση τής αύξησης, νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι που ίσως δεν μπορώ να κάνω. Το ότι ο πατέρας μου έκλεισε ένα συμβόλαιο 10ετες χωρίς καμία αύξηση 3%-5% , αυτό το χωρίς καμία αύξηση όλα αυτά τα έτη, είναι κάτι που δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα, αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχω δώσει κάτι επιπλέον, δεν μου παρέχει, λοιπόν, κανένα δικαίωμα να ζητήσω αύξηση. Ίσως αυτό που έκανε ο πατέρας μου πριν 10 έτη, αυτό το χωρίς καμία αύξηση επί 10 συναπτά έτη, να είναι και το κλειδί που οδήγησε να έχουμε έναν τόσο καλό ενοικιαστή. 1
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 6 λεπτά πριν, johnyb98 είπε Για να είμαι ειλικρινής, χωρίς να μου παρείχε κάτι επιπλέον ο ιδιοκτήτης, δεν θα μου άρεσε καθόλου. Αυτό το 'οφείλει' , στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πρέπει να το λέω, πιστεύω τελικά. Σχετικά με την περίπτωση τής αύξησης, νομίζω πως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κάτι που ίσως δεν μπορώ να κάνω. Το ότι ο πατέρας μου έκλεισε ένα συμβόλαιο 10ετες χωρίς καμία αύξηση 3%-5% , αυτό το χωρίς καμία αύξηση όλα αυτά τα έτη, είναι κάτι που δεν μου δίνει κανένα δικαίωμα, αυτή τη στιγμή, χωρίς να έχω δώσει κάτι επιπλέον, δεν μου παρέχει, λοιπόν, κανένα δικαίωμα να ζητήσω αύξηση. Ίσως αυτό που έκανε ο πατέρας μου πριν 10 έτη, αυτό το χωρίς καμία αύξηση επί 10 συναπτά έτη, να είναι και το κλειδί που οδήγησε να έχουμε έναν τόσο καλό ενοικιαστή. Να διαφωνήσω; (και δεν νοικιάζω κάτι σε κάποιον) Μια λογική αύξηση είναι θεμιτή και αναμενόμενη, με δεδομένο ότι τίποτα δεν έμεινε εκεί που ήταν όλη την δεκαετία που έχεις σταθερό συμβόλαιο. Ούτε φαντάζομαι αυτός που το νοικιάζει (δεν ξέρω τι πουλάει ή ποια υπηρεσία παρέχει) κράτησε τις τιμές του ίδιες. Άρα ανάμεσα στο σε "ξεσκίζω" (το 400άρι γίνεται 800άρι) και το δεν παρακολουθώ την αγορά σε σημείο....(να μην πω κακή λέξη) υπάρχει και το ενδιάμεσο που δύο καλοπροαίρετες πλευρές μπορούν να τα βρούνε και να είναι ικανοποιημένοι και οι δύο 1
johnyb98 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Απ' ό,τι καταλάβατε , είμαι από τους ανθρώπους που όταν έχω λάθος, το αποδέχομαι, όπως αποδέχομαι και την περίπτωση τής όποιας ήττας μου. Αποδεκτή, λοιπόν, και παραδεκτή η περίπτωση λάθους στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπάρχει, όμως, μια λεπτομέρεια την οποία δεν έχω καταλάβει στην περίπτωση των συμβολαίων/μισθωματων. Και, σε καμία περίπτωση, δεν το λέω για να προσπαθήσω να βγω με κάποιο τρόπο απ' την περίπτωση του σφάλματος. Αυτή, λοιπόν, η λεπτομέρεια έχει να κάνει με την αύξηση 3%-5% που βάζουν πολλοί στα συμβόλαια, και μάλιστα επαγγελματικά. Εφόσον και στις συγκεκριμένες ίδιες περιπτώσεις, ο ιδιοκτήτης δεν θα παρέχει κάτι επιπλέον στον ενοικιαστή, πως αποδέχεται απ' την έναρξη τού συμβολαίου ο ενοικιαστής κάτι τέτοιο;;; Χωρίς να γνωρίζω καλά την περίπτωση, αυτή, η αύξηση λέγεται 'κατα την αύξηση τιμαρίθμου '. Εάν τα λέω καλά, ο τιμάριθμος σε απλά ελληνικά σημαίνει ' τόσο η ζωή σήμερα τόσο το ενοίκιο , πιο ακριβή η ζωή σε τρία χρόνια πιο ακριβό το ενοίκιο '. Βάση, λοιπόν, τιμαρίθμου, είναι το μόνο που μπορεί να δίνει το δικαίωμα, ορθώς σε έναν ιδιοκτήτη, χωρίς να έχει κάνει καμία βελτίωση στον χώρο, του δίνει, λοιπόν, το δικαίωμα να ζητήσει αυτήν την μικρή αύξηση. Γι' αυτό, άλλωστε, και αυτή η αύξηση, βάσει νόμου, έχει αύξηση MAX το 5%. Εάν, λοιπόν, τα λέω καλά, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ο πιο ακριβός τρόπος ζωής που μπορεί να δώσει την μια αύξηση στο μίσθωμα. Άλλωστε, όπως ειπώθηκε σε προηγούμενη απάντηση, τέτοια πολυετής και χωρίς αύξηση ενοικιάσεις επαγγελματικών χώρων είναι λάθη. Και πάλι, δεν προσπαθώ με την απάντηση αυτή να βγω από πάνω. Απλά, προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί η κατάσταση. 15 minutes ago, haris_216 said: Να διαφωνήσω; (και δεν νοικιάζω κάτι σε κάποιον) Μια λογική αύξηση είναι θεμιτή και αναμενόμενη, με δεδομένο ότι τίποτα δεν έμεινε εκεί που ήταν όλη την δεκαετία που έχεις σταθερό συμβόλαιο. Ούτε φαντάζομαι αυτός που το νοικιάζει (δεν ξέρω τι πουλάει ή ποια υπηρεσία παρέχει) κράτησε τις τιμές του ίδιες. Άρα ανάμεσα στο σε "ξεσκίζω" (το 400άρι γίνεται 800άρι) και το δεν παρακολουθώ την αγορά σε σημείο....(να μην πω κακή λέξη) υπάρχει και το ενδιάμεσο που δύο καλοπροαίρετες πλευρές μπορούν να τα βρούνε και να είναι ικανοποιημένοι και οι δύο Ναι, ακριβώς αυτό έδωσα στην απάντηση. Τη στιγμή που ανέβασες την απάντησή σου, πληκτρολογούσα και γω τη δική μου, που λένε το ίδιο. Σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο ζωής.
dsi44 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 το θεμα ειναι κατα ποσο το καταστημα ειναι απαραιτητο στον ενοικιαστη. Γιατι αν εχει και αλλα παρομοια στη γειτονια τοτε και η παραμικρη αυξηση θα τον στειλει αλλου.
haris_216 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dsi44 είπε το θεμα ειναι κατα ποσο το καταστημα ειναι απαραιτητο στον ενοικιαστη. Γιατι αν εχει και αλλα παρομοια στη γειτονια τοτε και η παραμικρη αυξηση θα τον στειλει αλλου. Δεν ξέρω την περιοχή του ts ούτε και το μίσθωμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν προ 10ετίας δεν τον είχαν "ξυρίσει" στο αρχικό ενοίκιο και ήταν νορμάλ, 10 χρόνια μετά δεν υπάρχει ίδιο νουμεράκι πουθενά στην γειτονιά. Και ούτε και νομίζω (καθαρά δική μου σκέψη, μην πάρω κανένα στο λαιμό μου) ότι ο όποιος επαγγελματίας θα ήθελε να αντιμετωπίσει τα έξοδα και τις "ιστορίες" μιας μετακόμισης για ένα ενοίκιο που απλά αυξήθηκε ελαφρά μετά από 10 χρόνια στασιμότητα. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2024 από haris_216 1
johnyb98 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2024 21 hours ago, dsi44 said: το θεμα ειναι κατα ποσο το καταστημα ειναι απαραιτητο στον ενοικιαστη. Γιατι αν εχει και αλλα παρομοια στη γειτονια τοτε και η παραμικρη αυξηση θα τον στειλει αλλου. Σχετικά με αυτό, είναι σίγουρα το μοναδικό που έχει, και το οποίο έχει για τη διαβίωσή του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα