Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στους συμφορουμίτες. Θα εκτιμούσα τις γνώσεις και τυχόν εμπειρίες που έχετε για το ακόλουθο θέμα.

Ενοικιαστής μετακομίζει σε νέο διαμέρισμα. Διώροφο - τριώροφο κτίριο με ένα ιδιοκτήτη. Τα διαμερίσματα έχουν ξεχωριστά ρολόγια.

Ο ενοικιαστής για να μετακομίσει παίρνει φωτογραφία της ένδειξης στο μετρητή και γίνεται η μεταφορά σε πάροχο στο όνομά του.

Ο πρώτος μηνιαίος λογαριασμός του παρόχου για κάποιο λόγο δεν έρχεται καθόλου στο δηλωμένο email. To αναφέρω καθώς και αυτό παίζει ένα μικρό ρόλο όπως θα δείτε.΄Έρχεται ο λογαριασμός του δεύτερου μήνα (και μαζί το μανίκι). Ποσό δε θα αναφέρω, είναι υπέρογκο. Απλά θα πω ότι η κατανάλωση του μήνα ήταν 1000 KWh και του προηγούμενου 1500 KWh.

Σε αυτό το σημείο μιλάω με τον ενοικιαστή (ως τρίτο πρόσωπο εγώ) και με το που τα ακούω όλα αυτά του λέω να μην πει τίποτα του ιδιοκτήτη ακόμα. Δυστυχώς όμως του είχε μιλήσει, και μάλιστα την αμέσως επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης έφερε δικό του ηλεκτρολόγο για να κάνει "εργασίες" στο ρολόι.

Δε ρωτάω τι έγινε. Αυτό νομίζω το γνωρίζουμε όλοι. Οι απορίες μου είναι οι εξής

-Αν γίνει καταγγελία στο ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή, έρευνα κλπ... πες ότι βγαίνει ένα θετικό πόρισμα γιατί είμαι σίγουρος ότι και οι δυο σφραγίδες του ρολογιού θα είναι πειραγμένες. Ποιός επωμίζεται τυχόν πρόστιμο? Ο άνθρωπος που έχει την παροχή στο όνομά του, δηλαδή ο ενοικιαστής? Αυτό μου φαίνεται λογικό αν και άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

-Ας πούμε ότι άκρη με τον ιδιοκτήτη δεν βγαίνει. Υπάρχουν άλλες ενέργειες που θα μπορούσε να ακολουθήσει (νόμιμες) για να διώξει αυτό το χρέος απο πάνω του?

-Αν όντως αποδειχθεί ότι ο πάροχος ρεύματος δεν έστειλε το λογαριασμό του πρώτου μηνός τότε δεν θα είχε και αυτός ένα μικρό μερίδιο ευθύνης? Καθώς ο ενοικιαστής θα έβλεπε το πρόβλημα της υψηλότατης κατανάλωσης τον πρώτο μήνα και θα γλύτωνε το φέσι του δεύτερου μήνα. Δεν πιστεύω ότι αυτό το τελευταίο βγαίνει πουθενά αλλά το ρωτώ παρ' αυτα.

Αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να μας πει τι ενέργειες ακολούθησε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κάνετει μια καταγγελία στον Δεδδηε.. Θα αναφέρεται ότι κάτι γίνεται με την παροχη.. Το προβλημα θα έχει  αυτός που έχει το όνομα του η παροχη.. Σε αυτόν θα προκύψει ότι θα βρεθεί..

Η αλλαγή ονόματος γίνεται μόνο εφόσον περασει ο Δεδδηε και μετρήσει.. 

Θα δείτε όμως περασε για την καταμέτρηση ο Δεδδηε.. 

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ.

Ηταν κομενο το ρευμα η οχι οταν ζητησε αλλαγη ονοματος ?

Κανονικα στην αλλαγη ονόματος περναει ο δεδδηε και σημειώνει την καταναλωση και ελενχει και την παροχη.

Αν δεν εχει γινει κατι τετοιο και η παροχη εχει περασει στο ονομα του φιλου σου εδω και 2 μηνες με παραβιασμένες σφραγίδες αυτός θα βρει τον μπελα του.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που η όποια παράβαση έπαψε να υφίσταται η ΔΕΔΔΙΕ να έρθει να βεβαιώσει τι ότι οι σφραγίδες του ρολογιού είναι σπασμένες;

Ο λόγος του ενός εναντίον του άλλου και άκρη δεν θα βρει.

Προτεινω ιδιοκτήτης και ενοικιαστής να κάνουν μια κουβέντα πολιτισμένα και την οποια διάφορα να την κλείσουν στα ενοίκια σε διαφορετική περίπτωση είτε μετακομίζει ο ενοικιαστής αφού του αφήσει 2 3 ενοίκια απλήρωτα είτε μπλέκουν σε φασαρίες καθημερινά που θα οδηγήσουν σε δικαστήρια με μεγάλη χασούρα και για τους δυο.

• Like 1
Δημοσ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ και η εταιρία ρεύματος μπορεί να πάει μέχρι και 5 έτη πίσω από την ημέρα διαπίστωσης της Ρευματοκλοπής και να υπολογίσει μη καταμετρήσα ενέργεια με έναν μαθηματικό κανόνα που έχουν. 

Οπότε μπορεί να  πάρει μπάλα και εσένα που δεν έφταιγες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Engimek είπε

Καλησπέρα στους συμφορουμίτες. Θα εκτιμούσα τις γνώσεις και τυχόν εμπειρίες που έχετε για το ακόλουθο θέμα.

Ενοικιαστής μετακομίζει σε νέο διαμέρισμα. Διώροφο - τριώροφο κτίριο με ένα ιδιοκτήτη. Τα διαμερίσματα έχουν ξεχωριστά ρολόγια.

Ο ενοικιαστής για να μετακομίσει παίρνει φωτογραφία της ένδειξης στο μετρητή και γίνεται η μεταφορά σε πάροχο στο όνομά του.

Ο πρώτος μηνιαίος λογαριασμός του παρόχου για κάποιο λόγο δεν έρχεται καθόλου στο δηλωμένο email. To αναφέρω καθώς και αυτό παίζει ένα μικρό ρόλο όπως θα δείτε.΄Έρχεται ο λογαριασμός του δεύτερου μήνα (και μαζί το μανίκι). Ποσό δε θα αναφέρω, είναι υπέρογκο. Απλά θα πω ότι η κατανάλωση του μήνα ήταν 1000 KWh και του προηγούμενου 1500 KWh.

Σε αυτό το σημείο μιλάω με τον ενοικιαστή (ως τρίτο πρόσωπο εγώ) και με το που τα ακούω όλα αυτά του λέω να μην πει τίποτα του ιδιοκτήτη ακόμα. Δυστυχώς όμως του είχε μιλήσει, και μάλιστα την αμέσως επόμενη μέρα ο ιδιοκτήτης έφερε δικό του ηλεκτρολόγο για να κάνει "εργασίες" στο ρολόι.

Δε ρωτάω τι έγινε. Αυτό νομίζω το γνωρίζουμε όλοι. Οι απορίες μου είναι οι εξής

-Αν γίνει καταγγελία στο ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπή, έρευνα κλπ... πες ότι βγαίνει ένα θετικό πόρισμα γιατί είμαι σίγουρος ότι και οι δυο σφραγίδες του ρολογιού θα είναι πειραγμένες. Ποιός επωμίζεται τυχόν πρόστιμο? Ο άνθρωπος που έχει την παροχή στο όνομά του, δηλαδή ο ενοικιαστής? Αυτό μου φαίνεται λογικό αν και άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

-Ας πούμε ότι άκρη με τον ιδιοκτήτη δεν βγαίνει. Υπάρχουν άλλες ενέργειες που θα μπορούσε να ακολουθήσει (νόμιμες) για να διώξει αυτό το χρέος απο πάνω του?

-Αν όντως αποδειχθεί ότι ο πάροχος ρεύματος δεν έστειλε το λογαριασμό του πρώτου μηνός τότε δεν θα είχε και αυτός ένα μικρό μερίδιο ευθύνης? Καθώς ο ενοικιαστής θα έβλεπε το πρόβλημα της υψηλότατης κατανάλωσης τον πρώτο μήνα και θα γλύτωνε το φέσι του δεύτερου μήνα. Δεν πιστεύω ότι αυτό το τελευταίο βγαίνει πουθενά αλλά το ρωτώ παρ' αυτα.

Αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να μας πει τι ενέργειες ακολούθησε?

Εκδόθηκε λογαριασμός τον 1' μήνα και δεν ήρθε η δεν εκδόθηκε καθόλου?

Δημοσ.

Πηρε φωτο ειπες το ρολοι πριν μπει ..ωραια ποσα ελεγε τοτε κ ποσα τωρα..εγραψε οντως 2500kw για 2μηνες? Αρα ειναι κανα 1-1.5κ  για τους 2 μηνες?

Ποσα τ.μ. εχει ο ενας ποσα ο αλλος..μεγαλες οικογενειες?πισινα?αντλια θερμοτητας? 

Μην εισαι σιγουρος γ τις σφραγιδες..στην συγκεκριμενη περιπτωση εγραφε τα kw ως προς την δεη..απλα εκλεβε τον ενοικιαστη..

στις ρευματοκλοπες προς την δεη  φωναζεις δικο σ πραγματογνωμονα κ δικηγορο..εδω θα τα βρουν αλλιως

Δημοσ.
8 ώρες πριν, takoulou είπε

Θα κάνετει μια καταγγελία στον Δεδδηε.. Θα αναφέρεται ότι κάτι γίνεται με την παροχη.. Το προβλημα θα έχει  αυτός που έχει το όνομα του η παροχη.. Σε αυτόν θα προκύψει ότι θα βρεθεί..

2 ώρες πριν, asdfnikos είπε

Ο ΔΕΔΔΗΕ και η εταιρία ρεύματος μπορεί να πάει μέχρι και 5 έτη πίσω από την ημέρα διαπίστωσης της Ρευματοκλοπής και να υπολογίσει μη καταμετρήσα ενέργεια με έναν μαθηματικό κανόνα που έχουν. 

Οπότε μπορεί να  πάρει μπάλα και εσένα που δεν έφταιγες.

Άρα προφανώς δε συμφέρει να κάνει καταγγελία αφού θα βρεθεί ο ίδιος μπλεγμένος, αφού η παροχή είναι στο όνομά του.

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Εκδόθηκε λογαριασμός τον 1' μήνα και δεν ήρθε η δεν εκδόθηκε καθόλου?

Είναι ηλεκτρονικός λογαριασμός και δεν ήρθε στο mail. Πιστεύω ότι εκδόθηκε πάντως αφού ο δεύτερος λογαριασμός είχε 'προηγούμενη οφειλή' και συνάδουν οι κιλοβατώρες. Δηλαδή όταν μετακόμισε, ο μετρητής έγραφε π.χ 10000. Στο λογαριασμό του δεύτερου μήνα έγραφε "προηγούμενη καταμέτρηση" 11500 (δηλαδή η κατανάλωση του πρώτου μήνα που δεν εστάλη ο λογαριασμός ήταν 11500 - 10000 = 1500 kwh) και "νέα καταμέτρηση" 12500 (άρα η κατανάλωση του δεύτερου μήνα ήταν 12500-11500 = 1000 kwh). Όπως είπα μάλλον δε θα βγάλει πουθενά αυτό... ο πάροχος σιγά μη τον νοιάζει αν έγινε κάτι τέτοιο. Τα λεφτά του θα θέλει.

5 ώρες πριν, filipprin είπε

Ηταν κομενο το ρευμα η οχι οταν ζητησε αλλαγη ονοματος ?

Κανονικα στην αλλαγη ονόματος περναει ο δεδδηε και σημειώνει την καταναλωση και ελενχει και την παροχη.

Δε γνωρίζω αν ήταν κομμένο όταν ζήτησε αλλαγή ονόματος. Αλλά σε κάθε περίπτωση δε θα έπρεπε να είχε περάσει ο Δεδδηε για τη μέτρηση? Αλλιώς πώς θα προχωρούσε η αλλαγή?

1 ώρα πριν, kage είπε

Πηρε φωτο ειπες το ρολοι πριν μπει ..ωραια ποσα ελεγε τοτε κ ποσα τωρα..εγραψε οντως 2500kw για 2μηνες? Αρα ειναι κανα 1-1.5κ  για τους 2 μηνες?

Ποσα τ.μ. εχει ο ενας ποσα ο αλλος..μεγαλες οικογενειες?πισινα?αντλια θερμοτητας? 

Ναι όντως έγραψε τόσα. Δε γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες για το τι έχει ο ιδιοκτήτης. Ο ενοικιαστής γνωρίζω ότι έχει πρακτικά γκαρσονιέρα με μόνο ένα εννιάρι κλιματιστικό.

1 ώρα πριν, kage είπε

εδω θα τα βρουν αλλιως

4 ώρες πριν, Moron είπε

Προτεινω ιδιοκτήτης και ενοικιαστής να κάνουν μια κουβέντα πολιτισμένα και την οποια διάφορα να την κλείσουν στα ενοίκια

Εκεί πιστεύω και εγώ ότι θα καταλήξει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σε όλους.

• Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, Engimek said:

Τι δουλειά είχε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για ένα ρολόι που δεν είναι στο όνομά του και τι δουλειά είχε ο ιδιοκτήτης να φέρει ηλεκτρολόγο για να πειράξει το ξένο ρολόι;

19 hours ago, Engimek said:

Δεν χρειάζεται να γίνει καταγγελία στον ΔΕΔΔΗΕ, στην επόμενη καταμέτρηση θα δει ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ ότι θα είναι πειραγμένες οι σφραγίδες. Αν και εφόσον διερευνηθεί περαιτέρω από μεριάς του ΔΕΔΔΗΕ, το πρόβλημα θα βαρύνει τον μισθωτή, ο οποίος και έχει το ρολόι στο όνομά του.

Ναι υπάρχουν, αλλά στο δικαστήριο δεν έχει «μου πες, σου' πα», έχει μόνο το τι μπορεί να αποδειχθεί. Μπορεί να αποδείξει ο μισθωτής ότι το ρολόι ήταν από πριν πειραγμένο και ότι ο ιδιοκτήτης έφερε ηλεκτρολόγο να το ξαναπειράξει; Έχει μηνύματα, βιντεάκια κλπ; Αν δεν μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά, δεν έχει νόημα να μπει σε τέτοια διαδικασία. Αλλά και να μπορεί να τα αποδείξει όλα αυτά, πάλι δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να μπει σε διαδικασία αγωγών για 1000-1500 ευρώ.

Όχι, δεν έχει ευθύνη ο πάροχος, τις μετρήσεις τις στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ. Προφανώς δεν είχε στείλει μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ και για αυτό δεν βγήκε λογαριασμός. Ή θα μπορούσε να έβγαινε έναντι λογαριασμός, οπότε και πάλι δεν θα είχε εικόνα ο φίλος.

Δημοσ.

Άσχετο σχετικό.

Στη δική μου περίπτωση που ηρθε έλεγχος ΔΕΔΔΗΕ και μου άλλαξαν ρολόι ενημερωθηκα τυχαία μετά απο 1 χρονο και βάλε (αφου πηρα τηλέφωνο), οτι οντως ειχαν βρει μια περίοδο ρευματοκλοπής αλλά μιλάμε για τη δεκαετία του 80....Ηξεραν μάλιστα οτι ο ένοικος που έμενε τοτε στο σπίτι ειχε αποβιώσει. Οποτε εγω δεν ειχα καμία σχέση. Γενικά έχουν τον τρόπο και βρισκουν τι έχει συμβεί, ακομα και αν έλειπες πχ.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/10/2024 στις 9:54 ΠΜ, pontez2 είπε

Γενικά έχουν τον τρόπο και βρισκουν τι έχει συμβεί, ακομα και αν έλειπες πχ.

Καλα, με βαση αυτα που ακουω και διαβαζω ανα διαστηματα, ουτε τροπο εχουν ουτε βρισκουν κατι ουτε αποδεικνυουν τιποτα, απλα εικαζουν, και μετα σε υποχρεωνουν να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2024 στις 9:54 ΠΜ, pontez2 είπε

Άσχετο σχετικό.

Στη δική μου περίπτωση που ηρθε έλεγχος ΔΕΔΔΗΕ και μου άλλαξαν ρολόι ενημερωθηκα τυχαία μετά απο 1 χρονο και βάλε (αφου πηρα τηλέφωνο), οτι οντως ειχαν βρει μια περίοδο ρευματοκλοπής αλλά μιλάμε για τη δεκαετία του 80....Ηξεραν μάλιστα οτι ο ένοικος που έμενε τοτε στο σπίτι ειχε αποβιώσει. Οποτε εγω δεν ειχα καμία σχέση. Γενικά έχουν τον τρόπο και βρισκουν τι έχει συμβεί, ακομα και αν έλειπες πχ.

Εαν τηρούν αρχεία από τόσο παλιά ενημερωμένα, ναι μπορεί να το έχουν σημειώσει κάπου, ότι στην τάδε παροχή το 80 είχε εντοπιστεί ρευματοκλοπή. Το ότι πέθανε ο ένοικος επίσης δεν είναι περιεργο να το ξέρουν, τα χρέη πάνε στο ΑΦΜ, αυτός μπορεί να έφυγε και να πήρε άλλη παροχή στο όνομα του οπότε το χρέος μεταφέρθηκε εκεί, αν πεθάνει ελέγχουν το ΑΦΜ όταν πάνε να διεκδικήσουν τα χρήματα και το βλέπουν. 

Από εκεί και πέρα, μόνο εικασίες είναι ότι λένε αν δεν έχουν στοιχεία. 

Τίποτε δεν βρίσκουν όταν λείπεις. Απλά σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι πάντα, αν υπάρχει τοπικός υποσταθμός σε κάποιο υπόγειο και καλύπτει μικρό εύρος καταναλωτών, εκεί στον υποσταθμό εχει και ρολόι που γράφει, από την διαφορά κατανάλωσης μεταξύ υποσταθμου και καταναλωτών, βρίσκουν και εντοπίζουν τι παίζει, αλλά αυτό σε ένα μικρό ποσοστό, δεν μπορούν να το εφαρμόσουν παντού. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Το ότι πέθανε ο ένοικος επίσης δεν είναι περιεργο να το ξέρουν, τα χρέη πάνε στο ΑΦΜ, αυτός μπορεί να έφυγε και να πήρε άλλη παροχή στο όνομα του οπότε το χρέος μεταφέρθηκε εκεί, αν πεθάνει ελέγχουν το ΑΦΜ όταν πάνε να διεκδικήσουν τα χρήματα και το βλέπουν. 

Aπό τα συμφαζόμενα, κατάλαβα οτι το ηξεραν απο τότε για τη ρευματοκλοπή και το ερώτημά μου ηταν, γιατι δεν αλλάξαν ρολόι τότε και έτρεχαν εμένα τωρα.

Η απάντηση ηταν "άλλες εποχές"¨. Κοινώς τωρα υπάρχει η ανάγκη για ρευστο οποτε ας τρέξουμε καναν φουκαρά. Στη περίπτωσή μου όλα καλά, ωστόσο άλλοι οπως λέτε προσπαθουν να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελέφαντες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Aπό τα συμφαζόμενα, κατάλαβα οτι το ηξεραν απο τότε για τη ρευματοκλοπή και το ερώτημά μου ηταν, γιατι δεν αλλάξαν ρολόι τότε και έτρεχαν εμένα τωρα.

Η απάντηση ηταν "άλλες εποχές"¨. Κοινώς τωρα υπάρχει η ανάγκη για ρευστο οποτε ας τρέξουμε καναν φουκαρά. Στη περίπτωσή μου όλα καλά, ωστόσο άλλοι οπως λέτε προσπαθουν να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελέφαντες.

Η ρευματοκλοπή για να διορθωθεί δεν απαιτεί αλλαγή μετρητή, την διορθώνουν και επιτόπου και βάζουν πάλι μια νέα σφραγίδα. Το ρολόι το αφαιρουν για να το πάνε στο εργαστήριο ώστε να αποδειξουν τι παίζει για να μην κινηθείς νομικά μετά να τους αμφισβητήσεις. Παλιά μπορεί να άφησαν τον μετρητή εκεί και να μην τον πήγαν σε εργαστήριο. Για να θυμούνται τι γινόταν το 80 θα το έχουν καταγράψει σε κανένα αρχείο, το άλλες εποχές εννοείται, καμια σχέση η αυστηρότητα τότε με τώρα. Εδω ακόμα βλέπεις κτίρια του 60-70 και όλες οι σφραγίδες σχεδόν είναι ξήλωμενες, απορώ πως δεν τους έχει κοπεί το ρεύμα η δεν τους έχουν πάρει τα ρολόγια για έλεγχο να βάλουν ψηφιακά. 

Σε εσένα πολλά μπορεί να παίχτηκαν και ήρθαν για έλεγχο, το πιο πιθανό και πιο σύνηθες είναι να χτύπησε alarm το σύστημα με βάση τις καταναλώσεις που είχες, έχουν έναν αλγόριθμο ο οποίος κάνει σύγκριση καταναλωσης με άλλες περιόδους κι αν δει κάτι περίεργο ενημερώνει για πιθανή ρευματοκλοπή, στο 80-90% έτσι έρχονται για έλεγχο. Οι υπόλοιποι είναι είτε καρφωτές και καταγγελίες γειτόνων, είτε από συνεργεία καταμέτρησης που είδαν κομμένη σφραγίδα η εξωφθαλμη παρέμβαση. 

• Moderators
Δημοσ.
18 hours ago, lector said:

Καλα, με βαση αυτα που ακουω και διαβαζω ανα διαστηματα, ουτε τροπο εχουν ουτε βρισκουν κατι ουτε αποδεικνυουν τιποτα, απλα εικαζουν, και μετα σε υποχρεωνουν να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας. 

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το φαντάζεστε να αποδειχθεί η ρευματοκλοπή, ειδικά όταν μιλάμε για κραχτές περιπτώσεις. Είναι εκτός πραγματικότητας μια τετραμελής οικογένεια να σπαταλάει 50 κιλοβατώρες το μήνα. Αντίστοιχα είναι εκτός πραγματικότητας ένα άτομο που μένει σε ένα δυάρι να σπαταλάει 1000 κιλοβατώρες το μήνα.

Αν μιλάμε για διαφορές της τάξης του 20%-30% ούτε ο ΔΕΔΔΗΕ θα το έπαιρνε χαμπάρι, ούτε αν σου κλέβουν ρεύμα από το ρολόι σου θα το καταλάβαινες. Όμως τις περισσότερες φορές είναι τόσο εξωφρενικά τα νούμερα λόγω απληστίας, που δεν χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά για να το καταλάβει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...